Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Nieuwe Links Pagina (up)

Voor geïnteresseerden, de pagina met links is vernieuwd.
Allerlei Links naar sites die interessant kunnen zijn voor Anarchisten.
Wellicht staan er Links bij die je nog niet kent.

Mocht je nog interessante Anarchistische links voor DeVrije hebben, post ze in een reactie.
Indien ze voldoen aan de vraag dan worden ze zeker opgenomen in het rijtje.

=G.Bolus= op: 31/05/2010 om: 10:33u [link]

AS nummer over crisis verschenen

Afgelopen week verscheen de nieuwste editie van het tijdschrift De AS, dit maal deels gewijd aan de huidige crisis in het kapitalisme.
OmslafAS169170 (51k image)
Aangezien het een jaarboek betreft staan er ook diverse andere artikelen in vermeld.
Klik op meer voor de redactionele inleiding van dit nummer.

=J.B. Arend= op: 29/05/2010 om: 13:19u [link]

Anarcho festival in Zwolle

Op zaterdag 3 juli 2010 vindt er in Sociaal Centrum Het Zwarte Water te Zwolle een zomerfestivalletje plaats.
schets_stippen[1] (61k image)
Naast het nodige muzikale vertier is er ook een anarchistische boekenmarkt.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 27/05/2010 om: 20:40u [link]

RECLUS : LIBERTAIRE SOCIAAL-GEOGRAAF

elisee_reclus (29k image)

Wie nog wat ‘vlieguren’ over heeft, kan heden in een ongekende snelheid grote delen van de wereld bezoeken. Veel tijd ben je aan het reizen zelf niet kwijt. Dat was een eeuw geleden wel anders. Toch waren er ook toen mensen die gepassioneerd door het werk dat zij deden, de hele wereld over gingen, hun leven lang, zoals de Franse geograaf en anarchist Elisée Reclus (1830-1905). Over hem, onvermoeibare globetrotter, vriend van Bakoenin en Kropotkin, voorvechter van de libertaire gedachte is opnieuw een biografie verschenen.

Klik op meer.


=Thom= op: 26/05/2010 om: 11:27u [link]

Buitgemaakte papieren: geweld tegen gevangenen

(overgenomen van Indymedia, 'Boris Boef & de Boze Bajesklanten')

Download snel het PDF bestand en verspreid het verder! Het PDF bestand bevat onthullende informatie over de Landelijke Bijzondere Bijstandseenheden, LBB. Dit is de ME die wordt ingezet in gevangenissen, huizen van bewaring, en detentiecentra. Ze zijn goed getraind, gewelddadig, en ze stellen valse rapportages op. Een voorbeeld daarvan staat in het PDF.

foto_indymedia_lbb-1_klein (100k image)

Het PDF bevat ook gevoelige informatie voor de wereldpers over vervoer van verdachte van het international criminal court, en veel meer.

klik op meer

=Joke Kaviaar= op: 25/05/2010 om: 16:38u [link]

Ferdinand Domela Nieuwenhuis Universiteit

Op 16 mei 1969 klommen vijf studenten het gebouw binnen, hierna lieten ze honderden andere studenten binnen. Ze doopten het gebouw om tot de ‘Ferdinand Domela Nieuwenhuis Universiteit’. De studenten vonden allerlei geheime informatie en kopieerden deze. De politie wilden de bezetters zo snel mogelijk uit het gebouw krijgen. De rector werd ingeschakeld om de bezetters uit het gebouw te praten. Waarop de studenten zongen: ‘We gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet.’ Uiteindelijk moesten de studenten toch opgeven. Op 21 mei maakte een grote groep politieagenten een einde aan de bezetting.

vrijemaagd (27k image)
Klik op meer=Kees Stad= op: 21/05/2010 om: 13:10u [link]

Voorbereiding Pinksterlanddagen in volle gang

De voorbereidingen van de Pinksterlanddagen zijn vandaag van start gegaan op het kampeerterrein 'Tot Vrijheidsbezinning'in Appelscha.
Appelscha20052010d (39k image)
Vorig weekend is de eerste tent opgezet, vandaag volgden de kramen en diverse attributen in het kader van de sfeervolle aankleding.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 21/05/2010 om: 00:41u [link]

Oproep: Neem je posters en spandoeken mee naar Appelscha!

Neem al je spandoeken en posters uit jouw stad mee naar de Pinksterlanddagen in Appelscha!
Alle posters worden op grote schermen geplakt en vormen samen een overzicht van alle activiteiten die het afgelopen jaar door heel nederland zijn georganiseerd! Zorg dat ook jouw stad gezien wordt!
PL201067349 (26k image)
Ook qua spandoeken was afgelopen jaar een geweldig jaar. Het ene na het andere meesterdoek was op straat (of Indymedia) te zien. We zouden graag deze spandoeken ophangen op en rond het kampeerterrein. Hoe meer meters stof, hoe meer inspiratie en sfeer!
Tot in Appelscha! (Waar ook een workshop spandoekmaken wordt gehouden!)

=J.B. Arend= op: 17/05/2010 om: 21:37u [link]

Manifestatie tegen kraakverbod dinsdag 18 mei Plein Den Haag

Inmiddels is het vrijwel zeker dat de Eerste Kamer aanstaande dinsdag 18 mei gaat stemmen over het wetsvoorstel “Kraken en leegstand”, het wetsvoorstel dat bedoeld is om kraken te verbieden. Het is nog allerminst zeker wat er uit deze stemming gaat komen.
KrakenGaatDoor (33k image)
Wel is het zo dat de partijen die in de Tweede Kamer voor het kraakverbod hebben gestemd ook een meerderheid vormen binnen de Eerste Kamer. Om nogmaals een geluid tegen dit kraakverbod te laten horen zal er tijdens de stemming opnieuw actie gevoerd worden op het Plein in Den Haag en wel vanaf 17.00 uur.
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 17/05/2010 om: 21:24u [link]

VOLGEND JAAR DE REVOLUTIE


Politie (53k image)

‘L’An prochain la révolution’ (Volgend jaar de revolutie). Het drukt de hoop uit op een betere wereld. Een wereld zonder huurlingen, de politie, die voor de ‘macht’ het vuile werk opknappen. Een wereld zonder intimidatie.

Klik op meer.


=Thom= op: 16/05/2010 om: 18:21u [link]

Evaluatie 1 mei-demonstratie Nijmegen op Pinksterlanddagen

De groep die dit jaar in Nijmegen de tweede radicale antikapitalistische 1 mei demonstratiein Nijmegen organiseerde, gaat deze op de PL evalueren.
Nijmegen1mei2010 (18k image)
Het was een bewogen dag met een strijdbare demonstratie, veel politiegeweld en een interessant debat over het organiseren van solidariteit.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 15/05/2010 om: 17:04u [link]

Wat is er toch met de Zes van Servië aan de hand?

Op 23 april zou het proces tegen de zes anarchosyndicalisten, die nu al vanaf 4 september door politie, justitie en fascisten – ten onrechte - worden vervolgd voor een molotovcocktail naar de Griekse ambassade, worden afgerond met een vonnis.
belgradesixabc (101k image)
Na het verstrijken van deze dag heeft niemand van de anarchistische pers iets meer bericht. Maar tijdens een bijeenkomst van de CRIFA, de contactvergadering van de Internationale van Anarchistische Federaties, in Berlijn werd beraadslaagd over steun aan onze kameraden en dus kwam er ook nieuws.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 12/05/2010 om: 22:09u [link]

Anarchie is strijd voor het leven, niet voor de dood.

Naast veel stilte van de kant van de radicale beweging in Griekenland na de massale demonstraties op 5 mei en de tragische dood van drie mensen in een bank die bij de rellen in brand vloog, zijn er een aantal ronkende verklaringen verschenen waarin de schuld voor de dood bij de eigenaar van de bank gelegd wordt, die immers de werknemers gedwongen had in de bank te verschijnen en geen deugdelijke veiligheidsvoorzieningen aangelegd had. Onderstaande verklaring vindt die houding te makkelijk en zelfs laf. De verantwoordelijken zijn in de eerste plaats degenen die de bank in brand hebben gestoken. En het feit dat algemeen aangenomen wordt dat dat anarchisten zouden kunnen zijn, zou te denken moeten geven. (vertaling: globalinfo.nl)

Klik op meer

fotodiasikemz (78k image)

Een alledaags beeld in Griekenland dezer dagen: demonstranten aangevallen door politie. Merk op dat de politie gemakshalve police heet, misschien vinden EU en IMF dat leuker staan, kunnen ze tenminste lezen. Demonstranten worden verontrustend genoeg altijd met geblokte of weggesneden gezichten afgebeeld, of consequent a tergo zoals hier. De politie zou natuurlijk ook kunnen besluiten de andere kant te kiezen - ook hier vallen klappen van forse loonsverlaging binnenkort. [-toevoeging C.Pl]
=Kees Stad= op: 11/05/2010 om: 02:17u [link]

Vrijdag 14 mei, Picketline Randstad

Aanstaande vrijdag is er weer een landelijke picketline/flyer actie bij Adecco en Randstad georganiseerd tegen het ronselen van bewakers voor detentiecentra. In Amsterdam is dat deze keer bij de Randstad vestiging aan de Admiraal de Ruijterweg 21 om 12uur. (De vestiging zit ter hoogte van de Willem de Zwijgerlaan, dat is vanuit het centrum De Clerqstraat volgend over de brug aan de rechterkant.)

picket33b (21k image)=AGA= op: 10/05/2010 om: 12:41u [link]

Uitgebreid en gevarieerd programma op Pinksterlanddagen 2010 in Appelscha

Een uitgebreid en gevarieerd programma kenmerken de Pinksterlanddagen die ook in het Friese Appelscha gaan plaatsvinden.
AffichePL2010a (28k image)
Het is dit jaar 77 jaar geleden dat het terrein ‘Tot Vrijheidsbezinning’ werd aangekocht waar het politieke festival sindsdien jaarlijks plaatsvindt tijdens het pinksterweekend. Tal van groepen en organisaties verlenen hun medewerking aan de grootste anarchistische manifestatie die ons land kent.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 09/05/2010 om: 21:09u [link]

Vrijwillige collaborateurs

sans_papier_expulsable (26k image)
vreemdeling, te verwijderen

Beste burger, de overheid heeft u nodig. Help mee Nederland van de vreemdelingen te ontdoen. Het is hún plicht Nederland te verlaten, het is úw plicht de overheid te helpen ze te verwijderen. U kunt kiezen uit onder meer de volgende mogelijkheden:

=Janneke= op: 06/05/2010 om: 13:05u [link]

Anarchisten voor het gerecht gesleept in Engeland, april 1945

Ter gelegenheid van de Wereld Dag van de Persvrijheid op 3 mei besteedt het IISG in 2010 aandacht aan een episode uit de Engelse geschiedenis waarin het antimilitarisme van anarchisten uit de kring van Freedom tijdens de Tweede Wereldoorlog de hoofdrol vervullen.
FreeThePress (24k image)
Free The Press Campaign in 1945
Hun activiteiten rond de publicatie van War Commentary vormde aanleiding tot vervolging van een aantal van hen op het einde van de oorlog.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 05/05/2010 om: 22:03u [link]

The Roosterz spelen in Appelscha

De band The Roosterz spelen op zaterdagavond tijdens de Pinksterlanddagen in Appelscha.

The Roostersz tijdens de soundcheck voor hun optreden bij de kameraden in Emmen

Ze zijn een ska/reggae/rocksteady band uit de provincie Drenthe. De roots van de leden liggen her en der in de wereld zoals in Nederlands-Indië, Zuid Amerika, Zuid Europa en natuurlijk Nederland.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 05/05/2010 om: 20:42u [link]

La Patagonia Rebelde op filmavond Pinksterlanddagen

Tijdens de Pinksterlanddagen wordt op vrijdagavond de film "The Rebel Patagonia" (La Patagonia Rebelde) van Héctor Olivera vertoond.

Vergadering met portretten van Proudhon, Bakoenin en Kroptkin tussen een rode en zwarte vlag

Deze film uit 1974 toont de repressie tegen en de strijd van de hoofdzakelijk anarchistische georiënteerde landarbeiders uit Patagonië in het uiterste zuiden van Argentinië in de jaren 1920/1921.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 05/05/2010 om: 20:21u [link]

POLITIE ! DAT ZEGT AL GENOEG.

Huurling (77k image)

‘Wat is het tegendeel van de politie? Bandieten? Neen, want orde en wanorde zijn altijd in dezelfde hand!’. Dit citaat geeft de Franse historicus en libertaire denker Maurice Rajsfus zijn boek over politieoptredens in Frankrijk mee. En de vele items op deze site van de afgelopen dagen over politieoptreden in binnen- en buitenland bevestigen het citaat.

Klik op meer.


=Thom= op: 04/05/2010 om: 11:24u [link]

Financiële crisis en Amerika

Met als grote voorbeeld de man met de scherpe tong, Anton Constandse, zal ik als nieuwkomer hier proberen mijn gedachten over de financiële crisis in relatie tot Amerika op elektronisch papier te krijgen.
anton_constandse05 (34k image)
Anton Constandse

En doe dat kijkend naar de manier waarop in amerikaanse soapseries speciaal gericht op jongeren met diezelfde jongeren wordt omgegaan. Het taalgebruik met z'n vele geweldsuitdrukkingen en respectloosheid t.o.v. de andere die niet precies in de groep past is tekenend voor de amerikaanse cultuur.
Klik op meer.

=Black Box= op: 03/05/2010 om: 22:07u [link]

Documentaire 'Leegstand zonder zorgen' op Pinksterlanddagen

De documentaire ‘Leegstand zonder zorgen’ van Abel Heijkamp zal op de Pinksterlanddagen te zien zijn.
AbelHeijkamp (8k image)
Abel Heijkamp

In de reportage volgt de filmmaker zes ‘antikrakers’ en kijkt hij naar de keerzijde van antikraak: het wonen zonder huurbescherming. Hij interviewt ook de twee grootste antikraak-bureaus, Camelot en Ad Hoc, om te zien hoe antikraak in de praktijk werkt. Abel komt zelf toelichting geven en een update over de laatste ontwikkelingen.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 03/05/2010 om: 21:31u [link]

Griekse auteur over Griekse opstand naar Pinksterlanddagen

Een van de Griekse auteurs van het zeer recente boek over de Griekse opstand, "We are an image from the future" (uitgegeven bij AK Press) komt naar de Pinksterlanddagen.
WeAreanImageFromtheFutureTheGreekRevoltofDecember2008 (87k image)
Tasos Sagris komt praten over de Griekse opstand die in december 2008 ontstond naar aanleiding van de dood van de 15-jarige Alexis Grigoropoulos door toedoen van de politie.
Klik op meer.


=J.B. Arend= op: 02/05/2010 om: 22:58u [link]

Palestijn Hazem Jamjoum komt op Pinksterlanddagen spreken

De Palestijnse spreker Hazem Jamjoum (27) zal op zijn tour door Nederland ook de Pinksterlanddagen aandoen.

Hij is een kundig spreker die goed thuis is in de huidige problematiek van de Palestijnen en niet onsympathiek staat tegenover het anarchisme.
Klik op meer.=J.B. Arend= op: 02/05/2010 om: 22:12u [link]

Politie provoceert 1 mei demonstratie Nijmegen

Zo’n 250 mensen namen vandaag deel aan de antikapitalistische 1 mei demonstratie in Nijmegen die voor die streed voor vrijheid, welvaart en bloemetjesjurken!


Beelden die tonen hoe onverantwoordelijk de politie in stormt op demonstranten in gezelschap van kinderen!

Halverwege de demonstratie bij het uitzendbureau Adecco, dat personeel werft voor de detentiecentra waar illegalen worden opgesloten, greep de talrijk aanwezige en voortdurend provocerende ME hardhandig in.
Klik op meer (wederom ge-updated 3 mei).

=J.B. Arend= op: 01/05/2010 om: 22:07u [link]

Heftige 1 mei demonstraties in Griekenland

In Griekenland zijn de traditionele 1 mei demonstraties bijzonder heftig verlopen. Zowel in Athene als in Thessaloniki waren er stevige confrontaties met de oproerpolitie. In Athene werden kort na het middaguur zelfs brandbommen gegooid naar de oproerpolitie.


Beelden van CNN waarin demonstranten brandbommen gooien naar de oproerpolitie

De politie zette traangas in.
Klik op meer

=J.B. Arend= op: 01/05/2010 om: 17:39u [link]

Grote anti-kernenergie actie in Duitsland

Meer dan 120.000 mensen hebben op zaterdag 24 april in Duitsland een menselijke keten gevormd van de kerncentrale in Brunsbüttel naar de kerncentrale in Krümmel.


Videoverslag van onze geestverwanten van Graswurzel TV uit Duitsland

Deze massale actie tegen kernenergie, de eerste sinds jaren bij onze oosterburen, had als doel de aandacht te vestigen op de vele storingen waarmee beide centrales regelmatig te kampen hebben. Ze leveren beiden al twee jaar geen stroom meer aan het net!
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 01/05/2010 om: 17:07u [link]

Hulp aan San Juan Copola door anarchisten eindigt in een bloedbad

Bij een aanval op een konvooi anarchisten en mensenrechtenactivisten in het zuiden van Mexico zijn zeker twee mensen -een Mexicaan en een Fin- om het leven gekomen. Tenminste zes mensen, onder wie een Belg, een Italiaan, een Fin en twee Mexicaanse journalisten, wordt sinds de aanval vermist.
SanJuanCopola042010 (20k image)
De voertuigen van het konvooi
Het konvooi was, onder begeleiding van leden van een plaatselijke linkse groepering, met zo'n veertig mensen onderweg naar San Juan Copala in de deelstaat Oaxaca. Deze stad wordt belegerd door paramilitaire troepen, die de toegangswegen blokkeren.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 01/05/2010 om: 14:24u [link]

1 mei demonstratie in Nijmegen

Zaterdag 1 mei komt een verbond van antikapitalisten in Nijmgen om 14.00 op straat om de eerste mei te vieren. 1 mei is de dag van de arbeid en internationaal een dag van feest en strijd!
Flyer1mei2010Nijmegen (39k image)
Op deze dag betuigen we onze solidariteit met iedereen die strijdt tegen uitsluiting, onderdrukking of uitbuiting. Met als uiteindelijke doel: een vrije, solidaire samenleving, wereldwijd.

=J.B. Arend= op: 01/05/2010 om: 14:00u [link]

Vrije Bond actie bij Servische ambassade

Op donderdag 22 april hield De Vrije Bond een protesdemonstratie voor de Servische ambassade om de vrijheid te eisen voor de zes anarchosyndicalisten van de ASI, die nu in Servië door politie en justitie worden vervolgd en door fascisten bedreigd.
VrijeBondActieBijServischeAmbassade22042010 (28k image)

De dag erna vond de derde procesdag plaats en de verwachting was een gerechtelijk vonnis, waarvan de inhoud bij voorbaat vast staat omdat het een politiek proces is. Zonder dat er maar een schijn van bewijs is, zullen ze schuldig worden verklaard.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 01/05/2010 om: 13:55u [link]


Powered by Greymatter