Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Redacteur Turks anarchistisch blad veroordeeld voor "terreurpropaganda"

Donderdag 22 december is de redacteur van Meydan Gazette in Istanboel veroordeeld tot vijftien maanden gevangenis voor het "propageren van de methoden van een terreurorganisatie". De zaak rond vrijheid van meningsuiting heeft bijna een jaar geduurd.


meydan_30 (97k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 26/12/2016 om: 14:20u [link]

MIGRANTEN OP DOORREIS

Voorkant.Calais (74k image)
‘Calais’ is de naam van een Franse plaats en tegelijk een absurditeit, product van een kakofonie van internationale immigratiepolitiek: noch de Franse regering, noch het gemeentebestuur van Calais willen dat mannen en vrouwen zich er installeren, vastbesloten als ze zijn om naar Engeland over te steken maar vastgelopen in de ‘jungles’ aan de Franse kust’, leert het boek van de Franse filosofe Sophie Djigo getiteld ‘Migranten van Calais, Onderzoek naar het leven op doorreis’.

Klik op meer.

=Thom= op: 25/12/2016 om: 11:37u [link]

Camera in de aanslag: smerissen aan de schandpaal

Waarom foto's van smerissen met (virtuele) bakstenen online staan? Wie kan dat nu beter uitleggen dan Gerrit van de Kamp van de politiebond? Ik citeer hem even: "Dit achtervolgt collega's. Het geeft het gevoel van opjagen, het geeft het gevoel van: kan ik nog wel optreden?" en “Ze denken tegenwoordig twee keer na voor ze in actie komen.”

voorzitter-politiebond-twitter (356k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 23/12/2016 om: 18:16u [link]

Popo's dagelijks 'werk': intimidatie, gijzeling, razzia, moord

Onschuldige smerissen bestaan niet. Ook de smeris die zelf geen klappen uitdeelt, dekt wel collega's. Ook de smeris die je de hand komt schudden of zogenaamd een praatje komt maken, is in het gunstigste geval slechts uit op jouw pacificatie.

acab-no-justice-no-peace- (288k image)

Het kan zijn dat je je leven lang nooit met dat onderdrukkende gezicht van de smeris te maken krijgt. Dan heb je extreem geluk. Dan ben je wit. Dan heb je een paspoort van dit land. Dan heb je een goede baan, geen psychische problemen. Dan ben je nooit in geldnood geraakt en heb je geen domme pech gehad. Dan doe je braaf alles wat je wordt opgedragen, protesteer je nooit ergens tegen. Dan kun je zeggen: “de smeris is mijn beste vriend”. Dan kun je jezelf met oogkleppen op voorhouden dat zij altijd gelijk hebben, zoals de staat volgens jou ook altijd gelijk heeft. Dan kun je je comfortabel wentelen in de gedachte dat wetten en regels er zijn om jou te beschermen.

=Joke Kaviaar= op: 19/12/2016 om: 15:43u [link]

DE AS 196 IS VERSCHENEN

AS016 (61k image)
Er zijn weinig onderwerpen waarover meer verhitte debatten gevoerd worden en waarover zulke uiteenlopende ideeën bestaan als over voeding. Dat komt natuurlijk omdat eten een van de basisbehoeften van de mens is. Ook onder anarchisten heerst verschil van mening over voeding, veel van hen zijn min of meer vegetariër, meer en meer zijn anarchisten ook veganist. Er zijn er ook die dat niet zijn. Het nieuwe nummer van ‘de AS’ bespreekt de verschillende gedachten erover. Veganisme, voer voor anarchisten?

Klik op meer.


=Thom= op: 07/12/2016 om: 14:52u [link]


Powered by Greymatter