Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

18 december: Bezetting dak bouwbedrijf De Vries & Verburg in protest tegen bouw gezinsgevangenis

ENGLISH BELOW: Occupation of roof construction company De Vries & Verburg in protest against construction of family prison

Activisten van de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht hebben vrijdagochtend korte tijd het dak bezet van bouwbedrijf De Vries & Verburg in Stolwijk (Het Vaartland 8-10). Aan de gevel werd een groot spandoek ('De Vries en Verburg, Bloedgeld, Kampzeist.nl') opgehangen, dat goed zichtbaar was vanaf de naastgelegen N207. De actie is een protest tegen de bouw door het bedrijf van een gezinsgevangenis voor vluchtelingen op Kamp Zeist bij Soesterberg en vindt plaats in het kader van de Internationale Actiedag voor de rechten van Migranten en Vluchtelingen. Zeven personen zijn aangehouden.

OFFICE ROOF DE VRIES & VERBURG OCCUPIED from ANTi-ORDE on Vimeo.klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 20/12/2015 om: 13:05u [link]

"Wir haben es nicht gewusst" kan niet meer.

Laatste woord in rechtszaak 14 december 2015, over actie in gemeenteraad van Zeist op 6 oktober, tegen de bouw van de gezinsgevangenis voor vluchtelingen op Kamp Zeist"Wir haben es nicht gewusst" kan niet meer. Deze zin schreef ik in een betoog gericht aan de gemeente Zeist in de vroege ochtend van 6 oktober. Ik mailde het betoog naar de raadsgriffie en verwachtte er verder niets van. Ik las het betoog voor tijdens de demonstratie buiten voor het stadhuis diezelfde avond. Achter de ramen van het stadhuis zag ik af en toe mensen verschijnen. Zij leken zich niets aan te trekken van de demonstratie.

We zijn naar binnen gegaan daarna. Mijn mail stond zowaar, samen met nog drie brieven met bezwaren tegen de bouw van de gezinsgevangenis op Kamp Zeist, als binnengekomen post op de agenda, zo bleek. Maar mijn verwachtingen kwamen uit. Of beter gezegd: mijn niet-verwachtingen. Dit is de democratie ten top: je kunt je betoog wel opsturen, maar het is een formaliteit het onbesproken van tafel te schuiven.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 20/12/2015 om: 12:58u [link]

LAAT ZE NIET LOPEN!

Inleidend: dit is mijn laatste woord in een rechtszaak (vanwege tegengeluid tegen Pegida op 11 oktober) zes dagen geleden, 14 december. Dit was nog vr de fascistische terreur in Geldermalsen twee dagen daarna op 16 december, en nog vr Pegida demonstratie van n dag geleden, 19 december, waarbij Filip deWinter over Geldermalsen zei: "wie niet horen wil, moet maar voelen."

Racisme is geen mening. Fascisme is geen mening. Haatzaaien en discriminatie zijn ook geen mening. Toch worden onder het mom van de vrijheid van meningsuiting demonstraties gehouden door extreem rechtse organisaties. Deze worden ook toegestaan. Dat heet dan: een geoorloofde betoging.

geoorloofde-betoging (217k image)

Ik heb het allang niet meer alleen over een marginaal groepje neo nazi's van de NVU. De AIVD en de media willen ons graag doen geloven dat extreem rechts geen gevaar is maar de tijd dat de NVU met twintig mensen door verlaten straten liep te brullen is voorbij. En zelfs toen vormden zij al een grotere bedreiging dan politici en media ons wilden doen geloven. Liever wees men naar anti-fascisten als zouden die een bedreiging vormen.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 20/12/2015 om: 12:47u [link]

Is het hier oorlog? Voor wie dan?

Het gaat de hele tijd over duizenden vluchtelingen. Nee, tienduizenden. Honderdduizenden. Het gaat over massa's. Over stromen. Het gaat over 'het vluchtelingenprobleem'. Het is een 'het', een getal, een dreiging, een invasie. Het is een 'het', een discussie, debat, een agenda. Het overspoelt ons, overkomt ons: 'het'.Het gaat over grenzen en grenscontroles. Het gaat gaat over mogelijke terroristen. Het gaat over oorlog, een ander woord voor terrorisme. Het gaat over terrorisme, een ander woord voor oorlog. Het gaat over mensen die verdrinken of stikken. Het gaat over 'illegalen' die gevonden worden in een truck op de veerboot vanaf Hoek van Holland. Illegalen die vluchtelingen zijn maar niet zo mogen heten. Het gaat over 'asielzoekers' waar geen plek voor zou zijn. Asielzoekers die geen vluchtelingen mogen heten. Het gaat over ruimte die er wel of niet is, terwijl er ruimte is om gevangenissen te bouwen, terwijl er kantoren en allerlei andere gebouwen leegstaan. Het gaat over bezorgde burgers die bang zijn voor de waarde van hun huizen, of bang voor 'onze' dochters en 'onze' vrouwen. Alsof zij bezit zijn en alsof de levens van 'hun' dochters en 'hun' vrouwen minder waard is omdat ze niet van hier zijn. Ze zijn letterlijk: minderwaardig.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 08/12/2015 om: 00:50u [link]

ECONOMIE ANDERS

DeAS.193 (47k image)
Bij de redactie van de AS leefde aI langere tijd de behoefte om een speciaal nummer te wijden aan de opkomst van nieuwe economische modellen en praktijken, waaronder in het bijzonder de zogenaamde deeleconomie (the sharing economy).

Klik op meer.


=Thom= op: 07/12/2015 om: 23:14u [link]


Powered by Greymatter