Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Aan tafel bij de familie Deporteur, de normaalse zaak van de wereld

Op tafel walmt de zuurkoolstamppot. Op televisie klinkt het journaal. Buiten waait de wind guur door de kale bomen. Het is eind oktober. Binnen, in huize Deporteur, is het behaaglijk. “Hoe was het op school vandaag?”

header.tekst (151k image)

In de klas van dochterlief, het jongste kind, was vandaag een kind ziek. “Dat gaat wel weer over,” zegt mama, en “beter dat ze thuisblijft, anders besmet ze jullie allemaal.”
Gelukkig. Dat kind is vanmorgen niet afgevoerd naar Kamp Zeist. Daar zegt mama maar even niks over, over die vijf kinderen die ze door het zetten van haar handtekening met hun ouders naar de gezinsgevangenis heeft laten afvoeren vandaag. Ze moeten naar Afghanistan en willen niet, dus tja... Mama vertelde het papa een paar maanden geleden nog tijdens de thee op zondag: “We hebben die bevoegdheid tegenwoordig,” en “ik ben nu gepromoveerd tot uitvoerder bewaring”. Allemaal woorden die kinderen toch niet begrijpen, maar volwassenen wel. 'Uitvoerder'. 'Bewaring'. Alsof je iets veilig opbergt. Waardepapieren of geld.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 28/10/2017 om: 14:47u [link] [Geen reactie]

Lancering website met DT&V medewerkers

Overgenomen van website: Ontmasker de DT&V! Deporteurs uit de anonimiteit!

Vanaf dinsdag 17 oktober 2017 hebben wij deze nieuwe website online gebracht: https://ontmaskerdtenv.wordpress.com/

header.tekst (151k image)

Even voorstellen: "Wij werken voor de DT&V"

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 24/10/2017 om: 17:34u [link] [1 Reactie]

Boekpresentatie Anarchisme en transnationalisme

GrandvilleInterplanetaryBridgeofInfinities1844 (217k image)

vrijdag 3 november 2017, 17.00 uurHistoricus Bert Altena presenteert op 3 november 2017 in boekhandel Het Fort van Sjakoo het boek Reassessing the transnational turn: Scales of Analysis in Anarchist and Syndicalist Studies. Het boek is een bundel artikelen over diverse anarchisten of anarchistische stromingen en hoe die zich in het tijdvak van 1870 tot 1939 verhouden hebben tot het thema nationalisme, wat eigenlijk tegengesteld is aan het anarchistisch gedachtegoed. Dat levert kritische reconstructies op, die af en toe minder fraaie kanten van de geschiedenis van de anarchistische beweging bloot leggen.

=ABC Amsterdam= op: 17/10/2017 om: 22:04u [link] [1 Reactie]


Powered by Greymatter