Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

SITUATIONISTISCHE BEWEGING

Situ.Omslag (62k image)

De situationistische beweging is te typeren als een verzetsbeweging in vredestijd. Zij ging de confrontatie aan met de bestaande, kapitalistische maatschappij en groepeerde zich rond het tijdschrift Internationale situationniste (IS). Het aantal leden fluctueerde vanwege talrijke royementen. Guy Debord (1931-1994) daarentegen was en bleef de spil. In 1972 hief ze zichzelf op. Dus: einde verhaal? Zeker niet !

Klik op meer.


=Thom= op: 30/09/2012 om: 16:34u [link]

Detentiecentrum 'Trauma'

tweepersoonscel_dc (31k image)

Welkom vluchteling, in detentiecentrum 'Trauma'.
Ons personeel staat klaar om u in Nederland een onvergetelijk verblijf aan te bieden. Wij zijn er trots op u te kunnen garanderen dat u als een herboren mens naar buiten komt.


=Janneke= op: 28/09/2012 om: 11:16u [link]

MEEDOGENLOZE MAATSCHAPPIJ

Octave (71k image)
In de reeks ’Anarchistische teksten’ verscheen onder nummer 18 onlangs een vertaling van vier korte verhalen van de Franse schrijver Octave Mirbeau (1848-1917). In dezelfde reeks was reeds van die schrijver uitgekomen ‘De kiezersstaking’ (nr. 17). Na een korte inleiding volgen de vier gekozen teksten, waarna de brochure afsluit met een uitgebreide historische en biografische schets van Dick Gevers over Mirbeau. Aan Gevers’ tekst ontleen ik het volgende.

Klik op meer.

=Thom= op: 23/09/2012 om: 15:26u [link]

Verkopen we onze stemmen?

Zaterdag 8 september. De bel gaat. Postbode, buurvrouw, collectant, politie, wat zal het dit keer zijn? Ik open de deur. Een man steekt zijn hand met een donkerrode roos door de deuropening en zegt opgewekt: “Goedemorgen! Pvda!” Het doet me denken aan Jehova's getuigen die met hun God en hun bijbels leuren. Toch ben ik beschaafd genoeg om “Nee, dank u.” te zeggen, en geef man de gelegenheid om hand en roos terug te trekken voor ik de deur dicht doe.

vote-for-me450px (137k image)

Ik ben al die propaganda van de partijen en hun boegbeelden spuugzat. Overal verkiezingsborden met lachende gezichten en slogans die rechtstreeks uit de koker van één of ander slim campagne reclamebureau komen en die oplossingen bieden die in al hun eenvoud de kiezer tot zich moeten verleiden.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 09/09/2012 om: 23:28u [link]

Rechtsbijstandbureau Recht voor Allen

Sinds enige maanden is Marco van Duijn een rechtsbijstandbureau begonnen onder de in onze kringen welbekende naam Recht voor Allen.
headerimg (7k image)
Recht voor Allen is gespecialiseerd in dat deel van het bestuursrecht waar met name ideële samenwerkingsverbanden regelmatig in conflict zijn met overheden. Daarom biedt Recht voor Allen advies en ondersteuning aan ideële samenwerkingsverbanden en individuen die de juridische strijd met de overheid willen aanbinden.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 03/09/2012 om: 21:35u [link]

Politieke locatietheater FILTER in hartje Amsterdam

Van 30 augustus tot en met 9 september 2012 staat 'Paris Petrou i.s.m. Theatergroep Mamaliga' met een zelfgebouwde hut in hartje Amsterdam, tegenover Theater Bellevue.
FILTERMamaliga (36k image)
Dit in het kader van het Amsterdam Fringe Festival. Daarin gaat de theatervoorstelling FILTER plaatsvinden. "Een extreemlinkse tragikomedie, in een hut."
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 03/09/2012 om: 21:11u [link]

ROOFDIERSTAAT

Soc.sta (27k image)

Onze maatschappelijke omgeving wordt vaak als van natuurlijke aard gepresenteerd. In dat beeld past het om ook de ‘markt’ als een natuurlijke orde op te vatten en concurrentie als een ‘natuurlijke motor’ voor vooruitgang te zien. Het egoďstische handelen van mensen wordt in die maatschappelijke omgeving een plaats geven als zou de mens ‘van nature’ zo zijn (egoďstisch).

De betreffende maatschappelijke omgeving is daarvoor geďnfecteerd met economische wetten die op ‘strijd’ en ‘concurrentie’ stoelen. Het gaat echter niet om een natuurlijke orde. Het is een menselijke constructie, die correspondeert met het klassiek economische liberale denken. In de neoliberale constructie heet die: roofdierstaat.

Klik op meer.


=Thom= op: 02/09/2012 om: 20:32u [link]


Powered by Greymatter