Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Na de regen verder zwaar weer in zicht

De naam is kitsch, maar je weet nooit. In België is goed brood te koop - het leukste vonden wij de broodautomaat, waar je op ieder ogenblik van de dag een brood uit de muur kon halen, gewoon in een portiek - vers en lekker, een heel gesneden grijs voor een schappelijke prijs. Onze dierbare automaat is verdwenen. En hier in Amsterdam... Pain de grand'mère noemen ze het, zes euro? Mijn oma zou steil achterover vallen (haar zou eerst nog uitgelegd moeten worden wat een euro is).
Toch.. de broodprijs, en de prijs van voedsel in het algemeen, er is iets mee...

180px-Maize_ear (15k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 29/07/2007 om: 15:45u [link]

Bericht uit de VS-goelag: handen onder de dekens!

Dit is Terry Lee Alexander, twintg jaar oud. Hij zit tien jaar uit in de nor wegens een gewapende overval. Hij heeft er twee maanden bijgekregen omdat hij in het huis van bewaring in Broward, Florida...

terryleealexander (12k image)
Klik op meer
(u bent gewaarschuwd, er komt viezigheid)

=Cornelis Prul= op: 28/07/2007 om: 13:34u [link]

Anarchistische eco-activist door nazi's vermoord in Siberie

Zarerdag 21 juli werd een anti-kernenergiekamp in Angarsk in Siberië overvallen door een bende nazi's. De eerste kampeerder die ze tegenkwamen sloegen ze dood: Ilja Borodaenko.

iljaboradaenko (58k image)


Bij de reacties een oproep tot een demonstratie naar aanleiding hiervan, Den Haag 25 juli

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 23/07/2007 om: 01:22u [link]

De dagelijkse Balkenzwendel deel 7: de verdwijntruc met de arbeidsongeschikten

Nieuwe WAO groot succes, balkt de krantekop. De instroom in de WAO is tot staan gekomen.
Zieken, zwakken en misselijken hebben maar te werken of ww te trekken of - eh, bijstand, bestaat dat nog?

Het onderstaande is overgenomen van deze site, vooral omdat ze dit logo voeren. Waarom? (Voor de zekerheid, voor de vele niet-in-Amsterdam-bekenden: dit is het standbeeld van Ferdinand Domela Nieuwenhuis op het Nassauplein).

powered_by (16k image)
Klk op meer

=Cornelis Prul= op: 23/07/2007 om: 01:22u [link]

Een op de vijf mensen in Turkije weigerde

Blowback, zo wordt het tovenaarsleerlingverschijnsel genoemd waar vooral de Verenigde Staten mee geconfronteerd worden. Je bewapent en sponsort islamitische verzetsstrijders tegen de communisten in Afghanistan, en presto: je krijgt de Taliban en 11 september. Enigszins in dezelfde categorie valt de overwinning van de islamisten in Turkije.

blowbackturkije (59k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 23/07/2007 om: 01:22u [link]

Stille Staatsterreur

“In the territory of each member state and whatever their nationality, officials and other servants of the Communities shall… be immune from legal proceedings in respect of acts performed by them in their official capacity, including their words (spoken or written). They shall continue to enjoy this immunity after they have ceased to hold office.”
Poltie07 (17k image)
Dit geldt dus ook voor de ‘nieuwe’ Europese politie.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 22/07/2007 om: 21:18u [link]

Honderd dagen in het land; een rituele dans

Telkens wanneer een politicus iets belooft, zich uitspreekt hoe iets veranderd moet worden, zich 'engageert' met de 'kleine man' in de straat, telkens weer is deze politicus bezig de status quo in stand te houden.
Ridderzaal05 (15k image)
Het enige wat er gebeurt, mocht de politicus zich aan beloftes houden, is de vorm van de status quo aanpassen. Het plaatje met de ezel, een hengel en een wortel blijft bestaan.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 22/07/2007 om: 21:12u [link]

Brief van Yiannis Dimitrakis

Deze brief schreef Yiannis Dimitrakis op 5 juni vanuit de gevangenis. Deze week werd hij veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf voor het plegen van een bankoverval. Hij heeft bevestigd daaraan te hebben deelgenomen met Anarchistische motieven; als aanval tegen de brute aanwezigheid van banken die met hun kluizen ons allen ketent aan het kapitalisme, om de anarchistische en sociale strijd te steunen, en om niet langer als slaaf dwangarbeid te hoeven verrichten voor het systeem.

8764 (18k image)

Klik op meer

=ABC Amsterdam= op: 21/07/2007 om: 23:12u [link]

Bomen van Schinveld hadden niet gekapt mogen worden

Het integraal overnemen van berichten van anderen kan een teken van zwakte zijn. Maar dit goede nieuws van GroenFront! mag er wezen en we kunnen het niet beter doorgeven.

schinveld_boom_tcm44-210473 (27k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 18/07/2007 om: 15:34u [link]

Vijfentwintig jaar voor Dimitrakis

Yiannis Dimitrakis, die voor de Atheense rechtbank verklaard heeft bankrover voor het anarchisme te zijn, is gisteren 17 juli tot vijfentwintig jaar gevangenisstraf veroordeeld, wegens bankroof, poging tot moord en lidmaatschap van een criminele organisatie. De aanklacht van medeplichtigheid aan zes bankroven werd als niet bewezen terzijdegelegd. (AFP)

dimitrakisi (7k image)

=Cornelis Prul= op: 18/07/2007 om: 00:31u [link]

Bericht uit de VS-goelag: uitstel is nog geen afstel

Een zitting van een raad van beroep aangaande strafomzetting of vrijlating (parole board) heeft er gisteren 16 juli toe geleid dat Troy Anthony Davis niet ongeveer op het tijdstip waarop dit geschreven wordt, wordt doodgespoten. Hij heeft negentig dagen uitstel, waarin hij zijn zaak opnieuw aanhangig zou kunnen maken.

troy (6k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 18/07/2007 om: 00:15u [link]

Zonder baas

Naomi Klein en Avi Lewis weten in The Nation zowaar wat bemoedigend zoniet hartverwarmend nieuws te brengen, naar aanleiding van het verschijnen van het afgebeelde boek, de vertaling van een Argentijns boek over de zelfbeherende, coöperatieve bedrijven in dit land.

sinpatron (114k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 17/07/2007 om: 13:09u [link]

Activisten West Sahara tot celstraf veroordeeld in Marokko

Vandaag zijn de volgende Sahrawi studenten die gevangen zitten in de gevangenis van Marrakech verschenen voor het gerechthof vanwege hun hoger beroep.
Sk070511i (26k image)
Studente Sultana Khaya moet een oog missen
Zij zijn in juni veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf wegens het deelnemen aan demonstraties voor een vrij West Sahara bij de universiteit van Rabat.
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 16/07/2007 om: 19:37u [link]

Yiannis Dimitrakis verklaart sociale bankrover te zijn

De van een bankoverval verdachte Griekse anarchist Yiannis Dimitrakis heeft afgelopen donderdag tegenover de rechtbank verklaard dat de overval waar hij in januari 2006 in Athene bij betrokken was, een 'sociale overval' betrof en een slag was tegen het 'buitensporig banksysteem'.
gevangenisoproerGriekenland0407 (18k image)
Grieks gevangenisoproer vanwege de afranseling van Yannis Dimitrakis in april
Hij wordt er van verdacht deel uit te maken van de 'Overvallers in Zwart' die meerdere banken hebben overvallen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/07/2007 om: 17:21u [link]

Wij weten wat goed voor u is

De officiële fictie is dat ze er zitten namens ons allen, door ons gekozen en - dit staat zeker vast - door ons allen riant onderhouden. En ze krijgen steeds meer praatjes. In plaats van blij te zijn dat ze nog niet achter de tralies zitten wegens medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden hebben de boven ons gestelden plannen om ons flink in het gareel te brengen. Voor ons eigen bestwil natuurlijk. We zullen weten dat de christenen het definitief gevonden hebben met de sociaal-democratie. De postbodes die massaal ontslagen worden zullen het druk krijgen.

erotischdans (3k image)
Op zoek naar wat dan wel een erotisch dansfeest mag zijn kwam ik deze illustratie tegen op nu.nl. Verhelderend.
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 15/07/2007 om: 14:51u [link]

Burgerinspectie en manifestatie bij detentiecentrum Kamp Zeist

Op zaterdag 15 september 2007 organiseert het platform Burgerinspectie Kamp Zeist een massale burgerinspectie bij Kamp Zeist.
poster (16k image)
Mensen zullen het terrein van het detentiecentrum betreden om zichzelf van de situatie daar op de hoogte te stellen en de aandacht van de buitenwereld op de opsluiting van onschuldige mensen te vestigen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 13/07/2007 om: 19:24u [link]

Van Haersma Buma, ererepublikein

Luttele dagen nadat ik de republikanisering van het CDA aankondigde - ze moeten bij die club De Vrije wel lezen, kan niet anders! - komen de verdere bewijzen binnen.

220px-AmericanMink (16k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 11/07/2007 om: 22:28u [link]

De Vrije verwelkomt een naamgenoot (min of meer)

De Vrije online heeft de pretentie - nou ja, een beeje - een voortzetting te zijn van het blad dat in 1898 door Ferdinand Domela Nieuwenhuis is opgericht, De Vrije Socialist. Naast deze Vrije zijn er twee Vrije Communisten geweest, en nu is er een derde verschenen.

vrijecommunist-1 (17k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 11/07/2007 om: 22:00u [link]

Dit station is geveld door de tucht van de markt

Een beeld van een demonstratie op het centrale plein van Mexico Stad, Zocalo, 8 juli, ter ondersteuning van Radio Monitor.

demozocalo (167k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 11/07/2007 om: 17:32u [link]

CDA statenfractie Friesland keert zich tegen Animal Gathering in Appelscha

De CDA statenfractie Friesland heeft zich gekeerd tegen de jaarlijkse Animal Gathering die dit maal van 10 tot en met 13 augustus op het anarchistische terrein 'tot Vrijheidsbezinning' in Appelscha wordt gehouden. De bijeenkomst moet volgens deze christen-democraten verboden worden.
RendertAlgra (15k image)
Verkiezingstijd: Vertrouwen in elkaar, aldus Fries statenlid Rendert Algra
Het CDA Statenlid Rendert Algra laat zich daarbij kennen als demagoog met zijn verwijzing naar terreur. Volgens hem zou het gaan om activisten die mensen en instellingen bedreigen. De CDA-actie volgde op een persbericht van De Telegraaf waarin wordt gesproken van een trainings- en opleidingskamp voor radicale dierenrechtenactivisten.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 10/07/2007 om: 23:13u [link]

Libertair antimilitarisme

Het militarisme vraagt nog steeds om bestrijding, ook nu de militaire dienstplicht al jaren is afgeschaft.

Militant-1 (55k image)

Klik op meer.

=Thom= op: 10/07/2007 om: 10:24u [link]

De republikanisering van het CDA

Een week geleden moet er van twee CDA-diepdenkers een stuk in NRC-Handelsblad hebben gestaan met de strekking dat "wij" dreigen uit te sterven, en dat "onze " cultuur daarmee bedreigd wordt. "Wij" moeten meer kinderen krijgen om "hun" voor te blijven.

275px-Grumman_TBF_Avenger (8k image)

Het soort middelen waarmee tot nu toe de CDA-beschaving verdedigd is

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 08/07/2007 om: 13:44u [link]

Altijd het weer meenemen

Het is zo voorspelbaar, er negatief over doen.
Maar ik heb mijn best gedaan. Alleen bij de Pussycat Dolls werd het mij te veel en moest ik even wegzappen. In de eerste plaats dat ongelooflijke bloot, gecombineerd met onvermogen tot zang. En: "Onze volgende auto wordt een hybride en we kopen in het vervolg alleen nog maar lampen van [een gloeilampenfabriek uit het zuiden des lands]."
Huh?

220px-Kt_tunstall_summer_sundae05 (6k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 08/07/2007 om: 01:01u [link]

Was Marcel T. uit op meer afrekeningen in Nijmeegse kraakbeweging?

De vandaag in Arnhem begonnen rechtszaak tegen Marcel T. is op verzoek van zijn advocaat aangehouden zodat de 38-jarige verdachte door het Pieter Baan Centrum in Utrecht onderzocht kan worden. Hij blijkt een vorm van autisme te hebben.
Arnhemserechtbankseveke (11k image)
De Arnhemse rechtbank
Marcel T. zou uit wraak meerdere mensen uit de Nijmeegse kraakbeweging hebben willen liquideren, zo heeft de politie aan De Volkskrant laten lekken. Verdere slachtoffers bleven uit omdat Marcel T. terugschrok door de commotie na de moord op Louis Sévèke. Voorts maakte De Gelderlander bekend dat het dagboek van de verdachte lange tijd op internet heeft gestaan!
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 04/07/2007 om: 18:05u [link]

125-ste demonstratie tegen Muur van Apartheid in Bilin

Afgelopen vrijdag (29 juni 2007) vond in het Palestijnse dorp Bil’in (West Bank) de 125-ste vrijdagdemonstratie plaats tegen de Muur van Apartheid.
Bilin0407 (20k image)
Spandoek tijdens een vrijdagdemonstratie in april 2007
Zo'n 200 Palestijnen, internationale activisten en Israëlische Anarchisten tegen de Muur trachtten vergeefs het afscheidingshek te bereiken waarmee Israël de helft van het land van het dorp heeft geroofd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 02/07/2007 om: 18:33u [link]


Powered by Greymatter