Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Nieuwe nummer van De AS nu al collectors item

De abonnees van De AS zullen dezer dagen raar gekeken hebben toen het nieuwe nummer 185 getiteld 'Dichters & Anarchisme' in de bus viel. Het gehele binnenwerk blijkt uit de inhoud van het vorige nummer 'Hernieuwd Islamdebat' te bestaan!
Weblogo_de_AS (52k image)
Foutje van de drukker zo blijkt. Begin januari wordt deze editie opnieuw verstuurd met de juiste inhoud!

=J.B. Arend= op: 24/12/2013 om: 20:52u [link]

Etnisch profileren = standrechtelijk executeren

Als we de rechtbank die de killer-cop van Rishi Chandrikasing in Den Haag vrijsprak, mogen geloven, hebben de o zo keurige dames en heren politie-agenten het maar zwaar. Daarom mag de smeris mensen, vooral als die naar hun uiterlijk te oordelen niet van Nederlandse komaf zijn, bijvoorbaat beoordelen als verdacht en gevaarlijk (of vluchtgevaarlijk – dat is ook goed), en daaraan het recht ontlenen deze preventief uit te schakelen. Aldus vrij vertaald de uitspraak van de rechtbank Den Haag maandag 23 december 2013.

bij-de-dood-van-meta-hofman (148k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 24/12/2013 om: 01:46u [link]

Winter in de polder en de politiek van Scrooge

Donkere dagen voor kerst. Licht in de duisternis. Shoppen. Je volproppen. “De overheid is niet verplicht om uitgeprocedeerde asielzoekers van eten, kleding en onderdak te voorzien.” Hopen op sneeuw. Je warmen aan de open haard. “De beste wensen!” Maar voor wie dan?

burn (39k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 20/12/2013 om: 01:33u [link]

Activisten bezetten 'Huis van Europa' in Den Haag

Vanaf 8 uur vanochtend hebben activisten van 'Breek Fort Europa' het 'Huis van Europa' in Den Haag (Korte Vijverberg 5/6) bezet. Aan het pand zijn spandoeken opgehangen.

5 (43k image)
Demonstratie vanmiddag in Den Haag

De actie is een protest tegen het migratiebeleid van de Europese Unie, dat steeds meer levens van migranten eist, zoals bij de ramp bij Lampedusa begin oktober. In meerdere Europese landen is vandaag actie gevoerd bij gebouwen van de EU.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 18/12/2013 om: 22:19u [link]

Demonstratie in Den Haag op Internationale Dag van de Migrant (18 december)

Op woensdag 18 december is het Internationale Dag van de Migrant. De vluchtelingen van Recht op Bestaan ondersteunen de internationale oproep voor een dag van actie voor de rechten van migranten, vluchtelingen en ontheemden.
gda_eng_2013 (18k image)
Zij organiseren daarom een demonstratie die om 14:00 zal aanvangen bij het Vredespaleis in Den Haag.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/12/2013 om: 18:56u [link]

Mensen beschermen? Alleen als ze een uniform dragen!

Waarom verbaast het me niet? De smeris die op 24 november 2012 in Den Haag op het station Hollands Spoor Rishi Chandrikasing in de nek schoot terwijl deze wegrende, staat weliswaar voor de rechter, maar het OM eist ontslag van rechtsvervolging. 'Aanhoudingsvuur' noemt het OM de moord. Dat betekent: je mag iemand afmaken als hij zich niet laat arresteren. En de smeris zou bang zijn geweest. Rishi was ongetwijfeld ook bang en hij had daarvoor daadwerkelijk reden!

magic-suit400px (147k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 10/12/2013 om: 02:02u [link]

Hoor wie klopt daar, Teeven?

Het is weer december en alvorens over een paar weken met reces te gaan, voor wintersport vakantie, warme feestdagen vol van dure cadeaus, glühwein, copieuze maaltijden, champagne, het afschieten van vele duizenden euro's aan vuurwerk en meer van al dat soort verkwisting, wordt nog even korte metten gemaakt met de ongewensten.

refugee-action-city-hall450px (113k image)

De toon is gezet. En wát voor een toon! Zingt allen mee:

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 04/12/2013 om: 20:05u [link]

Lockdown voor afscheidsborrel Menno Buch-in-de-bajes

- door Joke Kaviaar -


Alles zullen ze er aan gedaan hebben om voor de derde reeks van het TV programma 'Buch in de bajes' de vrouwenbajes 'Ter Peel' zo vriendelijk mogelijk te presenteren. Niet voor niets viel om te beginnen de keuze niet op Zwolle, Breda of Nieuwersluis: deze zien er op het eerste gezicht sowieso naargeestiger uit.


Break-down-all-prisons600px (276k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 03/12/2013 om: 13:33u [link]

Over het weigeren van 'arbeid' in de bajes

- door Joke Kaviaar -


Het bleef enige tijd onduidelijk: is werk in afdeling 3 van de vrouwenbajes in Ter Peel nu verplicht of niet? Feitelijk doet het er weinig toe. Ik werk niet voor de staat. En als het verplicht is, dan is dat reden te meer om deze uitbuiting te weigeren!

Productivity600px (251k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 03/12/2013 om: 13:12u [link]

Racisme? Doe effe normaal!

- door Joke Kaviaar -

'Doe effe normaal' stond er op het rode potlood dat ik te gebruiken kreeg. Als ik er maar niet mee op de muren zou schrijven, zo luidde bijgevoegde waarschuwing. Nee, natuurlijk zou ik dat niet doen! Waarom zou ik dat doen, voor al die na mij komen? Zoiets als “NO BORDERS, NO NATIONS, STOP DEPORTATIONS” en een omcirkelde A achterlaten, zodat zij weten dat er mensen zijn die er (ook) zo over denken. Waarom zou je dát nu doen?


white-privilege (22k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 03/12/2013 om: 12:59u [link]


Powered by Greymatter