Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Arabische hackers leggen Israelische sites plat

Kort nadat de Israelische tanks opnieuw de Gazastrook binnenvielen, hebben Arabische hackers woensdagochtend met virussen en wormen de aanval geopend op Israelische websites.
Satellite (7k image)
De tekst die de hackers achterlieten
Zo'n 700 websites werden hierdoor platgelegd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 30/06/2006 om: 21:38u [link]

Waar het per saldo over ging

Het regime wil voort - er is zo'n mooie oorlog te voeren in Afghanistan, waar als je de VS-media wilt geloven dagelijks tientallen taliban worden doodgeschoten (ze hebben daar nu eenmaal geen stranden - misschien worden er dus dagelijks huwelijksfeesten gebombardeerd), en daar moet het "H.O.L.L.A.N.D./ Holland spreekt een woordje mee" lustig bij opklinken. Maar waarom is dit kabinet dan eindelijk gevallen?

bajesbootr (27k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 30/06/2006 om: 11:43u [link]

Go Granny go!

Oma's Vredesbrigade, de Granny Peace Brigade, heeft 28 juni een recruteringsbureau van het VS-leger in Philadelphia geblokkeerd. De dames eisten dat zij werden aangenomen voor het leger. In plaats daarvan werden elf van hen gearresteerd.

granny-brigade-1-large (66k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 30/06/2006 om: 09:42u [link]

Toch het scenario? Duimen maar...

D66 zegt vertrouwen op in Verdonk. Om half zes vanochtend 29 juni is het Kamerdebat gestopt over de affaire-Hirsi Ali. Eerlijk gezegd had ik van die types in Den Haag in het geheel geen tegenvuur meer verwacht.

uruzgan0205 (11k image)
Orde heerst in Uruzgan, dankzij Wouter, Gerrit & Jan-Peter
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 29/06/2006 om: 11:49u [link]

IndiŽ-weigeraars op Veteranendag

Morgen op 29 juni is Den Haag het toneel van de door de regering ingestelde Veteranendag, een soort eerbetoon aan al die militairen die namens ons land in actieve dienst hebben opgetreden.
TroepenTerug (23k image)
Het Haags Vredes Platform mag op het Malieveld waar de dag gehouden wordt, niet demonsteren, maar laat wel de andere kant van de oorlog zien door aandacht te vragen voor de zogeheten IndiŽ-weigeraars. Deze dienstweigeraars weigerden aan het einde van de jaren 40 te vechten in het voormalige Nederlands-IndiŽ waar de strijd om onafhankelijkheid was ingezet.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 28/06/2006 om: 22:04u [link]

Vrijeredacteuren op de mainstream media - deel eh... 2...

Okee okee - ik beken... Afgelopen maandag zag ik haar op Duitsland zoals zij nu is haar lied zingen dat het Eurovisiesongfestival had moeten winnen - bijna veertig jaar geleden. En op Oudejaarsavond
draaide ik haar in het Frans in een fameuze wat rommelige club in Amsterdam. Vicky...
Maar ik dwaal af.
11334499 (6k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 28/06/2006 om: 17:14u [link]

New Orleans op de radio vanuit Hilversum-Noord

Terwijl de twee Amerikaanse vrouwen die actief zijn in de anarchistische hulpverlening in New Orleans hun laatste optreden van hun tournee zullen verzorgen bij Burgers in Eindhoven, zit ik in de trein naar Hilversum-Noord.
RTEmagicC_llinkesoep_logo_02 (8k image)
Als organisator van de tournee mag ik aanschuiven in het jongerenprogramma Llinke Soep op Radio 1.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 27/06/2006 om: 23:22u [link]

Apple in problemen door Chinese wantoestanden

Computerfabrikant Apple is in problemen geraakt doordat het Chinese partnerbedrijf Foxconn, na eerst ontkend te hebben dat er wantoestanden in haar fabrieken heersen, nu toch heeft moeten toegeven dat de Chinese arbeidswetten zijn overtreden.
Foxconnmid_4 (13k image)
Foxconn maakt iPods voor Apple.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 27/06/2006 om: 21:57u [link]

Een schimmengevecht met echte gewonden en gevangenen

Op de dag waarop JC zelve het regime de wacht aanzeide (of is het een ghostwriter bij De Telegraaf? - in ieder geval zou ik sidderen en beven als minister) werd Amsterdam weer eens van hogerhand op stelten gezet.

bouwvokker (14k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 27/06/2006 om: 21:38u [link]

Petje af voor de artsen

Het is normaal gesproken iets om licht geërgerd naar te kijken: de gele bonden organiseren iets en delen petjes en fluitjes uit, laten roepen: "we pikken het niet!" en "we gane niet door de pomp!", waarna de voorzitter van de centrale zijn roeping als commissaris in het Bedrijfsleven volgt. In Duitsland zijn het dezer dagen de artsen die met oranje (!) petjes en fluitjes (nou moe!) de straat op gaan, in staking zijn en roepen dat ze het niet pikken. Dat is dan weer wel leuk. Het gaat over opslag, als u dat niet zo al begrijpt. De proletarisering van dit beroep schrijdt voort.
Op de foto zijn net twee oranje petjes te ontwaren!

Arzt250_dpa_250 (19k image)

=Cornelis Prul= op: 26/06/2006 om: 21:48u [link]

Te laat

Om 5.40u vanochtend is Bruno - zo werd de beer, die eigenlijk natuurlijk in het echt Winnie heette, in Beieren genoemd - standrechtelijk geëxecuteerd. We zijn dol op een landschapje met een stuk natuur, maar we moeten er wel wat bij te schieten hebben.


baer (85k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 26/06/2006 om: 21:24u [link]

Spaanse anarchisten in hongerstaking

Begin februari werden in Barcelona verschillende mensen gearresteerd omdat de politie zonder aanleiding optrad in de omgeving van een kraakpand waar een feest werd gehouden. Daarbij raakte een agent in coma.
Jail01 (16k image)
Drie van de gearresteerden werden nadien beschuldigd hier een rol in te hebben gespeeld. Ze zitten nog altijd vast maar zijn nu reeds een week in hongerstaking.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 26/06/2006 om: 20:58u [link]

Waarom Neil Young verkeerd zit

Stephan Smith-Said is een Iraaks-Amerikaanse songwriter die vorige maand in de San Francisco Chronicle een open brief schreef aan Neil Young.
stephansmith (21k image)
Cover van album van Stephen Smith
Young rechtvaardigde zijn nieuwe anti-Bush album ĎLiving with Warí door te verwijzen naar de afwezigheid van hedendaagse protestzangers.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 26/06/2006 om: 18:43u [link]

De geheime aanval van Bush op 's werelds armste AIDS-patienten

De regering van Bush saboteert in het geheim de mogelijkheid dat de armste landen in de wereld toegang krijgen tot goedkope medicijnen tegen AIDS.
jamie-kl-aug-2002-sm (13k image)
Voorvechter voor goedkope AIDS-medicijnen Jamie Love
De media in de VS besteden geen aandacht aan de kwestie maar ook de AIDS-organisaties blijven muisstil.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 25/06/2006 om: 14:49u [link]

Kleuterschool anarchisten verwelkomen Bush in Wenen

Terwijl in Wenen op donderdag 22 juni 20.000 mensen demonstreerden tegen de komst van president Bush in Oosternrijk, grepen de Ď"KinderGarten Anarchists" (KGA) deze gelegenheid aan om andere jonge anarchisten te ontmoeten en hun ideeŽn onder de jongeren van de natie te verspreiden.
Wenengd4 (17k image)
Eťn van de deelnemende anarchistische jongeren
Bush, de eerste Amerikaanse president in 27 jaar die Oostenrijk bezocht, kwam over voor topoverleg met de EU.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 25/06/2006 om: 12:12u [link]

Jeffrey Luers zes jaar in gevangenschap

Afgelopen vrijdag (23 juni) zat Jeffrey Luers zes jaar in gevangenschap omdat hij een aantal SUVís (die grote wagens) in brand stak.
3105 (93k image)
Jeffrey Luers vorig jaar in de gevangenis
Een andere Green Scare-gevangene Zachary Jenson zag ook zijn tweede verzoek om op borgtocht te worden vrijgelaten, afgewezen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 24/06/2006 om: 23:27u [link]

Je kunt maar beter Piano spelen.

In het Radboud ziekenhuis in Nijmegen ligt al zes weken een man met hersenletsel. De stakker is niet in staat te communiceren met zijn omgeving en daardoor tast men in het duister m.b.t. de indentiteit van deze man.
unknown (8k image)
Nog veel erger is dat nu de man 'genezen' is, althans op twee benen kan staan en geen verpleging meer behoeft, moet hij ergens anders zijn heil gaan zoeken. Maar waar moet je heen als je je eigen naam niet eens meer weet.
druk op meer.

=G.Bolus= op: 23/06/2006 om: 14:52u [link]

Fragging in Irak

De vijfsterrengeneraal die het in Irak voor het zeggen heeft slaat alarm: Iran mengt zich in de binnenlandse aangelegenheden van Irak! Je moet toch maar durven, zou je denken - maar het Vierde Rijk durft zoveeel. Alleen de omstandigheden waaronder Patrick R. McCaffrey en André Tyson in Irak om het leven zijn gekomen durfden ze niet te melden aan de nabestaanden. "Opstandelingen" zouden hen hebben doodgeschoten.

SOLDIERS_AMBUSHED-1.sff_FX114_20060620194825 (34k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 23/06/2006 om: 10:51u [link]

Zoals gewoonlijk weet Bush niet waarover hij het heeft

De chimp-in-chief was in Boedapest om alvast de vijftigste verjaardag van de Hongaarse opstand te vieren. Hij stelde deze opstand ten voorbeeld aan de Irakezen: de Vrijheid komt vroeg of laat toch wel. Wat stelt deze man zich voor: denkt hij echt dat de Verenigde Staten van nu iets anders zijn dan de Sowjet-Unie van toen? Afgezien van de aard van de Hongaarse opstand...
strikecrop (26k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 23/06/2006 om: 08:54u [link]

Oranje wordt lingerie-kampioen

19617 (96k image)

Ik moet één van de weinige inwoners zijn van de Randstad zonder kabel. Doorgaans kijk ik toch alleen maar Nederland 3 en die kan ik ook wel gewoon met een antenne ontvangen. Maar nu tijdens het WK is het toch wel jammer dat ik geen Veronica kan ontvangen. Daar is namelijk nog een paar dagen het WK Lingerie te zien, en dat is toch wel leuk. Immers, kijken vrouwen het gewone WK ook niet puur omdat mannen voor hen lustobjecten zijn?

Klik op meer

=Peter Barton= op: 22/06/2006 om: 14:10u [link]

AIVD mag Telegraaf-journalisten niet in de gaten houden

De Haagse rechtbank heeft vandaag bepaald dat de AIVD geen journalisten van De Telegraaf mag afluisteren en achtervolgen.
Joost_de_Haas_en_B_1535591g (15k image)
Beide journalisten in de rechtszaal
Het tweetal Joost de Haas en Bart Mos maakte afgelopen januari bekend dat geheime informatie van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, de voorloper van de AIVD, terecht was gekomen bij de drugsmaffia.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 21/06/2006 om: 22:59u [link]

Bericht uit de VS-goelag: seks, drugs, alcohol en dood

Vanochtend (plaatselijke tijd) 21 juni kwamen agenten van de federale recherche naar de federale gevangenis in Tallahassee, Florida. Zij hadden aanklachten tegen zes bewakers bij zich. Een van de aangeklaagden schoot op de rechercheurs van wie er een dood bleef, evenals de schietende verdachte.

TAL (9k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 21/06/2006 om: 21:27u [link]

Bangladesh in opstand

Het begint eentonig te worden. Bangladesh in opstand, politie slaat hard op betogers in.
2006-06-20T115321Z_01_DHA01D_RTRIDSP_2_BANGLADESH-OPPOSITION_articleimage (31k image)
Maar ziet u er iets over in uw krant?
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 20/06/2006 om: 19:18u [link]

Bericht uit de VS-goelag: "meneer heb aambeie"

Steven D. Stewart werd in een restaurant in Milwaukee aangevallen door een man met een mes. Zoals zoveel VS-burgers had hij een revolver bij zich en schoot hij. Voor een zwarte man is zoiets nooit gerechtvaardigde zelfverdediging. Nu zit hij en dat zal hij weten.

Wci (27k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 20/06/2006 om: 14:43u [link]

Voor een grijpstuiver de concurrentie bevorderd

Hoe je het geacht wordt uit te spreken weet ik niet - ik zeg toch maar Konneksjon, het is al bezopen genoeg die naam met die twee xjes. Maar het ziet er toch naar uit dat het bijna afgelopen is, daarom doen ze ook nog even alsof ze 125 jaar bestaan.


Har81 (17k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 20/06/2006 om: 12:21u [link]

Achterstallig onderhoud

Dit is een portretje van een zogeheten topeconoom van de Katholieke - o nee, het is nu de Universiteit van Tilburg. Een zelfvoldane kop die waarschijnlijk zelden voor koffietijd aanspreekbaar is, drie uur luncht en om half vier zeker al weer niet meer bereikbaar is. Daar ben je wetenschapper voor die de 24-uurseconomie predikt.


eijffinger (26k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 20/06/2006 om: 11:42u [link]

Privatisering zonder grenzen

De mensheid verdwaalt steeds verder in het moeras der privatiseringen. Zelfs de oorlogsindustrie wordt geprivatiseerd, de opkomst van de Private Militaire Firmaís (PMF) is zorgwekkend.
DynCorp (10k image)
DynCorp-huurlingen raakten in opspraak vanwege sex met minderjarige meisjes in BosniŽ
Amerika heeft er een bondgenoot bij. Aan deze verdelging-corporaties werd de afgelopen jaren zo'n 300 miljard dollars uitgegeven.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 19/06/2006 om: 23:30u [link]

Japan versiert meerderheid voor hervatting walvisvangst

Op een vergadering van de Internationale Walvisvaartcommissie op St. Kitts heeft een kleine meerderheid van lidstaten onder aanvoering van Japan zich zondag uitgesproken voor hervatting van de commerciŽle walvisvangst.
Greenpeaceharpoen (18k image)
Greenpeace plaatste vanmorgen een harpoen op het Plein in Den Haag om de Nederlandse regering te bewegen zich in te zetten tegen de walvisjacht door Japan

Het verbod op de vangst is daarmee echter niet van de baan aangezien daar een twee derde meerderheid voor nodig is.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 19/06/2006 om: 21:28u [link]

Terugkeerbeleid minister Verdonk geen succes

Het Project Terugkeer van minister Verdonk is geen succes, zo concludeert VluchtelingenWerk in haar rapportĎ Geen pardon, geen terugkeerí dat afgelopen donderdag werd gepresenteerd.
GeenpardonGeenterugkeer (15k image)
Het rapport van Vluchtelingenwerk
De sluitende aanpak van het terugkeerbeleid die de minister beloofde voor de groep asielzoekers die nog onder de oude Vreemdelingenwet asiel heeft aangevraagd, de zogenaamde í26.000í, pakt in praktijk heel anders uit.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 18/06/2006 om: 16:33u [link]

Club Risiko, De jaren tachtig toen en nu

Vorige maand verscheen reeds het boek ĎClub Risiko, De jaren tachtig toen en nuí van Fred de Vries.
ClubRisico (16k image)
Daarin worden de jaren tachtig belicht aan de hand van een aantal punkbands.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 18/06/2006 om: 15:37u [link]

Directie Caterpillar geconfronteerd met ouders van overleden Rachel Corrie

De ouders van een Amerikaanse vredesactiviste die tijdens een actie verpletterd werd door een IsraŽlische bulldozer van Caterpillar, namen het woensdag (14 juni) voor het eerst op tegen de multinational.
RachelCorrie002 (14k image)
Rachel Corrie
Ze woonden de jaarlijkse aandeelhoudersbijeenkomst bij en riepen de aanwezigen op een einde te maken aan de verkoop van bulldozers die IsraŽl kan inzetten als wapen tegen de Palestijnen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 17/06/2006 om: 22:16u [link]

Bijeenkomst rond IndonesiŽ-weigeraars op veteranendag

Onze huidige regering heeft ons vorig jaar op 29 juni met een zogeheten veteranendag verblijd waarop al die oud-soldaten in Den Haag mogen komen opdraven voor een defilť.
Indiegangers (18k image)
Nederlandse soldaten op weg naar IndiŽ
Het Haags Vredes Platform houdt dit jaar op dezelfde dag een bijeenkomst rond de zogeheten IndonesiŽ-weigeraars, de duizenden jongens die in 1948 weigerden om in IndonesiŽ te vechten.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 17/06/2006 om: 21:29u [link]

Met lege handen? Hopelijk niet...

Het afgebeelde boek behandelt het verhaal van twee basisschoolleerlingen - ongevraagd weet het internet te melden om welke school het gaat, dus daar gaat de anonimiteit - die seksueel misbruikt zijn door een onderwijzer. De schrijfster is oprichtster en bestuurslid van de Stichting Soelaas, die nu de pasopgerichte Partij voor Naastenliefde Etcetera verboden wil zien.

nablijven (5k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 16/06/2006 om: 13:23u [link]

De schooltas aan de mast in Sarajevo

Wij feliciteren Taïda Pašic van harte met het slagen voor haar eindexamen. En een extra lange neus voor de adequate minister die niets beters te doen had...

taidap (19k image)

=Cornelis Prul= op: 16/06/2006 om: 12:19u [link]

"Er zaten anarchisten tussen"

South Central Farm, het grootste complex van volkstuinen op gekraakte grond in de VS, in Los Angeles, is dinsdag 13 juni weggebulldozerd. De steun van beroemdheden (altijd bij de hand in LA) maakte ook niet uit. Er moeten pakhuizen komen op de grond waar biologisch getuinierd werd - de grond steeg ongeveer per week in waarde, was het argument.

cherrypicker (69k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 16/06/2006 om: 09:22u [link]

Voormalig actiecentrum Aspevallei blijkt ontruimd

Begin jaren negentig (en ook daarna) werd in de Aspevallei in de Franse PyreneeŽn volop actie gevoerd tegen de verbreding van zo'n typische slingerbergweg tot snelweg en de bouw van een tunnel.
LaGouttedeau (31k image)
La Goutte d'eau na de ontruiming
Het voormalige actiecentrum in de vallei, La Goutte d'eau, van waaruit voortdurend werd geageerd tegen deze plannen blijkt al vorig jaar in oktober te zijn ontruimd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/06/2006 om: 22:36u [link]

Jezus tegen het kraakverbod

Toen ik vanmorgen bij de redactie van Ravage aankwam, zag ik op onze deur ineens een flyer hangen waarvan de afkomst onduidelijk blijft, maar iets weg heeft van een Christenbeweging tegen het kraakverbod. Ahoewel het aan de andere kant ook wel wat weg heeft van "heiligschennis", aangezien Jezus er nu niet bepaald op z'n best uit ziet op de flyer.Klik op meer

=Peter Barton= op: 15/06/2006 om: 14:48u [link]

Meer beelden van de voortschrijdende beschaving

Lachen! De jongen houdt een karton op waarop staat "Lt.-korporaal Boudreaux heeft mijn vader gedood en daarna mijn zuster een veeg gegeven." Weet hij wat er staat? [Ik heb een woordenboek moeten gebruiken om het in het Nederlands te vertalen]. Is het waar wat er staat? Of is dit niet terzake? Wat gaat er om in de hoofden van de fans van Bush, Blair, Balkenende, Bos en al die anderen die het een goed idee vonden Irak wat beschaving en democratie bij te brengen? Say cheese.

knockup (18k image)
Klik op meer voor verdere kiekjes die de helden van de strijd voor de beschaving gemaakt hebben.

=Cornelis Prul= op: 15/06/2006 om: 13:48u [link]

Christelijke mariniers weten wat lachen is

Op verscheidene plaatsen op het net is de video verschenen van een VS-marinier die met eigen gitaarbegeleiding het doodschieten van een Iraaks meisje en haar familie bezingt. Luid dom lachend gehinnik van de mariniers in de zaal. Dit is leuk! Klik maar ergens hier om deze
verdediger van de Beschaving in actie te horen en te zien.

huiszoekinghaditha (16k image)
Op bezoek...
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 15/06/2006 om: 00:39u [link]

Dienstweigerende Nederlandse militair wordt vervolgd

Het openbaar Ministerie heeft dinsdag besloten een 20-jarige militair te vervolgen omdat hij weigert met zijn bataljon deel te nemen aan de Isaf-missie in de Afghaanse provincie Uruzgan.
gebrgew (3k image)
Het is in ons land de eerste soldaat die weigert deel te nemen aan de oorlogshandelingen in Irak en Afghanistan, nadat eerder militairen in de VS en Engeland tot dienstweigering overgingen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 14/06/2006 om: 23:29u [link]

Parade voor Gelijkheid in Warschau

Fascisten en katholieken - kortom, degenen die nu de dienst uitmaken in Polen - konden het niet nalaten dreigend aan de rand "tegen" te demonstreren. Toch kan Warschau terugzien op een geslaagde Parade voor de Gelijkheid - voor gelijke rechten voor homoseksuelen van alle gezindten zullen we maar zeggen.
Op deze parade van 10 juni was een belangrijk anarchistisch blok. Helaas hebben we daar geen foto van kunnen bemachtigen.
100985_mi (13k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 14/06/2006 om: 17:16u [link]

Een ramp voor de PR - veertig jaar later

Voor Amsterdam was het voorzover ik kan bedenken het laatste grote echte arbeidersoproer: nu veertig jaar geleden.

14junitelegraaf (17k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 14/06/2006 om: 00:19u [link]

Hoe het er aan toegaat in de Chinese iPod fabrieken van Apple

De gedrukte versie van de Engelse Daily Mail publiceerde afgelopen zondag een onthullende reportage over hoe het er aan toegaat in de Chinese iPod fabrieken van Apple.
longhua (11k image)
Stiekem genomen foto in de fabriek in Longhua
Moderne slavernij typeert de arbeidsomstandigheden daar wel het best.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 13/06/2006 om: 22:30u [link]

Bijeenkomsten over alternatieve hulpverlening in New Orleans na orkaan Katrina

Twee Amerikaanse anarchisten die betrokken zijn bij de wederopbouw van New Orleans nadat orkaan Katrina de stad heeft verwoest, zijn momenteel op tournee door Duitsland, Nederland en BelgiŽ.
CommonGround3 (13k image)
Logo van Common Ground, de organisatie van waaruit veel hulp van onderop wordt geboden
Het tweetal Naomi en Liz was eerder te gast waren op de jaarlijkse Pinksterlanddagen in Appelscha.
Klik op meer.
Update 16 juni

=J.B. Arend= op: 13/06/2006 om: 20:42u [link]

Kraken blijft een noodzakelijk maatschappelijk verschijnsel

De wethouders van de vier grote steden met de portefeuille wonen onder hun beheer, waaronder de Haagse PvdA-wethouder Marnix Norder, namen onlangs stelling tegen een mogelijk kraakverbod die door het huidige kabinet momenteel wordt voorbereid.
Medemogelijkgemaakt (21k image)
Spandoekenactie tegen mogelijk kraakverbod
Zij zien kraken als een probaat middel tegen leegstand. Kersvers gemeenteraadslid Bart de Liefde liet in het dagblad Trouw echter weten dat de Haagse gemeenteraadsfractie van coalitiepartner de VVD echter niet achter het standpunt van Norder staat.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 12/06/2006 om: 21:30u [link]

De dagelijkse Balkenzwendel deel 6: effe reintegreren weetjewel

Als je een jaar lang iets van de premies die je betaald hebt terug hebt ontvangen (werkloos bent met bijbehorende uitkering dus) is het tijd voor reïntegratie.

leliehollander1 (21k image)
Twee reïntegratiespecialisten hijsen de bedrijfsvlag - Drachten
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 12/06/2006 om: 19:18u [link]

Partijgebouw CDA omringd door protestspandoeken

Kantoor van Ravage in Amsterdam
Dit is 'm, het spandoek dat sinds eind vorige week aan het kantoor van Ravage hangt. Ooit was het een kraakpand voordat het door de krakers werd gekocht, en nu zit ik hier om dit stukje te typen.
En zo zijn er meer panden door heel het land die deze spandoeken hebben hangen, waaronder bijna alle gebouwen rondom het partijgebouw van het CDA in Den Haag.

Klik op meer

=Peter Barton= op: 12/06/2006 om: 15:31u [link]

De beschermengeltjes van de oliepijpleiding

Half comateus van de hitte en sufgebeukt van het aartsracistische commentaar van het NOS-mannetje dat over voetbal gaat (Portugal-Angola was alleen op Nederland, van 32 netten!) zap ik niet op tijd weg van waar het op de Nederlandse kijkbuis om gaat: de reclame.

opium-poppies (6k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 12/06/2006 om: 01:34u [link]

Bouwen aan de bajes van Babel

Wij bouwen aan de bajes van Babel. Ver van "onze eigen mensen" die er niets van willen verstaan.
Bajesboten1 (20k image)
Actie tegen de bajesboten in Rotterdam (april 2005)
Niet verstaan de talen die er zullen worden gesproken, straks, als de bajes af is en ergens in het industrie gebied wordt neergelegd in de haven.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 11/06/2006 om: 21:19u [link]

Dat wordt werken geblazen in de toekomst - en dat op zo'n hete dag

Nooit zal Montenegro - menselijkerwijze gesproken - meer meedoen aan het WK Voetbal. Daar kan zelfs de NAVO niets aan doen. Eigen schuld. Maar dit gaat niet over voetbal - dat staat aan op de achtergrond - het gaat over de Controlestaat die ons aller internetgedrag gaat opslaan om te kijken of we niet iets stouts doen.
glitter (24k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 11/06/2006 om: 16:06u [link]

Griekse politie valt geweldloze studentendemonstratie aan

Vijf weken duren inmiddels de studentenacties in Griekenland. Inmiddels zijn zoín 70% van de universiteiten bezet, een percentage dat nog steeds verder stijgt.
Greece111iwzzanarcho (22k image)
Griekse anarchisten laten zich niet in elkaar slaan
Afgelopen woensdag vond er een grote demonstratie plaats tegen de onderwijshervormingen in Athene waar zoín 25.000 studenten aan deelnamen. De politie viel de geweldloze demonstratie genadeloos aan.
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 11/06/2006 om: 12:56u [link]

Solidariteitsreis naar Zapatistas in Chiapas (Mexico)

Grassroots Projects organiseert op zondag 25 juni om 14.00 uur een informatiemiddag over een solidariteitsreis naar Chiapas in Mexico.
Zpatistasewis (10k image)
Het vindt plaats in Amersfoort, adresgegevens en routebeschrijving worden verstuurd na aanmelding. De reis zal plaatsvinden in oktober van dit jaar.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 11/06/2006 om: 09:10u [link]

Politie St. Peterburg zet activisten G8 onder druk

Minder dan zes weken voordat de G8-top in het Russische St. Petersburg van start gaat, hebben activisten verklaard dat de politie druk uitoefent om Ďrustigí te blijven.
logoG8Stpetersburg (13k image)
Zowel linkse als rechtse activisten zijn massaal uitgenodigd om op het politiebureau informeel te praten. Eťn activist werd ondervraagd.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 10/06/2006 om: 16:49u [link]

Internationaal weekend van verzet tegen de Green Scare

Dit weekend is er wereldwijd een weekend van verzet gaande tegen de Green Scare in de VS.
GreenScare36865 (33k image)
Actie bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam (9 juni)
Het gaat hier om de vervolging van milieu- en dierenactivisten op grond van antiterrorismewetgeving waardoor de verdachten tot draconische straffen veroordeeld kunnen worden.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 10/06/2006 om: 16:10u [link]

Lijkenhuis Bagdad vertelt het echte verhaal

"Dit is mijn zoon! Hij werd gemarteld en vermoord, ik ben hem voor altijd kwijt!", roept een vader bij het centrale lijkenhuis in Bagdad.
Yarmukmay3yar (17k image)
Het mortuarium Yarmuk in Baghdad
De instelling ontving dit jaar elke maand meer dan duizend lichamen, voor de oorlog waren het er maar twee- tot driehonderd. Geen enkele officiŽle statistiek schetst een even accuraat beeld van de situatie in Bagdad.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 10/06/2006 om: 00:03u [link]

Wordt kraken nu verboden of niet?

Vandaag hebben de ministers Donner (Justitie) en Dekker (VROM) een brief naar de Tweede Kamer gestuurd over het terugdringen van kraken.
WoonrechtRotterdam (16k image)
Actie in Rotterdam tegen de huidige kabinetsplannen (7 juni)
Hoewel de media berichten dat aangestuurd wordt op een kraakverbod, is het maar de vraag of het hier nu werkelijk op zal uitdraaien.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 09/06/2006 om: 16:28u [link]

Congres Brazilie bestormd door landlozen

Leden van de Beweging ter Bevrijding van de Landlozen (MLST) hebben het Braziliaanse parlement bestormd. Na een zware vechtpartij heeft de politie de bezetters m/v verjaagd. Er zijn bijna 550 mensen gearrsteerd, de meesten van hen zijn in een sporthal ondergebracht.

mlst (22k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 07/06/2006 om: 11:50u [link]

Het is nu officieel: veertien medeplichtige landen in Europa

Aan de Raad van Europa zal vandaag het rapport voorgelegd worden over de martelvluchten van de CIA. Veertien Europese staten worden er als medeplichtig aan het vervoeren van gevangenen aangemerkt - waaronder officieel neutrale als Ierland, Zweden en Cyprus.

constantavlieg (153k image)
De luchthaven van Constantsa, met concentratiekamp
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 07/06/2006 om: 01:39u [link]

Het alledaagse nieuws uit Irak

Zesduizend doden in vijf maanden - twaalfhonderd dus per maand, en globaal dus veertig per dag. De slachting van Irak anno 2006. En dit zijn slcehts de cijfers vanBaghdad. In Basra valt ieder uur een dode - en de rest van het land... wie zal het precies kunnen zeggen?

iraqmorgue (8k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 07/06/2006 om: 01:09u [link]

Uitermate geslaagde Pinksterlanddagen 2006

De Pinksterlanddagen die afgelopen weekend in Appelscha plaatsvonden, waren uitermate geslaagd.
appelscha1 (18k image)
Het voetbalveld tijdens de PL (foto: Unia RisueŮo)
Met ruim 500 bezoekers, goed bezochte bijeenkomsten, lekker weer en een uitstekende sfeer was het prima toeven op het anarchistisch terrein 'tot Vrijheidsbezinning' in het voormalige radicale Friese veendorp.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 06/06/2006 om: 23:10u [link]

Pinksterlanddagen loopt ten einde

De 73-ste pinksterlanddagen loopt weer ten einde. Tentjes worden weer opgevouwen en het terrein raakt weer leeg. Ruim 400 bezoekers konden de afgelopen dagen genieten van workshops, discussies en optredens van bands en DJ's.
appelscha11 (54k image)
In de rij voor het eten bij Rampenplan. Foto: Unai Risueño/Ravage Digitaal (Meer foto's)

=Peter Barton= op: 05/06/2006 om: 12:50u [link]

Het succes van het kapitalistisch systeem

Misschien is het in Nederland een beetje een ver-van-mijn-bed-show, maar in BelgiŽ is het alledaagse realiteit. We hebben het over het toenemend zinloos geweld, het toenemende racisme en de toenemende haat voor de medemens. Dit is het verhaal van 'het succes' van het kapitalistisch systeem.

=Henk= op: 03/06/2006 om: 22:28u [link]

Ping op de Pinksterlanddagen

Het heeft even geduurd, maar we kunnen eindelijk artikelen publiceren vanaf de Pinksterlanddagen. En maar goed ook, want ik heb moeite genoeg gedaan om hier te komen. Ik heb er nog pijn in mijn rug van.


Klik op meer

=Peter Barton= op: 03/06/2006 om: 21:30u [link]

Klasse-Justitie?

De Officier van Justitie Tonino gaat vrijuit voor het feit dat hij in 2004 betrapt is op het bezit van kinderporno op zijn computer.
tonino (6k image)
Volgens het OM heeft hij deze plaatjes niet bewust gedownload.
Klik op meer.

=G.Bolus= op: 02/06/2006 om: 11:25u [link]

Live radio vanaf de Pinksterlanddagen

Van 2 tot 5 juni vinden voor de 73ste keer de Pinksterlanddagen plaats in het mooi gelegen Appelscha.
ZRAAppelscha (13k image)
Eveneens zal een samenwerkende vrije radios uit nederland ten tweede male radio gaan maken.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 01/06/2006 om: 15:52u [link]


Powered by Greymatter