Sinds de komst van de WiFi is er een hoop veranderd. We hoeven niet langer meer gebruik te maken van allerlei kabels door ons huis om het internet door te trekken naar de eerste verdieping of zelfs naar de zolder. Met WiFi is dat allemaal niet meer nodig omdat het volledig draadloos is. Het enige nadeel van WiFi is dat de sterkte van het signaal afhankelijk is van een aantal zaken, namelijk:

  • Hoeveel apparaten (tegelijkertijd) gebruikmaken van het netwerk.
  • Wat voor type apparaten dat zijn.
  • Hoeveel verdiepingen en / of muren er tussen het modem en het ontvangend apparaat zitten.

Een WiFi signaal kun je versterken, maar over het algemeen kun je stellen dat een normaal WiFi signaal tot ongeveer 35 meter reikt. Dit is echter wel afhankelijk van bovenstaande factoren. Als er namelijk meerdere apparaten tegelijkertijd van het netwerk gebruikmaken kan het zijn dat het signaal wat zwakker wordt. Het moet in dat geval namelijk verdeeld worden over alle verschillende apparaten. Het kan ook zijn dat je huis wat groter is dan gemiddeld en de kamers simpelweg te ver van de modem verwijderd zijn, waardoor het WiFi signaal niet goed wordt opgepakt. Het kan in dat geval een goed idee zijn om het WiFi signaal te versterken door gebruik te maken van één van de tips van Metawifi (metawifi.nl.) Op hun website vind je een handig overzicht met alles wat er mis zou kunnen zijn met je modem of andere zaken, en tips en tricks om met een aantal simpele aanpassingen je WiFi signaal te versterken. Dit kun je in veel gevallen prima zelf doen en het kost je dus helemaal niets. 

Professioneel je WiFi signaal versterken?

Als het WiFi signaal in je eigen huis niet helemaal goed werkt is dit misschien een beetje vervelend, maar wel relatief makkelijk op te lossen. Ervaar je echter problemen met de WiFi in je bedrijfspand, dan is dat een ander verhaal. Het WiFi signaal versterken wordt dan wat lastiger, en als je er zelf niet uitkomt is het slim er een professioneel bedrijf naar te laten kijken, zoals Metawifi. Als de WiFi op de werkvloer namelijk niet naar behoren werkt kost je dat gelijk geld omdat medewerkers niet zo snel en efficiënt kunnen werken als waartoe ze in staat zouden zijn met een perfect werkende WiFi. Veel handelingen (vooral die op de computer) zijn namelijk qua werksnelheid afhankelijk van de snelheid van het WiFi signaal, en dus worden je medewerkers vaak een stuk productiever als je het WiFi signaal laat versterken. Indien je in je bedrijfspand problemen ervaart met de WiFi, neem dan eens contact op met Metawifi. Indien het namelijk met hun gratis tips niet is gelukt om het WiFi signaal te versterken, kan het zijn dat er een onderliggend probleem is. Metawifi spoort dit graag voor je op. 

De diensten van Metawifi

Allereerst kun je Metawifi inschakelen om het WiFi signaal te versterken, maar als je er liever zeker van wil zijn dat de Wifi al vanaf het begin van uitstekende kwaliteit is, maak dan gebruik van hun vakkundige WiFi ontwerp en Site Survey. Dit is een onderzoek dat laat zien hoe het netwerk het beste kan worden aangelegd, rekening houdend met allerlei zaken die het WiFi signaal kunnen versterken of verzwakken. Zo weet je zeker dat het netwerk dat je aanlegt zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt en het WiFi signaal zo ver mogelijk reikt, dus ook naar de kantoren op de bovenste verdieping. En dat werkt wel zo prettig als je medewerkers veel online handelingen moeten uitvoeren.