Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

De deportatie van Ghafuri: vele vuile handen op één buik

Wat is er geworden van Ghafuri??

Een update van de >werkgroep deportatieverzet op zaterdag 25 mei...

wat voorafging: Vijftien minuten: op leven of dood

Op het moment dat ik dit schrijf, wordt voor meneer Ghafuri een juridisch gevecht geleverd, waarvan de uitkomst voor hem het verschil gaat maken tussen leven en dood. Het vliegtuig, waarin hij naar Afghanistan uitgezet zou moeten worden, vertrekt over vijftien minuten.

klm-uitzetagent (44k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 26/05/2013 om: 14:29u [link]

Gesloten luiken in deportatiecentrum Rotterdam

Dagelijks om 15 uur demonstratie bij deportatiecentrum Rotterdam. Voorverzamelen 14 uur Rotterdam CS!

Update Occupy Rotterdam: Vandaag zondag 26 mei 2013 is het precies drie weken geleden dat activisten tijdens de Solidariteitstour van het No Border-netwerk via hun telefonische hulplijn er achter kwam dat er in het detentiecentrum van Schiphol meer dan twintig mensen in hongerstaking waren sinds 30 april 2013. Een dag later begon een hele grote groep vluchtelingen in Rotterdam met hun honger- én dorst-staking.Inmiddels zijn we dus drie weken verder.

geslotenluiken400px (102k image)
foto: tijdens solidariteitsdemonstratie zaterdag 25 mei sloot het centrum de luiken waardoor geen contact met binnen meer mogelijk was.

Van de groep hongerstakers zijn velen weer gaan eten en drinken. De woordvoerder van de Rotterdamse groep is
vrijgelaten. Anderen zijn overgebracht naar Vught of Scheveningen. Afgelopen vrijdag werd een voormalige hongerstaker opgenomen in het St.Franciscus Ziekenhuis. In Kamp Zeist zijn ook mensen in hongerstaking.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 26/05/2013 om: 14:22u [link]

Brussel - huiszoekingen bij kameraden

Brussel - Op 22 mei 2013 vielen tientallen flikken van de antiterroristische sectie van de federale politie 3 woningen binnen van anarchistische en anti-autoritaire kameraden, net zoals in de anarchistische bibliotheek Acrata werd de inval opgevolgd door een huiszoeking. Alle aanwezige personen (11) werden aangehouden en meegenomen naar de kantoren van de federale politie.

De beschuldigingen zijn: lidmaatschap van een terroristische organisatie, criminele vereniging en brandstichting. De operatie kreeg de naam "As" en wordt gevoerd door onderzoeksrechter Isabelle PANOU, jammerlijk bekend voor haar lange carrière in dienst van de staat.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 25/05/2013 om: 15:40u [link]

Burgers mogen helpen bij jacht op vluchtelingen

Bij de klopjacht op zogenaamde illegalen wordt de laatste tijd zonder schroom via Burgernet de assistentie ingeroepen van burgers. De collaborateurs van gisteren zijn de helden van vandaag.

Wie zijn eigenlijk die burgers?

Afbeelding-Burgernet-400 (93k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 25/05/2013 om: 14:30u [link]

VERBODEN TE LEVEN

Laat ik vertellen hoe de Haagse politiek het 'illegalen'probleem oplost...

Terwijl in de Tweede Kamer wordt vergaderd over de toekomst van vluchtelingen, tikt voor honger- en dorststakende vluchtelingen in de grensgevangenissen in dit land de klok onverbiddelijk door. Zij strijden al weken voor hun vrijheid. Het enige en als altijd even botte antwoord dat zij krijgen van de voor immigratie en asiel verantwoordelijke staatssecretaris Fred Teeven is: Een hongerstaking is geen grond voor een verblijfsvergunning.

Wij vragen ons af: Wát is eigenlijk wèl een grond voor een verblijfsvergunning?

teeven-schaamt-niet400 (214k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 23/05/2013 om: 20:08u [link]

ZELFBESTUUR

LMl.omslag (125k image)

De arbeidersklasse heet niet meer te bestaan. Toch komen we nog steeds twee groepen mensen tegen: zij die uitbuiten en zij die uitgebuit worden. Wat dat aangaat woedt er immer nog een strijd rond onverzoenlijke tegenstellingen, een strijd tegen uitbuiting. Aldus opent 'Le Monde libertaire' het bijzondere nummer met het thema zelfbestuur (nummer 49, mei-juni 2013).

Klik op meer.


=Thom= op: 22/05/2013 om: 10:36u [link]

Mishandelingen in deportatiebajes Rotterdam: demo's en acties deze week

Hongerstakers worden nu ook mishandeld. Ook nog mensen in de iso. Een man overgebracht naar Landelijke Afzonderings Afdeling in Vught. Vertouwensarts komt er niet in. En justitie liegt dat ze barst!

mishandeld* (66k image)

De actie agenda van deze week:

Dagelijks: Demonstratie bij het detentiecentrum Rotterdam. Voorverz. 14 uur R'dam CS. 15 uur bij het DC.

* Dinsdag 21 mei: Grote bijeenkomst bij Detentiecentrum Rotterdam

* Woensdag 22 mei: Demonstratie tegen strafbaarstelling illegaliteit

* Vrijdag 24 mei: Decentrale solidariteitsdag voor hongerstakers

http://no-border.nl
http://deportatieverzet.nl=Joke Kaviaar= op: 21/05/2013 om: 00:31u [link]

Afsluiting programma 'Yours in Solidarity' 17 mei

De afgelopen maanden heeft Nicoline van Harskamp haar werk tentoongesteld in NASA in Amsterdam. De tentoonstelling is nog tot 19 mei te zien en is gebaseerd op het correspondentie-archief van de in 1999 overleden Haagse anarchist Karl Kreuger.
=Kees Stad= op: 16/05/2013 om: 14:11u [link]

David Rovics weer in Nederland


Op de valreep de agenda van de tournee van David Rovics in Nederland - bij De Valreep onder andere...
INGELAST: optreden 19 mei op Ruigoord Poëziefestival, met Armand

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 15/05/2013 om: 16:47u [link]

Pinksterlanddagen 2013

Het programma van de Pinksterlanddagen in Appelscha, 17-20 mei aanstaande, staat hier online.

220px-Tot_vrijheidsbezinning (16k image)

Een tekst over een van de onderdelen volgt als je op meer klikt...

=Cornelis Prul= op: 15/05/2013 om: 12:19u [link]

De grensgevangenis als modern concentratiekamp

Als Teeven de dorststakende wanhopige vluchteling Nessar in de grensgevangenis van Rotterdam laat creperen, heeft hij nog niks geleerd van de dood van Dolmatov. Dat was ook niet te verwachten van een man die volhardt in het oplossen van het illegalenprobleem, en die daartoe in navolging van al zijn voorgangers de mensen eerst in een groep indeelde, namelijk de '(illegale) vreemdelingen', om deze groep vervolgens af te schilderen als een bedreiging voor de Nederlandse samenleving. Dit is één van de kenmerken van het fascisme, zie punt 3 in: de 14 definierende kenmerken van het fascisme.

in-solitary (369k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 12/05/2013 om: 03:44u [link]

Situatie dorststaker Nessar in detentiecentrum Rotterdam NU levensbedreigend

De nieren van Nessar geven het op!

Detentiecentrum Rotterdam nu: MARTELING: ONMISKENBAAR en FLAGRANT


Nessar leest zijn verklaring voor

Apartheid-Wall (37k image)

Nessar, de woordvoerder van de groep hongerstakers in detentiecentrum Rotterdam die gisternacht werd geïsoleerd van de groep, bereikt een kritiek stadium. Na vier dagen dorststaking beginnen zijn nieren het op te geven. Ondanks dat weigert hij om in het ziekenhuis opgenomen te worden. Hij heeft ook verklaard dat hij geen kunstvoeding of medicijnen toegediend wil krijgen.=Joke Kaviaar= op: 12/05/2013 om: 01:19u [link]

pinksterlanddagen programma compleet

Nog een weekje te gaan voordat het anarchistisch festival de Pinksterlanddagen begint. We zijn ontzettend blij en trots op een fantastisch programma. Divers en radicaal, filosofisch, solidair, actief en inspirerend. Naast het avond- en kinderprogramma zijn nu ook het film- en inhoudelijk programma bekend. Check onze website voor het complete rooster en voor de uitgebreide omschrijvingen van de workshops, discussies en lezingen. www.pinksterlanddagen.org

Only a week until the anarchist festival the Pinksterlanddagen start. We are happy and proud to present a fantastic program. Diverse and radical, philosophical, solidary, active and inspiring. Apart from the childrens- and evening program, the film- and workshop program are also complete. Check our website for the schedule and the descriptions of the workshops, lectures and discussions. www.pinksterlanddagen.org=AGA= op: 10/05/2013 om: 16:45u [link]

Honger- en dorststakingen in grensgevangenissen - hongerstaker gedeporteerd / demo 11 mei

UPDATE: ARKEFLY ziet AF van deportatie! Daar kan KLM nog van leren!

- Vanmorgen kreeg de Werkgroep Deportatieverzet een alarmerend telefoontje uit Schiphol. S. wordt vanmiddag gedeporteerd naar een land in Afrika*, waar hij niet vandaan komt. Het gebeurt vaker dat vluchtelingen worden gedeporteerd naar een land waar ze nog nooit zijn geweest.

hungry-until-freedom (22k image)

- Print deze solidariteitsverklaring en plak de straten vol!
- Doe mee met de demonstratie 11 mei bij grensgevang Schiphol, verzamelen 13 uur Amsterdam: Bollox (Eerste Schinkelstraat 14-16, Amsterdam)!

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 10/05/2013 om: 11:59u [link]

Laat Teeven zich afvragen: hoe lang zet hij mensen nog aan tot wanhoopsdaden?

Laat de dorststakers niet sterven!

Sinds zondag is bekend dat vluchtelingen opgesloten in de grensgevangenissen van Schiphol en Rotterdam in actie zijn gekomen en hun vrijheid eisen. Zij doen dat door in honger- en zelfs dorststaking te gaan. De actie van de vluchtelingen zou nooit naar buiten zijn gekomen als niet juist enkele dagen na aanvang van deze actie een demonstratie van No Border Activisten was langsgekomen en wel op bevrijdingsdag: 5 mei.

HELP (22k image)

Het is deze samenloop van gebeurtenissen die gemaakt heeft dat velen nu op de hoogte zijn van de opsluiting, en van de verschrikkelijke omstandigheden, de angst en onzekerheid van mensen die juist daarvoor gevlucht zijn: voor vervolging, geweld, terreur. Wij, activisten van het No Border Netwerk, vinden het verschrikkelijk dat de vluchtelingen in de grensgevangenissen geen ander middel meer zien dan de hongerstaking, of zelfs dorststaking om de stilte en de muren te doorbreken. Het is daarom dat we hen steunen, door hun strijd wereldkundig te maken.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 09/05/2013 om: 00:40u [link]

CEL = CHANTAGE!

(onderstaande artikel is geschreven n.a.v. een op zondag 5 mei bekend geworden hongerstaking in de grensgevangenis van Schiphol. Lees hier het eerste persbericht. Lees hier het vervolg over intimidatie. Volgens de berichten van maandag 6 mei waren 17 hongerstakers ermee opgehouden maar waren er ook weer 10 bij gekomen)

CEL = CHANTAGE!

Ik voorspel het alvast: nu een groep vluchtelingen die is opgesloten in de grensgevangenis op Schiphol in hongerstaking is, zal de politiek eensgezind alsvolgt reageren: “Dat is chantage”.
Van Anton van Kalmthout en Sharon Gesthuizen van de SP tot Sietze Fritsma van de PVV, ze zijn het er allemaal over eens. “Wij maken ons zorgen over de precedentwerking!” Hoe ik dat weet?

hongerstaking (51k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 07/05/2013 om: 01:20u [link]

Brabantse anarchisten houden infotour

De Brabantse Anarchistische kring (BAK) organiseert in een viertal Noord-Brabantse steden een reeks informatieavonden.
b_a_k_by_braboanarcho-d5yh0wa (13k image)
Daarin presenteert ze een inleiding “Wat Is Anarchisme”, in de vorm van een bescheiden praatje toegelicht met videomateriaal.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 04/05/2013 om: 21:37u [link]


Powered by Greymatter