Leer zelf beleggen met leerzelfbeleggen! Met de online gratis cursus leert u snel en veilig zelf beleggen. Aan het einde van de cursus kunt u inschatten waar de kansen liggen op de markt, uw risico’s inschatten en deze beperken, een handelsrekening openen bij een broker en zelf handelen via een broker. U kunt op twee manieren zelf leren beleggen:

 1. Als eerste doorloopt u de hele online cursus en daarna brengt u de opgedane kennis in de praktijk.
 2. U brengt uw kennis direct in de praktijk via een demoaccount. Hiervoor moet u het online beleggingsprogramma gebruiken, welke u kunt downloaden via leerzelfbeleggen.com.

Ook wanneer u snel zelf wilt leren beleggen met bitcoins, kunt u bij leerzelfbeleggen terecht! In vier eenvoudige stappen leert u zelf bitcoins kopen en verkopen. Wanneer u deze stappen aanhoudt, kan dit de kans op winst vergroten. Zelf leren beleggen met het stappenplan dat leerzelfbeleggen aanbiedt, geeft geen garantie tot succes en maakt leerzelfbeleggen niet aansprakelijk voor eventueel verlies. leerzelfbeleggen wenst u veel succes met zelf leren beleggen!

Onderwerpen in de cursus

Zelf leren beleggen via de online cursus is eenvoudig. De cursus behandeld een aantal onderwerpen met betrekking tot het veilig en verstandig beleggen van uw inzet. De onderwerpen die worden behandeld in de cursus zijn:

 • Algemene beleggingsbegrippen
 • Wat zijn CFD’s?
 • Hoe kan ik geld verdienen met CFD’s?
 • Risicobeheersing
 • Praktische zaken
 • Aan de slag met CFD beleggen

Zelf leren beleggen kunt u ook via de Cursus Beleggen app, welke u kunt downloaden op mobiel en tablet. Op deze manier kunt u overal de cursus starten, onderbreken en hervatten. 

Zelf leren beleggen kan natuurlijk een aantal vragen bij u oproepen. leerzelfbeleggen biedt een artikel waarin de meest voorkomende vragen worden beantwoord. Ook worden de ervaringen die zijn opgedaan bij het zelf leren beleggen op de website geplaatst. 

Risico’s van zelf leren beleggen

leerzelfbeleggen maakt deel uit van de werking, kosten en risico’s van Contract For Differences. Zelf leren beleggen brengt ten alle tijden risico’s met zich mee en het is noodzakelijk dat u bekend bent met welk specifiek product u werkt. 

Contract For a Differences (CFD) behoort tot de groep van beleggingsproducten waarbij de belegger maar een deel van de onderliggende financiert. De belegger kan op deze manier een grotere positie verwerven en hiervan profiteren. De beleggingsproducten worden aangeboden door brokers.

Brokers hebben het recht een commissie in rekening te brengen. De broker verrekend de kosten die optreden naast de winst of verlies automatisch en op verschillende tijdstippen. 

Beleggen met CFD is geschikt voor de belegger met kwaliteiten, die zich richt op handelen op korte termijn en die eventuele verliezen kan veroorloven. Bij CFD kan de gebruiker zijn gehele inleg, afhankelijk van de gekozen broker, zelfs helemaal verliezen. 

Tijdens de cursus leert u zelf beleggen op een veilige manier. Hierbij worden enkele suggesties gedaan om risico’s te verminderen. Voor u zelf leert te beleggen, moet u nagaan of u:

 • Capabel bent voor volatiele markten.
 • Bekend bent met de werking en risico’s van hefboomproducten
 • Weet dat de broker het recht heeft om zonder uw toestemming uw positie te sluiten.
 • Genoeg tijd heeft om uw positie te beheren
 • Beseft dat u uw inleg, of zelfs meer, kunt verliezen.