Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Boekpresentatie Bert Altena, ‘Machinist en Wereldverbeteraar. Het leven van A.J. Lansen, 1847-1931’

27546a (9k image)

Op vrijdag 29 mei zal historicus Bert Altena in de Amsterdamse anarchistische boekhandel Het Fort van Sjakoo (http://www.sjakoo.nl) spreken over de biografie van de onbekende arbeider en over zijn laatste boek ‘Machinist en Wereldverbeteraar. Het leven van A.J. Lansen, 1847-1931’ dat vorig jaar verscheen bij Uitgeverij Verloren. Na afloop is er kort de gelegenheid voor vragen en discussie.

=ABC Amsterdam= op: 26/05/2015 om: 20:13u [link]

Pinksterlanddagen 2015

Het programma van de Pinksterlanddagen ziet er inhoudelijk belangwekkend uit. De vormgeving online evenwel laat te wensen. We kunnen het hier niet reproduceren, hier een pdf met het overzicht.

emma-250x143 (55k image)

22-25 mei 2015
Kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning
Aekingaweg 1A
Appelscha

=Cornelis Prul= op: 20/05/2015 om: 12:07u [link]

Dode vluchtelingen nog altijd “collatoral damage”

Welke EU landen er precies ten strijde gaan trekken tegen mensensmokkelaars die vluchtelingen per boot van Libië naar Italië overzetten, is nog niet helemaal duidelijk, maar de plannen worden gesmeed, de stemming vast gekweekt.

target-refugees (178k image)

Gisteren, zondag 17 mei, te lezen op nu.nl: Volgens “een Libische veiligheidsadviseur” zou IS haar strijders met “vluchtelingenboten naar Europa” smokkelen. Ik heb daar een artikel uit The Guardian naast gelegd. Het gaat over een EU document waarin een plan wordt uiteengezet om smokkelaarsboten aan te vallen aan de kust van Libië, in elk geval vanuit de lucht, maar de inzet van grondtroepen wordt ook overwogen. De VN zou hiermee akkoord moeten gaan, en dus is het niet verbazingwekkend dat andermaal de troefkaart van terrorismedreiging wordt gespeeld om de stemmen alvast klaar te stomen voor een akkoord.


=Joke Kaviaar= op: 18/05/2015 om: 01:23u [link]

Wiens vrijheid eigenlijk?

Al dagenlang broed ik erop. Iets te schrijven over vrijheid. Maar daar is zoveel over te zeggen dat ik niet goed wist waar te beginnen. Wel... daar gaat-ie dan. Men moet ergens beginnen.

Twee weken geleden zat ik vijf en halve dag vast op de verdenking de knipschaar in het hek van grensgevangenis Kamp Zeist te hebben gezet. Hekken zijn meer waard dan mensenlevens namelijk, vandaar (alleen dat al is om pislink van te worden). De wet beschermt de misdadige apartheidspolitiek al jaren zo en bestempelt al wie het bestrijd als crimineel en extremist. Het waren vijf dagen waarin de buitenwereld slechts tot mij kon doordringen in korte nieuwsberichten en reclameslogans als: “Vrijheid geef je door”... Dan wil je nog meer één ding: dwars door die deur heen.
In nieuwsbulletins kwam in die periode zo ongeveer om de dag een bericht dat honderden vluchtelingen verdronken waren in de Middellandse Zee. VVD en PvdA discussieerden intussen over het 'bed, bad en brood' akkoord dat toen nog niet rond was.

kamp-zeist-hek-muur (24k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 05/05/2015 om: 03:24u [link]


Powered by Greymatter