Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

FEMINISME IN DISKUSSIE

Eva (42k image)


Het proces van de sociale en economische gelijkstelling van de vrouw aan de man kent een doorlopend debat. Staat dat gelijk aan de wil tot vrouwenemancipatie? Is het een debat dat ook nog in libertaire kringen gevoerd moet worden?

Klik op meer.


=Thom= op: 23/06/2010 om: 09:54u [link]

Nederland, 2010

Zo'n vier maanden na de ontruiming van een pand dat meer dan veertig jaar lang gekraakt was.
De Linkse Kerk te Leiden.
SDC10806 (225k image)
De urgentie van de ontruiming is er aan af te zien.

Klik op meer


=Cornelis Prul= op: 22/06/2010 om: 11:48u [link]

Belgrado Zes vrijgelaten

Woensdag zestien juni zijn de "Belgrado Zes" vrijgesproken van alle aanklachten die tegen hen heetten te lopen.

asizsp2 (26k image)
"Het komt er op neer dat je zomaar meer dan een half jaar kunt worden opgesloten", was de verklaring na afloop van de rechtszitting.

Kijken we er van op? In ieder geval wel van de vrijspraak en de vrijlating alsnog, die waarschijnlijk ingegeven is door de onhoudbaarheid, in de toekomst, van de zaak voor het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, in Straatsburg.

=Cornelis Prul= op: 18/06/2010 om: 12:03u [link]

Aanvulling Calais info-avond

calaismigrantsolidarity (28k image)

Als aanvulling op de infoavond over het NoBorderCamp in Brussel zullen er ook mensen van de Nederlandse CMS (Calais Migrant Solidarity) groep aanwezig zijn.
Half juli vertrekt er namelijk een groep Nederlandse activisten richting Calais om daar op verschillende manieren de strijd van de migranten te ondersteunen.

Heb je interesse in wat CMS NL doet of wil je zelf misschien een keer mee reizen naar Calais dan ben je van harte welkom.

Voor meer info over de strijd van migranten in Calais:
http://calaismigrantsolidarity.wordpress.com/

Contact CMS Nederland: cms.nl@puscii.nl


=AGA= op: 18/06/2010 om: 11:13u [link]

AMERIKAANSE UTOPIEËN

Utopie (58k image)


Amerika, dat wil zeggen de Verenigde Staten van Amerika (VS) kennen we de afgelopen vijftig jaar vooral van oorlogen: Vietnam, Irak, Afghanistan… en van verhalen over de CIA, de FBI. Maar laten we niet vergeten dat we het ook kennen van de dienstweigeraars, van de geschriften tegen Amerikaans imperialisme van de hand van libertairen als Paul Goodman en Noam Chomsky. Dat is de andere kant van ‘Amerika’. De Amerikaanse utopieën zitten aan die kant.

Klik op meer.


=Thom= op: 14/06/2010 om: 11:34u [link]

LIBERTAIRE ONTMOETINGSPLAATS

Avoine (132k image)

Wie nog een bestemming zoekt na ‘Appelscha’ voor (politiek) debat in de zomer, zou aan deelneming aan de ‘Libertaire ontmoetingen’ kunnen denken, diep in het zuiden van Frankrijk, aan de voet van de Pyreneeën. De laatste jaren organiseren daar de ‘Organisation communiste libertaire’ (OCL) en ‘Offensive libertaire sociale’ (OLS) openbare debatten over maatschappelijke thema’s, in de periode van 24 juli tot 5 augustus.

Klik op meer.


=Thom= op: 10/06/2010 om: 22:39u [link]

Zo mogelijk erger dan verkiezingen

Draag een onderbroek die je band met oranje toont, juicht een reclamebord. Enorme plakkaten van een halfnaakt even gespierd als babyachtig jongetje in een spijkerbroek, Cristiano Ronaldo geheten. Verveelde miljonairs mogen nog rijker worden en zullen als verveelde miljonairs plotseling spelen namens landen waar ze helemaal geen verveelde miljonair zijn geworden.


Beautiful gain, Chomsky All Stars
We zitten niet in de finale in een politiestaat...
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 08/06/2010 om: 13:43u [link]

Niet stemmen, maar schreeuwen!

Gaat u stemmen? Voor wie? Gaat u stemmen voor de dakloze die uit zijn slaap wordt gehaald en gearresteerd omdat hij buiten in een doos ligt? Gaat u stemmen voor die moeder met kinderen die op straat is gezet omdat de Dienst Terugkeer en Vertrek vindt dat zij niet meewerkt aan haar uitzetting en die van haar kinderen?

Hollands_Glorie (214k image)

Gaat u stemmen voor uw buurvrouw die haar huis is uitgezet omdat ze de huur niet meer kon betalen? Gaat u stemmen voor die man die schreeuwde op de Dam en alleen maar wordt vervolgd omdat het Openbaar Ministerie een zondebok nodig heeft die kan worden beschuldigd van het in gevaar brengen van Beatrix?

klik op meer

=Joke Kaviaar= op: 07/06/2010 om: 23:37u [link]

FRANSE OVERHEERSING IN AFRIKA?

Offensive (55k image)

Of hoe de zaken gewoon bij het zelfde blijven… Vijftig jaar zijn verstreken na de officiële onafhankelijkheid van de Afrikaanse koloniën van Frankrijk: dat moet worden gevierd, meent de Franse president Sarkozy. Het is een staatsfeestje met een grote ‘top’ van staatsleiders van Afrika en Frankrijk, gehouden in Nice (31 mei -1 juni 2010). Het feestje zal worden afgesloten met een defilé van Afrikaanse troepen op de Champs-Élysees, op 14 juli aanstaande. Immers, staatsleiders beschikken over troepen en van de Fransen is afgekeken hoe daarmee een bevolking onder de duim te houden. Het mooie is, dat je daar feestelijk blijk van kan geven bij je vroegere onderdrukker. Het Franse libertaire kwartaalschrift OFFENSIVE kiest dit als thema voor het onlangs uitgekomen nummer?

Klik op meer.


=Thom= op: 07/06/2010 om: 21:59u [link]

Nee dus, wij geloven het zelf ook niet

Vandalen gaan betalen - en gij geleuf da?
Zo serieus neemt de VVD haar eigen leuze: plak maar over een ander heen. Het is toch maar de Piratenpartij.

vandalen (118k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 07/06/2010 om: 17:38u [link]

Asuncion, 5 juni 2010

Niet dat protest niet volop op zijn plaats is, maar de beelden van grote demonstraties waarbij met Palestijnse en Turkse vlaggen gezwaaid wordt dezer dagen geven mij niet het gevoel dat er een "anarchistisch moment" is bij dit alles - hetgeen oorspronkelijk wel van het idee achter het konvooi naar Gaza gezegd zou kunnen worden.
En dan duikt deze foto op, van "internationalisten" in Asunción, Paraguay, 5 juni 2010. Geen idee of de kleurstelling van de banieren anarchistisch bedoeld is. Maar het is in ieder geval uitdrukkelijk niet nationalistisch (de vlag van Paraguay lijkt sprekend op de Nederlandse).

asuncion (73k image)
"Het Palestijnse volk van Gaza moet eten".
Daar is ook geen woord nationalistisch aan.

=Cornelis Prul= op: 07/06/2010 om: 11:58u [link]

En dan wordt het negen juni

Gezien op een affiche van een partij voor professionele kijkbuisverslaafden (er zijn weinig andere):
VANDALEN GAAN BETALEN

golfmexico (97k image)
En gij geleuf da?

=Cornelis Prul= op: 06/06/2010 om: 18:30u [link]

A.s. Donderdag 10 juni-Picketline tegen het FAU verbod

Kom naar de picketline op 10 juni om 14:00 uur bij het Duitse consulaat.
Adres: Honthorststraat 36/38 bij het Museum Plein Amsterdam.
Over de hele Duitse Bondsrepubliek en internationaal roept de anarchistische vakbond FAU Berlijn op om mee te doen aan protestacties tegen de huidige aanvallen op de vrijheid van vereniging en vakbondswerk.
fauberlijn (47k image)

=AGA= op: 06/06/2010 om: 16:57u [link]

KIEZERSSTAKING

Kiesstaking (61k image)

Woensdag aanstaande: parlementsverkiezingen in Nederland. De partijhazen lopen. De verkiezingsbeloftes zijn uit de hoge hoed gehaald. De hazen blijken doekjes voor het bloeden (zoals Cohen: ik ben lijsttrekker om Wilders tegen te houden). De beloftes zijn loos. Dan maar een kiezersstaking tegen de opeenstapeling van onwaarachtigheden?

Klik op meer.


=Thom= op: 06/06/2010 om: 10:01u [link]

Geweld tegen inheemse volksstammen die zich verzetten tegen multinationals in India

Survival International, de organisatie die zich inzet voor de rechten van inheemse volksstammen, heeft een dringende oproep gedaan om een onderzoek in te stellen naar het toenemende geweld tegen de inheemse bevolking in de Indiase deelstaat Odisha.
violence_screen (20k image)
Gewapende politie gebruikt geweld tegen demonstranten in Chandia, India

De politie opende vorige maand het vuur op een menigte die demonstreerde tegen het conglomeraat TATA, waar de Britse bedrijven Jaguar, Land Rover en Tetley deel van uitmaken. Het Tata-imperium is in Nederland vooral bekend geworden door Tata Steel, eigenaar van het Brits-Nederlandse staalconcern Corus.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 05/06/2010 om: 13:56u [link]


Powered by Greymatter