De melk die we in de supermarkt drinken is vaak een heel proces ondergaan. Niet direct van de koe naar jouw glas, maar eerst flink bewerkt. Melk ondergaat vaak wel verschillende verhittingsprocessen, zoals pasteurisatie en sterilisatie. Veel mensen verlangen weer terug naar de echte, onbewerkte melk, rechtstreeks van de boer. Naar de gezondheidsvoordelen hiervan wordt nog onderzoek gedaan. Enkele onderzoeken brengen het drinken van rauwe melk in verband met afname van allergieën en eczeem. Ook ervaren sommige mensen dat het gunstigere effecten heeft op hun vertering dan het drinken van bewerkte melk. Wat nu de daadwerkelijke gezondheidsvoordelen zijn staat nog niet vast. Wel weten we dat de drank, net als gewone melk, een bron is van gezonde vetten, eiwitten en verschillende vitaminen. Steeds meer mensen beginnen deze pure natuurlijke drank te gebruiken, al was het alleen om de heerlijke, pure smaak die het heeft. Doordat deze melk geen bewerkingsprocessen ondergaat en vers van de koe komt, is de smaak optimaal. Van de melk kunnen ook heerlijke andere producten gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan

  • Kefir, een gefermenteerde melkdrank.
  • Oerkefir
  • Yoghurt, melk met daaraan toegevoegd yoghurtculturen en prebiotische culturen
  • Hangop, een heerlijk zuivelproduct gemaakt van uitgelekte yoghurt of kefir
  • Jus de lait, een verfrissend drankje gemaakt van rauwe melkserum

Rauwe melk kopen

Wie graag rauwe melk wil kopen, kan vooralsnog niet in de reguliere supermarkt terecht. Hier wordt enkel de gepasteuriseerde en gesteriliseerde variant verkocht. Mensen die graag het echte natuurproduct willen drinken, kopen daarom vaak bij boeren aan huis. Je moet dan natuurlijk maar net weten welke boeren dit doen. Nog belangrijker is misschien nog wel om zeker te weten dat er volgens zekere standaarden op het gebied van hygiëne wordt gewerkt bij de plek waar de melk wordt gekocht. Omdat verhitting van de melk wordt toegepast om slechte bacteriën in melk te doden, en rauwe melk niet wordt verhit, is het juist bij de aanschaf van rauwe melk van extra groot belang dat de boer werkt volgens de beste standaarden van hygiëne. Enkele maatregelen die producenten hiervoor kunnen nemen zijn:

  • Het zeer schoon houden van de productieruimte door het naleven van regels en volautomatische apparatuur
  • Het gebruik van echte kefirkorrels die de groei van slechte bacteriën remmen
  • Het optimaliseren van de antibacteriële eigenschappen van de melk, door de koeien een voedingspatroon te bieden wat zo natuurlijk mogelijk is
  • Het zeer vers aanbieden van de melk

Koop daarom het liefst je rauwe melk bij een bedrijf wat zich er nadrukkelijk in specialiseert, zoals de Raw Milk Company.Je kunt deze melk al in verschillende biologische supermarkten kopen. Wanneer je de melk hebt gekocht, kun je hem het beste zo koel mogelijk bewaren, zoals in de koelkast.

Rauwe melk van Raw Milk Company

De rauwe melk van Raw Milk Company is biologische melk, die komt van de koeien die heerlijk buiten in de wei lopen en gras eten. Het product is altijd traceerbaar en daarmee ook zeer vertrouwd. Met het gebruik van natuurlijke processen maakt Raw Milk Company heerlijke en toegankelijke zuivelproducten, die te koop zijn in heel Nederland en België. Een absolute aanrader voor iedereen die wil genieten van de gezondheidsvoordelen en pure smaak van rauwe melk, op een vertrouwde manier.

https://www.rawmilkcompany.nl/