Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Solliciteer mee naar directeurschap DT&V!

De Dienst Terugkeer en Vertrek, verantwoordelijk voor deportatie van vluchtelingen, is op zoek naar een nieuwe directeur. Rhodia Maas, directrice sinds de oprichting in 2006, vertrekt om directeur Rijksdienst voor Identiteitsgegevens bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken te worden.

stopDT&V_stopdeportaties (107k image)

Afgelopen week werd de vacature voor een nieuwe directeur online gezet. Actiegroep 'Stop DT&V! Stop Deportaties' roept op het sollicitatieproces zoveel mogelijk in de war te schoppen.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 30/09/2016 om: 17:30u [link]

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

2016BdO#3 (184k image)
De nieuwe Buiten de Orde is uit!

Zojuist is het derde nummer van Buiten de Orde van 2016 verschenen. Het kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, en boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur etc.

Het thema dat van de voorkant af spettert is 'Electoralisme'. Met verkiezingen in aantocht in de VS en in Nederland leek het ons nuttig om anarchistische visies op, en ervaringen met, verkiezingsdeelname en wat daar zoal mee samenhangt, voor het voetlicht te brengen. Een historisch stuk over de Rapaillepartij, een analyse van het enthousiasme dat Podemos en Syriza en dergelijke in radicale kring opwekten, meerdere stukken over democratie op gemeentelijk niveau, plus actueler stukken over BraziliŽ waar een gekozen president tot aftreden is gedwongen, en Den Haag waar de Stadspartij tot interessante vragen aanleiding heeft gegeven.

Naast het thema weer een veelheid van andere onderwerpen, Aandacht voor het verschijnsel en de noodzaak van veilige ruimten. Een reportage over een syndicalistisch initiatief in Griekenland, over een sociaal centrum in SloveniŽ, een achtergrondstuk over de spoorwegstaking in BelgiŽ, gedachten over antiracisme en antifascisme vandaag de dag in Nederland. Een stuk over toekomstvisionair Constant Nieuwenhuis. Meerdere besprekingen van recente uitgaven. Kronieken, een interview, een stukje heuse polemiek Reden genoeg om je per direct van een exemplaar te voorzien....

Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar het adres: redactie@buitendeorde.nl.

Het blad kost maar Ä2,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op https://www.vrijebond.org/buitendeorde/

=Buiten de Orde= op: 27/09/2016 om: 00:50u [link]

Politie infiltreert en provoceert in Britse vakbonden en actiegroepen

Een uitgezonden smeris die vakbondsleden moest bespioneren heeft activisten de tip gegeven dat zij een brandbom moesten gooien naar een kringloopwinkel-voor-liefdadigheid (charity shop, een Brits fenomeen dat in Nederland onbekend is).

Spoorwegwerkersbond de RMT en linkse politieke groepen zijn geÔnfiltreerd door een man die de naam Carlo Neri gebruikte, tussen 2001 en 2006. Waarschijnlijk is hij nog steeds dienstdoend politieman.


carloneri (32k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 22/09/2016 om: 11:03u [link]

Hoe ver politie-infiltratie kan gaan - het verhaal van Jacqui

Verliefd worden kan onder allerlei omstandigheden, de kans dat er "iets" van komt is groter naarmate je elkaar vaker ziet en intens met elkaar omgaat. Het kan op kantoor - het mag niet, maar het gebeurt, en wie uwer zonder zonden is... ik ben dat in ieder geval niet. En het kan in de actie, waar men elkaar ook regelmatig ziet en vonken kunnen overslaan.

Jacqui ontmoette Bob "Robinson" in het Animal Liberation Front. Bob was een van de felste activisten, schreef pamfletten (hij heeft ook het roemruchte McLibelpamflet geschreven).

boblambert (102k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 22/09/2016 om: 10:49u [link]

Gedekt door een politie-infiltrant

De laatste zitting die ik bijwoon op de Anarchist Studies Network Conferentie in Loughborough donderdag 15 september heeft eerst Paul Stott als inleider. Hij schetst de teloorgang van de dierenbevrijdingsbeweging in Engeland. Wat is de verklaring hiervoor? (Eerlijk gezegd verrast het mij wel maar dat zal dan komen doordat ik niet goed opgelet heb).

bobrobinsonmetkind (64k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 22/09/2016 om: 10:35u [link]

Gewurgd om een grap: foutje

Had je maar geen grap moeten maken. Had je je maar niet moeten verzetten. Dat is de postume boodschap van het OM aan Mitch Henriquez vandaag. Die agenten moesten wel. Ze zijn alleen een beetje te ver gegaan. Nou vooruit dan, voor de publieke opinie en als zoethoudertje: we vervolgen er twee.klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 19/09/2016 om: 17:42u [link]


Powered by Greymatter