Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Boekpresentatie Translating Anarchy: The anarchism of Occupy Wall street

Mark-Bray-foto-IWW (196k image)
De auteur Mark Bray die eind juli/begin augustus in Nederland is, grijpt de gelegenheid aan om op 1 augustus zijn recent verschenen boek Translating Anarchy: The anarchism of Occupy Wall street te presenteren in de Amsterdamse anarchistische boekhandel Het Fort van Sjakoo.

=ABC Amsterdam= op: 22/07/2014 om: 21:25u [link]

ÉLISÉE RECLUS, GEOGRAAF & ANARCHIST

Elisee.2 (55k image)

Waarom aandacht besteed aan een anarchist en geograaf uit eind negentiende eeuw? Want dat was Élisée Reclus over wie dit nummer gaat. Het is een vraag die ook de hedendaagse Franse anarchist en geograaf, Philippe Pelletier opwerpt. Hij geeft zijn redenen.

Klik op meer.


=Thom= op: 10/07/2014 om: 15:41u [link]

SPAANSE BURGEROORLOG: VERLOREN REVOLUTIE

OmslagRev.Vrij (40k image)
Het is niet voor het eerst dat de Spaanse burgeroorlog in boekvorm wordt behandeld. Daniel Aïache wijst erop in de inleiding bij zijn onlangs verschenen werk getiteld ‘De verloren revolutie, Revolutionaire Parijse groepen oog in oog met de Spaanse revolutie’.

Klik op meer.


=Thom= op: 09/07/2014 om: 09:58u [link]

Van der Laan gaat weer vluchtelingen ontruimen. Alerta!

In Amsterdam dreigen komende week twee panden te worden ontruimd waar mensen zonder papieren wonen. Hoewel, zonder papieren? Papieren genoeg: dagvaardingen, ontruimingsbevelen... Maar geen verblijfspapieren, en dus geen rechten. De Vluchtmarkt en de Vluchthaven, daarover gaat het nu, na Notweg, Vluchtkerk, Vluchtflat, Vluchtpark, Vluchtschans, Vluchtgarage (en die is er nog, hoe onleefbaar ook).

vluchthaven (211k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 06/07/2014 om: 12:03u [link]


Powered by Greymatter