Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

RIOTGUN

Fusil (21k image)

Weggevaagd !

Klik op meer.


=Thom= op: 27/12/2011 om: 10:45u [link]

Solidariteitsfonds XminY heeft nog 100 donateurs nodig om te overleven!

Solidariteitsfonds XminY dreigt financieel in de problemen te komen. Al meer dan 40 jaar financiert XminY actiegroepen en sociale bewegingen. Zowel in West- en Oost-Europa, het Midden Oosten, Azië, de VS, Afrika en in Latijns Amerika steunt en financiert XminY allerlei verschillende groepen die strijden voor een eerlijke, rechtvaardige, verdraagzame en schone wereld. Maar nu heeft XminY zelf dringend steun nodig.
website_flyer (34k image)
Begin 2010 heeft XminY de noodklok moeten luiden; er waren minimaal 600 nieuwe donateurs nodig om te overleven. Inmiddels staat de teller bijna op 500 nieuwe donateurs. We zijn er dus bijna, maar ook die laatste 100 nieuwe donateurs zijn voor XminY essentieel om te kunnen overleven.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 25/12/2011 om: 16:52u [link]

De Grote Pardon show: survival of the fittest

Afgelopen zondag in Ter Apel. Er is een demonstratie bij de 'vrijheidsbeperkende locatie' waar afgewezen vluchtelingen gedwongen worden om mee te werken aan hun 'terugkeer'. Een slordige vijftien activisten is naar het omheinde terrein met barakken getogen met spandoeken, megafoon en toeters.

Vanuit het centrum komen mensen naar buiten en verwelkomen de demo op deze winterse dag. Camera's bespieden de ontmoeting tussen hen en de demonstranten. Terwijl het af en toe hagelt vertellen mensen uit het centrum hun verhaal. Een man staat met zijn blote voeten op slippers te vertellen.

leers_duim_down (41k image)

“Ik ben staatloos. Ik kan niet weg. Maar het buitenschuld criterium wordt niet toegepast. 21 december word ik hier op straat gezet.”

=Joke Kaviaar= op: 23/12/2011 om: 11:38u [link]

Takedown jokekaviaar.nl van korte duur

* persbericht Anonymous *

Waar gister het Openbaar Ministerie (OM) trots op haar website meldde dat zij de website JokeKaviaar.nl uit de lucht heeft laten halen, was de gewraakte site rond middernacht weer vrolijk in de lucht.

anonymous (4k image)

Hoster FXW maakte rond half vier in de middag op verzoek van het OM de website onbereikbaar voor de buitenwereld. Daarbij werd echter voorbij gegaan aan twee belangrijke factoren: de internetgemeenschap die en masse een broertje dood heeft aan overheidscensuur en de overheid zelf die en masse faalt bij vrijwel alles op het gebied van ICT en beveiliging.

=Joke Kaviaar= op: 08/12/2011 om: 21:20u [link]

Omdat het anders zo stil blijft...

Gisteren, 7 december 2010, drie dagen voor 'DE' dag van de mensenrechten, 10 december: Ik had besloten te gaan naar de demonstratie van Vluchtelingen Op Straat in Utrecht, op het Domplein. Daar trof ik een kleine groep hoofdzakelijk mensen van Somalische komaf, die er met drie spandoeken de windstoten trotseerden.

charter-flight600px (98k image)

Een klein groepje 'Neederlanders' trof ik er ook aan. De meesten kende ik. De Neederlanders, mijzelf incluis, waren in dit toch al kleine gezelschap in de minderheid.

=Joke Kaviaar= op: 08/12/2011 om: 02:50u [link]

Website Joke Kaviaar afgesloten door justitie

Persbericht in verband met het afsluiten van de site van Vrijeredactrice Joke Kaviaar

In een nieuwe poging radicale kritiek op het xenofobe migratiebeleid onmogelijk te maken heeft het Openbaar Ministerie vandaag de website www.jokekaviaar.nl van activiste en schrijfster Joke Kaviaar uit de lucht laten halen. De Steungroep 13 September veroordeelt deze schandalige handelswijze van het OM, spreekt steun uit voor Joke Kaviaar en roept op in actie te blijven komen tegen het migratiebeleid.

mondsnoer (38k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 08/12/2011 om: 00:04u [link]

VRIJHEID MAAR WELK?

couv27 (30k image)
Vrijheden. Ze zijn er in allerlei varianten. Wie ze combineert met ‘gelijkheid’ in materiële zin ziet meteen het verschil tussen de liberale en de libertaire variant.
Klik op meer.

=Thom= op: 06/12/2011 om: 17:01u [link]

Vluchteling? Geen dak boven je hoofd? Je kunt het krijgen!!

De Dienst Terreur en Verrek maakte deze week zijn naam waar. Negentien mensen die in tenten op de stoep van de 'vrijheidsbeperkende locatie' ter Apel protesteerden omdat zij letterlijk gedwongen werden op straat te leven, zijn in de val gelokt en opgesloten.

just-another-number600px (88k image)

Occupy? Dat gebeurde dus daadwerkelijk dáár. De straatarme en volkomen kansloze en uitgebuite 99%? Die kon je daar gedurende 9 dagen op de stoep ontmoeten. Een kamp van in totaal dertig op straat gezette Somaliërs hield er stand, kou of geen kou, want ze hadden geen keus.

=Joke Kaviaar= op: 02/12/2011 om: 11:14u [link]


Powered by Greymatter