Toen ik mijn vriend ontmoette, vond ik werkelijk alles aan hem geweldig, behalve het feit dat hij rookt. Mijn ex rookt ook, maar die had zelf, voordat we ooit gingen samenwonen, al besloten niet binnen te roken. Bij mijn huidige vriend was dat anders. Hij is een koukleum en zeker in de winter is hij met geen vinger te bewegen om buiten op straat of op het balkon zijn peuk te gaan roken. Ik vind hem desondanks heel leuk en wilde dan ook graag bij hem intrekken, op één voorwaarde: we moesten de rooklucht verwijderen uit zijn huis. De rooklucht verwijderen wil ik niet alleen vanwege de nare, penetrante geur die werkelijk in alles gaat zitten: de gordijnen, het behang, de meubels en het ergste: je kleding. Als ik na een bezoek aan hem in de trein terug zat, ergerde me ik altijd aan de geur die nog in mijn sjaal, jas en haren hing. Maar dat is dus niet het enige: belangrijker is dat ik last heb van astma. Mijn longen zijn gevoeliger dan die van de gemiddelde mens en rook is één van de heftigste dingen waar ze op reageren. De rooklucht verwijderen werd voor mij dus een noodzaak. En omdat mijn vriend zo gehecht is aan binnen roken gingen we op zoek naar andere oplossingen.

Rooklucht verwijderen met een luchtreiniger

Rooklucht verwijderen kan dus met een luchtreiniger. Dat was voor mij een nieuwe ontdekking. Op de website https://luchtreiniger.nl/rooklucht-verwijderen/ las ik alle ins en outs over luchtreinigers. Ik had me nooit eerder in deze materie verdiept en stond er versteld van hoeveel verschillende soorten luchtreinigers er zijn! Voor allerlei soorten luchtvervuiling is blijkbaar een ander soort filter nodig. Voor een optimale luchtreiniging, kun je het beste een combinatie van filters inzetten, die ieder een deel van de verontreiniging aanpakken. Een luchtreiniger haalt alle vervuilende stoffen uit de lucht en breekt deze af. Dat betekent dat je niet alleen schonere lucht inademt, maar dat je ook de gele waas voorkomt die bij rokers op het behang gaat zitten. Wist je dat die rookaanslag na verloop van tijd eigenlijk op alles zit? Best wel vies! Een luchtreiniger pakt ook dat probleem aan, dus dat is een bijkomend voordeel. Ik was al snel overtuigd en mijn vriend vond het ook een goed idee om te proberen. We hebben dus een luchtreiniger besteld bij Luchtreiniger.nl. Binnen twee dagen hadden we hem in huis en warempel: het werkt! Ik merk dat ik stukken beter kan ademen en ook mijn kleding en haar stinkt niet meer zo als vroeger. Ik durf ook weer bezoek uit te nodigen. Vooral bij bezoek met kinderen voelde ik me bezwaard, of als mijn ouders langskwamen. Zij zijn namelijk heel netjes en ergeren zicht nog veel meer dan ik aan nare luchtjes. Mijn moeder zet na het eten altijd een kwartier lang de deur open om alle etensluchten uit huis te verwijderen. Nu is de rooklucht gelukkig geen probleem meer en kan ik ze met een gerust hart uitnodigen.

Welke filters heb je nodig voor rook verwijderen?

  • HEPA-filter
  • Ionisator
  • Koolstoffilter
  • Plasmafilter

De ideale luchtreiniger voor rooklucht verwijderen bevat een combinatie van deze vier filters. Dan weet je zeker dat alle elementen uit de lucht worden gehaald en dat je pure, zuivere lucht overhoudt. De Proairtech ZX 9000 voldoet aan al deze eisen en is dus de aangewezen luchtreiniger voor rooklucht verwijderen. Een bijkomend voordeel van de Proairtech is dat deze muisstil is, je hebt dus geen enkele geluidsoverlast, maar wel schone lucht! Wil je meer weten over luchtreinigers en rooklucht verwijderen? Of direct een luchtreiniger bestellen? Kijk dan op https://luchtreiniger.nl/rooklucht-verwijderen/.