Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 ls er iemand kon getuigen dat kabinet-Rutte III, beter: Bruin III, echt niet Shell I is, zou het Tom de Booij hebben moeten zijn. Als geoloog en door geboorte lid van de elite (en ook daarvan kon hij weten dat die heel wat anders is dan een zwetser als Baudet verkondigt) wist hij van de macht van Shell en de families erachter.

Ik heb hem leren kennen in het actiewezen rond Biafra. Nu ik door het nieuws gedwongen terugkijk stel ik vast dat "de actie" toch in hoofdzaak bestond uit informatievoorziening, speurwerk dat naar buiten werd gebracht.
De hoogleraar geologie aan de Universiteit van Amsterdam stelde met Pedro van Meurs, toen vermoedelijk student bij hem in welke fase dan ook, het Geopolbulletin samen, over de oliebelangen die een rol speelden bij de genocidale oorlog tegen Biafra. Het bulletin kon bijvoorbeeld melden dat Zijne Excellentie Luns de Tweede Kamer kletspraatjes verkocht had over de rol van Shell bij de oorlogvoering.

kaartjegeopol (35k image)

Meer

=Cornelis Prul= op: 28/11/2017 om: 11:58u [link] [Geen reactie]

Albert de Jong: Fragmenten uit mijn leven

FragAdJ (93k image)
De anarchist Albert de Jong speelde een belangrijke rol in het Nederlands Syndicalistisch Vakverbond, de door het anarchisme geďnspireerde vakbeweging, en in de Internationale Antimilitaristische Vereniging in Nederland van de vorige eeuw. Zijn herinneringen verschenen in het, mede door hem geredigeerde, tijdschrift ‘Buiten de Perken’ van 1961-1964.

=Thom= op: 23/11/2017 om: 10:50u [link] [3 Reacties]

Zwarte Piet is wit! Afschminken! Nu!

Het zal de principieel racisten onder ons witte mensen wellicht doen stuiteren van verbazing maar Zwarte Piet is niet zwart en dat is hij ook nooit geweest. Zwarte Piet is een witmens met zwarte verf op zijn smoel en dat is hij wel altijd al geweest. En Zwarte Piet is geen persoon maar een racistische karikatuur.

nomore-blackface-erasmusbrug (142k image)

=Joke Kaviaar= op: 18/11/2017 om: 22:45u [link] [2 Reacties]

lezing over anarchistische schrijver Octave Mirbeau

ob_cbd22e_octave-mirbeau-en-1900 (31k image)

Anarchistische Groep Amsterdam/Anarchistische Bibiliotheek & Het Fort van Sjakoo
Presenteren op zaterdag 25 november 2017, 16.00 uur
lezing over anarchistische schrijver Octave Mirbeau=ABC Amsterdam= op: 16/11/2017 om: 20:35u [link] [Geen reactie]

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

2017BdO3 (584k image)

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

Zojuist is het derde nummer van Buiten de Orde van 2017 verschenen. Het kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, en boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur etc.

Wat hebben we deze keer in de aanbieding?

=Buiten de Orde= op: 16/11/2017 om: 10:13u [link]

De laatste Zwarte Piet

Op tafel staat de zwarte shmink en de scharlakenrode lippenstift. Daarnaast liggen de oorringen, de zwarte pruik en de witte kraag klaar. Hij kijkt in de spiegel en neemt de spons ter hand. Vandaag verandert Gerard weer in Piet. Zwarte Piet.

blackface (205k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 12/11/2017 om: 17:59u [link] [1 Reactie]

Het Engagement Van Melle (1908-1976), Visionair Schilder

MelleSchilder (45k image)
Op 19 november opent het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum in Heerenveen een tentoonstelling over tekenaar en schilder Melle (1908-1976). Melle wordt vaak gezien als een surrealist, maar zelf noemde hij zich een visionair schilder. Het werk van Melle stelt veel mensen voor raadsels, ook deskundigen. Zijn visioenen, de verwijzingen naar zijn jeugd in de Amsterdamse armeluisbuurt Wittenburg, ondergaande schepen, talloze dieren en minutieus getekende of geschilderde planten, fallussen en vagina’s. Wat hebben die te betekenen, ook afgezet tegen de tijd waarin hij leefde? Speelden ervaringen uit zijn jeugd soms een belangrijke rol

=Thom= op: 02/11/2017 om: 23:11u [link] [Geen reactie]

Het Nieuw Neederlands Volkslied

31 oktober 2017 - Vanaf deze week leren kinderen het Wilhelmus op school. In naam van de koning, het nationale racisme en de koloniale verheerlijking! Hier is de nieuwe tekst:

wilhelmus_melodie (52k image)
en zingen maar!

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 01/11/2017 om: 00:24u [link] [Geen reactie]


Powered by Greymatter