Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Murray Bookchin overleden

Gisteren 30 juli is op 85-jarige leeftijd Murray Bookchin overleden, de schrijver-activist die als de grondlegger van het ecologisch anarchisme gezien kan worden.

murray (3k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 31/07/2006 om: 21:07u [link]

Ieder nadeel en zo

In Qana is een slachtpartij georganiseerd door het Israelische leger in 1996. Vandaag is het overgedaan. Al Jazeera stelt het aantal doden op vijfenzestig, van wie 21 kinderen. De altijd weer even antipathieke woordvoerder van het Israelische leger laat via de gelijkgeschakelde media van de witte wereld weten dat de bevolking gewaarschuwd was en voorzover ze niet van "Chezbollah" waren dan zijn zij in ieder geval dankzij deze club gedood.

qana (27k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 30/07/2006 om: 17:26u [link]

Kijk omhoog Sammy

Tot donderdag 3 augustus hebben we nog, als je de gemiddelde Christen voor Israel in de Verenigde Staten mag geloven. Alle tekenen wijzen er op. Kijk maar in de bijbel, Gog en Magog en zo, Ezekiel en Psalm 13 niet te vergeten. Hoera! Eindelijk vrij! vrij! vrij!

rapture (6k image)
Een smiley mag mee naar Jezus
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 30/07/2006 om: 10:37u [link]

Toedeloe, Max Havelaar!

Fair trade staat er op het pak, en dat bevalt mij al niet. Het merk is Max Havelaar, vernoemd dus naar de belangrijkste roman uit de geschiedenis van de Nederlandse literatuur. Waarom mag het niet Eerlijke handel heten? Maar het kan erger.

beest1 (46k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 29/07/2006 om: 13:28u [link]

Bericht uit de VS-goelag: ook een snif?

De televisieprogramma's (daarvoor de radio en de film) geven een beeld van een weloverwogen oordeel van een jury bij de rechtszitting in de VS. Een rechtschapen jurylid met een minderheidsopvatting van één praat in op zijn (!) medeleden, tot deze onkreukbaren ook overtuigd zijn van de (on)schuld van de verdachte. Om eens een deel van het spektakel te noemen.

anthonysettles (10k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 28/07/2006 om: 21:27u [link]

Pitstop Vijf vrijgesproken

De Pitstop Vijf, of onder welke naam ze ook (on)bekend kunnen zijn, zijn door een jury in Dublin vrijgesproken van de beschuldiging VS-eigendommen vernield te hebben.

acquitted460 (35k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 28/07/2006 om: 15:30u [link]

Quisling spreekt in Washington en wordt onderbroken

Wonderlijke foto - al die mensen die de verkeerde kant opkijken - wellicht waren ze er niet van op de hoogte dat ze op de kiek kwamen...
Centraal in de opstelling is Medea Benjamin, oprichtster onder andere van Code Pink Alert, waarschijnlijk de effectiefste anti-oorlogsbeweging in de VS dezer dagen.

MedeaArrestCongress (28k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 28/07/2006 om: 13:04u [link]

Dagelijkse wake in Den Haag

Geen nieuws uit Groningen vooralsnog, maar het Haags Vredesplatform organiseert een dagelijkse avondwake. Het persbericht vind je door op meer te klikken.
gronn (29k image)
Ironischerwijze wel een oproep tot de Groninger demonstratie aangetroffen bij een SP-griezel...

=Cornelis Prul= op: 28/07/2006 om: 12:41u [link]

Last van krakers? Sloop je huisje!


Wat doe je als je mooie huisje ineens betrokken blijkt te zijn door krakers? Dan gooi je er gewoon een sloophamer tegenaan. Zo moet Burg Transport er tenminste over gedacht hebben, als ik het artikel in de Haagsche Courant zo eens bekijk.

Klik op meer...

=Peter Barton= op: 27/07/2006 om: 22:58u [link]

Nasser is dood

Het aantal demonstraties naar aanleiding van de oorlog tegen Libanon is bijna niet bij te benen. Van een Libanese blogger verneem ik dat op het ogenblik dat dit geschreven wordt er iets georganiseerd is op de Grote Markt te Groningen. Als iemand daar een verslag van heeft - verslag graag aan ondergetekende, of hieronder als commentaar. Wanklanken niet overslaan (hopelijk zijn ze er niet).

alqahiralubnan (100k image)
Foto van een demonstratie in Caïro
Het is niet waarschijnlijk dat het regime dit graag ziet. Vandaar ook de grote opkomst van de oproerpolitie.

=Cornelis Prul= op: 27/07/2006 om: 21:35u [link]

Athene bevrijd...?!

Dinsdag 25 juli werd in Athene gedemonstreerd tegen de eenzijdige oorlog van Israel tegen Libanon. Het mooiste was voor het laatst: het omtrekken van een beeld van een dictator.
trumanbeeld (28k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 27/07/2006 om: 17:04u [link]

In het wereldnieuws

Uw verslaggever was even in een bevriend buurland waar RTP Internacional in het kabelassortiment zit - hm.. de fileberichten van Lissabon in de geliefde betoverende taal voorgelezen door een mooie omroepster.
Pardon hoor, ik laat mij even meeslepen. Ik ben alweer in Nederland. Wat ik wilde zeggen: Amsterdam opende het nieuws op Euronews (een zender die in Prulstaete niet meer gezien mag worden op last van de Terugtredende Overheid): demonstratie voor "de Palestijnen en voor Libanon".
060722-demonstratie_israel (47k image)
Klik op meer


=Cornelis Prul= op: 24/07/2006 om: 17:42u [link]

Anarchistische festivals in Tokyo en Manila

Tegelijk met een soortgelijk festival in Tokyo wordt in Manila aan de Universiteit van de Filippijnen vrijdag 21 juli ee nanarchistisch festival georganiseerd. Leuk nieuws uit een hoek van de wereld waar we (te) weinig van dergelijke dingen horen (en dan heeft De Vrije nog een correspondent in die buurt, van wie de tip).
A1 (28k image)
Meer over het festival hier (in het Engels)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 20/07/2006 om: 20:54u [link]

Zeventig jaar geleden

Er zijn nog getuigen, genoeg waarschijnlijk, en mensen die er aan deelgenomen hebben - aan beide zijden. Ze worden ouder en breekbaarder. De Spaanse Burgeroorlog is zeventig.

scw6 (21k image)
Dit moet revolutie zijn: de politie deelt wapens uit aan de bevolking...
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 18/07/2006 om: 12:45u [link]

Vele ogen om een oog

Verbeten blaft de verslaggever de Libanese chauffeur die op weg is naar de grens met Syrië toe: "Begrijpt u niet dat Israel niet kan accepteren dat er raketten op worden afgeschoten?". Wat heb ik daar mee te maken, vraagt de chauffeur, een stuk kalmer en waardiger dan de "westerse" verslaggever, "mijn huis is kapotgebombardeerd - waarom?"

"Beide zijden in het conflict" - ach kom. Als deze foto u niet bevalt moet u zeker niet op "meer" klikken - beelden uit Libanon.

3.1 (110k image)

=Cornelis Prul= op: 18/07/2006 om: 11:19u [link]

Lijnen op het water

Vlak bij de Libanese grens strijken we neer in een restaurant met terras, uitzicht op de heuvels. De radio staat aan. "Het nummer" komt langs...
Het is Fairouz, dat hoor je meteen - niet alleen DE stem van de Libanon, maar wat mij betreft van de hele wereld.

fb (15k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 18/07/2006 om: 11:13u [link]

Een tekst van De Internationale Gemeenschap als intermezzo

De ambassadeur van Israel staat te briesen voor het VN-gebouw op de televisie. De Internationale Gemeenschap eist dat Libanon de resoluties uitvoert die Hezbollah zouden moeten intomen. Israel heeft geen keuze dan de infrastructuur van Libanon verwoesten. Netanjahoe vindt dat Syrië en Iran meteen even moeten worden meegenomen.

Komaan, laten we het even over resoluties hebben. De onderstaande werd aangenomen, dus met andere woorden, de Verenigde Staten hebben niet tegengestemd, in 1967.
dimona1_s (11k image)
Dimona, waar de lading voor de Israelische kernbommen wordt gefabriceerd
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 17/07/2006 om: 20:40u [link]

Inmiddels, aan de zuidgrens van de VS...

De stemmachines in Mexico waren geleverd door hetzelfde bedrijf uit de staat van Jeb Bush die ook de verkiezingen van 2000 "effe geregeld" hebben - met een marge van zo'n vierhonderd stemmen verschil werd broertje George op de troon gezet. Omdat er in de VS op parlementair niveau geen oppositie is bleef het daar bij. Mexico zal niet zo makkelijk tot kalmte te manen zijn.

mexicodemo (76k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 17/07/2006 om: 17:28u [link]

Strandslapen als goedkoop weekendje weg

Weekendje naar de kust? Laat die hotels en campings maar zitten, en ga lekker op het strand slapen. Heb ik afgelopen nacht ook gedaan, en is heerlijk! Geen reserveringen of overnachtingskosten, zelfs geen luchtbed nodig, want het zand is zacht genoeg.Klik op meer...

=Peter Barton= op: 16/07/2006 om: 16:27u [link]

Forum der Volkeren in carnavaleske sfeer

Zelfs de komkommers op deze tafel zullen smakelijk zijn. In Gao, Mali, wordt dezer dagen parallel aan de G8-conferentie het Forum des Peuples (Het Forum der Volkeren) gehouden door inwoners van voormalige Franse koloniën in West-Afrika.

marchepeuples (28k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 16/07/2006 om: 10:43u [link]

Zwetend zit de redacteur aan zijn bureau...

..het is komkommertijd. Een merkwaardige verklaring van dit woord is dat het verwijst naar het rijpen van de komkommers in deze tijd.

lebanon-bridge (26k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 16/07/2006 om: 10:20u [link]

Het kwijlen van de neocons

Achach, wat was de Bushblogosfeer lyrisch over wat zij de Cederrevolutie noemden, vorig jaar. U herinnert het zich niet?

cedarevo (26k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 14/07/2006 om: 13:00u [link]

De productie van opstand is gestegen, kameraad president!

Guiyang in Zuidwest-China moet een mooi oord zijn - het wordt automatisch geadverteerd als je de naam in een zoekmachine stopt. Toeristen zijn welkom. Chinezen niet.

guiyang (23k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 14/07/2006 om: 08:57u [link]

Applaus was net iets te veel

"Als we worden toegeklapt in plaats van uitgejoeld gaan we maar ergens anders lopen."
Wandelclub Is Het Hier Oorlog? doet niet meer mee aan de Nijmeegse Vierdaage waar militairen nog steeds in uniform aan mogen meedoen. De wandelclub kiest de omgeving van Buurse in Twente als streek voor een eigen vierdaagse 17-20 juli.

buurseomgeving (18k image)
Meer over de wandeltocht

=Cornelis Prul= op: 13/07/2006 om: 23:58u [link]

Carnaval in het roze in Moskou

Dinsdag 11 juli heeft een "roze blok" carnaval tegen het kapitalisme gevierd in Moskou, bij het standbeeld van Jessenin, en later op de Arbat, alwaar president Wladimir Poetin in de vorm van een wassen beeld symbolisch werd aangebeden.

karn6 (72k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 13/07/2006 om: 21:33u [link]

Denk er aan: DITF

Met instemming buiten in de adsl-vrije zone een boek van een Geestverwant en Medestrijder zitten lezen - en hij heeft het over het boerenbedrog van het kennismanagement.
Ah! Het is alweer een tijdje dat ik u tussenstanden heb doorgegeven. 'Komen ze!

hondehoop (4k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 13/07/2006 om: 21:17u [link]

3FM in de strijd tegen de moslims het terrorisme

3NL gaat het heten, de zender van Radio 3FM die speciaal voor de Nederlandse militairen zal worden opgezet in Uruzgan. Ook voor hen gewoon wakker worden met Giel, dorpen plat branden onder het genot van de Arbeidsvitaminen en op graven van versgeslachte Taliban-strijders dansen op de maat van de Floorfiller van de week. Ook de wereldomroep doet mee, dus 's avonds het nieuws uit Nederland.


=Peter Barton= op: 13/07/2006 om: 15:49u [link]

Nieuws van het front van de Democratie

Je kunt het je niet voorstellen: de fractie van de PvdA die destijds in 2003 afstormde op D66 om er op te slaan, omdat die club koos voor de Balkenbende. Zoiets is gebeurd in het parlement van Oekraïne - omdat de zogenaamde "oranjerevolutie" nu eindigt in wat een pro-Russische coalitie wordt genoemd. En pro-Russisch, dat betekent anti-democratisch.

kievdoema (16k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 12/07/2006 om: 11:06u [link]

Snuiven in de strijd tegen het communistisch gevaar

Het vroegere hoofd van de inlichtingendienst van Pinochet klapt uit de school...
De man die door Washington was aangesteld om Chili te redden van het marxistisch gevaar en voor de westerse beschaving en echte christelijke gezinsnormen en -waarden had een eigen handelsorganisatie. Voor de verkoop van cocaïne.

coke (4k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 12/07/2006 om: 00:37u [link]

Van de waslijn

Het is zomer, het is erg rustig in de burelen van De Vrije, berichten waar "iets" van te maken valt blijven op de een of andere manier uit en dan komt het bericht binnen van de rustige dood van Syd Barrett - nog geen twee jaar na John Peel. Er wordt te veel gestorven.
arnoldlayne (5k image)
Arnold Layne, Radio North Sea-deejay die zich naar het nummer vernoemde - olala...
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 11/07/2006 om: 23:26u [link]

G8 in aantocht in Pieter

Terwijl het Anarchistisch Forum in een buitenwijk van Moskou "een geslaagde bijeenkomst" houdt (concretere invulling tot nu toe helaas niet voorhanden) en ultrarechts met als medialokkertje schaker Kasparov een "alternatieve G8" organiseert in Sint-Petersburg maakt de andersglobalistische beweging zich op voor de demonstraties en het Sociaal Forum ter begeleiding van de G8-conferentie dit weekeinde.

Anarchik_rower (4k image)
Het logo van de fietsdemonstratie Berlijn-Sint-Petersburg
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 11/07/2006 om: 14:48u [link]

Bericht uit de VS-goelag: omdat mijn haar niet goed zat

Een van de conclusies van het boek over XTC-smokkel dat ik hieronder vermeld heb is dat in negentig procent van de gevallen in de Verenigde Staten een rechtszitting plaatsvindt die overal elders als een volstrekte aanfluiting zou worden gezien van "het recht". Niet alleen tegenover de buitenwereld is de staat van de VS een sla-er-maar-op-los-machine. Hier het verhaal van hoe je door een loslopende hond, een zakje sleutels en het niet bij je hebben van een rijbewijs een mensenleven lang kunt worden opgesloten.

Gregg1999 (15k image)
Gregg Savajian, van de knappe vent van deze foto heeft de nor niet veel overgelaten.
Klik op meer


=Cornelis Prul= op: 09/07/2006 om: 13:27u [link]

En over corruptie gesproken....

De Balkenbende maakt een doorstart. En het zal vast wel niet controversieel gevonden worden om propjes op straat gooien een overtreding die bij parate executie afgedaan kan worden te maken (dus met andere wooren: flink bekeurinkjes schrijven en incasseren - dondert niet of dat propje van u is).

fouilleren (11k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 08/07/2006 om: 01:55u [link]

Een miljoentje meer of minder (en nog in guldens ook)

Het is de eerste druk, de derde is dezer dagen leverbaar bij een andere uitgeverij. De liquidatie van Mieremet kan in deze derde druk niet staan, want die is van 2004. En dus ook niet die van Holleeder. Ik raak ook de tel kwijt met die liquidaties, en het enige dat ik daarbij denk: de Apollolaan en keurig treurig Amstelveen zijn gevaarlijke omgevingen. Maar wat lees ik in deze verramsjte eerste druk over twee Boven Ons Geplaatsten?

xtc-smokkel (13k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 08/07/2006 om: 01:36u [link]

Help een handje in Appelscha!

Zoals de bezoekers van de Pinksterlanddagen wel zullen hebben opgemerkt, is het kleine stenen gebouwtje op het kampeerterrein grotendeels gesloopt.
AschaP10100111 (30k image)
De bouwput in Appelscha
De bouw van een nieuw en groter huisje is in volle gang. Kom deze zomer ook een handje helpen in Appelscha.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 07/07/2006 om: 00:10u [link]

Lang leve de zelfscan!


Okee, ik ga er nog even over door. Want de Hoogvliet vond mijn stukje over de zelfscan-kassa toch wel wat negatief en ze stuurden me een mailtje dat ze graag een reactie wilden geven. En dus hing ik vanmorgen aan de telefoon met Hoogvliet-commerciŽel directeur Harrie Westra, die in het kader van 'hoor en wederhoor' graag wat tekst en uitleg wilde geven.

Klik op meer

=Peter Barton= op: 06/07/2006 om: 14:23u [link]

Intensieve eendenfokkerij

Kennis van het Engels is vereist, en het is ook beter om het kinderstemmetje voor lief te nemen en niet als sentimenteel af te doen. (Waarom hebben ze mijn neef Donald niet ingehuurd?) Dit gezegd hebbende...

jakebutton2 (5k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 06/07/2006 om: 14:06u [link]

Vastenactie voor Witte Huis en andere anti-oorlogsberichten

Op de Onafhankelijkheidsdag van de VS, gisteren 4 juli, is een estafette-hongerstakingsactie begonnen. Er wordt niet alleen gevast voor de hekken van het Witte Huis in Washington, maar overal, en men heeft een stoet van Bekende Personen bereid gevonden mee te doen.

FAST_07_03_32 (3k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 05/07/2006 om: 11:52u [link]

Vrijhandel is de tering

Vlak voordat hij moet aftreden heeft de Peruaanse president Toledo nog even het Vrijhandelsverdrag (TLC in de Spaanse afkorting) met de Verenigde Staten getekend. De pasgekozen president Alan García had aangekondigd dat het "opnieuw bekeken" moest worden, maar dat zal slecht gaan als ze het in Washington als de bliksem ook ondertekenen.

tlctbc (47k image)
Vrijhandel leidt tot tering - in Peru weten ze er van: bij de eerste ronde zogeheten liberalisering brak er een cholera-epidemie uit.
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 05/07/2006 om: 09:48u [link]

Pinguins in opstand

In de nadagen van het Pinochet-regime zijn de scholen in Chili min of meer uitbesteed aan de gemeenten - dit betekent grote verschillen in schoolgeld en niveau van onderwijs per plaats. Arme gemeenten hebben als vanzelf slechter en eventueel duurder onderwijs dan beter bedeelde.
Studenten en scholieren staken en demonstreren al weken tegen deze situatie.

chilidemo (19k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 05/07/2006 om: 09:09u [link]

Lang leve de cassiere

kassa_hoogvlietkatwijkartikel (21k image)
Het is niet het meest dankbare of gewaardeerde beroep. Cassière. Doorgaans uitgevoerd door brutale pubertjes met het IQ van de 'Herstel'-toets op hun kassa. Maar zoals bij alles geldt: als ze er niet zijn, kom je erachter waarom je ze nodig hebt. En laat ik dat vandaag nou ondervonden hebben bij de zelfscan-kassa van de Hoogvliet-supermarkt in Katwijk-Centrum...

=Peter Barton= op: 04/07/2006 om: 21:15u [link]

Anti G8-kamp aan de Duitse Oostzeekust

Terwijl de G8 top in St.Petersburg nog moet plaatsvinden, zijn de voorbereidingen om actie te voeren tegen de jaarlijkse bijeenkomst van de G8 landen in 2007 bij Rostock in Duitsland al geruime tijd gaande.
Campfen_small (9k image)
In de periode van 3 - 14 augustus vindt aan de Oostzee een kamp (Kamp Inski) plaats dat als plek moet fungeren van 'ontmoeting, uitwisseling en uiteraard ook van strijd voor de verschillende spectra van het heterogene bewegende links'.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 04/07/2006 om: 20:27u [link]

Landelijke campagne voor biologische schoolmelk

Enige maanden geleden hebben een aantal milieu-organisaties de handen ineen geslagen om een landelijke campagne op te zetten om de invoering van biologische schoolmelk te promoten.
BiologischeSchoolmelk (14k image)
De bedoeling is dat er binnen twee jaar zo'n 120 scholen biologische schoolmelk aan de kinderen verstrekken. Tot dusver doen er 12 scholen mee. Ouders er is dus werk aan de winkel!
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 03/07/2006 om: 21:22u [link]

India's goedkope proefkonijnen testen onze medicijnen

Farmaciereuzen testen hun nieuwe medicijnen steeds vaker op proefpersonen in ontwikkelingslanden als India, waar het sneller en goedkoper gaat.
Medicijnen1 (23k image)
In Nederland ontstond recent opschudding over mogelijk illegale en onethische medische tests door het Eindhovense bedrijf Occam. Ethici in India maken zich behoorlijk ongerust dat het probleem veel breder gaat dan enkele geÔsoleerde incidenten.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 03/07/2006 om: 20:52u [link]

Bomspotting in BelgiŽ op 8 juli

Op 8 juli 1996 stelde het Internationaal Gerechtshof dat ".. de bedreiging met of het gebruik van kernwapens zijn in het algemeen strijdig met de regels van het internationaal recht die van toepassing zijn tijdens een gewapend conflict, en in het bijzonder met de beginselen en regels van het humanitair recht."
Bomspottinglogo_l_nl (6k image)
Op de tiende verjaardag van de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof voeren de Bomspotters in BelgiŽ tien acties op tien verschillende plaatsen die te maken hebben met de illegale NAVO-kernwapenstrategie.
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 02/07/2006 om: 11:50u [link]

Activisten voor een Vrij Tibet gearresteerd in Beijing

Drie activisten die in de Chinese hoofdstad Beijing protesteerden tegen de spoorlijn die China met Tibet zal verbinden, zijn afgelopen donderdag (29 juni) gearresteerd.
Beijing_Railway_Banner-small3 (53k image)
De vrouwen met hun spandoek in Beijing
Het protest was gericht tegen de opening van de spoorlijn die gisteren (1 juli) plaatsvond. Gevreesd wordt dat de treinverbinding de Chinese overheersing van Tibet verder zal versterken.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 02/07/2006 om: 11:05u [link]

Uitgever Anarchist Cookbook overleden

De uitgever van het roemruchtige Anarchist Cookbook, Lyle Stuart, is op zaterdag 24 juni op 83-jarige leeftijd in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een hartaanval.
AnarchistCookbook (15k image)
Dat maakte zijn vrouw Carole afgelopen maandag bekend aan The New York Times.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 01/07/2006 om: 15:14u [link]

Een negentigste verjaardag

De BBC kan nog één veteraan van de slag aan de Somme laten zien dezer dagen - hij is 110, zit in een rolstoel maar dat is een recente ontwikkeling, en hij weet nog wat er gebeurd is.

loopgraafdelville (14k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 01/07/2006 om: 12:20u [link]


Powered by Greymatter