Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Omdat mijn bad daar stond

Het leek wel of een beetje kraker Kees heette, in de tijd waarin mensen het nodig vonden te denken dat er zoiets als een kraakbeweging was. Het waren inderdaad de dagen waarin een gast die zijn kamer op de studentenflat onderverhuurd had aangehouden - zeker is zeker - en gekraakt woonde in de Staatsliedenbuurt ook maar even - axi tegen die vuile speculanten - een optrekje op de Prins Hendrikkade het zijne noemde - daar had hij dan een echt bad. Ernstig tegen de staat zijn, maar wel bijstand vragen. Zulke grapjasserij had geen pers. Was het alleen in Amsterdam zo?

kl_vondelatraat_8-1980 (8k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 30/06/2007 om: 21:24u [link]

Veteranendag valt in het water

Met de publieke belangstelling voor de tweede Veteranendag in Den Haag was het al net zo gesteld als met de prestaties van het Nederlandse leger; niet echt om over naar huis te schrijven!
AlternatieveVeteranendag2308 (85k image)
Een van de debatten tijdens de Alternatieve Veteranendag (foto: Boyd)
Ook de belangstelling voor de Alternatieve Veteranendag die op het Plein werd gehouden verdiende beter.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 30/06/2007 om: 17:26u [link]

Radencommunist Cajo Brendel overleden

Op 25 juni is op 91-jarige leeftijd Cajo Brendel overleden. Hij was Nederlands bekendste en langst levende radencommunist.
CajoBrendel01 (8k image)
De sympathieke en degelijke analyticus verkeerde de laatste jaren in behoeftige omstandigheden
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 30/06/2007 om: 01:11u [link]

Albayrak: "Lever de illegalen uit!"

Van mij mag Albayrak naar het Plein op het Binnenhof worden opgebracht teneinde haar aldaar in een schandpaal te plaatsen ten behoeve van het broodnodige volksvermaak.
Albayrak004 (16k image)
Of ik zulks mag denken, laat staan opschrijven en publiceren, zal nog moeten blijken, maar het zou niettemin opluchten de eerste rotte tomaat in het gezicht van de grootste huichelaar sinds Job Cohen te mogen werpen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 29/06/2007 om: 23:46u [link]

Lachend ontsnapt aan de VS-goelag

Op het ogenblik dat dit geplaatst wordt, wordt mijn cyberspacevriend Patrick Bryan Knight naar de executiekamer gebracht om doodgespoten te worden in Huntsville, Texas.

patrickkbryan (7k image)
Klik op meer
(Bijgewerkt 27 juni 21.40u)

=Cornelis Prul= op: 27/06/2007 om: 00:40u [link]

En dan nu het eerste klimaatneutrale bier van Nederland!

De liefhebbers kennen het biologische gerstenat uiteraard al als het biologische bier zonder bijsmaak, maar nu is ĎLimburgs Landí van de Gulpener Bierbrouwerij uitgeroepen als het eerste klimaatneutrale bier van Nederland.
Limburgsland (7k image)
Volgens de Provinciale Milieufederaties en de HIER-campagne heeft de productie van het bier geen negatief effect op het klimaat en is daarmee klimaatneutraal.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 26/06/2007 om: 22:11u [link]

Opnieuw bezettingsactie in Oaxaca (Mexico)

De Mexicaanse deelstaat Oaxaca houdt de adem in. Honderden actievoerders hebben de voorbije week weer het centrale plein van Oaxaca-stad bezet.
appo-df06 (40k image)
Protestacties in oktober 2006
Ze eisen het ontslag van gouverneur Ulises Ruiz en onderhandelingen met de federale regering. Vorig jaar kostte een zes maanden aanslepende opstand in Oaxaca het leven aan een tiental mensen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 26/06/2007 om: 21:25u [link]

Verslaving aan heavy metal in Zweden als arbeidshandicap erkend

De Zweedse bordenwasser Roger Tullgren heeft zijn verslaving aan heavy metal muziek officieel erkend gekregen als arbeidshandicap.
tullgren (20k image)
Op grond van psychologisch onderzoek krijgt de 42-jarige bordenwasser voortaan een loonkostensubsidie als aanvulling op zijn inkomen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 25/06/2007 om: 22:26u [link]

Waarom hebben sommige overheden communicatiemedewerkers?

Toen ik vorige maand een artikel moest maken over het bioscoopbeleid van de gemeente Katwijk, kwam ik er al achter wat voor doofpotcultuur er binnen de gemeentelijke organisatie van onze stad heerst. En toen vorige week onze persbus door de Duitse smeris gejat werd, wilden de perswoordvoerders van de blauwe mannetjes in het Duitse groen ook al geen duidelijke reden geven (of juist iets teveel, want drie totaal verschillende redenen voor één inbeslagname komt ook niet echt geloofwaardig over). Waarom zijn er eigenlijk perswoordvoerders als ze eigenlijk niets kwijt willen?


Onze geliefde bus waarvanuit we verslag deden in Duitsland

Klik op meer

=Peter Barton= op: 21/06/2007 om: 22:24u [link]

PROTESTEREN HELPT !

img015 (59k image)
DE GROTEN LIJKEN ALLEEN ZO GROOT
OMDAT WIJ OP ONZE KNIEňEN LIGGEN
STA OP !

Klik op meer


=Thom= op: 21/06/2007 om: 11:41u [link]

Klassenjustitie!

Die dag dat Ahmed Isa werd veroordeeld vanwege de Schipholbrand, zat ik zelf gedurende twee uur tegenover een politierechter.
VrouweJustitia (15k image)
Geen lol aan, zoín rechtszaak. De officier van justitie zit te zeuren, te dreigen en te eisen. Je advocaat biedt weerwoord en tot slot mag je nog wat zeggen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 20/06/2007 om: 20:18u [link]

India haalt stroom uit stront

De Indiase ingenieur Saji Das is een van de tien finalisten voor de Britse Ashden Awards, de ďgroene OscarsĒ voor duurzame energie.
AshdenAwards (17k image)
De prins reikt de prijzen uit!
Hij ontwikkelde een soort supercompostvat dat alle soorten organisch afval aankan en tegelijk stroom, biogas en meststof oplevert.
Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 19/06/2007 om: 22:58u [link]

Nederlands bedrijf Riwal bouwt nog steeds aan IsraŽlische Muur van Apartheid

Het Nederlandse kraanverhuurbedrijf Riwal bouwt nog steeds aan de illegale muur, die de IsraŽlische regering op de bezette Westelijke Jordaanoever bouwt.
Riwal001 (17k image)
Materieel van Riwal bij de bouw van de illegale muur in het dorp Al-Khader (13 juni 2007)
Dat is de uitkomst van onderzoek van de IsraŽlische mensenrechtenorganisatie BíTselem, dat in opdracht van United Civilians for Peace is uitgevoerd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 19/06/2007 om: 22:33u [link]

Aken-4: Jose Fernandez Delgado onder druk

Jose Fernandez Delgado is een van de gevangenen van Aken die nog steeds in Duitsland gevangen wordt gehouden sinds Juni 2004. Hij en Gabriel Pombo da Silva waren op het moment van hun aanhouding op weg naar de vrijheid, sinds jaren niet gekend. Beiden hadden besloten nooit meer terug te keren naar de kerkers van de democratie.

aachen-london (73k image)

Klik op meer

=ABC Amsterdam= op: 19/06/2007 om: 11:58u [link]

Achter de schermen van de Anarchisten

Drie campings in de buurt van Heiligendamm boden 12.000 demonstranten een toevluchtsoord om hun blokkadeacties tegen de G8-top voor te bereiden.
G846472a (22k image)
Black blockers, queers, clowns en andere activisten hielden de basisdemocratische campings zelf draaiende. Een verslag uit Camp Reddelich, een voorbeeldig andersglobalistisch alternatief.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 18/06/2007 om: 22:10u [link]

PARLEMENTAIRE DOMOCRATIE

img016 (27k image)

Is het parlementarisme in gesteld om het bereiken van democratie onmogelijk te maken?
Klik op meer.


=Thom= op: 18/06/2007 om: 11:28u [link]

GroenFront! blokkeert Betuwelijn bij openingsfestijn

Op de dag dat koningin beatrix de Betuwelijn feestelijk heeft geopend, blokkeerde GroenFront! op zes locaties deze omstreden spoorlijn.
GFdat_lukt_niet (51k image)
Vergeefse poging om actievoerders te verwijderen bij Papendrecht
Hiermee wilde GroenFront! duidelijk maken dat dit megalomane project geen feestje waard is. De Betuweroute is een nationale ramp alsmede een doelloos en geldverslindend project.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 16/06/2007 om: 22:38u [link]

Ruim vier jaar geŽist tegen Italiaanse anarchist Juan Sorroche

Afgelopen woensdag (13 juni 2007) vond in het Italiaanse Trento de rechtszaak plaats tegen Juan Sorroche, die wordt beschuldigd van brandstichting en Ďsubversieve samenspanning met terroristische doeleindení.
Barcelona2961 (21k image)
Solidaiteitsdemonstratie in Barcelona voor Italiaanse gevangenen in 2005
Tegen Juan werd vier jaar en vier maanden geŽist terwijl bewijslast ontbreekt.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 16/06/2007 om: 21:50u [link]

Demonstratie in Brussel 17 juni

De Vrije bereikt het verzoek aandacht te besteden aan de nationale demonstratie in Brussel voor een rechtvaardig asiel- en immigratiebeleid. Bij dezen - beetje laat, maar niet te laat.

affiche_mini (21k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 16/06/2007 om: 19:07u [link]

Info-bijeenkomst: Hoe temmen we Wilders?

Hoe temmen we Wilders?
Leren van de strijd tegen het Vlaams Belang

Op 23 en 24 juni 2007 zijn er informatieve bijeenkomsten in respectievelijk Amsterdam en Tilburg over de overeenkomsten en verschillen tussen de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders en het Vlaams Belang van Filip Dewinter. De PVV zegt keer op keer niets te hebben met het extreem-rechtse Vlaams Belang, maar men doet qua radicaliteit niets onder voor de Belgische evenknie. Beiden doen racistische en schofferende uitspraken over moslims, niet-westerse migranten en links. Beiden profileren zich voorts als sociale partijen voor de gewone man en vrouw, maar in werkelijkheid staan de partijen een neo-liberaal beleid voor waarbij de armen armer en de rijken rijker worden.

Op de bijeenkomsten zullen sprekers van de nieuwe Nederlandse organisatie Doorbraak en Mark Saey van het Belgische anti-racistische Blokwatch dieper ingaan op het gedachtengoed van de PVV en het Vlaams Belang. Zij zullen aangeven waar de verschillen en overeenkomsten tussen beide liggen. Verder zal de vraag opgeworpen worden hoe anti-racisten tegenwicht kunnen bieden aan de partijen.

Zaterdag 23 juni 20.00 uur
In MKZ, Eerste Schinkelstraat 16, Amsterdam
Organisatie: Doorbraak i.s.m. Anarchistische Groep Amsterdam

Zondag 24 juni 14.00 uur
Carrť 50 (bij Zaal 16), Tilburg
Organisatie: Doorbraak i.s.m. Anti Racisme Groep, Stichting Turkse Gemeenschap Tilburg, Marokkaanse Stichting Tilburg en Alevitische Culturele Vereniging Tilburg

=AGA= op: 15/06/2007 om: 17:06u [link]

Stakingen in verscheidene Afrikaanse landen

Dezer dagen zijn in zeker drie Afrikaanse landen omvangrijke stakingsbewegingen aan de gang. Het is tekenend voor de interesse voor dit werelddeel buiten Afrika zelf dat het nieuws en beeldmateriaal moeilijk zoniet niet te achterhalen is. Misschien wordt het beter naarmate de beewegingen langer duren en sterker worden. Of bij buitensporig overheidsgeweld. Misschien.

egystrijk (128k image)

Klik op meer


=Cornelis Prul= op: 13/06/2007 om: 14:00u [link]

En hoe gaat het verder met Volendam?

Het is een gerecht dat als een grote zonde loert en trekt als je er mee wordt geconfronteerd als niet-geboren vegetariër - een broodje paling. Het wordt nu een delicatesse die ongetwijfeld duur zal zijn en dus mensen zal trekken die er nu hun neus voor ophalen. En in Japan wordt het een luxegerecht. Als het dat al niet was.

300px-524px-Eel-life-circle2p (37k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 13/06/2007 om: 13:19u [link]

Normen en waarden uitgelaten

Een boekje met memoires van een Nederlandse christen-anarchist heet Nakend op de fiets!. De titel belooft meer dan je krijgt van het boekje en nee, ik bedoel dit niet ranzig.

nakendfiets (58k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 10/06/2007 om: 02:37u [link]

Geloof in de G8

In Groot-Brittannië is de nobele daad der zelbevrediging een bron van scheldwoorden: tosser, wanker en meer. Elders zit men daar niet zo mee (zelfs in de VS zijn die termen niet gebruikelijk).
Het is de gangbare aanduiding van Sir Bob Geldof van one-hit-wonder de Boomtown Rats (wie nog om hem zit te kwijlen zal zich toch alleen I don't like Mondays voor de geest kunnen halen) - Wanker of the year 2005. Gisteren hield hij een persconferentie...

bobbyg (9k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 09/06/2007 om: 13:07u [link]

Succesvolle blokkadeacties tegen G8 top beŽindigd

Vanochtend werden de blokkadeacties tegen de G8 in het Duitse Heiligendamm beŽindigd. Opnieuw werd er ís nachts doorgeblokkeerd.
G8stille43 (18k image)
De politie gaf toe dat deze activist een vermomde politieagent was
ís Middags namen zoín 5000 mensen deel aan de slotmanifestatie en demonmstratie in Rostock. Vermoeid maar tevreden over het bereikte resultaat.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 09/06/2007 om: 01:02u [link]

Activisten zetten blokkade van G8-top voort

Op de tweede dag van de G8-top hebben activisten de toegangswegen naar Heiligendamm opnieuw geblokkeerd. Twee blokkades werden afgelopen nacht zelfs voortgezet.
G8waterkanon05 (23k image)
Opnieuw waterkanonnen tegen vreedzame zitblokkades
De politie zette opnieuw waterkanonnen in om de demonstranten te verwijderen, maar desondanks slaagden groepen geweldloze activisten er wederom in het veiligheidshek te bereiken. De politie hanteerde niet langer de verbodszone rond het veiligheidshek, waarvan gister al afdoende was gebleken dat deze door de ordetroepen niet te handhaven bleek..
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 07/06/2007 om: 23:16u [link]

Ruim tienduizend activisten blokkeren G8-top in Duitsland

Vandaag hebben ruim tienduizend mensen deelgenomen aan de blokkadeacties van de G-top in het Duitse Heiligendamm om de bijeengekomen Ďwereldleidersí duidelijk te maken dat ze ongewenst zijn.
G8heiligendamm01a (19k image)
Duizenden activisten trekken velden door om de G8-top te blokkeren
Vroeg in de middag waren alle toegangswegen naar de topbijeenkomst geblokkeerd en had de met duizenden manschappen aanwezige politie veelal het nakijken.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 06/06/2007 om: 22:47u [link]

Martin 'Anti-Fascist' Lux spreekt zaterdag 16 juni in Amsterdam

Martin Lux, die in februari wegens ziekte niet naar Amsterdam kon komen, is gelukkig weer de oude en spreekt zaterdag 16 juni in de Anarchistische Bibliotheek.
MartinLux1287515523_m (11k image)
Martin Lux - Anarchist, Anti-Fascist, and all-round troublemakerÖ..
Klik op meer.

=AGA= op: 06/06/2007 om: 20:46u [link]

Hoeveel bomen dit weer gekost heeft...

Het is de degelijkste van de vier gratis pulpkrantjes, zoals uitgedeeld of te vinden op stations en elders. Toch geef ik nog steeds de voorkeur aan echte kranten, en liefst natuurlijk aan niet-gelijkgeschakelde bronnen, zoals volop op het net te vinden. Ik pakte het ding op om thuis te lezen: Nieuw: links met ruggengraat - chapeautje: Intellectuelen uit allerlei landen staan op.

hradar (10k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 06/06/2007 om: 13:43u [link]

DE ANDERE KANT VAN DE FILOSOFIE

9782246689218-V (17k image)

Een libertaire uiting?
Klik op meer.

=Thom= op: 05/06/2007 om: 19:19u [link]

Anarchisten demonstreren bij Praagse burcht

Vorige week zaterdag 26 mei waren anarchisten prominent aanwezig als clowns in Praag, bij de protesten tegen het plaatsen van raketten van de VS in dit land. De BBC-televisie had trouwens beelden van duidelijke rood-zwarte vlaggen (diagonale banen, dus geen misverstand mogelijk) in Praag die dag. Maar geen beeldmateriaal te vinden op het net. Tja, onderstaande deur staat al een tijdje open.

bushpraag (81k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 05/06/2007 om: 00:31u [link]

John Zerzan houdt lezing in Amsterdam

De bekende Amerikaanse publicist en anarchist John Zerzan komt naar Amsterdam voor een lezing.
Johnzerzan (13k image)
John Zerzan
John Zerzan is een boegbeeld van het Amerikaanse Primitivisme. Hij is de auteur van onder meer "Future Primitive" (1994) en "Twilight of the machines" (komt uit in 2007) en behoorde tot de redactie van het tijdschrift "Green Anarchy".
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 04/06/2007 om: 20:18u [link]

Vredig tussen de palmen

Het ingenieursbedrijf dat het ontworpen heeft had het apetrots op zijn site gezet. Maar dat was niet de bedoeling, vond het Pentagon. Zogenaamd om veiligheidsredenen is het ontwerp van de nieuwe ambassade van de VS in Baghdad van het net gehaald. Te laat, uiteraard.

pool (62k image)

Een zwembad tussen de palmen...
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 04/06/2007 om: 00:14u [link]

2 juni 2007, Rostock

Gisteren 2 juni demonstreerden meer dan vijftigduizend mensen tegen de conferentie van de G8 van volgende week. Het algemene motto: "Make capitalism history".

rostock2007 (117k image)

Kli op meer

=Cornelis Prul= op: 04/06/2007 om: 00:05u [link]


Powered by Greymatter