Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Van der Laan en de vrijheid: whites only

Staan we daar met een vastberaden groep die ontruiming van het tentenkamp aan de Notweg te hinderen, presteert van der Laan het om geen van ons te arresteren, terwijl we aan een vordering om uit de weg te gaan geen gehoor hebben gegeven, hetgeen doorgaans wordt gezien als een misdrijf. Nee, wij blanke activisten mochten gaan, maar wel liet van der Laan alle vluchtelingen in het kamp inrekenen, alleen maar omdat zij... 'illegaal' zijn!

notwegnietwegbeter_0 (66k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 30/11/2012 om: 15:00u [link]

Protesteer vrijdag 30 nov. tegen ontruiming Kamp Osdorp!

Al twee maanden wonen wij, vluchtelingen van Osdorp, op straat. Wij wonen in een tentenkamp omdat we letterlijk op straat gezet zijn. Wij mogen niet in Nederland blijven, maar de overheid kan ons ook niet uitzetten. Wij zitten muurvast in het immigratiesysteem.

osdorpblogbovenkant400 (68k image)

Ons tentenkamp aan de Notweg in Osdorp dreigt aanstaande vrijdag ontruimd te worden. Waar moeten wij dan heen? Wij willen een blijvende oplossing zodat wij een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 27/11/2012 om: 12:46u [link]

Komende weekend: 2dh5-festival in Amsterdam

Kom je ook naar ons reuzegezellige en hopelijk ook nog nuttige festival, komend weekend in OT301 en (zaterdagavond) Binnenpret/OCCII in Amsterdam?
Het begint vrijdagavond met de traditionele Maretje Arents quizz (rellerige feiten en geschiedenis) en wat melige filmpjes van acties van het afgelopen jaar waarbij - dat kan alvast verklapt worden en zal ook geen verrassing zijn - weer menig ME-er op zijn plaat zal gaan dan wel in de modder blijft steken bij het achtervolgen van actievee. En Shireen treedt dan op.=Kees Stad= op: 23/11/2012 om: 15:45u [link]

Van der Laan, de slappe evenknie van Fred Teeven

Teeven is hardvochtig eerlijk: "Je kunt demonstreren tot je een ons weegt, maar je krijgt geen verblijfsvergunning als je in een tentje gaat zitten". Volgens de Volkskrant van vandaag zou Van der Laan met het aanbieden van dertig dagen opvang, bedoeld als 'bijkomperiode', het asielbeleid van Teeven tarten.

slappeknievanderlaan (88k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 22/11/2012 om: 13:38u [link]

De hand van Fred Teeven, wat moeten we ermee?

Hee Fred Teeven, papieren geven! Hee Fred Teeven, laat ons leven! Laat Fred Teeven zelf maar eens beven! Het zijn zomaar wat slogans die bedacht werden tijdens de demonstratie in Den Haag van afgelopen zaterdag. Nog niet veel gehoord, deze leuzen, maar het nodigt vast uit tot meer dichtkunst. Fred Teeven is immers 'onze' nieuwe staatssecretaris die over het lot van vluchtelingen mag beslissen.

Teeven (178k image)

Hij doet dat voortvarend, 'onze' Fred, de vluchtelingenjager. Hij neemt de zaken straf ter hand, zoals het een daadkrachtig politicus en ex-officier van justitie betaamt.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 18/11/2012 om: 23:58u [link]

VREEMDELINGEN: MARKT VOOR DETENTIE-INDUSTRIE

Handel.1 (69k image)

Vreemdelingendiensten, grensbewaking, terrorismebestrijding. De organisaties die zich daarmee bezighouden draaien op volle toeren. Er gaat geld in om, veel geld. In de VS heeft dit zelfs tot de ontwikkeling van beursgenoteerde bedrijven geleid. De vraag ‘Waartoe dienen de vreemdelingencontroles?’ kent dan ook een makkelijk antwoord: ‘Om er financieel wijzer van te worden’. Hoe?

Klik op meer.


=Thom= op: 18/11/2012 om: 11:31u [link]

DISCUSSIE OVER DOMELA NIEUWENHUIS

Domela (78k image)
AFGELASTING

Update 20 november

Omdat de auteur Stutje van de nieuwe Domela biografie ondanks eerdere toezegging niet blijkt te komen, gaat het Domela-symposium aanstaande zondag (25 november) niet door.

Er is de afgelopen tijd het een en ander te doen geweest over Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846-1919), dit naar aanleiding van een biografie over hem. Dat lokt discussie uit.

Klik op meer.

=Thom= op: 13/11/2012 om: 22:57u [link]

Stop de illegalenjager Teeven!

Als het aan de beul Teeven ligt, wordt 'illegaliteit' niet alleen strafbaar, het wordt zelfs een misdrijf. Dacht PvdA sufferd Samson even, in ruil voor het één of het ander, akkoord te zijn gegaan met een slechts symbolische strafbaarstelling, een overtreding in de wet strafbaar met een boete, hij komt bedrogen uit! Wie verbaast het, behalve Samson? Waar blijft de sputterende PvdA achterban nu?

meer-straf-voor-criminele-politici (154k image)

klik op 'meer'


=Joke Kaviaar= op: 10/11/2012 om: 23:45u [link]

LOF VOOR ONGEHOORZAAMHEID

Anar (78k image)
‘Activisten, schrijvers, denkers of artiesten, op een dag waren zij de compromissen, de leugens of de vooroordelen van hun tijd zat, om vervolgens van hun leven een gevecht te maken. Daarbij streden zij ook met de pen omdat zij overtuigd waren van de enorme macht van het woord om het geweten wakker te schudden, het verzet te wekken en de wereld te veranderen. Hun teksten hebben niet aan kracht verloren noch aan zuiverheid. De teksten blijven handboeken voor ongehoorzaamheid en weerspannigheid in de huidige tijd’.

Klik op meer.

=Thom= op: 03/11/2012 om: 11:08u [link]

ALBERT CAMUS FILOSOOF, SCHRIJVER, LIBERTAIR

Camus.Oms.Lou (97k image)

Marseille-Provence zal in het jaar 2013 Europese culturele hoofdstad zijn. In dat kader zal mede uitgebreid aandacht aan Albert Camus (1913-1960) worden besteed. Lou Marin, kenner van het gedachtegoed van Camus, neemt alvast een voorschotje met een brochure over Camus.

Klik op meer.


=Thom= op: 01/11/2012 om: 15:08u [link]


Powered by Greymatter