Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

De bijvangst van Fred Teeven

Als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt, gaan mensen het vanzelf geloven. Fred Teeven is daar goed in. “Nu en nooit illegalenjacht” zegt hij deze week. Als het niet zo triest was, zou ik er om kunnen lachen, zo bespottelijk en doorzichtig is deze leugen.

etnisch-profileren450px (197k image)

Het gaat hier om de vangstquota voor illegalen, die al jaren gebruikelijk zijn. De Tweede Kamer heeft dat nu weggestemd. In één ding heeft Teeven wèl gelijk: dat verandert niets. De politie doet dat namelijk toch wel, jagen op illegalen, of er nu een beloning op staat of niet, en bovendien werden die quota niet gehaald. Wel of geen vangstquota is louter symboolpolitiek bedreven door de PvdA van Diederik Samsom om de achterban koest te houden nu 'illegaliteit' strafbaar wordt gesteld en het niet gelukt is om de criteria voor het buitenschuldcriterium te versoepelen. Van wel of geen quota ligt Teeven niet wakker, zolang de deportatiemachine maar doordendert en de stelselmatige intimidatie, mishandeling en marteling in de gezinslocaties, vrijheidbeperkende locaties en de gevangenissen maar doorgang kan vinden, en dat doet het.

klik op 'meer'


=Joke Kaviaar= op: 29/10/2013 om: 15:32u [link]

Dag dag Zwarte Piet, luister naar dit afscheidslied!

Laten we het eens hebben over die achterlijke cultuur die de laatste tijd zo vaak ter discussie staat. De cultuur van de handelaren, zeevaarders, graaiers, dikbuikige rovers, slavenhandelaars en kritiekloze volgers.

joram-van-klaveren-bend-over-blackface (82k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 27/10/2013 om: 17:25u [link]

1 november: start hoger beroep Joke Kaviaar

Op 1 november start het hoger beroep van de staat tegen Joke Kaviaar met een zogeheten regiezitting van het Amsterdamse Gerechtshof. Deze vindt plaats in het nieuwe gebouw van het Hof, IJdok 20, om 2 uur 's middags.

Waar gaat het ook alweer over?

Joke Kaviaar schrijft al jarenlang met scherpe pen opinieartikelen over migratiepolitiek, vluchtelingen, repressie, en de strijd tegen grenzen, voor vrijheid van beweging, tegen kapitalisme, voor solidariteit en vrijheid. Justitie heeft haar als doelwit gekozen om het verzet tegen detentiecentra en deportaties te beteugelen en heeft haar aangeklaagd wegens opruiing. Van de zaak tegen haar moet een dreiging uitgaan en dus werden en worden alle mogelijke middelen ingezet: arrestatie, huiszoeking, inbeslagnames, take-down van de website, en tenslotte de veroordeling tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden op 22 januari jl.

Het heeft justitie niets mogen baten!

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 25/10/2013 om: 12:25u [link]

Het is tijd om op te staan!

Lampedusa, Calais, Brussel, hoever is dat allemaal vanaf hier? Afghanistan, hoever is dat vanaf hier? Kilometers ver! Maar zodra je online gaat, stroomt de ellende bij je binnen. Het voordeel daarvan is, dat het ook zo weer valt buiten te sluiten. Dan gaan gewoon de sluizen dicht.

politiegeweld-brussel-afghanen400 (87k image)

Als we lezen over mensen die verdrinken in de Middellandse Zee, over de ontruimingen van 'jungles' en voor vluchtelingen gekraakte panden in Calais, over politiegeweld tegen demonstrerende Afghaanse vluchtelingen in Brussel, over vermoorde naar Afghanistan teruggestuurde vluchtelingen, voelen we dat dan ook hier? Kunnen we er door geraakt worden, boos over worden? In Engeland is ophef ontstaan omdat SMS berichten werden gestuurd naar mensen die zogezegd illegaal zouden zijn, met het dringende 'advies' om het land te verlaten. In Frankrijk wordt massaal gedemonstreerd voor een gedeporteerde scholiere die vervolgens wel terug mag komen, maar haar familie niet. In Neederland....

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 23/10/2013 om: 19:58u [link]

DE LIBERTAIRE GEDACHTE

OmslCamus (25k image)

Albert Camus, de Franse schrijver aan wie in 1957 de Nobelprijs voor de Literatuur is verleend, was ook een geëngageerde persoonlijkheid. Hij zette zich in voor de onderdrukten en tegen alle mogelijke vormen van overheersing. Daarbij vreesde hij activisme niet en kon hij vlammende pamfletten en brieven schrijven. Hij voelde zich in dat opzicht één met de libertaire beweging van zijn tijd en hij werd door die beweging ook als zodanig erkend.
Klik op meer.


=Thom= op: 23/10/2013 om: 11:37u [link]

LIBERTAIRE ECONOMIE

OmslagRene (59k image)

In zijn boek ‘Wat is eigendom?’ uit 1840 houdt Proudhon de lezers voor: ‘eigendom is diefstal’. Wat wil hij ermee tot uitdrukking brengen? Hij verwerpt het feit dat de werkgever (de patroon) de door de arbeiders geproduceerde meerwaarde in zijn zak steekt. Het hoort de arbeiders toe. In zijn ogen creëert alleen arbeid rijkdom. Verloopt het anders, dan gaat het om het profiteren van een ‘buitenkansje’, dan besteelt de patroon de arbeiders. Die opvatting heeft hij zijn hele leven gehuldigd.

Klik op meer.


=Thom= op: 13/10/2013 om: 17:07u [link]

Face the faces of death! The Mediterranean tragedy is called Frontex!

Lost are the faces, because lost are the lives. Their eyes, they see no more. They see no more fear on the faces of their companions, their families, their children. Not because they fear no more but because they are no more. Free at last. See no more and feel no more. No more hate, no more denial. No more fate to not be able to get away from - as if fate were ever a destiny rather than the result of the capitalist structures, the walls of the terrorist border agency Frontex in front of the shores that can never be reached unless dying.

no-trespassing400 (31k image)

No! Fate is not the cause of corpses washing ashore. It is the crime of the European states. Fate is not the reason for leaving all of all behind in search for a life non-existent. It is poverty and slavery that is the reason, caused by exploitation. It is not fate that shed blood. It is the laws of the Fortress of Europe. It is not fate that murdered. It is politics. It is greed.

...click on 'meer'


=Joke Kaviaar= op: 09/10/2013 om: 18:29u [link]


Powered by Greymatter