Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Verdachte Schipholbrand vrijgelaten

Vanwege de tweede verjaardag - herinnert u zich trouwens nog die rechter die dit een te suggestieve affiche vond, die menging van concencentratiekamp met leuze, alsof het niet een prijswinnende foto van gevangenen van Schiphol betrof?

reisbureauRita2007jpg (28k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 31/10/2007 om: 14:59u [link]

Twee jaar na de Schipholbrand

Precies twee jaar na de brand op het detentie- en uitzetcentrum te Schiphol-Oost beter bekend als de Schipholbrand waarbij elf gedetineerde illegalen om het leven kwamen en waarna Rita Verdonk niet snel genoeg wist te roepen dat er 'adequaat' was opgetreden hebben actievoerders op 26 oktober in alle vroegte middels een bliksemactie zich aan diverse toegangspoorten van detentiecentrum Zestienhoven geketend.
Z0098 (13k image)
Spandoek bij een van de blokkadeacties
Enerzijds opdat deze tragedie niet in de vergetelheid raakt, anderzijds om ruchtbaarheid te geven aan het feit dat de actievoerders het niet eens zijn met de detinering en uitzetting van zogenaamde illegalen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 28/10/2007 om: 18:31u [link]

Vredesdemonstranten in Noordwijk ageren tegen missie in Afghanistan

Zo'n 150 vredesdemonstranten hebben op donderdag 25 oktober in het door een grote politiemacht bezette Noordwijk gedemonstreerd tegen de afspraken die de NAVO even verderop wilde maken om de huidige missie in Afghanistan voort te zetten.
JosevanLeeuwen (68k image)
José van Leeuwen (foto Vredessite)
José van Leeuwen, die namens het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog' sprak, hekelde de absurde politie-inzet in Noordwijk en sprak de burgemeester aan op het feit dat een in haar eentje geweldloos opererende vredesactiviste gisteren na een protest dat nog geen 3 minuten duurde ruim vijf uur in een politiecel heeft gezeten.
Klik op meer voor haar toespraak.

=J.B. Arend= op: 28/10/2007 om: 17:00u [link]

2.Dh5 eind november in Nijmegen

De 3e editie van 2.Dh5-actiefestival zal van 23-25 november in Nijmegen zijn. Het festival handelt over 'methodes en strategieën om de wereld te versleutelen'.
2dh5nw (13k image)
In het laatste weekend van november zal in Nijmegen de derde versie gehouden worden van de 'samenscholing voor wereldversleutelaars' 2.Dh5. De eerste twee edities voltrokken zich in Utrecht.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 27/10/2007 om: 21:42u [link]

Honderden anarchistische films online

De anarchistische activist en auteur Stuart Christie heeft honderden films (zowel documentaires als speelfilms) online gezet.
splashpage_optimised (16k image)
Je vindt ze hier.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 27/10/2007 om: 21:25u [link]

Trots op Nederland? Kots op Nederland!

Bent u ook zo trots op Nederland? Rita wel! Dat zou ik ook zijn als mijn rechters, mijn regering, kortom iedereen die iets te zeggen heeft in dit land, onvoorwaardelijk achter mij zou staan.
kots_op_nl (17k image)
Als ik, rapport of geen rapport van Vollenhoven, mijn vuile handen kon blijven wassen in onschuld. Als iedereen blindelings mij zou volgen, hoe groot een monster ik ook was. Ja, dan zou ik ook zeggen dat ik daar trots op was, en dat Nederland een geweldig land is, waar iedereen ‘die er hard voor wil werken’ het maken kan.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 27/10/2007 om: 21:05u [link]

Bericht uit de VS-goelag: tien jaar voor hoe zal ik het hier noemen

...een partijtje beffen, om precies te zijn, maar moest ik dat in de titel zetten? De afgebeelde 21-jarige Genarlow Wilson is er met tweeëneenhalf jaar genadig van afgekomen. Het was de bedoeling dat hij tien jaar zou zitten.

genarlowwilson (18k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 26/10/2007 om: 21:53u [link]

Retorische vragen, andere dagelijkse beelden

Ge"taserd" (bewerkt met elektrisch geladen politieknuppels) worden als je lastige vragen stelt aan oud-presidentskandidaat Kerry.
Opgebracht worden omdat je twee vingers (het vredesteken in de VS) opsteekt in de aanwezigheid van mevrouw Rice, de minister van buitenlandse zaken van de Verenigde Staten, Ruslandkundige die het verschil tussen da en njet niet kent. Desiree Fairooz van Code Pink kon haar even laten zien wat met bloed besmeurde handen zijn voordat Desiree werd opgebracht en Rice kon vertellen hoe levensgevaarlijk Iran is.

bloedhand (18k image)

Meer hier.

=Cornelis Prul= op: 25/10/2007 om: 15:29u [link]

Nieuws over het verzet in Burma?

En toen waren er de berichten dat Burmese monniken getraind zijn door een of andere VS-quango, in Thailand. Weer een illusie..?

burmese+monks+7 (63k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 22/10/2007 om: 16:08u [link]

Wir wurden immer freier

De Duitse Herfst is dertig jaar geleden en Pieter Herman Bakker Schut - die zich ooit nog garant stelde voor de uitgave van de RAF Texte, samen met uitgever Van Gennep - is een week geleden overleden. We kunnen het niet onopgemerkt voorbij laten gaan en tegelijk...

raftexte (26k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 20/10/2007 om: 19:17u [link]

Demonstratie bij NAVO-top Noordwijk tegen verlenging missie Uruzgan

Het comite 'Troepen Terug uit Afghanistan' demonstreert op 25 oktober bij de NAVO-top in Noordwijk tegen verlenging van de missie in Uruzgan.
IMG_0095aa (28k image)
Actie tegen de troepenuitzending naar Afghanistan in februari 2006
Diezelfde donderdagavond worden in diverse steden ook fakkelwakes georganiseerd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 18/10/2007 om: 23:44u [link]

Actie tegen fascistische Hongaarse Garde in Den Haag

Onlangs is in Hongarije vanuit de extreemrechtse Beweging Voor Een BeterHongarije (/Jobbik/) de Hongaarse Garde opgericht, met als doel hetvormen van een nationaal weerkorps.
Garde001 (34k image)
De Garde bij haar presentatie in augustus 2007
Op zondag 21 Oktober wil de Garde 630 nieuwe leden toelaten in haar gelederen. Daarom organiseert de werkgroep Stop De Hongaarse Garde! op vrijdag 19 Oktober om 14:00 uur een manifestatie bij de Hongaarse ambassade in Den Haag.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 17/10/2007 om: 21:48u [link]

Donderdag 18 oktober-Street Art & Counter Power a informal lesson

Op deze bijeenkomst zal Josh MacPhee (”professor” van
subversieve kunst, stencil maniak & revolutionair
lay-outer) in gaan op de geschiedenis van subversieve
straatkunst van de jaren 60 tot nu.

4443_popup (223k image)
Bovenstaand boek is van de hand van Josh

=AGA= op: 17/10/2007 om: 16:39u [link]

Koloniaal geweld "in eigen land"

De staat verdrukt, de wet is logen - u weet het of hoort het te weten. En staten komen niet tot stand zonder geweld. Dit geldt uiteraard ook voor de staat die thans Nederland heet.

vijftienduizendpiek (19k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 17/10/2007 om: 11:00u [link]

Boekpresentatie anarchisme en surrealisme

Dick Gevers heeft een prachtig boek uitgebracht over de innige relatie tussen surrealisme en anarchisme.

revolutionsur1924 (118k image)
Het hieronder genoemde nummer van Révolution surréaliste - centraal: Germaine Berton

Afgelopen zaterdag kwam hij dat onderwerp toelichten op een door AGA georganiseerde avond in de Amsterdamse Binnenpret.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/10/2007 om: 19:08u [link]

Campagne Strike-Bike schrijft geschiedenis

De werknemers van de fietsenfabriek Bike Systems GmbH in het Duitse Nordhausen die de fabriek sinds 10 juli bezetten en besloten de produktie in zelfbeheer voor te zetten, hebben het geflikt.
strike-bike-team (30k image)
Het Strike-Bike team
De Campagne Strike Bike is geslaagd. Er zijn 1800 bestellingen binnen gekomen waarmee het voortbestaan van de fabriek is gegarandeerd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 14/10/2007 om: 21:02u [link]

Harlan & Eurotox acties op YouTube

Op vrijdag 5 oktober j.l. hield de Anti Dierproeven Coalitie een protestactie tegen proefdierfokker Harlan uit Horst. Op 7 en 9 oktober j.l. hield eveneens de Anti Dierproeven Coalitie een actie tegen de Eurotox Conferentie in Amsterdam. Vele bedrijven die diep in de dierproefindustrie zitten gebruiken deze conferentie om hun zakken te vullen met dierenleed.

eurotox9 (82k image)

Klik op meer!!

=AR= op: 13/10/2007 om: 15:25u [link]

Flexwerkers of the world, unite!

Op vrijdagavond 12 oktober vindt in ontmoetingsruimte De Linkse Kerk aan de Hooglandse Kerkgracht in Leiden een informatie-avond plaats over flexwerk.
LinkseKerk (16k image)
De Linkse Kerk in Leiden
In november dit jaar gaat namelijk de Organise! campagne van start in de schoonmaak.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 09/10/2007 om: 21:04u [link]

Boekpresentatie Surrealisme & Anarchisme

Op zaterdag 13 oktober zal de schrijver van Surrealisme & Anarchisme, Dick Gevers zijn boek presenteren in de Anarchistische Bibliotheek te Amsterdam

dickgevers (63k image)

=AGA= op: 07/10/2007 om: 23:05u [link]

Traangaswolken over nog een Europese hoofdstad: Bern

Zaterdag 6 oktober was ook traangasdag in Bern, de Zwitserse hoofdstad, waar de Zwitserse Volkspartij (Democratische Unie van het Centrum, jaja) een verkiezingdemonstratie hield. Het hoofdthema van deze volkspartij: buitenlanders zijn criminelen en moeten het land uit - een wit schaap trapt een zwart schaap de grens over, op hun banieren. De zwarte schapen gingen hiertegen de straat op.

mouton_noir_bw_fr (12k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 07/10/2007 om: 15:04u [link]

Veldslag om nieuw Jongerenhuis in Kopenhagen

Afgelopen zaterdag 6 oktober was G-13-dag in Kopenhagen. De plannen om een pand te kraken dat als nieuw open jongerencentrum (Ungdomshuset) zou dienen zijn uitgevoerd. En de Jolly Roger is gehesen op de schoorsteen van het pand, en is blijven staan - het is gekraakt.

normalizethis (126k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 07/10/2007 om: 13:17u [link]

12-10 HipHop benefiet voor AGA/de Vrije Bond

Omdat onze activiteiten van de AGA ook geld kosten hebben we een benefiet georganiseerd, omdat niet alle anarchisten van punk houden, wij ook niet trouwens, zal op deze avond voornamelijk Hip Hop uit de boxen schallen, komt allen!
logo-dd1 (211k image)
Op deze avond Drowning Dog optreden, class war hip hop crew uit San Fransico/USA.

=AGA= op: 03/10/2007 om: 18:48u [link]

Online petitie voor Birma.

Hallo iedereen. Hieronder een tekst (in het Engels) met het verzoek te tekenen voor solidariteit met de actievoerenden in Birma.

114_monks_crack2 (92k image)


Klik op meer


=G.Bolus= op: 03/10/2007 om: 11:01u [link]

Op bezoek bij monniken en boeddha's...

Een paar dingen vooraf over Burma: de protesten van de afgelopen weken, die nu met geweld neergeslagen lijken te zijn, gingen in de eerste plaats over een vervijfvoudiging van de prijs van brandstoffen - die uiteraard een algehele prijsstijging met zich mee heeft gebracht. Dat protesten hiertegen vanzelf een protest tegen het regime werden, en voor democratie, lag voor de hand. Maar de monniken van Burma vormden niet de voorhoede van het protest om een soort CDA (Boeddhistisch-Democratisch Appèl?) aan de macht te brengen. Al was het maar, omdat monnik hier niet een levenslang geachte roeping hoeft te zijn, maar een tijdelijke levensfase kan zijn. Dus in feite was het 't volk zelf dat de straat opging (ook nonnen demonstreerden) en dat is weggeschoten en gedeporteerd - met hoevelen, weten we niet.

monnikendemo (58k image)
Dan gaan we het hierna over Nederlandse en Belgische investeerders daar hebben.
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 02/10/2007 om: 14:40u [link]

Anarchistische Boekenmarkt 2007 in Utrecht

De jaarlijkse Anarchistische Boekenmarkt vindt op zaterdag 8 december plaats in Utrecht.
advertentieabm-zw-wit (15k image)
De negende editie wordt opnieuw gehouden in De Kargadoor.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 01/10/2007 om: 20:04u [link]


Powered by Greymatter