Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Ferdinand Domela Nieuwenhuislezing 2015: “Provo – een halve eeuw later”

Prov (37k image)
Jan Donkers houdt de 15e Domela-lezing, op 15 november 2015, over een periode die hij intensief heeft meegemaakt; de paar jaar dat Provo opkwam, actief was en zichzelf ophief. Ook bespreekt hij wat Provo verder in Nederland teweegbracht.

Klik op meer


=Thom= op: 25/10/2015 om: 17:18u [link]

Nieuwe editie bibliografie over anarchisme in Azië

Er is een nieuwe druk verschenen van de bibliografie over het anarchisme in Azië in westerse talen.
AsianAnarchisme (8k image)
Na de eerste editie uit 2006 maakte samensteller Eef Vermeij een nieuwe versie. Daarin is het aantal publicaties meer dan verdubbeld.
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 19/10/2015 om: 20:44u [link]

Fascisme is een sluipmoordenaar: bestrijdt het voor het te laat is! Blokkeer Pegida!

Van het zich openlijk zich laten manifesteren van extreem rechts gespuis komt haat en geweld. Hun anti-islam en 'Eigen Volk Eerst – Vol is vol' predikers doen zich voor als 'bezorgde burgers', maar zowel de Pegida kopstukken als een figuur als Wilders hebben maar een enkel doel voor ogen: hun gedachtengoed te laten accepteren en gemeengoed te maken.

stop-pegida (109k image)

Ik vraag me af waarom er nog steeds mensen zijn die vinden dat je moet praten met zulke lui, waarom je hen aan het woord moet laten in de media, waarom je hen de kans moet geven te demonstreren, zich te manifesteren. Dat vraag ik me al jaren af. Ik schreef in 2004 al dat het beleid van Verdonk destijds de uitvoering van de ideeën van Janmaat was, maar ja, wie luistert er? En krijg die geest nog maar eens terug de fles in. Is het vanwege de vrijheid van meningsuiting die selectief ten gunste van hetzende haatzaaiers wordt gehanteerd? Vrijheid van meningsuiting als argument, dat is toch een gotspe als die zogenaamde mening alle vluchtelingen en migranten als terroristen of criminelen afschildert om zo te bewerkstelligen dat ze worden aangevallen op straat of in hun huis?

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 10/10/2015 om: 02:43u [link]

Sloop Kamp Zeist!

Open brief aan de gemeente Zeist voorafgaand aan
actiedag tegen de gezinsgevangenis op Kamp Zeist.
. Tevens tekst bij demonstratie vanavond bij de gemeente Zeist.

Hoe kun je zeggen dat als iets wettelijk aan regels voldoet, het wel in orde zal zijn?

Hoe kan de gemeente Zeist zeggen dat als een aangevraagde bouwvergunning aan alle voorwaarden voldoet, deze kan worden verleend, terwijl er een belangrijke voorwaarde is waaraan de bouw niet voldoet, namelijk in het geval van de bouwvergunning voor de gezinsgevangenis op Kamp Zeist de voorwaarde: menselijkheid.

dismantle-detention-centers (174k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 06/10/2015 om: 03:56u [link]


Powered by Greymatter