Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Dwangarbeid en opsluiting: het is voor ons eigen bestwil

Dat arbeidsethos goed voor ons is, wisten we natuurlijk al lang. Het wordt verkocht tegen tal van nare kwalen zoals ledigheid, apathie, luiheid, zinloosheid en volop geslikt als medicijn tegen het nadenken. Werken is goed voor de mens. Sociale contacten, leefritme, erbij horen... Dat willen bazen en Staat ons graag laten geloven.

Productivity450px (143k image)

Vrij vertaald: de kapitalistische economie kan niet zonder de slaafse loondienst, en het gif van de valse veronderstelling dat het individu floreert bij de dagelijkse sleur van een lullig en slecht betaald baantje, het liefst met een flexcontract zonder enige zekerheid, is niet meer uit de wereld weg te denken. Wil je niet, dan moet je. Dwangarbeid is het toverwoord van deze tijd. We zien het aan de dwang bij mensen met een uitkering en aan de plannen van Klijnsma van de PvdA voor de uitkeringen. En wie zich aan het systeem dat zoveel mensen dwingt tot blinde gehoorzaamheid tracht te onttrekken, wacht straf. Van het stopzetten van uitkeringen tot het gevangenzetten van hen die het hoofd niet meer boven water hebben kunnen houden, verslaafd raakten, in psychische problemen kwamen, of zich verzetten tegen het systeem. En daar, in die cel, wacht ons dezelfde ellende in het kwadraat. Ik schrijf 'ons', omdat een ieder die dit leest in die situatie terecht kan komen. Anders dan veel mensen denken, zitten er namelijk niet alleen maar zware jongens/meisjes in de bak.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 25/04/2014 om: 02:23u [link]

In actie rond hoger beroep Joke Kaviaar – solidariteit tegen repressie, solidariteit voor migratievrijheid

Over drie weken, namelijk donderdag 15 mei, dient het hoger beroep in de rechtszaak tegen Joke Kaviaar.
Zij is op 22 januari 2013 tot vier maanden cel veroordeeld wegens het publiceren van vier teksten die het Openbaar Ministerie beschouwt als opruiend. In de teksten nam zij fel stelling tegen de vervolging, opsluiting en deportatie van vluchtelingen en migranten zonder verblijfspapieren, tegen het onderdrukkende migratiebeleid van de Nederlandse staat.

mb_thoughtcrime (5k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 24/04/2014 om: 13:18u [link]

March 2 Freedom 18 – 19 mei: Kom mee de grens oversteken!

March 2 Freedom 18 – 19 mei: Kom mee de grens oversteken! [ENGLISH BELOW]

Vanuit Nederland organiseert Freedom Not Frontex NL (http://freedomnotfrontex.nl) een bustocht naar de Duitse plaats Kehl om deel te nemen aan de eerste grensoversteek van de March 2 Freedom, naar Strasbourg. De March 2 Freedom is een internationaal protest van vluchtelingen en supporters.
Uit Nederland doet een groep vluchtelingen mee van We Are Here aan deze eerste grensoversteek, maar ook sympathisanten en ondersteuners zijn van de partij.

MARCH-POSTER-kleiner (318k image)

Er zijn nog plaatsen in de bus en je kunt je o.v.v. 'aanmelden bus naar Kehl' aanmelden om mee te gaan op freedomnotfrontexnl@gmail.com

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 23/04/2014 om: 17:43u [link]

Logo ontwerpwedstrijd Gentse anarchisten

De Gentse anarchisten van het Anarchistisch Kollektief hebben een prijsvraag uitgeroepen voor het ontwerpen van een nieuw logo voor hun organisatie.
logowedstrd-flyer (36k image)
De winnaar krijgt een veganistische brunch aangeboden in het Gentse!
Klik op meer voor hun oproep!

=J.B. Arend= op: 21/04/2014 om: 16:51u [link]

1 mei actie in Tilburg

Tilburgse anarchisten roepen op deel te nemen aan de 1 Mei actie die actiegroep Rondje Heuvel organiseert. De actie zal bestaan uit een bescheiden manifestatie met enkele sprekers en het uitdelen van pamfletten.
10177512_476969352432451_7515303214562224158_n (11k image)
Bij voldoende opkomst gaan we daadwerkelijk een rondje lopen op de Heuvel. We hopen jullie daar als deelnemer te begroeten. Verdere verspreiding van de oproep stellen we zeer op prijs. Na afloop vindt er een door de Tilburgse Anarcho Sociëteit (TAS) georganiseerde avond plaats waar historicus Dennis Bos zijn nieuwe boek over de Parijse Commune door middel van een lezing zal presenteren.
Klik op meer.

=J.B. Arend= op: 21/04/2014 om: 16:33u [link]

1 mei demonstratie in Den Haag

Op 1 mei vindt er in Den Haag een antikapitalistische 1 mei demonstratie plaats.
1meiflyerinet (88k image)
Klik op meer voor achtergrondinformatie.


=J.B. Arend= op: 21/04/2014 om: 16:27u [link]

Oost-Europese anarchisten vaardigen verklaring uit tegen de oorlog in Oekraïne

Russische en andere Oost-Europese anarchisten hebben een verklaring opgesteld waarin zij de Russische en Oekraïense overheden veroordelen en stelling nemen tegen de oorlog in de Oekraïne.
no_war_between_people_mug-r54dced9ad11a4dfe9bcdc42964ac025d_x76x5_8byvr_324 (13k image)
Ze stellen dat de werkende klasse uit beide landen het nationalisme moet verwerpen en moet vechten voor hun eigen belangen.
Klik op meer voor de verklaring!

=J.B. Arend= op: 21/04/2014 om: 16:21u [link]

De straat als grensgevangenis

Veel gehoord de laatste tijd: detentiecentra sluiten, staan half leeg of worden als 'gewone' gevangenis in gebruik genomen. Er zitten beduidend minder mensen in vreemdelingenbewaring. Hoera! Een succes voor alle acties ertegen?
Hebben we na al die jaren van lawaaidemonstraties, van blokkade acties, bezettingen, wakes en andere protesten dan eindelijk de politiek aan hun verstand gepeuterd dat het onzinnig is om mensen te willen deporteren en ze daartoe op te sluiten?

No-forced-living-onthe-street (91k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 12/04/2014 om: 00:34u [link]

Boekpresentatie Fort van Sjakoo: Brieven van Sacco en Vanzetti

Voor het eerst zijn alle brieven van Nicola Sacco en Bartolomeo Vanzetti, op basis van de oorspronkelijke Engelstalige uitgave uit 1928, in het Nederlands uitgegeven.
SaccoVanzettipresentatie (64k image)
De presentatie van het boek Brieven van Sacco en Vanzetti, brieven uit de gevangenis in de dodencel, vindt plaats op 25 april a.s. en wordt verzorgd door Dick Gevers, die de brieven samen met Bart Schellekens heeft vertaald.
Klik op meer.


=ABC Amsterdam= op: 09/04/2014 om: 18:56u [link]

UNIEKE MIER

Mier410Web (58k image)
Niet alle mieren houden van hard werken. De Unieke Mier gaat liever op stap, de vrijheid tegemoet. Daar liggen gevaren op de loer, maar als alles goed afloopt zijn het avonturen geworden, die je liggend op een graspol kunt vertellen aan een vriend die van zingen houdt en niet eens weet wat werken is.

Klik op meer.


=Thom= op: 07/04/2014 om: 09:58u [link]

16 euro per dag voor gedragsexperiment van Teeven? Dat nooit!

Op 20 januari 2014 reageerde ik met het artikel 'Geen man, geen vrouw, geen cent voor de cel' op het voorstel van Teeven om gevangenen 16 euro per dag celhuur te laten betalen. De term celhuur is overigens van mij, niet van Teeven. Want reken maar uit, de maandhuur komt neer op: 30 x 16 = 390 euro. Mijn woning met tuin is goedkoper! Wat krijg je daar in de bajes voor? Een 'kamer' van 2 bij 5 meter, waarbij inbegrepen de afgescheiden ruimte voor een wc en douche, en als je pech hebt verplicht een 'huis'genoot (of anders de kale isoleercel in een scheurhemd en niet meer dan dat), een stapelbed, en een netto loopruimte in de lengte van pak 'm beet acht stappen heen en acht stappen terug.

Skinner_box_scheme_01 (46k image)

BIJLAGE: Wetstekst Promotie en degradatie

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 03/04/2014 om: 03:27u [link]

Solidair tegen racisme, repressie en censuur - kom 15 mei naar het hoger beroep Joke Kaviaar 15 mei

Op donderdag 15 mei, vandaag over zes weken, dient het hoger beroep in de rechtszaak tegen Joke Kaviaar. Het Openbaar Ministerie beschouwt een viertal op haar website gepubliceerde teksten als opruiing, pakte haar op 13 september 2011 op, hield haar enkele dagen vast, en klaagde haar aan. Op 22 januari 2013 volgde een veroordeling tot vier maanden gevangenisstraf. De verdediging tekende hoger beroep aan, en dat dient dus op 15 mei. De Steungroep roept mensen op om aanwezig te zijn, en van te voren deel te nemen aan de demonstratieve actie waarmee de verboden teksten openlijk onder het publiek zullen worden verspreid.

i-will-not (22k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 03/04/2014 om: 01:52u [link]

Brabantse anarchisten organiseren infotour over kapitalisme

Onder de noemer van 'Kapitalisme, wa’s da?!' organiseert de Brabantse Anarchistische Kring (BAK) organiseert in een viertal Noord-Brabantse steden een reeks informatieavonden.
Priamide_der_Tyrannie (57k image)
Daarin presenteert ze een inleiding “Kapitalisme, wa’s da?!”, in de vorm van een bescheiden praatje toegelicht met videomateriaal.
Klik op meer!


=J.B. Arend= op: 02/04/2014 om: 21:39u [link]


Powered by Greymatter