Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

DE AS OVER ISLAMDEBAT

AS184 (46k image)
Het nieuwste AS nummer 184 is gewijd aan het hernieuwde Islamdebat. De tijd is er rijp voor.

Klik op meer.


=Thom= op: 25/11/2013 om: 17:17u [link]

Bij het overlijden van Wim de Lobel (1927-2013)

Op donderdag 14 november 2013 werd in Rotterdam Wim de Lobel gecremeerd. Hij behoorde met Hans Ramaer tot de eerste redactieleden van het anarchistisch tijdschrift De AS, dat in 1973 tot stand kwam.
WimDeLobel_deas163 (64k image)
Hans sprak op de crematie over de man met wie hij meer dan veertig jaar nauw samenwerkte. Klik op meer voor zijn afscheidsverhaal.

=J.B. Arend= op: 18/11/2013 om: 17:42u [link]

Indrukwekkende Domela Nieuwenhuis lezing in Heerenveen

Zo'n 50 mensen woonden vanmiddag (17 november 2013) de jaarlijkse Domela Nieuwenhuislezing in Heerenveen bij van prof. dr. Willem Frijhoff die sprak over "Platte geesten en de duurzame gevolgen van gedachteloos bezuinigen". Hij hield een indrukwekkende lezing over de gevolgen van de ingrijpende bezuinigingen op cultuur die momenteel gaande zijn.

Willem_Frijhoff (27k image)
Willem Frijhoff

De Domela Nieuwenhuispenning werd uitgereikt aan Hans Ramaer die als oprichter van het tijdschrift De AS het anarchistisch gedachtengoed al veertig jaar voorstaat. Ook de afgelopen week overleden Wim de Lobel kreeg de penning toegekend.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 17/11/2013 om: 22:21u [link]

Stop de fascistische samenzwering! Arrêtez la conspiration fasciste!

Le Pen en Wilders, fascisten, waar zijn jullie? Kom de straat op als jullie durven!
Le Pen et Wilders, fascistes, où êtes-vous? Viens dans la rue si vous l'oses!

(toespraak tijdens demonstratie 13 november 2013 Le Pen niet welkom in Den Haag!)

afa_logo2 (33k image)

Het feit dat vandaag in Den Haag in het gebouw van de Tweede Kamer Geert Wilders en Marine Le Pen ongestoord bijeen kunnen komen om verder uitvoering te geven aan hun fascistische ideeën en praktijken, zegt niet alleen wat over Wilders en Le Pen. Het zegt ook heel veel over de Neederlandse politiek die onder directe invloed staat van de vuilspuiterij van Wilders.
Namen tot nu toe de verschillende partijen allemaal al in meer of mindere mate gedachtengoed, voorstellen of initiatieven over van Wilders' PVV, waardoor de samenleving steeds onverdraagzamer is geworden en racisme tot norm is verheven, nu staat de Neederlandse regering garant voor een vergaderplaats en beveiliging voor deze extreem rechtse samenzwering!

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 15/11/2013 om: 21:36u [link]

Nestor van De Vrije, Wim de Lobel (1927-2013), overleden

Gisteren op 11 november 2013 is Wim de Lobel in Rotterdam overleden. De nestor van De Vrije was al enige tijd ernstig ziek. Hij werd 86 jaar.
WimDeLobel (22k image)

Wim was mede-oprichter en redacteur van en tot het laatst administrateur van het anarchistisch tijdschrift De AS en werkte mee aan het blad De Vrijdenker.
In de jaren '60 stond hij aan de wieg van de modernisering van het blad De Vrije.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 12/11/2013 om: 19:23u [link]

Wie is er bang voor Fred Teeven?

Fred de vluchtelingenjager Teeven zal in de kleuterklas en de basisschool een bullebak eersteklas zijn geweest. Zo'n rotjoch dat steeds andere kinderen stiekem het bloed onder de nagels vandaan haalt, en daarna in zijn vuistje lacht als de juf of meester het slachtoffer in de hoek zet, omdat die uit reflex een klap teruggaf. Fred Teeven is in al die jaren niets veranderd.

teevenbalieschandpaal450px (286k image)

“Wie uitdeelt, moet eerst leren incasseren.” zegt hij in een interview dat ik heb weten op te duikelen. Het artikel uit het Haarlems Dagblad van 23 maart 2013 heet “De Aaibare kant van Fred Teeven” en is getuige de titel een lafhartige poging om het imago van de bullebak op te poetsen tot dat van een sportieveling die van rugby houdt omdat dit “gecontroleerd geweld” is. Ja, dat zal best, dat 'onze' staatssecretaris van veiligheid en justitie houdt van gecontroleerd geweld. Waarom zou je anders met je law&order ministerie mensen zonder papieren over de kling jagen? Hoeveel meer controle over geweld wil je hebben?

Klik op meer

=Joke Kaviaar= op: 11/11/2013 om: 02:28u [link]

Zwarte Piet is racisme. Punt.

“Hou nou eens op met zeuren over het racisme van Zwarte Piet!”

Bovenstaand citaat vat ruwweg de reactie van veel mensen samen op het in hun ogen irritante debat over Zwarte Piet. En dan heb ik het niet over hardcore racisten. Nee, het zijn mensen in bijvoorbeeld linkse facebook groepen die volmondig verklaren tegen racisme te zijn, mensen van wie je het niet verwachtte dat ze hun kop zo in het zand zouden steken. En ik zeg hen: je kunt je kop wel in het zand steken, maar daarmee is racisme niet verdwenen.

zwarte-piet-breekt-ketenen (89k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 09/11/2013 om: 15:23u [link]

Zondag 17 november: Domela Nieuwenhuis-lezing in Heerenveen

"Platte geesten. De duurzame gevolgen van gedachteloos bezuinigen"

Zondag 17 november houdt prof. Dr Willem Frijhoff de traditionele Domela Nieuwenhuis-lezing. Hij zal spreken over de gevolgen van de ingrijpende bezuinigingen op cultuur die momenteel gaande zijn. De titel van zijn lezing is:

"Platte geesten. De duurzame gevolgen van gedachteloos bezuinigen"

De lezing begint om 14.30 en wordt gehouden in het F. Domela Nieuwenhuis-Museum, Minckelerstraat Heerenveen. Voorafgaand aan de lezing geeft Bert Altena een rondleiding door het F. Domela Nieuwenhuis-Museum. Aanvang 13.00 uur.

Frijhoff is een vooraanstaand cultuurhistoricus met internationale faam. Hij was achtereenvolgens hoogleraar vroegmoderne geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Kijk voor meer info op: http://www.fdnmuseum.nl

=AGA= op: 09/11/2013 om: 13:38u [link]

Amsterdam: Global Uprisings Conference 15-17 November

logoGlobUprwithtext (23k image)

Bij deze een aankondiging van de Global Uprising conferentie. Het programma in de Balie is van vrijdagavond 15 november tot en met zondagavond 17 november. Het volledige programma in de Balie vind je hier.

Hoewel de plenaire sessies (het avond programma) 'uitverkocht' zijn (ze zijn gratis maar er moet voor gereserveerd worden), zijn er het hele weekend door presentaties en discussies die vrij toegankelijk zijn.

Er is ook een aanvullend programma dat een paar dagen eerder begint en een paar dagen langer door gaat, het is namelijk zo dat honderden mensen uit alle delen van de wereld dat weekeinde naar Amsterdam reizen voor de Global Uprising conferentie. Dat aanvullende programma staat hieronder. Als er nieuws of wijzigingen zijn dan kun je beter op de website van www.globaluprisings.org kijken dan op de site van de Balie, de site van Global Uprisings site is makkelijker up to date te houden.

Klik op meer

=AGA= op: 04/11/2013 om: 23:27u [link]

“Als u die uitdeelt, wordt u aangehouden”

Oom agent kwam wat laat, maar het moest toch even gezegd worden tegen de mensen die waren afgekomen op het uitdelen van de poster Waar blijft de Hollandse opstand: “Als u die uitdeelt, wordt u aangehouden”. Gelach alom, en: “Wilt u er eentje?”

webIMG_5220-kleinst (159k image)

Vandaag vond de regiezitting plaats van het Hoger Beroep van Joke Kaviaar in de zaak waarin ze wordt beschuldigd van 'opruiing' door vier opinie artikelen over het migratiebeleid. De rechtbank veroordeelde haar op 22 januari tot vier maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf vanwege die artikelen.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 01/11/2013 om: 23:07u [link]

Fred Teeven zuigt!

Fred Teeven lijkt wel een volwassen baby met dat gedram van hem. Oh oh oh, wat is dat toch erg met die centrale Raad van Europa. Nu dít weer: het Comité voor Sociale Rechten van de Raad van Europa geeft hem billekoek over het asielbeleid!

Fred-zuigt (60k image)

Dat zuigt, vindt Fred. Maar volgens mij is hij het die zuigt. Hij zuigt aan zijn grote duim en hoopt zich zo groot te maken. Hij is bang voor een aanzuigende werking. O jee, als we mensen eten en drinken gaan geven, dan komt heel Afrika hier naar toe! Nee, wij springen niet in de houding voor mensenrechten! Nee, wij springen niet in de houding voor mensen die onze regering racistisch noemen! Wij springen alleen in de houding voor de poen en voor Geert Wilders en zijn prinsenvlaggen dragende fascistische vrienden. Wij doen lekker wat we willen hier in dit moerasland, dus crepeer maar!

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 01/11/2013 om: 02:19u [link]


Powered by Greymatter