Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

7 juli: Actiedag in support van Boats4People – Day of action in support of Boats4People

Doe mee / Participate!

(English below)

Van 5 tot 15 juli vaart de Flotilla van Boats4People over de Middellandse Zee. Aan boord zullen activisten en waarnemers o.a. de activiteiten van Frontex in de Middellandse Zee kritisch volgen. Op diverse locaties zullen acties plaatsvinden.=Joke Kaviaar= op: 25/06/2012 om: 13:59u [link]

De vuist van Leers (en zijn opvolgers)

Telkens weer zie ik die foto van Leers met de gebalde vuist wanneer er een artikel over hem op internet verschijnt. Vastberaden om zijn doel te bereiken, zo ziet hij eruit.

leersvuist(35k image)

In zijn andere, niet zichtbare hand, houdt Leers de geldbuidel met daarin de afkoopsommen die in de zakken van regeringen van landen als Irak en Afghanistan moeten verdwijnen voor 'opvang' en 'herintegratie' in ruil voor het terugnemen van met geweld te deporteren 'landgenoten'.
Over het overleg met de Iraakse minister afgelopen week wordt in dat kader het volgende bericht: “Irak moet volgens Leers wel meewerken aan de terugkeer van uitgeprocedeerde landgenoten.”

=Joke Kaviaar= op: 24/06/2012 om: 14:39u [link]

Criminology.com maakt grafisch werk over politiegeweld

Een van de ontwerpers van van Criminology.com attendeerde ons op een nieuw grafisch ontwerp dat ze hebben gemaakt over politiegeweld tegenover burgers.

criminology (3k image)

Of we interesse hadden het te plaatsen.
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 19/06/2012 om: 21:45u [link]

Binnenkort weer deportatiecharters naar Irak?

Zondagavond 17 juni is de Iraakse minister voor migratie, Duski, aangekomen 'in Nederland'. Doel: een goed gesprek met 'onze' minister van migratie. Onderwerp: hoe Iraakse vluchtelingen terug te krijgen naar Irak. Een kwestie van 'gezamenlijke verantwoordelijkheid', zo luidt het.

ter-apel-vrouwmetspandoeken (35k image)

De minister uit het dictatoriale land is ongetwijfeld per luxe charter aangekomen in het 'democratische' Neederland en met alle egards en veel handen schudden verwelkomd door Leers persoonlijk. Het zal dinsdag en woensdag tussen hen gaan over 'samenwerking' om de 'terugkeer' van de Irakezen die voor hun leven vrezen te bewerkstelligen.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 18/06/2012 om: 16:00u [link]

RECHT UIT DE MAATSCHAPPIJ

GUR (65k image)

Anarchisten hebben in het algemeen niet veel op met het recht. Een personage uit het stuk Henry VI van Shakespeare evenmin. Die roept uit: ‘Kill all the lawyers!’. In hetzelfde stuk roept Jac Cade, de opstandige, op tot de vernietiging van de ‘Inns of court’ (de onderkomens van de Engelse verenigingen van advocaten), waarin hij de symbolen van de bestaande orde ziet. Maar bedenk het recht komt niet noodzakelijkerwijs alleen uit wetboeken.

Klik op meer.


=Thom= op: 13/06/2012 om: 23:03u [link]

Sluit je aan bij het No Border Netwerk! - Join the No Border Network!

In het eerste weekend van juni 2012 is er een bijeenkomst geweest in de omgeving van Utrecht om het No Border Netwerk op te richten.

In the first weekend of June 2012 there has been a meeting in the Utrecht area to found the No Border Network.

antidep (11k image)

http://www.no-border.nl

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 12/06/2012 om: 15:28u [link]

Theaterstuk Marx in Soho op toer door Nederland

Helaas lukte het andermaal niet om het theaterstuk 'Marx in Soho' naar de Pinksterlanddagen in Appelscha te krijgen. De Amerikaanse speler, Jerry Levy, bleek net niet op het juiste moment naar ons land te kunnen afreizen.

MarxInSoho (52k image)

Nu heeft de Vrije Bond echter de tanden er in gezet en dat heeft gereulteerd in een heuse toer!
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 08/06/2012 om: 20:07u [link]

Braziliaanse indianen eisen maatregel tegen illegale houtkap

De ‘meest bedreigde stam’ op aarde heeft een wanhopige oproep gedaan aan de Braziliaanse overheid om de illegale ontbossing van hun leefgebied tegen te houden.

brazilie-awa (16k image)
Jongen van de Awa-stam

Het leefgebied van de Awá wordt overspoeld door grote aantallen houtkappers, veeboeren en kolonisten, die illegaal hun reservaat zijn binnengedrongen.
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 08/06/2012 om: 19:47u [link]

AGA organiseert avond over Russisch anarchisme

De AGA organiseert op zondag 24 juni in Amsterdam een avond over het hedendaags anarchisme in Rusland.

MarchofMillions2012-05-06AnarchistenRusland2 (20k image)
Veel anarchisten namen deel aan de protesten in Moskou op 6 mei 2012 tijdens de zogeheten 'March of Millions'

Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 08/06/2012 om: 19:23u [link]

ANARCHISTISCH MANIFEST

Moord (28k image)

Ruim een halve eeuw geleden schreef de Franse anarchist Gaston Leval een programma voor het libertaire socialisme. Het raakte in de vergetelheid. Het kwam door toedoen van de Franse filosoof Michel Onfray weer boven tafel. Een samenvatting.

Klik op meer.


=Thom= op: 08/06/2012 om: 17:22u [link]

Pinksterlanddagen in Appelscha andermaal fantastisch geslaagd

Prachtig zonnig weer, een record aantal bezoekers naast een omvangrijk en gevarieerd programma vormden de ingrediënten van fantastisch geslaagde Pinksterlanddagen 2012 in het Friese Appelscha.

Overzicht_PL2012 (37k image)

Tijdens de grootste anarchistische manifestatie in Nederland (en noordwestelijk Europa) op het eigen kampeerterrein ‘Tot Vrijheidsbezinning’ viel nauwelijks een wanklank te bespeuren, want de stemming was wederom opperbest.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 02/06/2012 om: 14:21u [link]


Powered by Greymatter