Je denkt misschien bij het lezen van deze kop ‘Excel? Wat moet ik daar nu mee?’. Maar als je bijvoorbeeld gaat starten met een eigen bedrijf kan het gebruiken van Excel je veel opleveren en is een cursus Excel dus helemaal zo’n slecht idee nog niet. Heb je er namelijk wel eens bij stilgestaan wat het belangrijkste aspect is aan het hebben van een bedrijf? Dat is namelijk altijd in de eerste plaats geld verdienen. Het maakt niet uit wat voor werkzaamheden je wilt gaan uitvoeren en in welke branche je nieuwe bedrijf zich gaat bevinden, je uiteindelijke doel is geld verdienen, toch? En daar komt Excel om de hoek kijken. Het programma Excel is namelijk bij uitstek geschikt om een financieel overzicht in te maken. Je kunt er al je inkomsten en uitgaven in kwijt en met behulp van allerlei handige formules je brutowinst berekenen. Dit is namelijk vaak wat lager dan van tevoren ingeschat, doordat de bedrijfskosten meestal hoger uitvallen dan gedacht. Je kunt als je een bedrijf hebt gebruik maken van allerlei handige aftrekposten, maar als je dat doet dan betekent dat natuurlijk wel dat je iets minder winst maakt en het bedrag dat je naar jezelf of je medewerkers kunt overmaken wel eens lager kan uitvallen dan je had begroot. Excel kan je inzicht geven in hoeveel winst je maakt, zowel per maand als per jaar of bijvoorbeeld over meerdere jaren gezien. Dus een cursus Excel is voor veel ondernemers best een goede investering.

In een cursus Excel leer je inzicht in cijfers krijgen

Wat het programma Excel zo interessant maakt voor ondernemers is dat het inzicht kan geven in het complete financiële plaatje van het betreffende bedrijf. Doordat je er alle inkomsten en uitgaven in verwerkt heb je altijd een overzicht bij de hand en weet je precies hoe je bedrijf er financieel bijstaat. Bovendien zie je zo in één oogopslag welke kostenposten hoger uitvallen dan gedacht, of misschien wel lager. Zeker als je wilt besparen is een cursus Excel dus een goed idee, doordat je dan overzichtelijk kunt krijgen waar de grote uitgaven zitten en waar je dus op kunt besparen. Maar ook voor particulieren is een cursus Excel bijna altijd handig. Een huishouden kan veel verschillende uitgaven hebben en het zal vast herkenbaar zijn voor velen dat je aan het eind van de maand niet meer weet waar al dat geld naartoe is gegaan. Het is op, maar waaraan heb je het uitgegeven? Besparen lijkt een nieuwe trend en het is dan ook niet zo vreemd dat een bedrijf als Van Dijk Computeropleidingen (vandijkcomputeropleidingen.nl) steeds meer mensen over de vloer krijgt voor een cursus Excel. Het levert namelijk potentieel zoveel meer op dan de kosten van hun cursus.

De cursussen van Van Dijk Computeropleidingen

Naast een cursus Excel kun je bij Van Dijk Computeropleidingen ook terecht voor de volgende, handige cursussen:

  • Cursus Word
  • Cursus Powerpoint
  • Cursus Outlook
  • Cursus Project
  • En nog wat overige korte cursussen

Voor de computerleek is de website van Van Dijk Computeropleidingen dus een must om te bezoeken, wie weet wat je nog allemaal kunt bijleren?! Maar ook voor de particulier of ondernemer die zich wel raad weet met Word en Powerpoint, maar echt geen kaas heeft gegeten van de handigheidjes van Excel, is de cursus Excel aan te raden. Je kunt hem volgen in verschillende niveaus en jezelf nadien een echte pro noemen. Voortaan zul je zelf het inzicht hebben in je gehele financiële plaatje, dankzij al je kennis over Excel!