Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Langzaam verdwijnt de APPO van de straten

De repressie tegen het verzet in Oaxaca, dat zo'n vijf maanden de stad in handen heeft gehad, gaat door. Ondanks aankondigingen van tegenacties is de APPO, de Volksvergadering, volledig op de terugweg. Gisteren 29 november werd de laatste barricade weggehaald en is Radio Universidad weer aan de autoriteiten van de universiteit overgegeven.

barricadeweg (22k image)

=Cornelis Prul= op: 30/11/2006 om: 12:29u [link]

Rapport Europarlement kritiseert EU-landen om geheime CIA-vluchten

Een onderzoekscommissie van het Europees Parlement kritiseert elf EU-landen omdat ze te weinig hebben gedaan tegen geheime CIA-vluchten van terreurverdachten.
geheimciacomplex (24k image)
Geheime gevangeniscomplex in Kabul, Afghanistan met bijnaam de Salt Pit via Google Maps ontdekt
De kritiek richt zich vooral op Italië en Polen. Nederland staat niet op het beruchte lijstje.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 28/11/2006 om: 23:17u [link]

Honderdvijftig jaar Vrijdenken in Nederland

De vrijdenkersbeweging in Nederland bestaat 150 jaar. In 1856 werd in Amsterdam De Dageraad opgericht, een vereniging die van start ging met 44 leden, en sinds een halve eeuw bekend staat als De Vrije Gedachte die het blad De Vrijdenker uitgeeft.
godnochautoriteit_web (22k image)
Ter gelegenheid van dit jubileum is een fraai boek uitgebracht waarin de geschiedenis van de vrijdenkersbeweging beschreven wordt.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 28/11/2006 om: 22:23u [link]

Komend weekend: Anarchistische Boekenmarkt in Utrecht

Op zaterdag 2 december vindt in De Kargadoor in Utrecht alweer de achtste Anarchistische Boekenmarkt plaats.
abmmetje1 (44k image)
Behalve dat er vele stands in de hal, grote zaal en kelder zullen zijn, speelt ook een gedeelte van het programma van het Festival 2dH5 zich in De Kargadoor af.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 27/11/2006 om: 21:28u [link]

Onderzoeksburo Jansen en Janssen krijgt Domela-penning toegekend

Het bestuur van het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Fonds heeft de Domela Nieuwenhuis-penning 2006 toegekend aan Buro Jansen en Janssen, het onderzoeksbureau dat politie en inlichtingendiensten kritisch volgt en daar gevraagd of ongevraagd een mening over geeft.
PICT2274 (26k image)
Wil van der Schans van Jansen en Janssen neemt de cheque en de Domela-penning in ontvangst
De uitreiking vond plaats na afloop van de zevende Domela Nieuwenhuis lezing die uiteraard plaatsvond in het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum in Heerenveen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 27/11/2006 om: 21:07u [link]

Zocalo van Oaxaca veroverd door oproerpolitie

Zaterdag 25 november heeft de federale oproerpolitie het centrale plein van Oaxaca - dat permanent bezet werd gehouden door de Volksvergadering APPO - naar eigen zeggen "heroverd". Er zijn 149 mensen gevangengenomen en vijfentwintig verdwenen. De APPO heeft aangekondigd de bezetting vandaag 27 november te zullen hervatten. Nadere berichten volgen.

mexicooaxaca1 (37k image)
Solidariteitsdemonstratie in Mexico Stad

=Cornelis Prul= op: 27/11/2006 om: 20:54u [link]

Green Scare verdachte Jeff Hogg vrijgelaten

Na bijna een half jaar te hebben vastgezeten is in de VS Jeff Hogg op 17 november vrijgelaten zonder van enig strafbaar feit te zijn beschuldigd.
jeff_hogg (45k image)
Jeff Hogg
Hogg werd op 18 mei gevangen genomen omdat hij weigerde voor een Grand Jury te getuigen die ‘eco-sabotage’ zaken onderzocht.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 26/11/2006 om: 09:11u [link]

Fort Pannerden herkraakt

Onderstaand een verhaal van fortpannerden.nl, afgesloten op het ogenblik van plaatsing. Wordt vervolgd.

BrugleggendeLeopardMetME.0 (16k image)
Ontruiming 7 november jongstleden

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 26/11/2006 om: 01:34u [link]

Indonesische anarchisten demonstreren tegen bezoek Bush

Zo'n 200 anarchisten demonstreerden afgelopen maandag (20 november) in Jakarta tegen het bliksembezoek dat president Bush aan Indonesië bracht.
jakartaS2010113 (36k image)
In totaal waren er in de grootste moslimnatie ter wereld 10.000 mensen op de been om te ageren tegen de internationale politiek van de VS.
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 24/11/2006 om: 23:24u [link]

Morgen 25 november niet-winkeldag

Morgen 25 november is het weer de jaarlijkse niet-winkeldag.

schaap-1 (12k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 24/11/2006 om: 23:07u [link]

Waarheen nu?

Het vreemdelingendetentiecentrum, of hoe ze het ook willen noemen ("Grenshospitium"), aan de Tafelbergweg in Amsterdam-Zuidoost moet wegens brandgevaar dicht. Dit brandgevaar is ruim een jaar geleden maar al te duidelijk gebleken bij de opsluitcontainers bij Schiphol. Het einde van de opsluiting van vreemdelingen in de onmiddellijke omgeving van Amsterdam betekent ook het einde van de bezoekgroep verbonden aan deze detentie. Een Blokhoofd en Bezoeker blikt terug.

bijlmerbajes (15k image)
De noordelijke toren van de Bijlmerbajes: een spectaculaire ontsnapping met aaneengeknoopte sportpakken, zeker een zelfmoord en een dode door schandelijke medische verwaarlozing
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 24/11/2006 om: 22:37u [link]

Festival 2Dh5 komt er aan!

Van 1 tot en met 3 december 2006 vindt in Utrecht het tweede 2.Dh5-festival plaats.
index_05 (10k image)
Het betreft een bonte verzameling presentaties, workshops en feesten uit de buitenparlementaire hoek.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 24/11/2006 om: 16:57u [link]

De donkerbruine Bush van de Lage Landen

Over de onderstaande column uit De Morgen had ik al veel goeds vernomen van een Belgisch Lief en van Wim de Bie. Met dank aan (jawel...) maroc.nl het woord aan professor in de neerlandistiek te Utrecht, Geert Buelens.

nsinactie (128k image)
Marktwerking in het openbaar vervoer

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 24/11/2006 om: 00:34u [link]

Notities vanachter de Persoonsgegevensuitdraai

Je hebt van die anarchisten die hun schier eeuwige winterslaap onderbreken om luidkeels te verkondigen dat ze niets met verkiezingen te maken willen hebben, en dit altijd in verkiezingstijd doen. Als armlastig werkstudent heb ik vernomen dat er bij te klussen valt als stembureaulid, aardig werk en je krijgt er nog voor betaald ook. Ik ben het blijven doen - want naar de stembus ging ik toch al. Als het kletspraatje waar zou zijn dat ik dan mijn onderdrukker een mandaat geef, dan wil ik zeker weten dat ik dat mandaat geef en niet Zomaar Iemand Anders.

Eelcoroptaart (24k image)
Jongens, volgende keer wel graag wat minder ijs in de taart - maar toch bedankt

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 23/11/2006 om: 22:09u [link]

De dag na de verkiezingen

Zo, dat hebben we gelukkig weer gehad. Ik weet niet hoe het u vergaat, maar naarmate verkiezingen naderen word ik altijd steeds sipper, en het lijkt alleen maar erger te worden.
Stemcomputer546 (20k image)
Maar misschien is het de combinatie herfst en verkiezingen. Die koppen op tv de hele tijd, dat zinloze vrolijke gefolder om niks plotseling. Moet je je voorstellen dat al die mensen zo druk in de weer zouden gaan om iets dat werkelijk belangrijk is.

=J.B. Arend= op: 23/11/2006 om: 20:19u [link]

Minachting voor protestactie bij wapenbeurs NIID

Hoewel het samenwerkingsverband "Ontwapen!" en het Haags Vredes Platform het voorgenomen protest bij de NIID wapenbeurs in Rijswijk vandaag hadden afgeblazen, waren er vanochtend toch zes vredesactivisten ter plekke.
IMG_0350 (35k image)
Dit om eventuele sympathisanten van het protest op te vangen, contacten met de pers te hebben en om de gang van zaken te observeren om in de komende bezwaar- en klachtenprocedures tegen de Gemeente Rijswijk goed beslagen ten ijs te komen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 23/11/2006 om: 18:22u [link]

Gemeente Rijswijk maakt protest tegen wapenbeurs onmogelijk

Het samenwerkingsverband Ontwapen! heeft besloten een voorgenomen picketline en manifestatie tegen de militaire beurs van de NIID in de Evenementenhal in Rijswijk op donderdag 23 november niet door te laten gaan.
NIIDDSC00152a (31k image)
Actie tegen de NIID in 2005
De reden hiervoor is dat door de door de gemeente Rijswijk opgelegde beperkingen van een zinvol en effectief protest geen sprake meer kan zijn. Deze gemeente heeft hiermee een vreedzaam tegengeluid tegen een bijeenkomst van handelaren in moordtuig onmogelijk gemaakt.

=J.B. Arend= op: 22/11/2006 om: 20:21u [link]

Islamisering mag vergeleken worden met opkomst van nazi's in jaren dertig

Marco Pastors, de lijstrekker van de extreem-rechtse EénNL, mag van de rechter in Rotterdam de opkomst van de nazi’s in de jaren dertig vergelijken met de islamisering van Nederland waar volgens hem sprake van is.
Fascimeseindeafvalbak (22k image)
Dat is de uitkomst van het kort geding dat de Islam Democraten (lijst 21) tegen Pastors hadden aangespannen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 21/11/2006 om: 23:01u [link]

De Lage Landen mogen klein zijn....

..en ze zijn klein, maar België en Nederland horen wel tot het exclusieve gezelschap van zes landen buiten de VS waar de VS kernbommen opgeslagen heeft. En dit is de kaart van de VS waar de opslagplaatsen in het land zelf zijn. Meer hierover hier. En hier de pdf waar het allemaal nog eens bekeken en nagelezen kan worden.

Googleus (179k image)
En we gaan toch niet wedden of het nog even ter sprake kan komen in de zogenaamde verkiezingsstrijd, die opgeslagen kernbommen, wel?

=Cornelis Prul= op: 21/11/2006 om: 01:10u [link]

Onderwijs in Irak raakt in steeds dieper moeras

De recente ontvoering van 150 wetenschappers in Irak vestigt de aandacht op de steeds grotere invloed die gewelddadige groepen in Irak hebben op het onderwijs in het land.
Iraknov14bag (17k image)
Typisch beeld voor Baghdad op 14 november, de dag dat de onderwijsmensen werden ontvoerd op klaarlichte dag
Slechts 30 procent van de Iraakse kinderen en jongeren gaat nog naar school, een dieptepunt sinds de Amerikaanse invasie in 2003.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 20/11/2006 om: 22:07u [link]

Israelische anarchisten bezetten militaire voertuigen in Gaza-strook

Zo'n 25 Israëlische Anarchisten tegen de Muur hebben zaterdag 20 november in de Gaza-strook militaire voertuigen bezet om stopzetting van de oorlogsmachine te eisen.
AATW220demo181106reu (15k image)
De anarchisten hebben een tank beklommen
De anarchisten lieten foto's, spandoeken en ander materiaal zien van mensen die geslachtofferd zijn in het oorlogsgeweld.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 20/11/2006 om: 21:38u [link]

Zing eens mee met Joop V., deel 2

Wat heeft links nog te bieden? vraagt Trouw-zaterdagsbijlage Letter en geest. De Viagraconservatieven van die bijlage zijn weg naar De Volkskrant maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat de Geest van de Heersende Tiijd daar weg is - die blijft waaien. "Het leven hier is voor velen een feestje, en geen armlastige kwelling meer," meiert Gerard van Westerloo, ooit op zijn manier links geweest. Heffen we voor hem en al die anderen die vinden dat je niet rechts genoeg kunt wezen een volgend lied van Joop Visser aan.

pict4391_4 (24k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 19/11/2006 om: 16:56u [link]

Zing eens mee met Joop V. deel 1

Alaaf! De Antirevolutionaire Partij (of de de Antesenaire Partij, zoals Joop den Uyl zo onnavolgbaar kon zeggen) hield van jenever. Maar hun huidige voorman houdt van bier, eerlijke recht-door-zee-Nederlandse paardenpis met een vleugje alcohol. En intussen maar zeuren dat de Nederlandse jeugd zuipschuit nr.1 van Europa is. Geen wonder dat het stuk vreten plotseling zo populair bij "de jeugd" is. Tant pis voor de jeugd.

Balkenendecopy (17k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 19/11/2006 om: 16:44u [link]

Democratie - mooi, maar niet voor jullie

Militairen van Australië en Nieuw-Zeeland zijn geland in Tonga, om "de orde te herstellen". Deze dappere landen kunnen zomaar de bevolking van Zuizee-eilanden aan - aan de Aboriginals resp. de Maori hadden ze niet genoeg.

capt.nuk10111160909.tonga_rioting_nuk101 (45k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 19/11/2006 om: 13:16u [link]

Kijkt er echt iemand van op?

Respect, zo heet het filmpje, dat als illustratie dient voor de plannen van het CDAusweis om een leerwerkplicht in te stellen voor mensen tot 27 jaar. Er komt een scène in voor waarin een duidelijke Autochtoon een Allochtoonse met tweelingkinderwagen, bandana (geen sluier natuurlijk) en met décolleté de tram inhelpt. Behalve mijzelf heb ik dat nog nooit een Autochtoon zien doen. En wat valt er verder onder het Respect van deze club? Meehelpen in Oeroezgan, of misschien Abu-Ghraibje spelen in Irak? De normen en waarden schrijden voort met stampende laarzen en de bullepees bij de hand.
school_kids_released (18k image)
Iraakse kinderen zijn er om onder schot gehouden te worden: respect!
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 17/11/2006 om: 21:43u [link]

POLITICIDE extra krachtig

img097 (47k image)
De stem zonder meester
Over enkele dagen is het zo ver: u mag die politicus kiezen om te voorkomen dat de andere politicus in de regering komt. Dat is de ruimte van de vrije verkiezingen. Maar linksom of rechtsom, u kiest uw overheerser. Binnen is het warm, wat zeurt u dan nog?

Klik op meer


=Thom= op: 17/11/2006 om: 17:57u [link]

De verkiezingen volgens YouTube


Joepie, volgende week mogen we weer stemmen! Waarop? Het merendeel van de bevolking is er nog niet uit, en dus wordt er nog hevig campagne gevoerd. Niet alleen door partijen in het land en op TV, maar ook door de partijen en hun aanhangers op internet. Vooral op YouTube levert dat hilarische filmpjes op.

Klik op meer

=Peter Barton= op: 17/11/2006 om: 14:16u [link]

Anarchisten steunen strijd in Palestijns dorp Azun Atme

De Israëlische Anarchisten tegen de Muur hebben vandaag voor het eerst actie gevoerd met Palestijnse bewoners van het dorp Azun Atme tegen de Muur van Apartheid.
azzun-atma-map (26k image)
het dorp dat gelegen is in de regio Qalqilya wordt reeds omgeven door illegale nederzettingen van Joodse kolonisten en dreigt door de bouw van de Muur nu compleet ingesloten te worden.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 16/11/2006 om: 23:28u [link]

Britse acties voor de Sagada 11

Op de Filippijnen worden nog steeds negen van de Sagada Elf, over wie wij in februari berichtten, gevangen gehouden. De anarcho-punks, die op trektocht waren na een festival, worden er van beschuldigd leden te zijn van het communistische guerrillaleger en worden tot terroristen verklaard. In Groot-Brittannië heeft de anarchistische beweging 17 november tot speciale actiedag in verband met hun detentie uitgeroepen.

punks-not-npa9 (17k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 16/11/2006 om: 23:21u [link]

Sociale Alliantie Presenteert nieuw manifest tegen de armoede

De kern van het huidige beleid om armoede met werk te bestrijden loopt vast in de groei van het aantal werkende armen. Meer dan 235.000 huishoudens in Nederland hebben arbeid en armoede tegelijkertijd.
voedselpakket (24k image)
Elke week een pakketje van de Voedselbank
Dat is één van de conclusies uit het nieuwe manifest 'Meetellen en meedoen' van de Sociale Alliantie tegen de armoede dat gisteren werd gepresenteerd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 16/11/2006 om: 22:08u [link]

Rita Verdonk Ongewenst Verklaard

Bij deze verklaar ik Rita Verdonk tot ongewenst Neederlander.
Ritabedankt1 (10k image)
Of moet ik zeggen ‘tot ongewenst wereldburger’? Immers, ik erken geen grenzen, geen naties. Laat ik dus consequent zijn: vastbinden aan een raket en de ruimte inschieten dan maar. Lijkt me wel zo veilig, want Rita is zo gevaarlijk dat we een waarschuwingssticker op haar voorhoofd kunnen plakken met de tekst: “Rita is dodelijk”. Met Rita als vice-premier, haar nieuwste megalomane waanidee, zullen de laatste restanten van respect voor de mensenrechten voorgoed in haar gezicht exploderen; te beginnen met de afschaffing van de commissie gelijke behandeling.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/11/2006 om: 18:53u [link]

Stemcomputers maken verkiezingen oncontroleerbaar

Bij de verkiezingen van 22 november wordt veelal gestemd met behulp van computers die nauwelijks beschermd zijn tegen manipulatie.
Stemcomputer3 (22k image)
Verkiezingsuitslagen kunnen op deze manier achteraf niet worden gecontroleerd!
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 14/11/2006 om: 22:21u [link]

Een jaar na de dood van Louis Seveke

Aanstaande woensdag, 15 november is het een jaar geleden dat Louis Sévèke met twee schoten werd vermoord.
wieweetermeer (8k image)
Familie, vrienden en medeactivisten van Louis nodigen iedereen uit om hierbij stil te staan. We doen dit door die dag een ontmoetingsplek te creëren en een herdenking te houden.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 13/11/2006 om: 21:24u [link]

Steun Gerard met zijn sponsoractie tijdens de Zevenheuvelenloop

Op zondag 17 november wordt in Nijmegen de jaarlijkse Zevenheuvelenloop gehouden, een hardloopwedstrijd van 15 kilometer over de heuvels achter de Waalstad.
stampredbg (4k image)
Eén van onze deelnemende vrienden koppelt aan deze wedstrijd een sponsoractie ten bate van Fanga Musow, een opvanghuis voor vrouwen en kinderen zonder verblijfsvergunning.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 13/11/2006 om: 21:14u [link]

Zondagmorgen helium-morgen

Een persbericht van GroenFront!

20061028-landingsbaan_002 (5k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 12/11/2006 om: 11:53u [link]

Wie is de baas in Oaxaca?

De APPO, de Volksvergadering van dorpen [of volkeren] van Oaxaca, houdt dit weekeinde een congres ter bepaling van de verdere lijn, nu de stad Oaxaca bezet wordt gehouden door de federale oproerpolitie.

oaxacabarr (25k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 12/11/2006 om: 00:28u [link]

Burgerinitiatief inzake Nederlandse medeplichtigheid in Irak

Hamerend op normen en waarden, met clips die het ware gezellige familiegevoel uitdragen, Liefde is alles, stormt het CDA (bekend ook van oudsher van de identificatieplicht) af op een verkiezingsoverwinning - om redenen die ieder fatsoenlijk weldenkend mens moeten ontgaan. Balkenende is medeplichtig aan oorlogsmisdaden.

iraqis-blood (30k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 11/11/2006 om: 22:45u [link]

Artikelen uit laatste NAR staan online

Het Vlaams anarchistisch actieblad De Nar heeft van haar laatste nummer van november-december 2006 een aantal artikelen online gezet.
NAR (10k image)
Klik op meer voor de links.

=J.B. Arend= op: 11/11/2006 om: 10:26u [link]

Roberto Catrino Lopez in het Penitentiair Ziekenhuis

Na een honger- en dorststaking van 15 dagen is bij de Penitentiaire Inrichting Lelystad eindelijk het besef doorgedrongen dat de ernstig zieke Roberto Catrino Lopez niet langer in de isoleercel kan blijven en nodig naar het ziekenhuis moest.
BajesScheveningen (15k image)
De bajes in Scheveningen
De anarchistische gevangene Roberto is op woensdag 25 oktober een honger- en dorststaking begonnen in de penitentiaire inrichting Lelystad, waar hij verblijft, uit protest tegen zijn medische behandeling.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 11/11/2006 om: 10:00u [link]

Er zit een Arnon Grunberg in ons allemaal


Het Vlaamse tijdschrift Humo heeft deze week lelijk op hun neus gekeken toen bleek dat hun column van Arnon Grunberg, die deze week in Humo staat, helemaal niet geschreven is door Arnon Grunberg. Door een toevallige samenloop van omstandigheden is iemand anders erin geslaagd om een column op naam van Arnon Grunberg in Humo te krijgen.

=Peter Barton= op: 10/11/2006 om: 12:21u [link]

Rita Verdonk: Lessen In Wreedheid

Ze lonkt vooruitlopend op een nieuw kabinet na de verkiezingen naar de positie van minister van onderwijs. Ik zie haar al staan, met die lat voor de klas. Een lesje in slaafsheid, straf, boete en beloning en vooral een lesje in verdeel en heers technieken, met veel liberale verplichtingen die in navolging van haar ‘vreemdelingen’ en ‘integratie’ beleid zullen leiden tot nog meer haat jegens alles dat onder de noemer ‘allochtoon’ valt te scharen.
GMIIa2 (19k image)
Een lesje in assimilatie. Een lesje in ‘Hoe ontketen ik binnen vier jaar rassenrellen in de grote steden van één van de welvarendste landen ter wereld?’
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 09/11/2006 om: 20:30u [link]

AGA organiseert solidariteitsbijeenkomst voor Poolse anarchist

Op zaterdag 11 November organiseert de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA) in de anarchistische bibliotheek een solidariteitstreffen voor de Poolse antifascist Tomasz Wilkoszewski.
AGA11112006 (44k image)
In 1996 werd Thomek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar vanwege een gewelddadig treffen met neonazi's waarvan er één naderhand overleed.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 08/11/2006 om: 22:01u [link]

AFA demonstreert tegen rechtsextremisme in Zoetermeer

Op zaterdag 11 november organiseert de Anti Fascistische Actie (AFA) een demonstratie tegen extreem-rechts in Zoetermeer. Op dezelfde dag gaat namelijk ook de kleine nazipartij de Nederlandse Volks Unie (NVU) de straat op met hun stoet van vele extreem-rechtse groeperingen waaronder Jeugd Storm Nederland uit Zoetermeer.
antifa002 (5k image)
De gemeente Zoetermeer poogt om deze groep in bedwang te houden en de NVU heeft hierop een demo georganiseerd tegen criminalisering van volksnationalistische jongeren, dus in de praktijk wordt het een Jeugd Storm Nederland demo.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 08/11/2006 om: 21:38u [link]

Ontruiming Fort Pannerden verloopt moeizaam.

Na tientallen jaren leegstand namen 6 jaar geleden een stel moedige krakers het heft in handen en kraakte het vervallen bouwwerk Fort Pannerden in Doornenburg.
Door dit voorval werden de slapende honden van de gemeente Lingewaard wakker en de belangstelling geboren voor deze bunker.
arrest_352906h (8k image)
Uiteindelijk na wat gerechtelijke procedures mag het Fort ontruimd worden. Kosten noch moeite worden gespaard bij deze ontruiming, Politie, het leger, tanks, helicopters en een heuse noodbrug moeten deze ontruiming een succes maken.
Klik op meer.

=G.Bolus= op: 08/11/2006 om: 10:18u [link]

Kazachstan is niet om te lachen

Een foto van politieoptreden in een zelfgebouwde buitenwijk van Alma Ata (Almaty), tot voor kort de hoofdstad van Kazachstan.

rooftop (9k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 07/11/2006 om: 22:57u [link]

Bezwaren tegen invoering Burger Service Nummer

Het kabinet wil het Burger Service Nummer (BSN) per 1 januari 2007 invoeren. De enige manier om dit te voorkomen is dat de Eerste Kamer niet akkoord gaat.
Slave (10k image)
Het Meldpunt Misbruik Identificatieplicht stuurde dan ook het dringende beroep aan de leden van de Eerste Kamer om het wetsontwerp te verwerpen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 07/11/2006 om: 20:47u [link]

Australie: No Honeymoon Mine, No Uranium

Het duurt een goeie tien minuten voor de koplampen ons passeren en we verder kunnen met verven. De roadtrain heeft geen strepen door de witte letters getrokken.
NoHoneymoon1 (12k image)
Even later is het helemaal af: �No Honeymoon Mine, No Uranium� van links naar rechts de hele weg over. Dat valt goed te lezen voor de eerstvolgende maanden.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 07/11/2006 om: 18:37u [link]

Permanente onderdrukkende zones (POZ)

img095 (26k image)
Hoe zijn onderdrukkende mechanismen en sociale ongelijkheid onder meer te bestrijden? Die vraag was mede aan de orde in het boek van Céline Beaudet over de Milieux libres van het begin vorige eeuw. Daarbij wees zij ook op een naar haar mening moderne variant ervan, te weten de TAZ, tijdelijke autonome zones. Ik grijp voor het beantwoorden van de bovengestelde vraag terug naar de discussie die volgde op mijn bespreking van dat boek.

Klik op meer


=Thom= op: 06/11/2006 om: 23:03u [link]

Vrijheid voor Ahmed Isa Al-Jaballi, de vermeende brandstichter van Schiphol

Eigenlijk is het een godgeklaagd schandaal dat Ahmed Isa Al-Jaballi in beschuldiging is gesteld voor het veroorzaken van de Schipholbrand.
Schipholbrand1321 (11k image)
Deze ongelukkige moet woensdag a.s. voorkomen bij de rechtbank in Amsterdam.
Klik op meer.=J.B. Arend= op: 06/11/2006 om: 21:11u [link]

Het scherm op zwart en groen

Het opgetogen volk in Irak ging meteen blij de straat op om de lof te zingen van de Amerikaanse bevrijders. Dat mocht gezien worden. Toen televisiezenders ook beelden brachten van protesten kwam bliksemsnel de oproerpolitie in actie en ging ...

mod1.0 (11k image)
...bij Zawra TV het scherm op zwart...
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 06/11/2006 om: 20:27u [link]

Zapatistas bezetten wegen uit solidariteit met strijd in Oaxaca

In Mexico hebben de Zapatistas in verschillende deelstaten snelwegen geblokkeerd uit solidariteit met de volksbeweging in Oaxaca.
Meximg_9443-01 (29k image)
Eén van de sprekers tijdens de actie
Deze mededeling van Subcommandante Marcos werd gedaan tijdens een actie op 2 november van de Andere Campagne in Mexico op de internationale brug de Lerdo de Tejada waar de Zapatistas hun geestverwanten uit de VS ontmoetten die zich hebben verenigd in de ‘Andere Campagne aan de Andere Kant’.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 05/11/2006 om: 13:24u [link]

Emotionele manifestatie voor generaal pardon 26.000 vluchtelingen in Den Haag

Vanmiddag (zaterdag 4 november) vond op Het Plein in Den Haag een landelijke manifestatie plaats voor een generaal pardon voor de 26.000 vluchtelingen die al lang in Nederland verblijven.
DenHaagVanHartePardonIMG_0248a (44k image)
Het publiek voor het podium van Theaterstraat
Volgens een politiewoordvoerder luisterden er zo'n 4000 tot 5000 mensen naar een keur van sprekers en optredens die veelal emotioneel geladen waren.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 04/11/2006 om: 16:42u [link]

Na de slag: zender weer in de lucht

De overval van de federale politie op de universiteitswiijk van Oaxaca is gisteren 3 november afgeslagen. Het radiostation van de APPO was enkele uren uit de lucht, maar kwam al snel terug. De slag om de wijk heeft zeven uur geduurd, en de strijd is, zoals men zegt, onbeslist. De federale politie heet zich nu te concentreren op de consolidatie van de Herstelde Orde in de oude stad.

oaxacauniv (44k image)
Klik op meer.

=Cornelis Prul= op: 04/11/2006 om: 09:39u [link]

Israelische militaire politie schiet opnieuw met scherp in Bilin

Voor de tweede achtereen volgende week heeft de Isra�lische militaire politie tijdens de wekelijkse actie in Bil�in Tegen de Muur van Apartheid een actievoerder geraakt met scherpe munitie.
Bilin031106 (20k image)
De gewonde wordt per ambulance afgevoerd
Deze week was het de 69-jarige Fransman Jose, die als vrijwilliger werkzaam is bij de oogst van olijven en deel uitmaakt van een Franse solidariteitsgroep. Hij werd geraakt in zijn pols en is voor behandeling opgenomen in het Sheikh Zaid ziekenhuis in Ramallah.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 03/11/2006 om: 23:41u [link]

Veiligheidsdienst intimideert actievoerders tegen Haags bezoek Balkenende

Twee activistes van het Haags Vredesplatform die vandaag met een anti-oorlogsbord protesteerden tijdens het bezoek van premier Balkenende aan de bijeenkomst 'Wat bezielt de burger?' in Den Haag zijn daarbij door een 'veiligheidsman' in burger geïntimideerd.
MijnheerKoster (21k image)
Mijnheer Koster staat tussen de voorlichter en een veiligheidsmannetje van Balkenende
Hun aanwezigheid alleen al was voor 'de stille' die zich kenbaar maakte als mijnheer Koster voldoende om met arrestatie te dreigen indien het tweetal zich niet uit het café-gedeelte van Concordia verwijderde en zich weigerde te legitimeren.
Klik op meer.
Update 4 november 2006
Waar we aanvanjkelijk meenden hier met een politieman van doen te hebben is dit vandaag door bronnen uit het korps Haaglanden. Hetgeen de zaak des te schunniger maakt omdat veiligheidsdiensten in dit land (lees de AIVD) bewust geen opsporingsbevoegdheid hebben omdat dit te veel te veel riekt naar de praktijken van de Gestapo in de Tweede Wereldoorlog.

=J.B. Arend= op: 02/11/2006 om: 20:53u [link]

Tijdelijke Autonome Zones

Leven in de bestaande maatschappij op een manier alsof we leven in de toekomstige maatschappij. Kan dat?
img090 (44k image)
Klik op meer.

=Thom= op: 01/11/2006 om: 17:57u [link]

Een nacht in de Schipholbajes

Hoe laat was het? Het was stil. Nergens beweging. De lucht was donker. Schipholbrand1 (22k image)
Op het terrein het licht van de schijnwerpers. Het was benauwd. Ik hoorde het geruis van de airconditioning. Het hielp niets.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 01/11/2006 om: 17:51u [link]

Je moet er delen op bevel

Hoeveel is zevenentwintig gedeeld door drie? Ik maakte het laatst mee dat ik voor rekenwonder werd uitgemaakt omdat ik in een seconde zei waar de vraagstelster nog naar haar zakjap voor zocht. En voor de zekerheid toch even keek... Tja, ik heb nog leren delen op school.
Leren delen. Balkenende wil dat "we" dat op school gaan leren. Dus volgens hem is het waarschijnlijk iets anders.
terug (11k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 01/11/2006 om: 15:10u [link]


Powered by Greymatter