Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Moord in het Zuiderpark

De politie van Den Haag, gedocumenteerd in actie tegen gekleurde man, Zuiderpark, 27 juni 2015

Klik op meer=Cornelis Prul= op: 29/06/2015 om: 11:34u [link]

RIP Mitch Henriquez. Haagse smeris tekent voor moord en mensenjacht

Afgelopen zaterdag in Den Haag: opnieuw racistische moord van de Haagse smeris. Mitch Henriquez uit Aruba wordt na afloop van een concert opgepakt, in elkaar geslagen en geboeid door vijf man smeris die op hem gaan zitten en zelfs op zijn keel gaan staan. Vervolgens slepen ze hem geboeid een bus in. Bij bewustzijn is hij dan al niet meer.
Video's leveren het bewijs. Mitch overleefde het vandaag, zondag 28 juni 2015, niet. De smeris heeft de smoes al klaar: “hij riep dat hij een wapen had”.

smeris-moordenaars (112k image)
foto: screenshot video toont hoe smeris bewusteloze Mitch overeind zet om hem in de bus te tillen

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 29/06/2015 om: 02:41u [link]

Fort Europa moordt, maar wie is er slachtoffer?

Een man hing zich op in grensgevangenis Rotterdam. Je hoort zulke dingen zo af en toe. Heel erg ja. Dan weer over tot de orde van de dag en het volgende nieuwsbericht dat de dood van deze vluchteling in ernst overtreft. Vluchtelingen dood aangespoeld na een poging Het Kanaal over te zwemmen. Ook heel erg ja. Maar dan zijn er ook weer andere dingen die dat weer doen vergeten.

HELP2 (105k image)

Al een beetje gewend aan de doodstijdingen? Die mensen zijn er toch al geweest. Er zijn er ook die overleven, gewond, beschadigd en getraumatiseerd. Ze moeten nog verder, maar hoe? Ach, wat is erg? Mishandelingen? Slavenhandel? Marteling? Uitbuiting?
Over de overlevers van pogingen tot zelfmoord, onder andere in detentiecentra, hoor je vrijwel nooit. Het komt dan ook zo vaak voor dat er geen statistieken over worden bijgehouden. Je zou het aantal pogingen hooguit kunnen afleiden uit het aantal mensen dat in de isoleercel wordt gegooid, want dat is standaard na een poging tot zelfmoord. Bescherming heet dat. Het is: marteling. Af en toe hoor je daar achteraf dan over, doordat mensen zelf, of cel- of afdelingsgenoten, het later naar buiten brengen als ze weer (vogel)vrij zijn en op straat staan en iemand weten te bereiken die wat doet met dat verhaal. Vergeet maar helemaal dat je iets verneemt nadat mensen gedeporteerd zijn. De horror daarvan en van wat daaraan vooraf ging, is en blijft ongehoord.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 17/06/2015 om: 15:21u [link]

Oproep Steungroep 13 september: Definitieve veroordeling Joke Kaviaar tot twee maanden voorwaardelijk wegens “opruiing”: strijd gaat door

De Hoge Raad heeft vandaag de cassatie van de verdediging afgewezen in de “opruiingszaak” die de staat tegen Joke Kaviaar had aangespannen. Deze uitspraak, on line te vinden via rechtspraak.nl, maakt de eerdere veroordeling van het Amsterdams gerechtshof uit mei 2014 definitief: twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van een jaar, wegens twee door het Openbaar Ministerie (OM) als opruiend aangemerkte teksten. Hiermee heeft de Hoge Raad het drieregelige, ongemotiveerde advies van de Procureur-Generaal opgevolgd, hetgeen een uitholling betekent van het rechtsmiddel cassatie. Ook de Hoge Raad motiveert zelf verder niet.

webimg_3051 (104k image)
Poster met verboden tekst aan de brug voor het gerechtshof op de dag van het hoger beroep 15 mei 2014

klik op 'meer'=Joke Kaviaar= op: 11/06/2015 om: 23:59u [link]

Vrijheid, wat is dat? In elk geval geen recht!

Het is gedaan. De Hoge Raad heeft gesproken. Het vonnis van het gerechtshof van Amsterdam blijft staan: twee maanden voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar vanwege mijn mening over het Neederlanse en Europese migratiebeleid, vanwege schrijven over repressie en staatsgeweld, vanwege mijn aanklachten tegen de opsluit- en uitsluit industrie, de corrupte en schijnheilige politici, de ambtenaren die 'alleen maar hun werk doen', vanwege het duidelijk maken van de noodzaak van effectief verzet.

artikel131-bestfoto-250 (73k image)

Het is duidelijk: wie zijn of haar mond open doet, wie daden bij woorden bereid is te voegen, kan rekenen op vervolging. Het betekent dat de staat verzet vreest en ervoor beducht is dat de waarheid wordt blootgelegd, namelijk de waarheid dat 'vreemdelingenbeleid' apartheid is en dat racisme en vreemdelingenhaat in wetten zijn ingebed, institutioneel zijn en gewoon worden gevonden. Wie dat wil inzien, kan niet anders dan concluderen dat verzet geboden is, in welke vorm dan ook. En dus is de waarheid een bedreiging voor 'de democratie'.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 09/06/2015 om: 16:20u [link]

Chantage is geen opvang, maar opvang wel chantage

Stel dat ik tegen je zeg: “Je mag hier wel wonen, maar dan moet je wel bereid zijn om mee te werken om hiervandaan zo snel mogelijk te vertrekken.” Zou je dan ook niet zeggen: “Dat is raar, je biedt me iets aan om het af te kunnen nemen!”?

vastberaden-heldhaftig-barmhartig (41k image)

Dat is feitelijk wat het Bed Bad en Brood 'akkoord' tussen PvdA en VVD inhoudt. De gemeente Amsterdam biedt precies deze vorm van 'opvang' aan voor vluchtelingen van wie de asielaanvraag is afgewezen. Vluchtelingen, die zichzelf geen vluchteling mogen noemen omdat de staat hen die status niet heeft verschaft, omdat de staat om te beginnen zich het voorrecht heeft toegeëigend om daarover te kunnen beslissen. Vluchtelingen, die het stempel 'illegaal' op zich geplakt hebben gekregen, om vervolgens als paria's te kunnen worden opgejaagd. Vluchtelingen, die op straat zijn geschopt en rechteloos gemaakt om hen te kunnen afschilderen als overlastgevend, crimineel.
Geen geld, geen dak boven het hoofd, geen eten, geen zorg, elke dag de angst om opgepakt te worden door een ijverige smeris die zijn werk graag goed doet. Het werk van het pakken van 'illegalen'. Dat kun je gewoon doen terwijl je thuis de liefhebbende echtgeno(o)t(e) en vader of moeder van schoolgaande kinderen uithangt. We zijn hier in Neederland zonder meer redelijk, toch?

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 08/06/2015 om: 02:33u [link]

Anarchistische Groep Amsterdam presenteert Collectieve Dromen

suenosuitsnee-klein-web (32k image)

De Anarchistische Groep Amsterdam presenteert zaterdag 13 juni de lancering van de benefietdvd van de documentaire 'Sueńos collectivos' [Collectieve Dromen] over de collectivisaties in de Spaanse Burgeroorlog
van Manuel Gomez en Marco Potyomkin. Alle inkomsten van de verkoop van deze dvd komen ten goede van de Anarchistische Bibliotheek te Amsterdam . Op zaterdag 13 juni zal de film voor het eerst in Amsterdam vertoont worden, tevens bestaat er de mogelijkheid de dvd aan te schaffen voor de sympathieke prijs van € 5.00. De film is Spaans gesproken en Nederlands ondertiteld.


=ABC Amsterdam= op: 05/06/2015 om: 08:15u [link]

Politiewerk verdient meer verachting

Meer waardering willen de dienders. Maar het enige dat ze verdienen is meer verachting en wel hierom:

Laat ik beginnen met de recente ontruiming van het Vluchtgebouw in Amsterdam. Hoewel, ontruiming? De vluchtelingen vertrokken vrijwillig. Opnieuw. Ze willen geen problemen. Ze willen niet voor de zoveelste keer in vreemdelingendetentie belanden. De politie is het begin van al hun ellende, telkens weer.

slaan (168k image)
foto: politie slaat in op demonstrerende vluchtelingen bij de IND in Zwolle

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 03/06/2015 om: 15:10u [link]

Those who feel the fire burning, hartverscheurende documentaire

Sarah Marijnissen praat morgen in het radioprogramma De Nachtgast met de jonge cineast Morgan Knibbe (25), maker van de hartverscheurende documentaire Those who feel the fire burning, ‘Zij die het vuur voelen branden’. De film geeft inkijkjes in het leven van vluchtelingen die aan wal gekomen zijn van het beloofde land – Europa.
Lees meer over deze docu alhier: Boedhistisch Dagblad

=G.Bolus= op: 02/06/2015 om: 09:40u [link]


Powered by Greymatter