Elk huishouden die beschikt over water heeft een boiler nodig. Je hebt heel veel verschillende soorten boilers. Zo ook bij boilergarant. De boiler die wij nu gaan uitlichten is een close in boiler. Deze boiler heeft vele voordelen en compact van formaat.

Wat is een close in boiler?

Allereerst is het wel handig om te weten wat nou een close in boiler eigenlijk is. Er bestaat namelijk ook een up boiler. Het verschil is dat bij een close in boiler de warmtepomp in het keukenkastje wordt geplaatst onder de gootsteen. Bij een up boiler wordt de pomp juist boven de gootsteen geplaatst. Bij een close in warmtepomp is de boiler dus niet in het zicht, en netjes weggewerkt in het keukenkastje. Deze boiler is eigenlijk een keukenboiler. Een keukenboiler is weer de kleine variant van de klassieke boiler. Het verschil met een klassieke boiler is dat een klassieke boiler vaak op zolder hangt. Doordat deze boiler op zolder hangt duurt het langer voordat het water warm is. Bij een close in boiler heb je hier dus geen last van en heb je heel snel al warm water. Zo verspil je weinig en is het erg duurzaam.

De inhoud van zo’n boiler

Bij boilergarant heb je een close in boiler in drie soorten. Namelijk met een inhoud van 6 liter, 10 liter of 15 liter. Voor een huishouden met normaal verbruik van water is een boiler van 10 of 15 liter aan te raden. Zo kan de vaatwasser ook fatsoenlijk gedraaid worden. Geen vaatwasser in de keuken aanwezig? Dan volstaat een boiler van 6 liter ook. Bij een klassieke boiler is de inhoud vaak 50 liter, deze boiler is dan ook niet alleen voor de keuken bedoeld. Een close in boiler kan daarom ook alleen in de keuken worden geplaatst en is niet ergens anders voor geschikt. Qua prijs verschillen de boilers niet zoveel met elkaar. Een boiler van 6 liter schaf je al voor €109,- aan en een boiler van 10 liter voor €129,-. De boilers zijn allemaal van het merk Tesy. Deze warmtepompen zijn uitgerust met een handige externe verbergbare temperatuur regelaar zodat de temperatuur naar wens kan worden ingesteld. Daarnaast is de close in boiler erg makkelijk te installeren. Hieronder nog even alle voordelen op een rijtje:

  • Weinig verspilling van water
  • Compact formaat
  • Snel warm water
  • Varianten met een verschillende inhoud te krijgen
  • Makkelijk te installeren

De service van boilergarant

Bij boilergarant krijg je drie jaar garantie op de aankoop. En daarnaast krijg je 14 dagen bedenktijd zodat je eerst kunt kijken of de close in boiler bij je past. Ben je zelf niet zo goed in installeren en werken met boilers. Dat is geen probleem, specialisten van boilergarant staan klaar om de boiler te installeren en goed af te stellen. Heb je verder nog vragen of ander advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Ben je er nog niet uit welke boiler je moet nemen? Doe dan eens de keuzehulp test. Zo kom je er in korte tijd achter welke boiler goed bij je past en aan alle wensen voldoet.