Wanneer voeding bekeken wordt als wetenschap en niet zomaar iets dat we nodig hebben om te overleven, wekt het meestal interesse en nieuwsgierigheid op. Deze interesse zorgt ervoor dat we zoveel mogelijk willen leren over alles wat met voeding te maken heeft en hoe het menselijk lichaam reageert op voeding. Het is dan ook geen verrassing dat wanneer dieper gegraven wordt in ingewikkelde psychologische processen, hieruit verscheidene diëten en ook moeilijkheden tevoorschijn komen. Voeding gaat immers vaak samen met hoe we ons voelen. Het is dan ook onnodig om te zeggen dat mensen om verschillende reden interesse hebben in een voedingscoach. Sommige willen gewicht verliezen, terwijl anderen spiermassa willen aankweken, hun diabetes onder controle willen krijgen, cholesterol willen verminderen, zich willen verbeteren in een bepaalde sport of plots beseffen wat “paleo” betekent. In de voedingswereld zijn dit allemaal realistische doelen die het soort voedingscoach dat je zoekt, zullen mee helpen bepalen.

Reputatie van een voedingscoach

Met een overvloed aan blogs en gebruik van sociale media, is het niet moeilijk om een bepaald gevoel te krijgen over de reputatie van een voedingscoach. Hun ervaring en wat ze schrijven, kan je helpen om een beslissing te nemen of ze goed bij je zouden passen of niet. Als je iemand gevonden hebt die jou bevalt, aarzel dan niet om de coach te vragen met welke klanten hij of zij gewerkt heeft. En nog belangrijker, waren deze klanten tevreden? Je kunt ook zoeken naar reviews van coaches. Het komt erop neer dat je wat onderzoek verricht, voordat je een coach inhuurt. Uiteindelijk zal je keuze bepaald worden door de doelen die je voor ogen hebt, omdat je deze logischerwijs wilt matchen met een voegingscoach die werkzaam is in het gebied van jouw doelen. Onthoud wel dat bij het maken van jouw keuze reviews, opleiding en ervaring belangrijk zijn, maar ook de manier van coaching, de philosophie en het rapporteren. Hieronder enkel vragen om mee te nemen in je zoektocht naar een voedingscoach:

  • Hoe zal de coach veranderingen aanbrengen in je huidige levensstijl?
  • Bied de coach een consultatie aan om een gevoel te krijgen van de diensten die hij of zij aanbiedt?
  • Wat is de achtergrond van de coach?
  • Wat heeft hen ertoe aangezet om voedingscoach te worden?
  • Wat is hun gebied van expertise?
  • Wat zijn je doelen?

De coachingsstijl

Net als alle andere fitnessdisciplines, gebruiken voedingscoaches verschillende benaderingen en coachingsstijlen. Deze omvatten vaak het bijhouden van een voedseldagboek, het aanleren van portiegroottes en het lezen van de etiketten die op voedingsmiddelen worden bevestigd. Sommige coaches geven zeer gedetailleerde instructies en benadrukken specifieke doelen, terwijl anderen kiezen voor een meer algemene en op gewoonten gebaseerde benadering. De beste voedingscoaches zijn ook uitstekende therapeuten. Eten kan een lastig onderwerp zijn. Het is vaak erg persoonlijk en kan worden verbonden met andere zaken zoals zelfbeeld, depressie, eetstoornissen en verslaving. Het hebben van een voedingscoach met vaardigheden op dit gebied is enorm nuttig. Alhoewel de keuze van een voedingscoach persoonlijk is, bevelen wij je de voedingscoach van Just Wealthy aan in Almere. Je kunt er terecht voor voedingstherapie en maatschappelijke kwesties. Op de website www.just-wealthy.nl vind je alle informatie die je nodig hebt om inzicht te krijgen in de diensten van Just Wealthy. Uiteraard is het mogelijk dat je na het inlezen van de website enkele vragen hebt. Deze worden met plezier beantwoordt via e-mail of je kunt je meteen inschrijven voor een vrijblijvend intakegesprek, waar je je vragen persoonlijk kunt stellen. Woon je buiten Almere, dan kun je opteren voor een consultatie bij je thuis of via Skype.