Misschien ben jij wel op zoek naar een goede acupuncturist in de buurt en wil jij graag acupunctuur tegen hooikoorts. Maar werkt dat? En hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk, acupunctuur tegen hooikoorts? Het is niet zonder reden dat wij hier een blog over hebben geschreven. We zullen alle ins en outs behandelen van de acupunctuur tegen hooikoorts. Misschien weet jij al wel wat acupunctuur is maar weet je niet zeker hoe dit kan helpen bij hooikoorts. Het is daarom zeker de moeite waard om deze blogs door te lezen om daar meer over te weten te komen. Daarnaast natuurlijk de grote vraag, hoe ontstaat hooikoorts en heb je daar ook invloed op als persoon? Via acupuncturistenoverzicht kun je op zoek gaan naar jouw acupunctuur specialist. Heb jij last van hooikoorts en wil jij er graag van af? Maak dan gebruik van de website en zoek jouw specialist op het gebied van acupunctuur.

Hooikoorts, wat is dat precies?

Hoe ontstaat hooikoorts en wat kun je daar nou tegen doen? Het is algemeen bekend dat hooikoorts als zeer vervelend wordt ervaren. Als jij last hebt van een verstopte neus of van niesbuien in het voorjaar en in de zomer? Blijf je het liefst binnen wanneer jouw vrienden een terras pakken of bijvoorbeeld het bos ingaan of misschien wel gaan picknicken in de lente? Jij bent dan die persoon die last krijgt van tranende, rode ogen en daarnaast een loopneus. Het kan tevens zo zijn dat je allergisch bent voor een van de volgende pollen:

  • Graspollen
  • Boompollen
  • Kruidenpollen 

Wat is hooikoorts dan precies? Het is zo dat 1 op de 8 mensen in Europa lijden aan hooikoorts. Dit zijn allergische klachten en deze kunnen heel vervelend zijn. Ze worden veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem na het inademen van stuifmeel dat vrij rondzweeft in de lucht. Het stuifmeel kan afkomstig zijn van grassen, bomen of kruiden. 

Acupunctuur tegen hooikoorts? 

Wat is dan acupunctuur precies? Wat moet je je daarbij voorstellen? Acupunctuur kennen de meeste mensen als een therapie met naalden, maar het is zoveel meer dan dat. Het staat bekend als een alternatieve geneeswijze die steeds meer patiƫnten weet te overtuigen van het nut van deze therapie. Helaas vinden wetenschappers dat acupunctuur kwakzalverij is. Het is zo dat acupunctuur via het herstel van de energiebalans de symptomen als gevolg van een bepaalde aandoening wil behandelen. Het is wel belangrijk om vertrouwen in de aanpak van de therapeut te hebben maar hoewel dit belangrijk is, is het niet nodig. Wel is het een feit dat geloof en vertrouwen een positieve invloed hebben op het genezingsproces. Bij acupunctuur voor hooikoorts zijn er drie fasen: de naalden plaatsen, daarna de naalden zachtjes bewegen en tot slot de naalden verwijderen. In deze drie fasen word je behandeld. Je denkt misschien dat acupunctuur tegen hooikoorts pijnlijk is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Mocht je dus een beetje bang zijn, dan kun je deze angst loslaten want pijn is niet aan de orde bij deze behandeling. Overweeg jij ook acupunctuur tegen hooikoorts? Boek dan nu jouw behandeling, acupunctuur tegen hooikoorts en je zult al snel verbetering merken!

Lees meer…