Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Wat is recht, als vluchtelingen hun leven niet eens zeker zijn?

Laatste woord bij zitting gerechtshof Arnhem in verband met deze actie.

Het is vandaag bijna een half jaar geleden dat de permanente gezinsgevangenis op Kamp Zeist in gebruik werd genomen. Een gezinsgevangenis waartegen we anderhalf jaar campagne hebben gevoerd. Een gevangenis voor gezinnen met kinderen die niet hier mogen zijn. Uitgesloten. Afgewezen. En als het aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff ligt: spoedig afgevoerd.


VERSTORING RAADSVERGADERING ZEIST from ANTi·ORDE on Vimeo.klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 28/11/2016 om: 17:58u [link]

Utrechtse politie faciliteert fascisten tijdens demonstratie tegen blackface

Wat anders hadden we kunnen verwachten, vanmiddag in Utrecht bij het protest tegen Zwarte Piet voor de jaarbeurs? Omroep Max hield daar samen met KRO en NCRV een feestje met blackface. Waag het niet daar wat van te zeggen!

verdediging-zwarte-piet (254k image)

De Utrechtse smeris die vol verve bij Pegida-demonstraties tegendemonstranten arresteert, ook al staan ze maar in hun eentje met een bord of spandoek in de buurt van Pegida, koos vandaag opnieuw principieel de zijde van extreem-rechts. Ditmaal door het omgekeerde niet alleen toe te staan, maar zelfs te faciliteren: neo-nazi's die pal tegenover de ingehekte demonstratie tegen Zwarte Piet gingen staan brullen om het protest te overstemmen, konden zelfs een handdruk en een praatje met hun kameraden in het blauw-geel delen. De wetten die voor de een gelden, gelden voor de ander niet. Als dat geen politieke stellingname is, wat dan wel?

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 27/11/2016 om: 01:59u [link]

Controle, censuur, repressie, racisme: de politiestaat aan het werk

Gisteren werd in Den Haag de demonstratie tegen repressie met politiegeweld tegengehouden. Zelf kwam ik pas om 3 uur 's nachts vrij. Maar niet iedereen van de vele arrestanten kwam vrij: 21 mensen die terecht vinden dat hun identiteit de staat niks aangaat werden langer vastgehouden om hen te intimideren. Gelukkig zijn ook zij intussen vrij. Maar dat is niet einde verhaal.


REPRESSIE TEGEN ANARCHISTEN from ANTi·ORDE on Vimeo.klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 21/11/2016 om: 01:52u [link]

Voor onze veiligheid: noodtoestand, demonstratieverbod, politiegeweld

Tijdens de arrestatie van mij en een mede-activist afgelopen zaterdag in Rotterdam werd ons medegedeeld dat we het land moesten worden uitgezet. Door smerissen die naar eigen zeggen “alleen maar hun werk” doen. Befehl is befehl. Twee dagen later stelt burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, die niet wil onderdoen voor de racistische burgemeester van Den Haag van Aertsen: “Je hoort je niet te verzetten tegen een order van de politie. Een politieopdracht is een politieopdracht.”

listen-to-black-voices (281k image)

Juist. We horen ons niet te verzetten tegen racisme, tegen het schenden van het recht op vrijheid van meningsuiting en demonstratie en moeten ons op de koop toe laten mishandelen, beledigen, schofferen en opsluiten. Alles voor het heilige onschuldige blackface kinderfeest.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 15/11/2016 om: 01:46u [link]

Fascisme van de staat en fascisme op straat: verzet is meer dan ooit noodzaak!

Edwin Wagensveld, de voorman van Pegida, joeg afgelopen zomer nog samen met Bulgaarse neo-nazi's op vluchtelingen aan de Bulgaarse grens met Turkije.

laatzenietlopen (98k image)

Weer terug in Neederland doet hij zijn uiterste best om van dat imago af te komen door met een pluche varkensmuts op zijn hoofd de straat op te gaan en zich expres steeds te laten arresteren. Zo wil hij zich de slachtofferrol aanmeten en doen alsof hij slechts een man is die voor zoiets als “zijn land” vecht. Zijn aanwezigheid als hoofdspreker bij een demonstratie van neo-nazi's in Dortmund Duitsland op 8 oktober 2016 verraadt echter opnieuw zijn ware aard.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 14/11/2016 om: 00:42u [link]

Zwarte Pieten zwartepieten en nog zien witten geen racisme

Aanstaande zaterdag zal de zogenaamd goedheiligman, ook wel Sinterklaas genoemd, zijnde een witte vent met een witte baard op een ook al wit paard, zijn intrede weer doen in Neederland. In zijn kielzog de nog altijd niet gekielhaalde 'Zwarte Pieten'.

Zie ginds komt de stoomboot terwijl de wind door de bomen waait en makkers hun wild geraas nog altijd niet staken. Het gaat allemaal gebeuren in Maassluis om vervolgens als een virus door het hele land te waren, op de voet gevolgd door televisie en radio en beschermd en gefinancierd door de politiek en de staat en de gemeenten die in hun volharding deze racistische gewoonte in stand te houden steeds meer hun racistische ware aard laten zien. En die ware aard, die is besmettelijker dan de vogelgriep.

zwarte-piet-niet (187k image)

Na vijf jaar recente strijd tegen de top van de ijsberg van oergezellig Neerlands onderbuik racisme ligt de drek duidelijker dan ooit op straat. Hier en daar zwicht een organisatie of een gemeente onder druk, besluit een winkelketen het voor gezien te houden, maar de tegenstand kan bepaald niet worden gestaakt. Integendeel. Deze is harder nodig dan ooit. Omdat het niet alleen over Zwarte Piet gaat.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 09/11/2016 om: 10:51u [link]

Strijdlied 'Fascisten! Pas op!'

Een maand geleden bracht de gelegenheidsformatie Alerta!, het strijdlied 'Fascisten! Pas op!' uit, toen alleen nog als mp3 bestand. Inmiddels is er een video bij gemaakt.ENGLISH BELOW / Text and chords below

Alerta! roept op komende zondag, 13 november, in Den Haag in actie te komen tegen Pegida in Den Haag. Er is een demonstratie aangekondigd en opgeroepen de mars van de fascisten te verhinderen.
Zie:
https://afadenhaag.wordpress.com/2016/10/17/13-11-2016-demonstratie-geen-ruimte-voor-pegida-stop-racisme/
en
http://laatzenietlopen.blogspot.nl/2016/11/13-11-2016-stop-pegida-in-den-haag-laat.html

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 08/11/2016 om: 01:12u [link]


Powered by Greymatter