Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Lezing Peter Storms over: 1 Mei: oorsprong, ontwikkeling en betekenis

1meiLezingposter (80k image)

Lezing op zondag 29 april 2018, 17.00 uur
Peter Storms over: 1 Mei: oorsprong, ontwikkeling en betekenisBinnenkort vieren we 1 mei. In diverse steden zijn er demonstraties en andere activiteiten. Maar wat is eigenlijk de oorsprong en betekenis van de Eerste Mei, waar komt de traditie vandaag en waarom doet 1 mei er vandaag de dag nog toe?Over deze vragen houdt Peter Storm, activist en blogger op ravotr.nl, een lezing. Hij zal daarin het ontstaan van 1 mei bespreken en schetsen hoe de viering zich in de loop heeft ontwikkeld. Plus: waarom doet 1 mei er vandaag de dag nog steeds toe? Uiteraard is er ook ruimte voor vragen en discussie.Boekhandel Het Fort van Sjakoo

Jodenbreestraat 24, Amsterdam

http://www.sjakoo.nl

020-6258979

info@sjakoo.nl


=ABC Amsterdam= op: 19/04/2018 om: 09:12u [link] [Geen reactie]

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

2018BdONummer1 (306k image)

Afgelopen week is het eerste nummer van Buiten de Orde van 2018 verschenen. Het kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, en boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet, onafhankelijke cultuur etc.

Wat valt er in deze Buiten de Orde te lezen? Het thema is deze keer ‘Dieren’, met meer dan tien artikelen over onder andere dieren en extreem-rechts, veganisme, dieren in de literatuur, Green Scare, dieren als politiek subject en een update over de zaak van Sven en Natasha, en natuurlijk de boekentips van het Fort van Sjakoo.

Naast de thema-artikelen is er veel aandacht voor de actualiteit, waaronder een terugblik op Parijs ’68, de situatie in Catalonië, repressie in Latijns-Amerika, intifada in Patagonië, Erkenbrand, de vaste economierubriek toegespitst op het openbaar vervoer, deel twee in de reeks over straattactieken, de meest recente gebeurtenissen op het gebied van migratiestrijd, een artikel over Afrin, aandacht voor Oekraïne in heden en verleden, een actieagenda, boekbesprekingen en verschillende oproepen en aankondigingen. Terug van weggeweest is de dialoog, deze keer over #metoo.

Ook zijn in deze Buiten de Orde een aantal pagina’s gewijd aan het overlijden van Bert van Wakeren, jarenlang een van de drijvende krachten achter het tijdschrift.

Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar het adres: redactie@buitendeorde.nl.

Het blad kost maar €2,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op www.vrijebond.nl/buitendeorde

=Vrije Bond= op: 17/04/2018 om: 22:07u [link]

MEDEDELING: Geen doorgang Pinksterlanddagen 2018

Persbericht alternatieve media

Geen doorgang Pinksterlanddagen 2018 door sluiting kampeerterrein Appelscha
De Pinksterlanddagen 2018 kunnen helaas geen doorgang vinden op het kampeerterrein Tot Vrijheidsbezinning in Appelscha. Het kampeerterrein is gedurende 2018 gesloten. Financiële moeilijkheden liggen hieraan ten grondslag.


=webmaster= op: 16/04/2018 om: 22:48u [link] [Geen reactie]

Een avond met anarchist en onderzoeker: Andrej Grubačić

Andrej1klein (81k image)

Een avond met anarchist en onderzoeker: Andrej Grubačić

Dinsdag 24 April
Aanvang 19:30 start 20:00
Na afloop is er een drankje

In boekwinkel Fort van Sjakoo
Jodenbreestraat 24 Amsterdam

De presentatie zal in het Engels zijn.=ABC Amsterdam= op: 07/04/2018 om: 21:06u [link] [Geen reactie]

19 april, Rotterdam: rechtszaak Poke-a-Cop. Kom ook!

Donderdag 19 april 2018 om 13:30u: rechtszaak Poke-a-Cop bij de meervoudige strafkamer, Wilhelminaplein 125, Rotterdam. Laat je solidariteit zien en kom ook!

In november 2016 werden vreedzame demonstranten van de anti-zwartepiet demonstratie in Rotterdam met grof geweld door de politie gearresteerd. Beelden van dat geweld zijn op Youtube te vinden (link 1, link 2, link 3 en link 4) en zowel het politiegeweld als het onrechtmatige noodbevel van burgemeester Aboutaleb werden in de maanden daarna door verschillende instanties scherp veroordeeld (Amnesty, bezwarencommissie, rechtbank).

dhjanacensuur (57k image)

Meer...

=Cornelis Prul= op: 05/04/2018 om: 16:50u [link] [Geen reactie]


Powered by Greymatter