Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

APPELSCHA CALLING!!!

100_1988 (1041k image)
Want, over 2 weken is het alweer zover, dan vinden er in Appelscha de jaarlijkse anarchistische Pinksterlanddagen plaats. De Pinksterlanddagen 2011 zijn van vrijdag 11 juni tot en met maandag 13 juni. En ook dit jaar is het weer gelukt een interessant programma samen te stellen.
Zie: "more" voor een greep uit het programma

De Pinksterlanddagen vinden plaats op het kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, Aekingaweg 1a in Appelscha. Het terrein is per openbaar vervoer bereikbaar met lijn 15 of 19 vanaf de NS-stations Assen en Heerenveen. De kosten voor de PL zijn 12,50 euro. Hierbij is het kamperen, de boekenbeurs inbegrepen, maar het eten niet. Vergeet je kampeerspullen niet!

Zie voor uitgebreidere informatie de webstek www.pinksterlanddagen.nl.
De voorbereidingsgroep is bereikbaar via het emailadres: pinksterlanddagen@hotmail.com

=AGA= op: 28/05/2011 om: 13:00u [link]

Kernenergie of lokale energieopwekking?

seek=255-Kerncentrale_in_Borssele.ogv (13k image)

De Haagse Mug nodigt uit
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 25/05/2011 om: 21:59u [link]

STOPPEN MET SLACHTEN

Slachten (48k image)

Je hoeft geen vegetariër te zijn om te erkennen dat er in veel gevallen meedogenloos met dieren wordt omgegaan. De ‘kiloknallers’ vlees van supermarkten liggen in prijs onder die van honden- en kattenvoer. Die kiloprijs wordt mede gehaald met behulp van hormonen- en waterinjecties. Bio-industrie, megastallen, agrarische maffia. Het zijn moderne uitwassen. Het verhaal over gebruik en misbruik van dieren en de strijd ertegen kent zijn aanvang ver in de tijd terug.

Klik op meer.


=Thom= op: 22/05/2011 om: 09:31u [link]

Tegen koningshuis en politie? Levenslang!

erwinpleis (31k image)
Nee, Erwin Lensink is voorzover ik weet geen anarchist. Hij is republikein, mag dat ook?
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 21/05/2011 om: 16:27u [link]

Krakers Draaien Door

In mei 2011 kondigt de gemeente Amsterdam aan weer 11 gekraakte panden te ontruimen. Burgemeester van der Laan zet hiermee de ramkoers door die hij sinds de invoering van het kraakverbod heeft gevoerd.
krakendraaitdoor (275k image)
Een van de panden die binnen 8 weken wordt ontruimd is de Lange Leidsedwarsstraat 35.

=AGA= op: 21/05/2011 om: 15:29u [link]

5 juni lawaaidemonstratie bij Kamp Zeist

contact (156k image)
contact maken

Zondag 5 juni houden we weer een solidariteitsdemo bij Kamp Zeist - een van de vele gevangenissen van Fort Europa voor mensen zonder vereiste verblijfspapieren.


=Janneke= op: 20/05/2011 om: 14:06u [link]

Spaanse revolutie, 2011?


De "nieuwe, sociale media".
In verband met de omwentelingen in Tunesië en Egypte heb ik eerlijk gezegd niet geloofd in het mobiliserend effect ervan. Ja, via Twitter waren de ontwikkeligen te volgen en AlJazeera zond het Tahrirplein live uit op mijn laptop. (Het Parelplein in Manama, Bahrein, lieten ze achterwege, tenslotte wordt het station betaald door de koninklijke familie van Qatar).
Maar Spanje? Revolutie via facebook, twitter, youtube?
Waarom ook niet?
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 20/05/2011 om: 12:27u [link]

Fanmail van BAM BESMET BEDRIJF

Op 21 april werd Werkgroep Stop Deportaties aangenaam verrast door fanmail van een aandeelhouder van BAM BESMET BEDRIJF. Aangenaam, omdat het de eerste keer is dat er iemand van BAM reageert op de campagne, en wel op de actie tijdens de aandeelhoudersvergadering, alleen begrijpt hij ons 'niet helemaal'.

BAM_bouwt (140k image)

Welkom in de wereld van Tom Hartman, aandeelhouder van BAM BESMET BEDRIJF!

klik op meer

=Joke Kaviaar= op: 11/05/2011 om: 17:38u [link]

NIEUWE VORMEN VAN FASCISME ?

rubon363 (57k image)

De verrechtsing in Europa zet door. Zo lijkt het althans. Natuurlijk vraagt dit om bestrijding. Maar welke methodes zijn daarbij het effectiefst? Om op die vraag antwoord te geven, zal men onder meer analyses moeten maken van de grondslagen van die verrechtsing. Velen houden zich daarmee bezig. De nieuwste uitgave van het Franse tijdschrift VACARME, een tijdschrift tussen kunst en politiek, geleerd en activist, zoals het zich noemt, heeft een groot deel gewijd aan de vraag of we met nieuwe vormen van fascisme van doen hebben? Komt daar ook het antwoord op?

Klik op meer.


=Thom= op: 09/05/2011 om: 15:46u [link]

DE AS 173 / 174 IS UIT

Beeld173:4 (70k image)

Zoals duidelijk in beeld is gebracht, het thema van De AS gaat over anarchisme in Spanje. Het Jaarboek gedeelte telt artikelen die actuele debatten aangaan. De rubrieken zitten weer boordevol uiteenlopende informatie over tijdschriften, boeken en wat velen overigens bezighoudt.

Klik op meer.


=Thom= op: 06/05/2011 om: 11:28u [link]

5 mei 2011: Fietstocht naar bouwplaats uitzetbajes Schiphol

Niet de bevrijding vieren, maar de vrijheid eisen!

Ter herinnering: Donderdag 5 mei 2011
Fietstocht naar bouwplaats detentiecentrum Schiphol
Verzamelen: 13 uur, Bollox Amsterdam, Eerste Schinkel­straat 14-16
Neem voldoende water, en bandenplakspullen, mee!

Sloterweg_copy (268k image)

Het lijkt zo ver weg. Dat is altijd zo met detentie- en uitzetcentra. Ze zetten die dingen precies neer waar ze moeilijk te vinden en te bereiken zijn.

Op Schiphol bouwt BAM BESMET BEDRIJF aan de zoveelste en hoopt dat ongestoord te kunnen doen. Werkgroep Stop Deportaties nodigt iedereen uit mee daarheen te fietsen.

klik op meer


=Joke Kaviaar= op: 02/05/2011 om: 12:45u [link]

Persbericht: 1 mei-demonstratie voor een radicaal andere samenleving

Aanstaande zondag is het 1mei, de dag van de arbeid, een dag van feest, solidariteit en verzet. Daarom gaan we de straat op. Voor onszelf en uit solidariteit met al diegenen die verwikkeld zijn in de sociale strijd. Voor onze sociale verworvenheden zoals de 8-urige werkdag, het minimumloon, verzekering tegen werkloosheid en ziekte, en recht op (vakbonds)organisatie is er een heftige internationale strijd gevoerd.
mei75649 (15k image)
Sinds enkele jaren wordt er in Nederland door een verbond van jongeren, studenten, werkers, migranten en uitkeringsgerechtigden een strijdbare demonstratie georganiseerd voor een radicaal andere samenleving. Dit jaar vindt deze demonstratie plaats in Utrecht en staat ze in het teken van de bezuinigingen en het precaire bestaan van de werkende mensen.

Startpunt Utrecht Zuilen om 14:00

Klik op meer!

=J.B. Arend= op: 01/05/2011 om: 14:07u [link]


Powered by Greymatter