Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

De mouwen opgerold en The Man bestreden...

Harry Bout, de langst in het buitenland vastzittende gevangene van Nederlandse afkomst, is in De Vrije vaker ter sprake geweest (hier en hier). Zijn verzoek maar te mogen inslapen, in het eerste bericht, is door de VS-justitie die het Leven hoog in het vaandel voert niet gehonoreerd. Maar inmiddels is zijn gang door het juridische stelsel in de VS ongeveer voltooid. Njet - heeft het Hooggerechtshof van Michigan laten weten, uw zaak wordt niet meer bekeken. Geen nadere toelichting.
carsoncityprison (95k image)
Carson City Correctional Facility
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 31/08/2006 om: 23:59u [link]

Klimaat Actiedag tegen kolencentrale Drax in Engeland

Ruim 600 deelnemers van het Klimaat Actiekamp in het Engelse North Yorkshire hebben vandaag een blokkadeactie uitgevoerd bij de grootste kolencentrale in Europa, Drax, vanwege de uitstoot van kooldioxide.
Klimaatactiekamp349610 (23k image)
Klaar voor vertrek
De actie die de hele dag duurde en de sluiting van de centrale als inzet had, ondervond veel last van de politie. Deze trachtte te verhinderen dat de actievoerders de elektriciteitscentrale zouden bereiken.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 31/08/2006 om: 22:00u [link]

Supermarkt Mercadona biedt 300.000 euro voor ontslag CNT-stakers

De Spaanse supermarktketen Mercadona heeft de CNT 300.000 euro geboden om de stakers bij het bedrijf te kunnen ontslaan.
CNTesdet3 (13k image)
Demonstratie van de stakers op 9 augustus in Barcelona
Terwijl de CNT op 5 augustus een principeakkoord met enkele topfunctionarissen van het bedrijf sloot om de bijna 5 maanden durende staking te beëindigen, kwam daarna het spectaculaire bod om definitief van de stakers af te komen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 31/08/2006 om: 17:25u [link]

Politie hakt in op demonstranten bij Klimaatkamp

de blokkade van de elektriciteitscentrale Drax in Noord-Yorkshire, Engeland, is vanochtend 31 augustus aangevallen door de politie. Er werden 24 mensen gearresteerd. Nadere berichten volgen...

349632 (77k image)

=Cornelis Prul= op: 31/08/2006 om: 14:44u [link]

Engels Kamp voor Klimaat Actie gaat kolencentrale blokkeren

Honderden milieuactivisten zijn naar het Kamp voor Klimaat Actie gekomen dat naast de grootste kolengestookte elektriciteitscentrale van Engeland is opgebouwd om te protesteren tegen de uitstoot van kooldioxide.
Engeland349063 (14k image)
Het tentenkamp in opbouw
De organisatoren van het tentenkamp rekenen donderdag op 2000 demonstranten bij de centrale Drax in Selby (nabij Leeds, North Yorkshire) om de grootste bron van uitstoot van kooldioxide in het land te blokkeren.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 30/08/2006 om: 20:49u [link]

Video van studentenrellen in Griekenland

In Griekenland vonden in mei en juni wekenlang acties van studenten plaats tegen de hervormingen in het hoger onderwijs waardoor de toegankelijkheid in het geding raakt.
Griekenlanddsc05035 (16k image)
Regelmatig kwam het daarbij tot botsingen met de politie. Daarvan is nu een videofilm beschikbaar.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 30/08/2006 om: 20:36u [link]

Een hamerstukje dat het niet was

Vluchtelingen terugsturen naar volgens de ambtsberichten veilige landen - in Nederland weten ze wat veilig is. Als de regering in Teheran zegt dat homo's en christenen niets te vrezen hebben hebben ze niets te vrezen, zo is het toch mijnheer? Vol is vol. Soms ben ik opgehouden mij er kwaad over te maken. Gisteravond bij Paul Rosenmöller was de consequentie van Cohens asielwetgeving zoals uitgevoerd door Verdonk in volle glorie te bewonderen...

rosenpasic (35k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 30/08/2006 om: 13:11u [link]

Het gaat over Rusland

Hoe ben ik hier nu weer op gekomen? Er waren quizzen rond op het internet, mensen, aan de hand waarvan je kunt meten wat voor anarchist je bent. Ik heb er zojuist twee gedaan en ik blijk een tolstojaanse intellectueel te zijn. Het kon erger, maar ik ben nog steeds niet erg ver in Oorlog en vrede, waar heb ik het aan verdiend? ("It's about Russia," heeft Woody Allen het ooit kernachtig samengevat.)
1047013179_tellectual (17k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 30/08/2006 om: 00:52u [link]

New Orleans een jaar na Katrina

Vandaag is het precies een jaar gelden dat de orkaan Katrina vernietigend toesloeg in New Orleans. katrinasatteliet (21k image)
De stad bevindt zich nog steeds in grote problemen. Huisvesting, leverantie van water en elektriciteit, gezondheidszorg, werkgelegenheid, het onderwijssysteem en de rechterlijke macht, het functioneert allemaal zeer gebrekkig. En waar is al het beloofde geld gebleven?
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 29/08/2006 om: 21:32u [link]

Sacco-en-Vanzetti-parade in de regen

Ook in Boston Massachusetts regende het hard afgelopen zondag 27 augustus. Vijftig mensen trotseerden het weer om deel te nemen aan de Sacco-en-Vanzettiparade die bedoeld is als jaarlijks terugkerende gebeurtenis vanaf nu. Een foto.

bostonsvparade (35k image)

=Cornelis Prul= op: 29/08/2006 om: 13:06u [link]

Vreemdelingenopsluiting in Gevangenismuseum

Zo weet je niet dat er een Gevangenismuseum is in Nederland - in het Drentse Veenhuizen - en dan is er al een tijd een tentoonstelling over het opsluiten van vreemdelingen gaande. Als je niet in de buurt woont is het een hele onderneming het te bezoeken...

luchtkooizeist (116k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 29/08/2006 om: 12:55u [link]

Onderknuppeltje op bezoek

Jammer - in Trouw staat een foto van Balkenende waarbij hij een gebaar maakt dat zoiets aangeeft als "zo'n paal had ik." Karzai staat er in zijn mooie jurkje wat wazig bij te kijken. Hij zal zijn door koloniale troepen bewaakte burcht in Kaboel voor deze mindere knuppel niet verlaten hebben. De complete foto is niet te achterhalen, hier is deze tot de enkele koppen bijgesneden.

balkiekarzai (67k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 29/08/2006 om: 12:31u [link]

Libertair gedachtengoed

GUY DEBORD, de onverbeterlijke
(1931-1994)
Een strateeg van de ondermijning
debordcom (9k image)

Klik op meer.

=Thom= op: 29/08/2006 om: 11:48u [link]

Voortslepende onzekerheid presidentsverkiezingen wakkert onrust in Oaxaca aan

Leerkrachten in de Zuid-Mexicaanse staat Oaxaca staken nu al drie maanden. Samen met andere actievoerders hebben ze ook radio- en tv-stations bezet.
bloody_oaxaca_2 (53k image)
Gouverneur Ulises Ruiz Ortiz
Op sommige plaatsen heeft de politie het vuur geopend op demonstranten, maar het protest houdt aan.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 28/08/2006 om: 21:27u [link]

Japanse anarchiste Kaneko Fumiko centraal in Koreaans televisiedrama

Dit weekend zend de Koreaanse zender KBS een tweedelige dramaserie uit over de Japanse anarchiste Kaneko Fumiko, die in september 1923 een aanslag wilde plegen op de toenmalige kroonprins en latere keizer Hirohito van Japan.
Korea03503435_20060823 (23k image)
Scene uit het televisiedrama
Het tv-drama dat op primetime wordt uitgezonden, markeert de 61-ste verjaardag van de Koreaanse bevrijding uit de klauwen van de Japanse overheersing.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 27/08/2006 om: 15:59u [link]

Wekelijkse demonstratie in Bil’in opnieuw verboden

De Israëlische autoriteiten hebben afgelopen vrijdag de wekelijkse demonstratie in het Palestijnse dorp Bil’in opnieuw verboden.
bulletsfinale1 (38k image)
Poster n.a.v. de door rubberkogels in het hoofd geraakte Lymor Goldstein die in Tel Aviv massaal werd geplakt
Desondanks demonstreerden ruim honderd mensen waaronder bewoners, Israëlische Anarchisten tegen de Muur en internationale demonstranten tegen de Muur en de bezetting. Dit maal waren ook vertegenwoordigers van de Palestijnse Autoriteit aanwezig.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 26/08/2006 om: 16:17u [link]

Zelfs kinderen hebben het door


Die button zit op mijn jas. En daar krijg ik wel eens reacties op. Gisteren nog, toen ik op de Uitmarkt was, vond iemand die button "heel goed, want Balkenende is slecht"! Best knap van dat jochie van zeven jaar, die Balkenende herkende en wist dat 't een hufter is!

Klik op meer

=Peter Barton= op: 26/08/2006 om: 12:56u [link]

En het gaat niet eens over de OR-verkiezingen

Kent u het verhaal van die advocaten die Nigeria binnen willen en er niet inkomen? "We are legal aides," zeggen ze op de vraag wat hun beroep is. Aids! aids! brult de grensbewaker, paniek in de tent - en nee, aidspatiënten komen ons gezonde vaderland niet binnen, zelfs al wapper je met nog zoveel biljetten (want zonder extra geld kom je er toch niet in daar). Geen broodje aap, dit verhaal.

benisbomb (12k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 25/08/2006 om: 22:45u [link]

Fietstochten ter herdenking van orkaan Katrina

Vandaag hebben in 28 steden van de VS en Canada fietstochten plaatsgevonden om te herdenken dat zo’n jaar geleden de orkaan Katrina de zuidkust van de VS teisterde.
a25flyer2 (59k image)
Van Los Angeles tot Toronto zullen naar verwachting zo’n 2500 fietsers de straat opgaan om het publiek te herinneren aan de povere omstandigheden waarin de overlevenden van de ramp verkeren. Ook zullen ze geld inzamelen voor alternatieve hulporganisaties.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 25/08/2006 om: 21:35u [link]

Anarchisten bieden hulp aan Zuid-Libanon

Zeven Libanese jongeren trokken voor de wapenstilstand Zuid-Libanon binnen om hulp te bieden aan de oorlogsslachtoffers.
blood483_001 (19k image)
Spandoek bij actie in Londen tegen de oorlog in Libanon
Met gevaar voor eigen leven droegen ze water en voedsel op hun rug naar dorpen nabij de grens met Israël die volgens hulporganisaties onbereikbaar waren.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 25/08/2006 om: 17:13u [link]

Tweejarige zelfmoordcommando's

Jason Chelsea zou worden uitgezonden naar Irak. De instructies die hij kreeg - zogenaamde voorbereidingen op optreden tegen zelfmoordbommenleggers - dreven hem.. tot zelfmoord. Hij is negentien jaar geworden.

jasonchelsea (4k image)
Een lied waar Jasons ouders zich zeker niet aan gehouden hebben:
I_didnot_raise_my_son_to_be_soldier.mp3 (681k file)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 25/08/2006 om: 16:10u [link]

Intussen in Mexico - voorbereidingen van een bloedbad?

Het regime in Mexico zal niet toegeven dat er gefraudeerd is bij de presidentsverkiezingen - zittend president Fox heeft zijn partijgenoot Calderón alvast to winnaar verklaard, al moet er nog een officiële uitspraak van het verkiezingstribunaal komen. Het leger neemt posities in in de hoofdstad.

hagelmexico (23k image)
Ook in Mexico raar weer; hagelbuien die als sneeuw blijven liggen, 23 augustus, bij een van de demonstratieve kampen

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 25/08/2006 om: 15:37u [link]

Geen veiligheidsgordel om? Terreur!

In Nederland moet de persconferentie nog gegeven worden, maar in India weet men wel wat en wie de mensen zijn die gearresteerd zijn nadat het vliegtuig waarin ze zaten onderschept is door twee
F-16s.

Northwestairline1 (5k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 24/08/2006 om: 17:46u [link]

Een boutade vanuit de ziekenboeg

Radio Pacifica heeft nog de naam van roerige dagen in de late jaren zestig, vroege jaren zeventig. Vredesradio, gedragen door het volk, zo zeggen ze het nog steeds, thuisbasis van het onontbeerlijke Democracy Now!. Via het internet kun je nu ook naar west- of oostkustradicalisme luisteren naar stations die ter plaatse alleen op de FM uitzenden.

m3 (26k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 23/08/2006 om: 23:36u [link]

Achterstallig onderhoud: Fort Pannerden

De mensen die al verscheidene jaren Fort Pannerden bewonen en onderhouden mogen geen bewoners meer heten. Sinds 12 augustus gelden zij als beheerders van het gekraakte fort. De gemeente was bang dat bij een eventuele ontruiming het monumentale fort aan verval en vandalisme zou worden blootgesteld.

fortpannerden (69k image)
Site.

=Cornelis Prul= op: 23/08/2006 om: 16:22u [link]

Gaat u maar rustig slapen

Eerder dit jaar verspreidden de neocons het verhaaltje dat het regime in Iran niet-moslims herkenbaar wilde doen zijn, met gele sterren of zo. Blijft altijd wat van hangen. En wat lezen we nu uit de Gallup Polls?
Bijna vier van de tien, 39 procent, VS-burgers vinden het een goed idee dat Moslims een speciale identiteitskaart moeten dragen.Ze moeten herkenbaar zijn, zodat je weet of er terreur aankomt.
In Nederland moet nog een partijtje van die herkenningsspeldjes te vinden zijn. En anders is er misschien wel een sweat shop in Indonesië of Bangladesj waar ze gemaakt kunnen worden - oeps...
melkbrigade1 (5k image)
Bron.

=Cornelis Prul= op: 23/08/2006 om: 00:48u [link]

Eerste jaarlijkse herdenkingsparade voor Sacco en Vanzetti

Vandaag 23 augustus is het 79 jaar geleden dat de anarchisten Nicolo Sacco en Bartolomeo Vanzetti door de VS-goelag vermoord zijn. Anarchisten in Boston, Massachusetts, waar het zich heeft afgespeeld, organiseren zondag 27 augustus de eerste jaarlijke herdenkingsparde.

saccovanz (86k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 23/08/2006 om: 00:19u [link]

Proefvelden met gentech mais vernield

Activisten hebben deze zomer vier van in totaal zes proefvelden met genetisch gemodificeerde ma�s vernield. Dat gebeurde in Lelystad, Lage Zwaluwe, Meerlo en Nuth.
11524_505_160_r (11k image)
Een woordvoerder van de eigenaar, universiteit en onderzoekscentrum Wageningen UR, heeft dat dinsdag bevestigd nadat gisteren op Indymedia hiervan melding werd gedaan.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 22/08/2006 om: 21:16u [link]

Getuigen moord Louis Sévèke opgeroepen zich te melden

Vanavond wordt door de politie in Nijmegen de moord op Louis Sévèke gereconstrueerd.
seveke1 (19k image)
Spraakmakende zaken over Louis Séveke
Naar aanleiding hiervan hebben de familie en vrienden van Louis getuigen opgeroepen om zich alsnog te melden.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 22/08/2006 om: 20:45u [link]

Tenslotte is er een oorlog gaande...

Een tijdje geleden werd De Vrije door buitengewoon talrijke mails overvallen die je wilden laten gokken in de Verenigde Staten. Vervelend, maar er is al snel iets op gevonden. Maar "ze" laten je voelen dat het oorlog is. Andere sites hebben meer te verduren.

bpparty (123k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 21/08/2006 om: 20:44u [link]

Greenpeace in actie tegen illegale visserij

Greenpeace blokkeerde vanmorgen om 5.00 uur in de Groningse Eemshaven het lossen van een lading kabeljauw van het Russische transportschip 'Mumrinskiy', op grond van sterke aanwijzingen dat het schip illegaal gevangen vis vervoerde.
Rostock-piratenvissers-actie (23k image)
Eerdere Greenpeace-actie in het Duitse Rostock
Het schip sjoemelt met papieren, ontloopt inspecties en neemt lading over van vissers die illegaal vissen. De actievoerders van de milieuorganisatie maken het gebruik van de laadkraan en de laadkleppen onmogelijk. Op de zijkant van het koelschip schilderden zij de leus 'Stop Pirate Fishing'.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 21/08/2006 om: 20:31u [link]

De autonomen

Een stevige flame op internet. Een onbeholpen, slecht geschreven, innerlijk tegenstrijdige oproep van �de autonomen�, met wel erg halfslachtige dreigementen, leidt uiteindelijk op vier verschillende sites (indymedia, kraken-post, kraakforum en de Vrije) tot een stortvloed van reacties. Je waande je bijna weer terug in de jaren tachtig, toen discussies werden uitgevochten in verschillende bladen en losse pamfletten.

kraaklogo (18k image)

Klik op meer
Door: Sandra

=Peter Barton= op: 21/08/2006 om: 19:37u [link]

Meisje, word toch vooral Marva

De afgelopen tien jaar hebben zeker 722 ronselaars voor het leger van de Verenigde Staten vrouwelijke aspirant-militairen verkracht.

marva (12k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 21/08/2006 om: 16:25u [link]

EORG krijgt toegang tot bajesboot

Blijkbaar is er toch iets niet helemaal in de haak bij die bajesboten (dat wisten we natuurlijk al, maar laten we even net doen alsof we verbaasd opkijken). De EORG mocht aanvankelijk daar namelijk niet op bezoek, terwijl ze bij andere gevangenissen gewoon naar binnen mogen. Na gedreigd te hebben met een kort geding, besloot justitie ze toch toe te laten.

Klik op meer

=Peter Barton= op: 20/08/2006 om: 12:34u [link]

Waterkanon met pepperspray voor wekelijkse demonstranten in Bil’in

De wekelijkse demonstratie in Bil’in op de Westbank tegen de Muur van Apartheid werd afgelopen vrijdag door de Israëlische ordetroepen bestookt met een waterkanon. Het blauw gekleurde water bevatte pepperspray.
bilin-18-8-06-ism-photo (15k image)
Blauw gekleurd water met pepperspray
Het was voor het eerst dat de Israëlische autoriteiten naar dit wapen grepen nadat vorige week een Israëlische advocaat ernstig hersenletsel opliep door toedoen van een rubberkogel.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 19/08/2006 om: 22:57u [link]

Forse gevangenisstraffen voor ‘Barcelona 6’

De zes anarchisten uit Barcelona die in september 2003 zijn gearresteerd en sindsdien in isolatie en zonder proces gevangen hebben gezeten, zijn veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen.
adissent (18k image)
Dit is gebeurd op wijze die voor ons in Belgie en Nederland ongebruikelijk is.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 19/08/2006 om: 10:39u [link]

Spaanse staking bij Mercadona nu in vierde maand

Arbeiders bij het logistiek centrum in Sant Sadurni d’Anoia, Barcelona van de Spaanse supermarktketen Mercadona zijn nu ruim vier maanden in staking.
Spanjepegata_jerez_grana (21k image)
Boycotoproep richting supermarkt Mercadona
De staking wordt georganiseerd door de CNT, de anarcho-syndicalistische vakbond. Mercadona, wiens motto “supermarkt van vertrouwen” luidt, is qua omzet Spanje’s grootste nationale supermarktketen, met 990 vestigingen in het hele land en 54.000 werknemers.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 18/08/2006 om: 19:13u [link]

Laat je offline vrienden De Vrije lezen!

429sx_1 (15k image)
Er is een nieuw blad op aarde neergedaald, genaamd 429sx. Het blad jat eigenlijk gewoon van alles aan artikelen van websites, waaronder... De Vrije!

Klik op meer

=Peter Barton= op: 18/08/2006 om: 11:42u [link]

Kerwinherdenking Amsterdam zondag 20 augustus

Zondag 20 augustus wordt in Amsterdam de 23ste verjaardag herdacht van de racistische moord op de vijftienjarige Kerwin Duinmeijer.

manon_2005 (97k image)
Beeld van de herdenking vorig jaar

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 18/08/2006 om: 00:03u [link]

Bekeer u want redding is toch niet nabij

Even kijken: van de 24 betichte toekomstige terroristen die de gehele luchtvaart boven de Atlantische Oceaan overhoop halen heeft een aantal niet eens een paspoort. Niemand van hen had een ticket voor een transatlantische vlucht. Daar kom je ver mee als beoogd zelfmoord-vliegtuigopblazer ongeveer deze week! Zo'n ticket is toch in een handomdraai geregeld in het hoogseizoen, zonder paspoort. De zaak was rond: onder leiding van onderstaand individu moesten zij midden in de nacht uit bed gesleept worden.
johnreet (8k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 17/08/2006 om: 23:38u [link]

Anarchistisch protest op de G8 top in St. Petersburg

Er waren niet zoveel internationale activisten aanwezig tijdens de protesten tegen de G8 in St. Petersburg in juli 2006 aanwezig.
StPetersburgDSCN5865 (18k image)
Politie in de slag met demonstranten bij blokkadeactie
Onderstaand het relaas van één van hen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 17/08/2006 om: 19:33u [link]

Op de tussenrekening

Bij Werkzaamheden ter Verbetering van de Wereld in het Algemeen en Nederland in het bijzonder kun je helaas niet altijd heen om het hebben van een rechtspersoon - een vereniging, een stichting. Het hoort bij Hun Rechtsorde, maar je hebt wel meer te slikken.

liebaardpijl (6k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 17/08/2006 om: 17:32u [link]

Balkenende IV?

Schultz van Haegen (die overigens van zichzelf Maas Geesteranus heet, ook niet mis), het corpsmeisje van de VVD, legt het de Tweede Kamer nog een keer uit.

krabbendijkestation (41k image)
Het station van Krabbendijke
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 17/08/2006 om: 16:03u [link]

A younger girl keeps rollin' 'cross my mind

"Neen, als ik aan nieuw fascisme denk, dan denk ik aan de ijverig doorwerkende technocraten, [...] die onze vuilniszakken openmaken om vast te stellen of wij milieu-aanwijzingen overtreden, die filosoferen over de mogelijkheden die de informatica biedt bij controle op het gedrag van de burger, aan PTT's die de telefoon gebruiken - ook als die op de haak ligt - als afluisterapparatuur, aan techneuten die allerlei informatiebestanden aan elkaar willen koppelen voor goede doelen zoals het tegengaan van belasting- en steunfraude en van het illegaal in het land verkeren, aan commissarissen van politie die elke gelegenheid aangrijpen om te roepen om meer bevoegdheden en cellen [...]. Het nieuwe fascisme zal binnensluipen op kousevoeten, op golven van technologische mogelijkheden en zal de gedaante hebben van een anonieme bureaucratie geleid door even anonieme bureaucraten en verambtelijkte politici."
Wat een mooi citaat, uit 1993... De schrijver verloochent op geen enkele manier zijn politieke afkomst: het linkse milieu van Nijmeegse kringen vroege jaren zeventig.
base_image (2k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 17/08/2006 om: 09:36u [link]

Israelische activist in Bilin door rubberkogel in hoofd geraakt

Een soldaat van de Israëlische grenspolitie heeft een activist met een rubberkogel in het hoofd geraakt tijdens de wekelijkse demonstratie in Bil'in tegen de Muur van Apartheid.
Bilin2258400 (21k image)
De gewonde Lymor Goldstein
Het slachtoffer is de advocaat Lymor Goldstein. In strijd met de militaire voorschriften werd er van dichtbij geschoten. Het incident vond afgelopen vrijdag (11 augustus) plaats.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 16/08/2006 om: 20:40u [link]

We zijn weer thuis!

Een aantal dagen eerder dan de bedoeling was, zijn we vanwege de povere weersverwachting weer thuis! En jawel hoor, het is vandaag een schitterende dag.
AschaterreinIMG_0183 (41k image)
De ingang van het terrein in Appelscha
Terwijl de oorlog in Libanon als een schaduw over deze zomer hangt, is in Appelscha gestaag doorgewerkt aan de bouw van het huisje.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 16/08/2006 om: 19:20u [link]

Anarchisten tegen de Muur in blokkade

Het volgende bericht is een kwestie van achterstallig onderhoud - intussen is er een wapenstilstand afgekondigd namens de Veiligheidsraad en het Israelische leger trekt zich terug uit Libanon. Een gangbare interpretatie is dat dit leger niet meer gewend is een echt gewapende tegenstander te bestrijden: Hizballah is iets anders dan stenengooiende Palestijnse jongens. Maar vanuit de lucht kan iedereen de dood en verderf zaaiende held uithangen.

israanarchists (40k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 16/08/2006 om: 13:26u [link]

Overal liggen ze op de loer...

Bij een beetje openbare bibliotheek heb je openbare computers voor toegang tot het internet, tegen een kleine vergoeding of zelfs helemaal gratis. Een mooie algemene voorziening voor als je thuis geen aansluiting hebt of als je op reis bent en er geen internetcafé's in de buurt zijn.

page7_5_1 (54k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 16/08/2006 om: 11:39u [link]

In verband met Libanon

Montréal, Canada, vorig weekeinde

montrealdemo (53k image)
Voor concrete hulp aan/in Libanon:
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 13/08/2006 om: 12:09u [link]

Het wordt pas goed met...

De regering van de Indiase deelstaat Kerala heeft met onmiddellijke ingang de productie en verkoop van Coca- en Pepsi-Cola [Pesti-Cola] verboden. Hier, en speciaal ook in de woestijnige deelstaat Rajasthan, werd veel water gebruikt dat voor betere doeleinden beschikbaar had kunnen zijn dan voor de productie van de zoete bruine drankjes.
atlantawehaveproblem (54k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 13/08/2006 om: 01:16u [link]

Sidder sidder terroristen

De Operatie stond bekend als Openlijk (Operation Overt) meldt het VS-netwerk ABC. De Britse politie had de zogenaamde cel geïnfiltreerd en had iemand in de cel die voor haar werkte.
Meldt TheIndependent.
Uitlokking. Provocatie. Zo noemen we dat. Want overheden weten altijd zelf het best zogenaamd terrorisme te regelen - ook het niet-statelijke terrorisme, bedoel ik dan. Niks nieuws. En een dag na het verlies van Bush' eigen mannetje bij de Democraten en in de dagen waarin een derde van zijn eigen parlementsleden tegen Tony in opstand kwam - o, wat komt het goed uit dat het nu uitkwam.
zuigflessie (5k image)

Wel eerst zelf drinken van dat flesje, anders komt het niet het vliegtuig binnen.

=Cornelis Prul= op: 12/08/2006 om: 21:55u [link]

Het onverplichte nieuws

Het nieuws dat George, Tony, Jan Peter en al die anderen wat minder goed uitkomt en niet breed de journaals en krantekoppen en nieuwspagina's van zoekmachines en dergelijke vult. Aanschouwelijk:


growing_spuds203 (14k image)
Sinds kort kunnen er aardappelen verbouwd worden op Groenland. Ieder nadeel heb zijn voordeel.
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 11/08/2006 om: 18:34u [link]

Rechter weet ook niet wat 'ie wil

Als je een ex-Tweede Kamerlid van de VVD als rechter hebt, ben je zowiezo al flink genaaid. Maar als hij dan ook nog eens zichzelf gaat tegenspreken in zijn eigen voordeel, weet je natuurlijk al hoe laat het is. Vier actievoerders van AFA overkwam het vandaag op de Parnassusweg (Amsterdam).

Klik op meer

=Peter Barton= op: 11/08/2006 om: 15:17u [link]

Het Nieuwe Midden-Oosten volgens Armed Forces Journal

De schets gaat een taboe in de Verenigde Staten te lijf: als Israel wil voortbestaan en in vrede met de buren leven, dient het zich beslist achter de grenzen van voor 1967 terug te trekken. Het Armed Forces Journal weet hoe het Nieuwe Midden-Oosten er uit moet zien.

afj.peters_map_after (125k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 11/08/2006 om: 12:11u [link]

Zwarte vlaggen bij Chileense mijn

Bij Escondida, de grootste kopermijn ter wereld, en de enige particulier geëxploiteerde mijn van Chili, wordt gestaakt. In dagen waarin bericht wordt dat bliksemafleiders massaal van daken worden gestolen wegens koperschaarste opmerkelijk nieuws.


escondida (58k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 11/08/2006 om: 00:07u [link]

Actie voor de franjestaart en anderen

Politie en aannemers hebben gisteren 9 augustus de aanval ingezet tegen het natuurgebied rond Fort III bij Borsbeek, Antwerpen.

uitzichtborsbeek (82k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 10/08/2006 om: 21:37u [link]

Kantoor oorlogswinstmakers bezet

Het kantoor van de VS-wapenfabrikant Raytheon in het Verenigd Koninkrijk - super-oorlogswinstmaker - is woensdag 9 augustus bezet door de Derry Anti-War Caolition.

raytheondoire (6k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 10/08/2006 om: 18:04u [link]

Weer een wapeninspectie in Schotland

Op de dag waarop Westminster groot alarm slaat over een geslaagde actie tegen toekomstige vliegtuigkapers - gunst, wat komt dat George en Tony goed uit, maar dat is toeval natuurlijk - wordt bekend dat maandagavond 7 augustus opnieuw een inspectie heeft plaatsgevonden op Prestwick, in Schotland.

InternationalWeaponsInspectors.web (27k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 10/08/2006 om: 17:54u [link]

Wake op het Buitenhof, 5 augustus

Afgelopen weekeinde werd op verscheidene plaatsen gemanifesteerd tegen de oorlog tegen Libanon. Zo ook in Den Haag. Jan Bervoets stuurt onderstaand verslag. Het Vredesplatform organiseert 11 augustus vanaf 19.30 uur een discussiebijeenkomst over Libanon. Locatie: Dienstencentrum De Kronkel, Westeinde 425 te Den Haag. Inleiders: Wim Lankamp (NPK) over Palestina met focus op Gaza; Robert Soeterik (MERA) over Libanon; Kassem Fouani (Stichting Khalil Gibran) over humanitaire actie voor Libanon.


wakehaag1 (71k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 10/08/2006 om: 16:10u [link]

Kunstenaarsinitiatief van Anarchisten tegen de Muur

Vanuit de kring van Anarchisten tegen de Muur in Israel/Palestina is een intiatief genomen tot een kunstzinnige petitie voor wapenstilstand en vrede. De bron voor het onderstaande is Orthodox Anarchist, klaarblijkelijk van orthodox-joodse anrchistische snit (in het Engels met af en wat toe Jiddisj of Hebreeuws in Latijns schrift ertussendoor).
xnationalism02 (38k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 08/08/2006 om: 16:08u [link]

Wakes tegen de oorlog

Volgend op een dag van demonstraties over de gehele wereld zijn gisteren 7 augustus op veel plaatsen wakes gehoudent egen doe oorlog in het Midden-Oosten, op initiatief van Amnesty International.

wakebeauborg (39k image)
Parijs, bij het Centre Pompidou
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 08/08/2006 om: 10:10u [link]

Wapeninspecteurs in actie op Prestwick

Zondagmiddag 6 augustus had al een groep van vier plaatsgenomen op de startbaan van Prestwick, Schotland. Gisteren gingen inspecteurs van Trident Ploughshares tot daadwerkelijke inspectie van een VS-wapentransportvliegtuig over.

inspecteursprest (92k image)
Het inspectieteam
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 08/08/2006 om: 08:46u [link]

Van onze staatkundige redactie Afdeling buitenland - deel 2

Libanon dus. Vanuit de Peak Oil-hoek wordt gezegd dat het om de olie in Iran gaat - voor de overval van de VS op Iran moet eerst Hizballah zo goed als uitgeschakeld zijn om Iran op het westelijk front te verzwakken. Ik moet zeggen dat ik dergelijke grote schema's moeilijk kan rijmen met wat er gebeurt. Tenzij het verslaan van Hizballah door Israel net zo gemakkelijk moest zijn als het verslaan van Irak in 2003 - dus weer eens een oorlog gevoerd vanuit racistische premissen. De verklaring veronderstelt iets te veel intelligentie bij de hoofdrolspelers, dunkt mij.

beirpuin (7k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 07/08/2006 om: 19:09u [link]

Op de vlucht voor het alarm

Eerste maandag van de maand - als er luchtalarm is is het de bedoeling dat er extra lawaai door bewogen mensen wordt gemaakt vanwege het vluchtelingenbeleid van het regime-Balkenende (en de voorgangers, en ongetwijfeld wat er na komt).

vluchtalarm (16k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 07/08/2006 om: 18:20u [link]

Van de staatkundige redactie Afdeling buitenland - deel 1

Het nieuws van de wekkerradio gaat van het halve uur weer twintig minuten over Libanon. De Resolutie hangt aan een zijden draad...

campcaseyiii (26k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 07/08/2006 om: 17:49u [link]

Oaxaca 5 augustus

Omcirkelde aatjes en een hamer en sikkel... De Asamblea Popular del Pueblo de Oaxaca (APPO, Volskvergadering van Oaxaca) blokkeert inmiddels het paleis van de gouverneur. "Voor ons bestaat hij eigenlijk al niet meer," zegt een woordvoerder van de APPO. De acties staan los van wat er gebeurt in de federale hoofdstad. De APPO wil een geheel nieuwe politiek.

oaxacagov (25k image)
Wordt ongetwijfeld vervolgd.
Klik op meer voor nog een aardige foto uit Oaxaca

=Cornelis Prul= op: 06/08/2006 om: 14:23u [link]

Zwarte vlaggen in Tel Aviv

Rode en zwarte vlaggen in Tel Aviv gisteren 5 augustus.
De rode waren van de communistische partij, de zwarte van Goesj Sjalom - en vermoedelijk waren ze bedoeld om rouw uit te drukken. (Het was het verzoek van de organisatie zwarte vlaggen mee te dragen). Toch... er heeft een anarchistisch blok meegelopen..

zwartevlagtelaviv.jpg (26k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 06/08/2006 om: 14:10u [link]

Op weg naar Kleine Brogel

Op 2 augustus is een groep fietsers op weggegaan naar Kleine Brogel, waar op 9 augustus de opslagplaats voor kernwapens geblokkeerd zal worden.
leievaart38 (163k image)
De groep steekt de rivier over bij Gent
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 04/08/2006 om: 15:42u [link]

Uw onvermoeibare team op pad

U weet het - de razende reporters van De Vrije en hun assistenten gaat geen zee te hoog, is geen golf te heet en is geen steen die om omkeren vraagt heilig. Zo zat ik gisteren in een tapperij en vond ik een folder van een brouwerij die er op toeziet dat haar product "ambachtelijk gebrouwd" wordt. Vertrouwenwekkend! En napratende over het wondere vak van kennismanagement kwam ik voor de klemmende vraag: hoe zit het met de studies op het gebeid van informatiemanagement?

informateimanagement (9k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 04/08/2006 om: 15:23u [link]

..verteld door een dwaas, zonder betekenis...

Het komende weekeinde worden er in Den Haag, Groningen, Leiden, Utrecht en Rotterdam (zaterdag 5 augustus) en in Amsterdam (zondag 6 augustus) demonstraties georganiseerd tegen zoals de organisatoren het noemen de Israelische agressie.
beiroetinbeeld (9k image)
Meer hier over hier.
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 04/08/2006 om: 13:49u [link]

Intussen in Irak...

Met Libanon/Israel overheersend aanwezig in het nieuws kunnen we Irak even vergeten (om van de rest van de wereld maar te zwijgen).

voetbalschoen (35k image)
Voorheen een voetbalveld in Bagdad
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 04/08/2006 om: 12:28u [link]

Intussen, zuidelijker nog in Mexico...

Mexico Stad wordt aardig stilgelegd door aanhangers van Lopez Obrador die de noorderburen een koekje van eigen deeg geven: zonder subsidie van de regering van de VS kamperen er honderdduizenden mensen op de belangrijkste wegen van de stad uit protest tegen de vervalsing van de verkiezingsuitslag. Gaat dit eindigen op zijn Oekraiens of Georgisch? Maar goed, in Oaxaca intussen...

aug1tv_marchbest45 (23k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 04/08/2006 om: 12:03u [link]

Zomaar een soldaat

Toen ik deze foto op de site van onze vriend(in)
Anarchistian zag meende ik dat dit een schertsende collage was. Niet dus. Het Israelische leger gebruikt Kamelen Van Elders bij de invasie in Libanon. En ze hebben Hassan Nasrallah te pakken. Nou ja, iemand die zo heette en die in dat ziekenhuis was dat ze overhoop hebben gehaald in de nacht - we moeten dat geen gijzeling noemen, maar het oppakken van een sympathisant.

joodsekameel (93k image)
Maar klik op meer voor die enkele tekenen van hoop.

=Cornelis Prul= op: 03/08/2006 om: 13:53u [link]

Bericht uit de VS-goelag: omdat het mijn auto was

Het hierna volgende verhaal komt naar buiten omdat het een Nederlander betreft - hetgeen niet direct betekent dat het ministerie thans geleid door zoon-en-broer Bot ooit iets voor de man gedaan heeft. Gerard Zwarst, levenslang, met kans op erewoord en dus deportatie naar Nederland.
gerard (20k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 02/08/2006 om: 13:26u [link]

Een anarchistisch weblog uit Libanon

Libanon is - met Egypte - het enige Arabische land waarvan ik weet dat er - laat ik zeggen - meer dan een handjevol anarchisten rondlopen. Dit beeld is ontleend aan de site van een anarchistische weblogger die in het Engels schrijft, Anarchistian.

magendavid (90k image)
De Magen David Abraham synagoge, Beiroet - er zijn plannen het gebouw te herstellen
Klik op meer=Cornelis Prul= op: 02/08/2006 om: 10:14u [link]

Het volgende front...

Terwijl dit geschreven wordt vinden landingen plaats van Israelische miliairen in de Beka'a-vallei in het oosten van Libanon - het is uitermate frustrerend dat een leger dat in zes dagen Syrië, Egypte en Jordanië tegelijk verslagen heeft - in 1967 - de guerrilla van Hizballah niet lijkt te kunnen verslaan. De verdere gevolgen van deze escalatie zijn niet te voorzien: Syrië wil er het liefst helemaal buiten blijven, maar met deze landingen aan de westgrens is het een kwestie van tijd voordat deze grens wordt overschreden. En het seculier geregeerde Syrië is intussen militair verbonden met Iran. Intussen - in Irak...
turksetank (10k image)

=Cornelis Prul= op: 02/08/2006 om: 01:02u [link]


Powered by Greymatter