Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

200 jaar Bakoenin met Dick Gevers

bakoenin2 (68k image)

Zaterdag 15 november

Open: 19.30 / Aanvang 20.00
Teatro Munganga
Schinkelhavenstraat 27
Amsterdam

Ter gelegenheid van de tweehonderdste verjaardag eerder dit jaar van de Russische anarchist Michael Bakoenin zal Dick Gevers spreken over het leven en de ideeën van deze belangrijke denker uit de geschiedenis van het anarchisme.

=AGA= op: 27/10/2014 om: 21:33u [link]

Tweehonderdste verjaardag Bakoenin

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Michail Alexandrovitsj Bakoenin werd geboren. Zijn leven zou anders verlopen dan men van een Russisch edelman zou verwachten: over de hele wereld kwam hij bekend te staan als een hartstochtelijk revolutionair en boegbeeld van de anarchistische beweging. In de Eerste Internationale gold hij als de meest prominente anti-autoritaire tegenhanger van Karl Marx. Bakoenin was niet alleen regelmatig op de barricades te vinden. Hij heeft ook een enorme invloed gehad op de verdere ontwikkeling van het anarchisme als politieke theorie.

Bakoenin3-kopie (11k image)


Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 24/10/2014 om: 00:46u [link]

Hetzelfde racisme: Zwarte Piet moet blijven, vluchtelingen moeten weg

In de loop van de Zwarte-Piet-discussie heb ik het vaak gehoord uit kringen van medestanders tegen het 'asiel'beleid: maak je beter druk om vluchtelingen. Echter, Zwarte Piet is een uitingsvorm van hetzelfde racisme en nationalisme als hetgeen dat vluchtelingen aan de grens probeert tegen te houden en op straat schopt, dat om minder Marokkanen roept en dat smerissen de straat opstuurt om racistische controles te houden.

Wie-mag-er-blijven (128k image)

Rotterdam, afgelopen week: Leefbaar Rotterdam hing overal pluche Zwarte Pieten op met de tekst: “Wij willen blijven”.
Het is een directe en misselijke referentie aan campagnes die doorgaans voor kinderen van vluchtelingen worden gevoerd, vaak door scholen en buren van families die met deportatie worden bedreigd. Zouden de lieden die zo fanatiek actievoeren voor het 'blijven' van Zwarte Piet en daarbij geweld en bedreiging niet schuwen, het ooit zo fel voor die vluchtelingenkinderen opnemen als voor 'kindervriend' Zwarte Piet?

Klik op meer


=Joke Kaviaar= op: 19/10/2014 om: 14:12u [link]

Waarom negeert de wereld de revolutionaire Koerden in Syrië?

David Graeber wees een paar dagen geleden op zekere overeenkomsten tussen Rojava, de Koerdische provincies van Syrië, en het revolutionaire Spanje van 1936-37. De vraag stellen is haar beantwoorden, kun je zeggen - in Washington, Londen, Brussel en niet te vergeten Ankara heeft men liever koppensnellende fascisten dan een anarchistisch "experiment" in het Midden-Oosten.

Arin-Mirkan-620x310 (36k image)

Het stuk in Nederlandse vertaling.

=Cornelis Prul= op: 10/10/2014 om: 13:12u [link]

Het bedrog van Fred Teeven en zijn ambtenaren

Met de 'kindvriendelijke' gevangenis voor gezinnen met kinderen, ofwel 'Gesloten Gezins Voorziening', (GGV) die op Kamp Zeist in gebruik is genomen op 1 oktober, hoopt Teeven twee vliegen in één klap te slaan om het verzet tegen deportaties een halt toe te roepen. Het is de zoveelste geraffineerde zet in de richting van acceptatie van een agressief migratiebeleid dat steeds weer slachtoffers maakt.

screenshot-video-GGV (318k image)

Vlieg één: hij neemt argumenten weg van mensen die altijd protesteerden tegen de opsluiting van kinderen, met de slogan: “Geen kind in de cel” Daar kun je niet meer mee aankomen...
Vlieg twee: de gezinnen met kinderen worden in slaap gesust. Ze zitten immers niet in een cel. Ze hebben een huisje met een woonkamer en een keuken. Voor de “beleving van het kind”. Ze hoeven zich nergens zorgen over te maken, kunnen hun eigen leven leiden... Ze zijn er veilig, en hun kinderen ook. Hoewel, veilig?

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 05/10/2014 om: 13:56u [link]

Dansend door de stad 18 oktober 2014

De Nederlandse dance scene is geboren in de underground. Op plekken die vrij waren van commercie en regelzucht. Die ruimte boden aan experiment zonder dat het winstgevend hoefde te zijn. Waar een nieuwe scene kon beginnen en door vrijwillige liefhebbers kon opbloeien.


[Leuk om San Proper met wie ik ooit in een zekere tent gedraaid heb hier te zien...]
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 04/10/2014 om: 18:14u [link]

Gezinsgevangenis Kamp Zeist al in gebruik - NB! Demonstratie 11 oktober 14 uur bij Kamp Zeist!

Eerder berichtten we dat in oktober dit jaar een gezinsgevangenis in gebruik zal worden genomen op het terrein van Kamp Zeist. De ontwikkelingen van de (nu nog) tijdelijke 'kindvriendelijke gezinsvoorziening' hebben echter onze berichtgeving ingehaald. Volgens een bericht op www.rijksoverheid.nl is de gevangenis al op 1 oktober in gebruik genomen.

gezinsgevang-Kamp-Zeist (196k image)
Je zou bijna gaan geloven dat je veilig bent...

klik op meer

=Joke Kaviaar= op: 03/10/2014 om: 17:03u [link]


Powered by Greymatter