Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Vluchthaven ontruiming wil zeggen: “Keer terug!”

Aanstaande vrijdag 13 juni, om 13:30 uur, dient het proces dat Van der Laan heeft aangespannen tegen 114 vluchtelingen die in de Vluchthaven wonen. Deze vluchtelingen van We Are Here hebben geweigerd zich opnieuw op straat te laten zetten. Van der Laan wil ontruiming voor “een jaar leegstand”, op kosten van de vluchtelingen.
Betuig je solidariteit en kom naar de Parnassusweg! Snelle ontruiming dreigt.

geagiteerde-vanderlaan (175k image)

We Are Here in een press release d.d. 9 juni 2014 over de rechtszaak van Van der Laan tegen hen:
“The people from the Havenstraat welcome all to support them during the court case and if necessary afterwards. They are tired of and angry about still not being offered a serious solution by the authorities.”

Waarom krijgen de vluchtelingen niet waar zij om vragen, namelijk een oplossing? Wel, hierom:

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 12/06/2014 om: 20:32u [link]

UPDATE OVER VLUCHTHAVEN EN RECHTSZAAK VRIJDAG

VRIJDAG 13 JUNI 13:30, RECHTBANK AMSTERDAM, PARNASSUSWEG 220.

De vluchtelingen hebben afgesproken gezamenlijk te lopen vanaf de Vluchthaven. Kom om 12 uur naar de Havenstraat 6 om mee te lopen.

vluchthaven-ontruiming (237k image)

Natuurlijk gaan wij er in principe allemaal van uit dat de rechter in het voordeel van de vluchtelingen oordeelt, want wij zien dit als een sterke zaak en onmenselijk om de mensen weer op straat te zetten. Maar mocht de uitspraak negatief zijn, zou er wel eens heel snel een ontruiming kunnen volgen - zie artikel op AT5 van enige dagen geleden: Gemeente wil razendsnelle ontruiming vluchthaven.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 12/06/2014 om: 01:55u [link]

Ontruiming 'Vluchthaven'? Haak in voor verblijfsrecht!

Hoe noem je een afspraak die onder druk tot stand is gekomen omdat één partij geen andere keuze had dan deze te accepteren? Afpersing? Hoe noem je een burgemeester die minder vluchtelingen in zijn stad wil en bereid is hen daarvoor op straat te zetten?

wearehere-vluchthaven (266k image)

In samenwerking met Fred de vluchtelingenjager Teeven kwam het tot die zogenaamde afspraak over de 'Vluchthaven'. Voor wie het niet weet, dat is een voormalige gevangenis in de Havenstraat in Amsterdam, geen veilige haven. Maar het waren niet de vluchtelingen die een afspraak maakten met Van der Laan. Nee, het was Teeven, die graag maatregelen tegen vluchtelingen neemt omdat het er anders te veel worden. En Teeven kon alleen akkoord gaan met het plan van Van der Laan om de groep We Are Here uit elkaar te trekken en zo de acties van We Are Here te breken als dit plan voldeed aan de eisen van zijn apartheidsbeleid. En dus werd er net gedaan of de vluchtelingen zelf hun lot in handen hadden. Ze mochten en kregen van alles, het was een kans. Als ze maar meewerkten aan terugkeer, dan hadden zij onderdak.
Teeven en Van der Laan hadden een deal. De vluchtelingen een eenzijdige 'afspraak', ofwel: chantage.

klik op 'meer'


=Joke Kaviaar= op: 03/06/2014 om: 02:31u [link]

Poging advocaat Stelling te schorsen door Raad van Discipline mislukt

Vandaag heeft de Raad van Discipline in Den Haag besloten advocaat Meindert Stelling niet te schorsen voor (on)bepaalde tijd. Hiermee gaat de Raad niet in op de eis van deken Martens van de Orde van Advocaten om Stelling onmiddellijk voor onbepaalde tijd te schorsen.
meindertstelling2 (18k image)
Stelling is vooral bekend vanwege zijn messcherpe optreden als raadsman in principiële rechtszaken tegen kernwapens.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 02/06/2014 om: 21:44u [link]

Boekpresentatie nieuwe surrealistische gedichten van Jan Bervoets

9789079395224 (9k image)

Vrijdag 13 juni 2014 wordt in de Amsterdamse libertaire boekwinkel Het Fort van Sjakoo de nieuwe dichtbundel van Jan Bervoets gepresenteerd.

=ABC Amsterdam= op: 02/06/2014 om: 21:35u [link]

Presentatie nieuwe dichtbundel Jan Bervoets

Op vrijdag 13 juni wordt in het Fort van Sjakoo de nieuwe dichtbundel van Jan Bervoets gepresenteerd, getiteld 'Samenzwering van het regenwoud'.
jan-bervoets (5k image)
Dick Gevers schreef een inleiding bij de surrealistische gedichten van Jan.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 02/06/2014 om: 21:22u [link]


Powered by Greymatter