Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Hoe het kan dat mensen in een cel overlijden

Bewakers van het cellencomplex in Houten trakteerden me onlangs op een uur lang 'genieten' van hun oefeningen in een tegenovergelegen cel. Het was maandag 20 april, begin van de middag. Ik schrok op van een hoop herrie en herhaaldelijk roepen: “Mééwerken!”

cellenhouten (8k image)

Je schrikt je rot. Veel geschreeuw en gestommel en gebonk. Je denkt dat ze iemand te pakken nemen. En dan gebeurt het nog een keer. Dan ga je je afvragen of het werkelijk mogelijk is dat zoiets zich twee keer achterelkaar voordoet. Er zat toch verder niemand in die gang?

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 29/04/2015 om: 00:29u [link]

RUDOLF ROCKER ONDER JOODSE ARBEIDERS

Voorkant.Rocker (67k image)
De Duitse boekbinder Rudolf Rocker (1873-1958) beschrijft in de fragmenten opgenomen in de zojuist verschenen bundel ‘Onder Joodse arbeiders’ uit zijn herinneringen de meest succesvolle periode uit zijn leven als anarchistisch propagandist. Hij speelt een belangrijke rol in de bewustmaking en organisatie van het Joodse proletariaat in Londen dat in de textielindustrie wordt uitgebuit.
Klik op meer.


=Thom= op: 26/04/2015 om: 15:10u [link]

Demonstratie volgend op ontruiming Maagdenhuis, 13 april 15 uur

Van 25 februari tot 11 april is het Maagdenhuis bezet geweest. Bevrijd kan men het ook noemen. Het zou ordelijk verlaten hebben kunnen worden maandag 13 april om het middaguur maar het College van Bestuur rook bloed voor de wolven van het gezonde volksondervinden die zij konden loslaten door te jammeren over kosten en schade. En niet te vergeten over de aanwezigheid van "Marokkaanse jongens" in het gebouw. Zoiets verzint een beschaafd mens niet, maar we hebben hier dan ook niet met beschaafde mensen te doen.

ophetspui (117k image)

Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 12/04/2015 om: 23:40u [link]

Klaas Dijkhoff: mensenrechten staan beleid in de weg

Het is alweer even geleden dat Teeven werd vervangen door Dijkhoff en Opstelten door Van der Steur. Is het iemand opgevallen? Is het beleid veranderd? Nee. De ene profiteur met stropdas is vervangen door de andere.

Afgelopen week werd achttien vluchtelingen uit een truck vol autobanden gehaald in Hoek van Holland. We horen dit soort dingen vaker de laatste tijd. Wat door de toenemende repressie vanuit Calais niet lukt en ook niet vanaf Oostende, lukt misschien in Hoek van Holland wel. Uit het bericht: “De vluchtelingen komen uit Afghanistan, Syrië, India, Pakistan en Irak.” en “Alle vluchtelingen hebben te horen gekregen dat zij Nederland onmiddellijk moeten verlaten.”

meer-straf-criminele-politici (157k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 07/04/2015 om: 00:37u [link]

Help AK Press uit de brand!

fire-oakland (190k image)
Amerikaanse uitgever en distributeur AK Press en drukkerij 1984 Printing getroffen door ernstige brand- en waterschade

=ABC Amsterdam= op: 05/04/2015 om: 15:48u [link]


Powered by Greymatter