Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Brandoffer voor de markteconomie

Indymedia UK heeft een opmerkelijk geïnformeerd en verhelderend artikel over de bosbranden in Griekenland. Het enige in zijn soort op het net tot nu toe.

loutra1 (34k image)

De meeste van deze bomen zijn weg...
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 31/08/2007 om: 16:45u [link]

Natuurlijk mijnheer, dit is een vrij land, maarre...

Snuffelen wie er in de bibiotheek komt - het schijnt te mogen en het komt al voor. In Vught waarschuwde de directie van de bibliotheek haar leners.

biebvughtwebsite (13k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 31/08/2007 om: 13:47u [link]

Geen troepen meer naar Uruzgan of naar waar dan ook in Afghanistan

Het Haags Vredesplatform heeft een kort manifest uitgegeven waarin wordt opgeroepen om paraat te zijn wanneer de regering dit najaar besluit om Nederlandse troepen langer in Uruzgan te houden dan aanvankelijk de bedoeling was.
pict5196 (19k image)
Eerder protest tegen de uitzending van militairen naar Uruzgan
Geef je op voor de actielijst!
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 30/08/2007 om: 22:45u [link]

Uit de VS-goelag: Kenneth Foster wordt niet doodgespoten

Kenneth Foster wordt niet doodgespoten vanavond, en ook in de toekomst niet. Zijn vonnis is door de gouverneur van Texas omgezet in levenslang met de mogelijkheid van vrijlating op erewoord (Life with the possibilty of parole). Een resultaat dat niet volledig maar wel grotendeels te danken is aan leunstoel- oftewel internetactivisme. Het werkt wel eens!

freekennethfoster (24k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 30/08/2007 om: 21:57u [link]

Oproep tot internationale mobilisatie in solidariteit met Jose en Gabriel. Solidariteit met alle gevangenen in strijd.

In de gevangenis is tijd verlangen. Het is wachten. Wachten op iets dat het wachten doorbreekt. Het is wachten op leven.Iets dat je doet voelen. Iets dat je inspireert. Iets dat je verder brengt ondanks de sleurende routine, ondanks de dode omgeving. Het is wachten op en zoeken naar een bevestiging van je mens zijn, daar waar de gevangenis je kapot wil maken, je onderwerpen,…je resocialiseren. Het is daar waar je hun leugens en hypocrisie door je onmacht voelt snijden. Het is daar waar het doek van het spektakel valt en de knuppel tastbaar wordt. Die knuppel die we allemaal kennen maar niet altijd zien of willen zien.

Klik op meer.

=ABC Amsterdam= op: 30/08/2007 om: 11:27u [link]

Boosheid en verdriet in New Orleans twee jaar na orkaan Katrina

Het is vandaag twee jaar geleden dat orkaan Katrina de grootste natuurramp ooit in de VS veroorzaakte. Vier vijfde van New Orleans liep onder en ruim 1600 mensen vonden de dood.
Nola19004 (15k image)
Hoewel de grootste rommel nu wel is opgeruimd, blijft de wederopbouw van New Orleans geteisterd door tal van problemen die er voor zorgen dat mensen niet terug (kunnen) keren naar hun stad en hun woningen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 29/08/2007 om: 22:32u [link]

Tijd voor een j'accuse over verwoest Arcadia

Arcadië, het spreekwoordelijk lieflijke landschap, is een maanlandschap geworden. Honderden dorpen zijn ontruimd, meer dan zestig mensen zijn om het leven gekomen en de bosbranden gaan door. Reken maar dat de daders en hun opdrachtgevers niet vervolgd zullen worden als de terroristen die zij zijn.

verwoestarcadie (97k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 28/08/2007 om: 23:58u [link]

Russische anarchisten valselijk beschuldigd van bomaanslag op trein

Twee Russische anarchisten uit St. Petersburg zijn opgepakt wegens een bomaanslag op de trein van Moskou naar St. Petersburg, de Nevskiy Express, nabij Novgorod. Zestig mensen raakten gewond bij de aanslag op 13 augustus j.l.waaronder zes ernstig terwijl 800 meter spoor werd vernield.
Russia46c1f2aab1a85 (17k image)
De gedeeltelijk ontspoorde trein
Eén van de twee gearresteerde anarchisten, Andrei Kalyonov, is inmiddels twaalf dagen in hongerstaking uit protest tegen zijn detentie.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 28/08/2007 om: 21:58u [link]

Wereldmaaltijd Omslag genomineerd voor Duurzame Dinsdag

Het door Omslag in ons land ontwikkelde fenomeen Wereldmaaltijden is genomineerd om te worden opgenomen in het Duurzame Koffertje, dat op 4 september (Duurzame Dinsdag) zal worden aangeboden aan minister Cramer van Milieu.
Omslagwereldmaaltijdingr (23k image)
De jury van het Duurzame Koffertje nomineerde het voorstel 'Een Wereldmaaltijd voor iedere Wereldburger' als een van de zes 'beste' uit een totaal van 421 ingediende initiatieven.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 28/08/2007 om: 17:59u [link]

Deens meerminfestijn verstoord door anarchistische haaien

Een fictief meerminfestijn in Denemarken waarbij hordes in bikini geklede meiden cijfers in het water vormen, werd vorige week woensdag verstoord door zwemmende activisten die zich als haaien hadden verkleed.
denemarkenittlemermaid (17k image)
De meerminnen nemen een duik
Het bleek te gaan om actvisten van het ontruimde jongerencentrum in Kopenhagen die op deze wijze nogmaal de teloorgang van hun pand aan de orde stelden.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 27/08/2007 om: 22:52u [link]

Seattle moet miljoen dollar schadevergoeding betalen aan 1999 WTO arrestanten

De Amerikaanse stad Seattle is door de rechter veroordeeld tot het betalen van een miljoen dollar schadevergoeding aan demonstranten die in 1999 gearresteerd werden tijdens de grootschalige protesten tegen de Wereld Handels Organisatie (WTO).
Seattle4thandPike (27k image)
Demonstratie bij Westlake
Zaak is wel dat de 175 arrestanten die recht hebben op schadevergoeding gevonden worden.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 27/08/2007 om: 22:22u [link]

Strip over de gebeurtenissen in Oaxaca (Mexico)

!Fuera Ulises! is een nieuwe strip over de gebeurtenissen in het Mexicaanse Oaxaca vanuit een anti-autoritair en anarchistisch perspectief.
fueraulises.pdf_600_ (26k image)
Klik op meer voor de link!

=J.B. Arend= op: 27/08/2007 om: 21:30u [link]

Internationale solidariteitsdag voor de ‘Aken’-gevangenen

Op 29 september is er een manifestatie gepland bij de gevangenissen van Rheinbach en Aken in Duitsland waar twee van de vier zogeheten ‘Aken 4’-gevangenen vastzitten.
adissent01 (18k image)
Hieronder staat de oproep van de internationale mobilisatie voor solidariteit met José Fernandez Delgado en Gabriel Pombo Da Silva.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 26/08/2007 om: 13:24u [link]

De toespraak die niet doorging

Bij zijn arrestatie had de man een pamflet op zak met de aankondiging van een bijeenkomst waarop hij een voordracht zou houden:
SaccoEnVanzetti003 (15k image)
Sacco & Vanzetti
"You have fought all the wars. You have worked for all the capitalists. You have wandered over all the countries. Have you harvested the fruits of your labors, the price of your victories? Does the past comfort you? Does the present smile on you? Does the future promise you anything? Have you found a piece of land where you can live like a human being and die like a human being? On these questions, on this argument, and on this theme, the struggle for existence, Bartolomeo Vanzetti will speak."
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 26/08/2007 om: 12:21u [link]

Maand van de Revolutie in Eurodusnie

In september staat het programma bij Eurodusnie in Leiden in het teken van de revolutie. Aan de hand van twaalf documentaires, lezingen, maar ook met kunst, spektakel en debat wordt stil gestaan bij ervaringen uit het verleden, mogelijkheden in het heden en kansen voor de toekomst.
MaandvandeRevolutie (28k image)
Klik op meer voor het programma.


=J.B. Arend= op: 25/08/2007 om: 10:25u [link]

Vrijlating John Bowden in gevaar vanwege anarchistische contacten

John Bowden die in Groot Brittannië al langdurig vast zit, dreigt zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling mis te lopen vanwege zijn contacten met het Anarchist Black Cross (ABC).
FreeJohnBowden (8k image)
Een internationale solidariteitscampagne is gestart om de autoriteiten er van te doordringen dat vrijlating van Bowden geboden is.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 25/08/2007 om: 09:58u [link]

Metro-journalist betrokken bij mishandeling tijdens Animal Rights Gathering

Journalist Douwe de Haan die voor het gratis blad Metro undercover verslag deed van de Animal Rights Gathering op het anarchistisch kampeerterrein in Appelscha was betrokken bij de mishandeling van een 16-jarig meisje tijdens de bijeenkomst.
AR2007metro (19k image)
Uitzicht nabij de tent van Douwe de Haan
De dader, een 33-jarige Amsterdammer genaamd Andreas, is de vriend waarmee De Haan naar Appelscha was getogen en waar hij zijn tent mee deelde.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 24/08/2007 om: 21:52u [link]

Brief van Yiannis Dimitrakis uit Griekse cel

Yiannis Dimitrakis schreef op 5 juni vanuit de gevangenis een brief over de achtergronden van de bankoverval in Athene waar hij in juli 25 jaar celstraf voor kreeg.
dimitrakis2 (7k image)
Hij heeft bevestigd daaraan te hebben deelgenomen vanuit anarchistische motieven; als aanval tegen de brute aanwezigheid van banken die met hun kluizen ons allen ketent aan het kapitalisme, om de anarchistische en sociale strijd te steunen, en om niet langer als slaaf dwangarbeid te hoeven verrichten voor het systeem.
Klik op meer voor de brief.

=J.B. Arend= op: 24/08/2007 om: 16:10u [link]

De bijbel moet verboden worden

Waarom schreeuwde Wilders een paar weken geleden zo hard over dat de Koran verboden moet worden? En waarom zweeg hij zo hard over de Bijbel? Dat boek is net zo haatzaaiend. Ook de Christelijke kerk is bezig de kloof tussen religieuzen en niet-religieuzen te vergroten, zo bleek gisteren maar weer in Tilburg. Daarom pleit ik voor een verbod op de Bijbel.

bijbel (11k image)

Klik op meer

=Peter Barton= op: 24/08/2007 om: 15:32u [link]

Or just another countryyyyyy..

Terwijl ik dit tik is het BBC-actualiteitenprogramma Newsnight geheel gewijd aan het doodschieten van een elfjarige jongen op een speelplaats in Liverpool. Vreselijk, zegt u dat wel - maar journalistiek gesproken handig in wat toch nog steeds voor komkommertijd doorgaat (het bericht dat het Britse leger "gebroken" is door de oorlog tegen Afghanistan en Irak tegelijk is tenslotte niet ter zake, nietwaar). Het motto van de themauitzending: Anarchy in the UK?, met zo'n punkdesign-omcirkeld aatje. Iedere smoes is goed om ons in een kwaad daglicht te zetten.

makeplanes (78k image)
Als tegenwicht een beeld van het Klimaatactiekamp van afgelopen weekeinde.
Goodnight and good luck.

=Cornelis Prul= op: 24/08/2007 om: 00:24u [link]

Behalve Jan dan

Ach gunst, het nieuws van de stijgende prijzen voor levensmiddelen heeft intussen de mainstream media bereikt. De fraaistklinkende maar daarom nog niet zinnige verklaring is: door de welvaart in China willen ze daar ook wel eens .... melluk drinkuh???


witgevaar (75k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 23/08/2007 om: 16:19u [link]

derde Anarchisme Festival in Wageningen

In Wageningen wordt van 1 tot en met 8 september voor de derde maal een Anarchisme Festival gehouden.
Afestival2007Wageningen (28k image)
Ook dit maal is er weer een flink programma in elkaar gezet bedoeld zowel voor de bevolking van Wageningen als voor geïnteresseerden van buiten

=J.B. Arend= op: 23/08/2007 om: 16:13u [link]

Bericht uit de VS-goelag: omdat ik in die auto zat deel 2

Dodelijk natuurlijk - als de Europese Unie laat weten ter gelegenheid van de vierhonderdste executie in Texas sinds de herinvoering van de doodstraf, dat de EU er tegen is. Moet je net tegen de opvolger van George W. Bush zeggen. Volgende week staat de staatsmoord op Kenneth Foster op het programma. Zowel het openbaar ministerie als de gouverneur die verantwoordelijk is voor de doodstraf weet dat Foster doodgespoten zal worden voor iets wat hij niet gedaan heeft. Maar dat maakt het bewind in Texas niet uit.

kennethfoster (4k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 23/08/2007 om: 14:42u [link]

Heathrow en Culemborg

Er ging veel goed bij het Klimaatkamp bij Heathrow afgelopen week. Er ging ook wel iets fout. En hier dan alsnog een foto met een teken van anarchistische presentie (die uiteraard groter was dan dit zou doen vermoeden).

heathrowa (23k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 23/08/2007 om: 12:09u [link]

Zondag 26 augustus Anarchistisch Banquet op het ADM Amsterdam

100 jaar geleden (24-31 augustus 1907) vond het eerste
succesvolle internationale anarchistisch congres in
Amsterdam plaats. Nu, een eeuw later, een
anarchistisch banquet op de ADM!
(Eten 5 euro of neem zelf iets te eten mee!) Neem ook
iets te zeggen, zingen, lezen en drinken mee!

kropot (4k image)
100 jaar gelden was het erg hip onder anarchisten om een baard te hebben,
nu gelukig niet meer.

=AGA= op: 22/08/2007 om: 14:46u [link]

Begin campagne Stop Dierproefcentrum Venray

Wanneer: woensdag 29 augustus
Verzamelen: 1130 op het Station van Venray
Wat: de inwoners van Venray informeren over de plannen van de gemeente
Geef je nu op: info@stopdierproeven.org (ook is er vervoer vanaf Zwolle en Amsterdam naar Venray)

flyer (158k image)

In Venray plant de gemeente het prestigieuze project 'Sciencelink'. Deze campus, gevestigd langs de snelweg A73, zal plaats bieden aan verschillende bedrijven die zich met proefdieronderzoek bezighouden.

Klik op meer !!

=AR= op: 21/08/2007 om: 14:51u [link]

Identificatieplicht dient enkel repressie

“Altijd weer die vergelijking met de Tweede Wereldoorlog!” morde journalist Frénk van der Linden in het TV programma 'Wat Nu?' op vrijdag 10 augustus, en verkondigde daarop dat Werkgroep Stop Deportaties moet worden verboden vanwege de naam.
hetverzet (12k image)
In het programma werd gediscussieerd over de ID plicht. Aanleiding was het feit dat het weigeren te voldoen aan de ID plicht twee activisten op vreemdelingendetentie was komen te staan. Overigens waren zij niet de eersten.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 19/08/2007 om: 16:42u [link]

Shareholders droppen HLS

Alweer een overwinning voor de internationale SHAC-campagne die in diverse landen binnen en ver buiten Europa door dierenrechtenactivisten en anarchisten wordt gevoerd.

monkey6 (24k image)

Eind december vorig jaar probeerde het engelse commercieel dierproeflaboratorium Huntingdon Life Sciences op de beurs te komen van New York StockExchange (NYSE). Op een kleine digitale beurs. NYSE Arca, kreeg HLS de ruimte om haar aandeel te verkopen. Diverse bedrijven kochten deze aandelen en steunen daarmee financieel de marteling en vergiftiging van onschuldige dieren.

Klik op meer !!

=AR= op: 17/08/2007 om: 23:43u [link]

Groen- en rood-zwarte vaantjes op klimaatkamp

Wapperende groen-zwarte en rood-zwarte vaantjes op het klimaatactiekamp bij Heathrow, te zien op de BBC gisteravond. En een briesende verslaggever die schande roept dat er zich mensen hebben vastgeketend aan het hek van een van de ingangen, waardoor business people in hun werk gehinderd worden. Waar is de politie als je ze nodig hebt, roept hij zo neutraal als je van een msm-verslaggever mag verwachten.
Helaas is het beeldmateriaal met die vaantjes vooralsnog niet terug te vinden op het net, tot nu toe.
Het meisje rechts op de foto is een van de losgezaagde activisten van gisteren 16 augustus bij het hek, als ik het goed zie.
Wij wachten af. Het kamp duurt tot en met dinsdag 21 augustus. Het zwaartepunt van de acties ligt in het weekeinde.

climateactie (56k image)

Site van het kamp

=Cornelis Prul= op: 17/08/2007 om: 15:05u [link]

Animal Rights Gathering rustig beëindigd ondanks irritante aanwezigheid politie

Vanmiddag vertrok de laatste bezoeker van de Animal Rights Gathering van het anarchistisch kampeerterrein. Eergister eindigde de Gathering in een opperbeste stemming.
AR2007008 (82k image)
Bezoeker van de AR 2007
De aanwezigheid van de politie in het dorp was dermate irritant dat elke deelnemer per auto naar het busstation werd gebracht dan wel rechtstreeks naar het treinstation in Assen werd gevoerd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/08/2007 om: 21:53u [link]

March Against Animal Abuse

Op donderdag 9 augustus j.l. organiseerde Respect voor Dieren en de Anti Dierproeven Coalitie gezamenlijk een demonstratie tegen dierenleed.

Zo'n 500 mensen met wel meer dan 20 nationaliteiten demonstreerden deze dag door het centrum van Amsterdam om gezamenlijk een vuist te maken tegen dierenleed.

mars1 (86k image)
Klik op meer !!

=AR= op: 14/08/2007 om: 23:54u [link]

De onzekerheidsmaatschappij

arton271 (21k image)

Onzekerheid is niet uit het leven te bannen. Het is iets anders om het te cultiveren. Dat gebeurt nu en het levert de onzekerheidsmaatschappij op.

Klik op meer.


=Thom= op: 13/08/2007 om: 23:42u [link]

Animal Rights Gathering in rustiger vaarwater?

De Animal Rights Gathering op het anarchistisch kampeerterrein in Appelscha kende vandaag een rustig verloop, precies zoals dat op een zondag hoort.
IMGP0149 (103k image)
Kunstemaker aan het einde van de zondagmiddag
Afgelopen nacht daarentegen vond er een vervelend incident plaats waarbij een bezoeker van de bijeenkomst die zich vlak buiten het terrein gewelddadig gedroeg tegenover een andere deelnemer door de politie is gearresteerd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 12/08/2007 om: 18:39u [link]

Meer zon en minder politie op Animal Rights Gathering

De Animal Rights Gathering die tot en met maandag 13 augustus op het anarchistische kampeerterrein 'tot Vrijheidsbezinning' in Appelscha plaatsvindt kende bvandaag een rustig verloop.
AR2007Workshop (107k image)
Deelnemers van de workshop over politierepressie
De politie heeft zich grotendeels teruggetrokken en beperkt zich sinds zaterdagmiddag tot surveillance op het zandpad. De pers liet het vandaag zelfs geheel afweten.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 11/08/2007 om: 19:07u [link]

Intimidatie politie deert Animal Rights Gathering niet

Een nooit eerder vertoonde inzet van politie in Appelscha teisterde tot vanmiddag vroeg de Animal Rights Gathering die vandaag op het anarchistische terrein in Appelscha van start is gegaan.
ar2007001 (89k image)
Animal Rights Gathering 2007
Politie-afzettingen waar iedereen zich diende te legitimeren, vormden gisteravond laat de aanleiding tot een incident met een tweetal incapabele agenten waarvan er een volkomen onterecht met pepperspray meende te moeten sproeien toen hij geconfronteerd werd met lastige vragen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 10/08/2007 om: 19:38u [link]

Int. Animal Rights Gathering heeft groen licht

Appelscha - Nadat de Telegraaf kopte "Activisten strijken neer in Appelscha" kwam de dieronvriendelijke politieke partij CDA in opstand. Statenfractielid Algra van CDA in Friesland sprak over terroristen en het kamp moest verboden worden. Ook in de Tweede kamer werden door Van Haersma Buma (CDA) vragen gesteld aan de minister van Justitie.

gathering (127k image)

Klik op meer !!

=AR= op: 04/08/2007 om: 00:00u [link]

Bericht uit de VS-goelag: martelen tot na de dood

Komkommertijd! Rund gearresteerd! Stop de persen.
Verder niets te melden? Natuurlijk is er altijd wat te melden, maar vanaf het eiland waar ik mij bevind is het nu net zo gemakkelijk het woord en beeld over te laten aan het Britse Channel 4 - over het martelen in gevangenissen in de VS. U bent gewaarschuwd.

prison_image (17k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 02/08/2007 om: 23:31u [link]


Powered by Greymatter