Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Wil de 'echte' vluchteling nu opstaan?

Het lijkt zo mooi. Fort Europa gaat vluchtelingen binnenlaten. Merkel in de rol van koningin der barmhartigheid. Maar grenzen gaan open en ook weer dicht en dan ook gelijk potdicht. De toelating van een groep vluchtelingen is altijd ruilhandel voor harder beleid.

Het gebeurde met het 'generaal pardon', het gebeurde met het 'kinderpardon'. We zien het vriendelijk gezicht van medelijden. Er moet even worden gedaan of het drama van een kind het beleid ten goede zal veranderen. Omdat er een antwoord op gegeven moet worden op het moment dat veel mensen ineens 'vluchtelingen welkom' gaan roepen na jaren van 'vluchtelingen weg'. Maar wie zijn eigenlijk die vluchtelingen?

ipsYlon29.8.15-schilderij (209k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 27/09/2015 om: 12:28u [link]

6 oktober: actiedag tegen gezinsgevangenis voor vluchtelingen op Kamp Zeist

Join the facebook event / Download flyer!

English below: October 6: day of action against family prison for refugees at Kamp Zeist

Recentelijk heeft de gemeente Zeist de bouwvergunning afgegeven voor de bouw van de gezinsgevangenis voor vluchtelingen op Kamp Zeist. Het bouwbedrijf De Vries en Verburg haalde de opdracht deze zomer al binnen.
Op dinsdag 6 oktober gaan we 's middags demonstreren bij Kamp Zeist, eerst tegen de bedrijven die er aan het werk zijn en daarna als steun aan de gevangenen achter de muur. Aansluitend gaan we 's avonds bij het gemeentehuis van Zeist demonsteren omdat de gemeente de gezinsgevangenis op de agenda heeft staan tijdens de raadsvergadering.

spandoek-sloop-kamp-zeist-13.9.15-2 (226k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 27/09/2015 om: 12:09u [link]

Wat is de Rojava Revolutie?

RojavaBenefietInternetFlyer (537k image)

Op zaterdag 17 oktober organiseert de AGA een dag over Rojava en de toekomst van de sociale revolutie daar. De opbrengst van deze dag zal gaan naar het werk van de DAF in Kobane.

Rojava is een streek in Noordoost Syrië waar voornamelijk Koerden wonen. Sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië, nu 4 jaar geleden, heeft deze streek zich autonoom verklaard en is er een systeem van directe democratie en zelfbeheer ingevoerd.

Een van het meest in het oog springende ontwikkelingen daarbij is de positie en de rol die vrouwen spelen in de samenleving. Helemaal als die positie wordt vergeleken met die van vrouwen in de omringende landen waar die positie de afgelopen jaren ernstig verslechterd is of onder zware druk staat. Door het economisch zelfbestuur, het radicaal democratisch bestuur en de zichtbare en actieve rol die vrouwen spelen op elk niveau van de samenleving lijkt er in Rojava een sociale revolutie te hebben plaats gevonden.

Wat is de achtergrond en context van de sociale revolutie in Rojava? Is het wel een revolutie en wat houdt die revolutie eigenlijk in? En wat zijn de uitdagingen, in het heden en voor de toekomst?

Daarover gaan spreken:

=AGA= op: 20/09/2015 om: 20:53u [link]

Pleidooi voor individuele kinderen is symptoombestrijding

Terwijl velen te hoop lopen voor individuele kinderen die het land uitgezet dreigen te worden, gooit de Neederlandse staat vluchtelingen op straat en sluit hele gezinnen tegelijk op in een nu nog tijdelijke maar straks permanente gezinsgevangenis op Kamp Zeist. Wie heeft het dáár over?

Naar verluid zou er een feestelijke stemming hebben geheerst bij Kamp Zeist afgelopen maandag, toen bekend werd dat Márcia en Gláucio en hun moeder zouden vrij komen. Maar “Hoera!” roepen voor de poort van de hel die deportatie heet, waar nog veel meer mensen in grote onzekerheid over hun lot in een soort niemandsland verkeren, is op zijn minst smakeloos. Voorzover er van enige blijdschap sprake zou mogen zijn, is die slechts aan twee kinderen en hun moeder om uiting aan te geven, maar zij hebben eigenlijk geen reden: immers, hun vader wordt nog altijd op grond van niet meer dan een verdenking oorlogsmisdaden te hebben gepleegd (onderzoek wordt niet gedaan dus men is schuldig zonder enige vorm van proces) met deportatie bedreigd.

screenshot-livestream-muur-kamp-zeist2 (213k image)
Screenshot: uit video van muurbezetting bij gezinsgevangenis Kamp Zeist

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 02/09/2015 om: 13:16u [link]


Powered by Greymatter