Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Bastion Bastards: nieuwe actieronde 3/4 november


De Anarchistische Groep Amsterdam is nu twee maanden bezig met de Bastion Bastards Campagne en we hebben al een behoorlijk c.v. opgebouwd. Na diverse acties (pickets, posters, graffiti en de start van een online imago bash-campagne) in zowel Amsterdam als andere steden – zelfs in Düsseldorf – hebben we Bastion de kans gegeven om met ons in dialoog te gaan.

Omdat Bastion blijft weigeren op onze eisen in te gaan (of zelfs met ons te praten: http://www.agamsterdam.org/bastion-hotels-wil-niet-praten) is het tijd voor een nieuwe actieronde. Daarom roepen wij voor het weekend van 3 en 4 november op tot een landelijk actieweekend tegen de Bastion Bastards!

In Amsterdam zal in ieder geval op zondag 4 november een Grote Picket worden gehouden bij het Bastion-filiaal waar onze kameraad als schoonmaakster werkte. Wij hopen dat mensen uit de omgeving Amsterdam hier naartoe zullen komen en dat andere mensen op eigen wijze hun solidariteit willen tonen in hun steden, bijvoorbeeld door het opzetten van een lokale picket (kijk hier voor hun locaties: http://www.bastionhotels.nl/nl/onzehotels/).

Grote Picket Bastion Hotel Amsterdam
Verzamelen: Binnenpret, Eerste Schinkelstraat 14-16, Amsterdam
Tijd: zondag 4 nov, 12:00


=AGA= op: 29/10/2012 om: 14:01u [link]

27 oktober landelijke actiedag bij detentie- en andere centra

Oproep en aankondiging van een actiedag bij detentie- en uitzetcentra / Call out and announcement of a day of action at detention and deportation centers

nobordervoor-nl-400 (201k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 22/10/2012 om: 13:00u [link]

Voor het recht op bestaan: Terugslaan, terugslaan, terugslaan!

Al een maand zit een groep afgewezen vluchtelingen in een tentenkamp tegenover het Centraal Station in Den Haag. Ze hebben besloten om vol te houden. Volhouden dat zij net zo veel recht hebben om hier in dit land te zijn als wij. Het antwoord van Leers is als dat van al zijn voorgangers: “Terugkeer, terugkeer, terugkeer”.

charter-flight400-2px (123k image)

De burgemeester van Den Haag, van Aartsen, doet zijn best om Leers van dienst te zijn en het de volhouders in het tentenkamp Recht op Bestaan zo onmogelijk mogelijk te maken. Alles wordt verboden en gecontroleerd. De politie treitert en intimideert voortdurend. Regen of wind, beschutting is niet aan de orde. Al meerdere malen blies een storm het kamp omver. De volgende dag werd het weer opgebouwd. Toch heb ik met de volhouders geen medelijden. Geen medelijden, omdat ik respect heb voor hun volharding. Medelijden hebben zou hen tekort te doen, en respect is nog zacht uitgedrukt. Ik heb er bewondering voor. Doe het hen maar eens na.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 14/10/2012 om: 23:06u [link]

KAPITALISTISCHE SCHOOL

Kap.Scho.Omslag (81k image)

De school wordt geacht te instrueren ten behoeve van het kunnen functioneren in de bestaande maatschappij. De maatschappij wordt al heel lang gedomineerd door allerlei varianten van kapitalisme. De instructie die de school geacht wordt kinderen te geven, is dus gericht op het kunnen functioneren in zo’n door het kapitalisme geïnfecteerde maatschappij. Welk neoliberaal regime zit er in ons tijdperk achter?

Klik op meer


=Thom= op: 14/10/2012 om: 11:32u [link]


Powered by Greymatter