Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Staats- en bedrijfsmoordenaars bestrijden begint met zeggen dat het nodig is

De Anarchistische Muurkrant, geplakt in een aantal wijken in Den Haag waar de bevolking het meest last heeft van staatsrepressie, mag niet gezien worden. Het zou de door institutioneel racisme geplaagde bevolking wel eens op het idee kunnen brengen om het niet meer te pikken. En dus is er iemand opgepakt en beschuldigd van 'opruiing' en 'aanzetten tot geweld'.

AnarchistischeMuurkrantApril2016 (214k image)

De Anarchistische Muurkrant, geplakt in een aantal wijken in Den Haag waar de bevolking het meest last heeft van staatsrepressie, mag niet gezien worden. Het zou de door institutioneel racisme geplaagde bevolking wel eens op het idee kunnen brengen om het niet meer te pikken. En dus is er iemand opgepakt en beschuldigd van 'opruiing' en 'aanzetten tot geweld'.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 29/04/2016 om: 10:10u [link]

Anarchistische Muurkrant in Den Haag wordt tot opruiing tot geweld bestempeld

De ophef die er rond zekere columniste wordt gekweekt zal het bericht over het oppakken van de makker die deze krant geplakt heeft niet krijgen.

Indymedia meldt:
Afgelopen zondagavond is er in Den Haag iemand gearresteerd op verdenking van het plakken van de Anarchistische Muurkrant. Hem wordt nu opruiing tegen het gezag, het aanzetten tot geweld en het plakken van posters ten laste gelegd. Hij is in verzekering gesteld en het OM wil hem donderdag voorgeleiden bij de rechter commissaris om hem nog langer vast te kunnen houden.

Dit is de tekst waarom men in Nederland langer dan vijf dagen wordt vastgehouden:

Amuurkrant (63k image)

=Cornelis Prul= op: 26/04/2016 om: 18:25u [link]

Een pot haat: de fascist Erdoğan, de racist Umar, en de EU vluchtelingenjagers Samsom, Rutte, Dijkhoff e.v.a.

De racistische vluchtelingenhaatster Umar en de fascist en massamoordenaar Erdogan verdienen elkaar. En ook: De fascist Erdogan en de vluchtelingenhaters Rutte, Samsom, Dijkhoff en alle andere EU-leiders verdienen elkaar. Ik nodig hen allen uit aangifte te doen als ze zich door mij beledigd voelen, gewoon omdat het kan. Vrijheid van meningsuiting is in Neederland ook selectief, dus doe je best.

tweet-vluchtelingen-Umar (70k image)

Terwijl miss Ebru Umar driftig 'Fuck Erdoğan' roepend (wow, wat een inhoudelijk statement overigens – NOT!) een rechts-populistische martelaarstatus ambieert en in één moeite door alle in Neederland wonende uit Turkije afkomstige burgers als Erdoğan-aanhang over één kam scheert, wordt in de Tweede Kamer vandaag gesproken over het opschorten van de gesprekken met Turkije over het toetreden tot de EU. Moedig hoor allemaal. Wat worden er toch weer een principiële standpunten ingenomen. Kuch.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 26/04/2016 om: 16:44u [link]

WET EN GEVANGENIS

Krop.Wet.Gevang (70k image)
Het anarchisme wordt gemeenlijk geassocieerd met ideeën omtrent afschaffing van wetten en gevangenissen. Dat is geen onjuiste associatie, het is wel een onvolledige en bovendien een die tot misverstanden aanleiding geeft. In de AS 179 (herfst 2012) is met het themanummer ‘Anarchisme & Recht’ uitgebreid op die kwestie ingegaan.
Kropotkin is een van de weinige klassieke anarchisten die meer dan honderd jaar geleden zijn licht liet schijnen over de functie van wetten en gevangenissen in de bestaande maatschappij. In een aantal teksten is Kropotkin daarop ingegaan. Drie ervan zijn integraal opgenomen in een onlangs verschenen bundel getiteld Peter Kropotkin, Over wetten en gevangenissen. De bundel wordt ingeleid door de AS-redacteuren Jaap van der Laan en Marius de Geus.

Klik op meer.


=Thom= op: 24/04/2016 om: 10:20u [link]

Openbaar Ministerie: Bekendmaken dat De Vries en Verburg een vluchtelingengevangenis bouwt is 'smaad' - activisten moeten 23 mei voorkomen voor verspreiden posters

ENGLISH BELOW: Public Prosecution: Revealing that De Vries en Verburg are building a refugee prison is 'libel'
- activists to stand trial for distributing posters on May 23

De_Vries_en_Verburg_duurzaam_deporteren3 (45k image)

Utrecht, 10 april 2016 - Op dinsdagochtend 5 april werden omstreeks 02:00 uur in Stolwijk twee personen opgepakt op beschuldiging van het plakken van posters tegen de bouw van een nieuwe gezinsgevangenis voor vluchtelingen op Kamp Zeist door het lokale bouwbedrijf De Vries en Verburg. De twee activisten moeten nu wegens 'smaadschrift' voorkomen voor de politierechter in Den Haag, op 23 mei om 9 uur. De grote vraag is hoe het vertellen van de waarheid aangemerkt kan worden als 'smaad'. AAGU roept op om de posters te blijven verspreiden.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 10/04/2016 om: 02:20u [link]

DE AS 194 IS VERSCHENEN

AS194 (62k image)
Er zijn veel muren in de wereld die een fysieke barrière opwerpen voor mensen om vrij te reizen. Sommige muren zijn bedoeld om uit te sluiten, zoals de grens tussen de Verenigde Staten van Amerika en Mexico of bij Calais, de Hongaarse grens of in Griekenland. Andere muren zijn bedoeld om op te sluiten zoals vroeger de muur tussen Oost en West Europa of nu de Israëlische muur in de Palestijnse gebieden. Het zijn zichtbare barrières. Het nieuwe themanummer van de AS gaat voornamelijk over de minder zichtbare barrières, alhoewel de artikelen over emigratie en vluchtelingen – in verleden en heden – een combinatie zijn van onzichtbare barrières en metershoge fysieke muren.

Klik op meer.

=Thom= op: 06/04/2016 om: 10:07u [link]


Powered by Greymatter