Dat kan! Via de website oefentoets.com kun je een oefentoets maken. Ben jij in het weekend alleen maar aan het studeren en haal je die ene toets maar niet? Heb je al bijles gehad, let je op tijdens de les en doe je meer dan je best? Bij oefentoets.com begrijpen ze je frustratie. Als je jong bent, komt er veel op je pad: je rijexamen, toetsen op school, eindexamen, noem maar op. Ook op latere leeftijd wordt er nog wel eens van je verwacht dat je je bijschoolt. Dit wordt dan uiteindelijk getest middels een toets. Als je volwassen bent en lange tijd niet meer in de schoolbanken hebt gezeten, is het soms lastig om toetsstof weer op te pakken. Het maken van een oefentoets kan je dan helpen. Dit is de ideale voorbereiding op de toets. Zo weet jij wat er te wachten staat tijdens le moment supreme. Het neemt een hoop van de zenuwen weg en je kunt ontspannen starten aan je tentamen of toets. In dit artikel wordt meer verteld over het maken van een online oefentoets.

Waarom een oefentoets maken?

Op de hierboven genoemde webpagina vind je ontzettend veel verschillende oefentoetsen aan. Ze zijn hard bezig om zo veel mogelijk oefentoetsen te ontwikkelen voor bekende toetsen, cursussen en tentamens. Op deze manier kun je op één website terecht voor al je toetsen. Inmiddels worden de volgende oefentoetsen al aangeboden:

  • VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers)
  • SVH (Sociale Hygiëne)
  • Auto theorie examen
  • Rekentoets
  • WFT (Wet op Financieel Toezicht)

Een oefentoets is ook een goed hulpmiddel voor kinderen met faalangst. Uiteraard lost een oefentoets dit probleem niet op, maar het helpt hen wel om er beter mee om te gaan. Door te oefenen op de website kunnen deze kinderen succeservaringen opdoen. Deze zijn cruciaal als het gaat om het krijgen van zelfvertrouwen. Hoe meer je oefent, hoe meer je de stof tot je zult nemen en dus hoe groter de kans op een voldoende. Want dat is waar we allemaal voor gaan! Mensen die bij de bank werken zullen ervaren dat ze constant worden geconfronteerd met de WFT. Deze toets moet behaald worden om het werk uit te mogen voeren. Ook hiervoor biedt de webpagina een oefentoets aan. 

Mijn ervaring

Zelf loop ik stage in de re-integratie. Een jonge cliënt van mij wil graag werken in het groen. Hier ligt zijn passie, maar ook zijn talent. Deze jongen heeft het leren en studeren niet uitgevonden, maar kan ontzettend goed met zijn handen werken. Wel is het in dit werkveld verplicht om minimaal je VCA te behalen. Hier had mijn cliënt dus veel moeite mee. Hij had het meerdere malen geprobeerd, maar telkens behaalde hij een onvoldoende. Totdat hij online de oefentoets maakte. Hij kreeg hier veel zelfvertrouwen door wat resulteerde in een voldoende! Onze ervaring was dus super goed. Op de website tref je meer informatie aan over het maken van zo’n proeftoets. Wellicht staat jouw toets er ook tussen. Wil jij er ook eentje maken? Check snel de website!

Lees meer…