Al sinds ik jong was, merk ik dat ik heel erg kan schommelen qua gemoedstoestand. Het ene moment voel ik mij zeer energiek en het andere moment kom ik mijn bed niet meer uit. Ik had het idee dat dit de afgelopen jaren alleen maar erger is geworden, maar wat er eigenlijk met mij aan de hand was, kon ik maar niet ontdekken. Ik ben daarom een keer naar de huisarts gegaan en deze verwees mij toen door naar een psycholoog. Daar had ik niet op gerekend omdat ik mij op dat moment weer heel erg goed voelde. Ik meende dat ik de hele wereld aan kon en de psycholoog vertelde mij dat dat juist een heel sterk tegen was van een bipolaire stoornis. Dat was iets wat ik liever niet wilde horen, ik dacht altijd dat mensen die een bipolaire stoornis hadden, niet spoorden en dat was in mijn geval totaal niet het geval. Ik had namelijk alle vertrouwen in mezelf wanneer ik mij goed voelde. Het bleek echter, zo vertelde mijn psycholoog mij, dat dit juist een kenmerk was van bipolaire stoornis. Dat was voor mij wel even schrikken omdat dit zou betekenen dat ik inderdaad een bipolaire stoornis zou kunnen hebben. Ik was echter nog lang niet overtuigd van het feit dat ik daadwerkelijk een bipolaire stoornis had en daarom ben ik fanatiek op het internet gaan zoeken naar informatie over wat een bipolaire stoornis dan precies is. Ik kwam toen op allerlei sites terecht waar je een hoop tekst kunt vinden, maar waar weinig informatie wordt gegeven. Ik wil graag altijd meteen tot de kern komen en dus zit ik niet te wachten op lange teksten zonder inhoud. Ik vond het daarom ook een verademing dat ik op de site Zobegaafd terecht wist te komen. Hier kun je namelijk heel nuttige en zinvolle informatie over een bipolaire stoornis vinden en dat was precies wat ik nodig had.

Hier las ik alles over mijn bipolaire stoornis

Toen ik eenmaal op Zobegaafd.nl terecht was gekomen, had ik al snel in de gaten dat ik hier heel veel nuttige informatie kon vinden over mijn bipolaire stoornis. Ik had al snel in de gaten dat ik inderdaad aan veel symptomen leed en ik moest daarom ook al heel snel toegeven dat ik inderdaad een bipolaire stoornis had. Dat was in principe geen wereldramp om te erkennen. Ik vond het prettig dat ik wist wat ik had en omdat ik nu meer over mijn bipolaire stoornis wist, kon ik er ook beter op anticiperen. Dat is al een heel goede stap in de richting van genezing. Je kunt namelijk nooit helemaal van je stoornis af komen, maar je kunt hem wel steeds beter controleren. Dat was voor mij een hele geruststelling. Ik vond dan weliswaar de manische periodes niet heel vervelend, maar ik zou er een moord voor plegen wanneer ik van mijn depressieve periodes af zou kunnen komen. Ik ben daarom erg blij dat ik de site Zobegaafd.nl heb gevonden omdat ik nu veel beter inzicht heb in mijn situatie.

Deze site is een heel goede informatiebron

Ik ben blij dat ik de site van Zobegaafd.nl gevonden heb. Ik heb nu veel nuttige informatie over mijn stoornis kunnen lezen en dat heeft mij heel erg geholpen. Je kunt hier ook info vinden over tal van andere stoornissen. Kortom:

  • deze site biedt heel veel nuttige informatie
  • je kunt hier over allerlei stoornissen lezen
  • deze site focust op de mogelijkheden in plaats van de beperkingen

Kijk vandaag nog even op Zobegaafd.nl.