Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

DT&V directeur Rhodia Maas niet bij Nacht voor de Vluchteling na protest tegen deelname

Op 12 juni maakten we bekend dat Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) met een team, waarin ook directrice Rhodia Maas, mee zou lopen tijdens de Nacht van de Vluchteling. Ook zou ook het racistische politiekorps van Den Haag dat afgelopen maandag, een jaar na de moord op Mitch Henriquez, opnieuw repressief optrad, meelopen. We riepen op om uitdrukking te geven aan je afkeuring.

Rhodia-Maas- (114k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 30/06/2016 om: 15:48u [link]

RACISTISCHE HAAGSE POPO REVISITED

Gisterenavond, maandag 27 juni 2016. Daar zaten we weer. In de politiebussen op de parkeerplaats van het hoofdburo in Den Haag. Maar dat is het ergste niet. Het erge is dat je er aan went. En dat je went aan repressie, en dat is precies hun bedoeling.

acab-no-justice-no-peace (288k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 28/06/2016 om: 12:58u [link]

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

2016BdO#2 (4615k image)
Onlangs is het tweede nummer van Buiten de Orde van 2016 verschenen. Het kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, en boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur etc.

Het thema deze keer is Spanje. In dat land brak immers tachtig jaar geleden een diepgaande spciale revolutie uit, die botste op op een rechtse staatsgreep.In deze revolutie speelden anarchisten een grote rol. Uit de botsing tussen revolutie en staatsgreep vloeide de Spaanse Burgeroorlog voort. In het kader van het thema lees je hier een overzicht van de gebeurtenissen, artikelen over de wijze waarop anarchisten de strijd wel en niet wilden voeren, over de dilemma's waar de samenwerking van anarchisten met andere antifascisten de anarchisten brachten – een samenwerking die zelfs tot regeringsdeelname leidde van anarchisten. Ook recenter zaken komen aan bod: het einde van dictator Franco, en de huidige, hoogst repressieve wetgeving in het sinds die tijd weel ‘democratisch’geworden Spanje.

Intussen staat echter de actualiteit niet stil, en die klinkt flink door in dit nummer. De campagnes voor Amerikaanse presidentsverkiezingen worden belicht. De situatie in en rond de Koerdische vrijheidsstrijd en de repressie door de Turkse staat, krijgt een intussen welhaast traditionele update. De opkomst van extreem-rechts is onderwerp van een stuk, net als een komend congres van de Internationale Anarchistische Federatie IFA. Nieuwe campagnes – Vloerwerk rond de werkvloer, Geen Kind aan de Kant tegen een onmenselijk deportatiebeleid – worden in het zonnetje gezet. De vrijheid van meningsuiting en hoe daarmee om te gaan, was onderwerp van twee Crimethinc-stukken, hier in vertaling te lezen. Actieverslagen over 1 mei en over Ende Gelände, vaste rubrieken zoals de migratiekroniek., en aanzienlijk meer.. Bewijs jezelf een dienst, zou ik zeggen, en bemachtig een exemplaar…

Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar het adres: redactie@buitendeorde.nl.

Het blad kost maar €2,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op www.vrijebond.nl/buitendeorde

=Buiten de Orde= op: 26/06/2016 om: 19:32u [link]

Pegida: “Eigen volk eerst!” Politie: “Ga terug naar je eigen land!”

Afgelopen zaterdag heb ik korte tijd getuige kunnen zijn van de Pegida demonstratie op het Kasteelplein in Breda, totdat smerissen ons wegstuurden onder dreiging van arrestatie. Niet meer dan vijftig waren het er, die lui van Pegida. Die andere fascisten, die in het blauw, waren met veel meer.

fascism-to-be-smashed (29k image)

Bespottelijk is het om dat kopspandoek van Pegida te zien. “Geweldloos” noemen zij zichzelf. Maar ze zijn niet meer geweldloos dan de directeur en ambtenaren van de Dienst Terreur en Verrek die diezelfde avond meeliepen tijdens de Nacht van de Hypocrisie (ofwel Nacht van de Vluchteling) in een poging hun imago op te poetsen terwijl ze dagelijks vluchtelingen, gezinnen met kinderen incluis, intimideren en chanteren en laten opsluiten en deporteren.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 20/06/2016 om: 22:40u [link]

Meelopen met de Nacht van de Hypocrisie: vergeet uw oogkleppen niet!

Wat zijn we toch weer fantastisch bezig om vluchtelingen te helpen! Kom, doe ook mee! Loop hand in hand met de schrijftafelmoordenaars van de DT&V mee in de Nacht van de Vluchteling!

stopDT&V-stopdeportaties (107k image)

Kom, doe ook mee! Hand in hand met de racistische politie van Den Haag, die schietgrage, slaande en wurgende agenten die op bevel van korpschef Musscher en burgemeester Van Aartsen mensen opjagen, in elkaar slaan, vermoorden...

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 14/06/2016 om: 15:38u [link]

Deportatiedienst en racistisch politiekorps wandelen mee met 'Nacht van de Vluchteling'

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni vindt de zevende editie van de 'Nacht van de Vluchteling' plaats. Het doel van dit evenement is het ophalen van (sponsor)geld voor noodhulp aan vluchtelingen, aldus de organiserende Stichting Vluchteling. Veel meelopende individuen en teams leveren daar een bijdrage aan. Het is echter schokkend dat we onder de deelnemers ook teams van de deportatiedienst van de overheid, de 'Dienst Terugkeer en Vertrek', en het racistische moordenaarskorps van de Haagse politie aantreffen.

Rhodia-Maas- (114k image)

De 'Nacht van de Vluchteling' is zo'n typisch NGO-evenement, met alle bekende karakteristieken: een hoog 'feel good'-gehalte, bedrijvensponsoring, een liveuitzending op radio NPO2 en opdravende BN'ers en bobo's die met hun uitgekauwde platitudes het apolitieke karakter van het geheel benadrukken. Daar verschijnen ook de eerste vraagtekens over de rol van de organisatie, als blijkt dat de nacht begint met een 'motivational speech' door de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen, die aansluitend ook het startschot voor de korte versie van de loop mag geven.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 12/06/2016 om: 15:55u [link]


Powered by Greymatter