Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Is dit jouw land, Willem-Alexander?

(Rede voor een nieuw tijdperk)

Wat nou, Koning? Wat nou, onze vorst? Wat nou, jouw volk? Wat nou, jouw land? Jullie die zich koninklijk noemen bezitten helemaal niemand. Jullie vinden dat jullie een land bezitten, stelletje kolonialistische nationalistische marionetten! Maar voor hoe lang nog?

Down-with-the-king! (212k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 30/04/2013 om: 13:23u [link]

De Vrije Bond en de Pinksterlanddagen presenteren: ‘PRISON?’.

Prison3 (21k image)

'PRISON?' een theatervoorstelling geschreven en gespeeld door Charlie Ryder.

[English below]
In oktober 1993 nam Charlie Ryder deel aan een demonstratie in Welling, in het zuidoosten van Londen, om het hoofdkwartier van een Britse nazi partij (British National Party) te sluiten. De demonstratie werd door de politie aangevallen en mondde uit in een flinke rel.
Een paar maanden later zag Charlie beelden van zichzelf terug in een van Groot-Brittannië’s meest bekeken tv-shows ‘Crime Monthly’. Hij werd gearresteerd en, na een periode van 2 jaar, veroordeeld tot 16 maanden cel. In de gevangenis verzamelde hij brieven, gedichten en tekeningen in een dagboek. Samen vormen ze de basis van deze theatervoorstelling.

=AGA= op: 26/04/2013 om: 10:52u [link]

PvdA: White Power!

(door Luca Voorhorst)

Afgelopen nacht werden er ruiten ingegooid bij een lokaal PvdA-kantoor. Daarnaast werd er 'White Power' op het kantoor geklad. Partijvoorzitter Hans Spekman bracht het in de openbaarheid en deed aangifte. Hij had er misschien verstandig aan gedaan eerst even te checken of Diederik Samsom niet toevallig met een kwast op stap was om vast de nieuwe PvdA-huisstijl uit te proberen. Komt dat actieverleden toch nog van pas.

spekman_tweet-21.4.13 (16k image)

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 25/04/2013 om: 23:42u [link]

Leve de republiek

kroning1980 (140k image)

=Cornelis Prul= op: 22/04/2013 om: 12:03u [link]

De schuldbekentenis van moordenaar Fred Teeven

Fred de vluchtelingenjager Teeven heeft in een persconferentie toegegeven dat hij politiek verantwoordelijk is voor de dood van de Russische vluchteling Dolmatov, die zichzelf in de grensgevangenis van Rotterdam verhing. Wow! Wat een bekentenis! Let vooral even op dat woord 'politiek', hetgeen feitelijk betekent: 'onschendbaar'.

Fred_Teeven-mugshot400px (66k image)

“Moet Teeven weg?” is nu de – eveneens - politieke vraag in Den Haag, en er is al een vergelijking getrokken met de Schipholbrand in een poging om die vraag te beantwoorden. Het is namelijk niet zo ernstig wat Teeven heeft opgebiecht. Bij de Schipholbrand waren er beleidsfouten gemaakt, en bij de 'Affaire Dolmatov' (net of de vluchteling zelf een of ander schandaal op zijn naam heeft staan!) zijn slechts uitvoeringsfouten gemaakt.

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 17/04/2013 om: 14:22u [link]

De prinses op de erwt en andere kinderen

Ik weet niet of ik het nu zielig moet vinden of niet... om zo te worden afgesloten van de werkelijkheid en in een gouden zeepbel te worden gehouden als ware je het kostbaarste bezit der natie in plaats van een kind als zovelen? Of ben je als Neederlands prinsesje op de erwt gewoon een verwend nest in een ivoren toren?

Down-with-the-king! (212k image)

Demonstratierecht

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam staat geen demonstraties toe in het zicht van de paraderende koningsfamilie op 30 april. "Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben hun kinderen bij zich: drie dochtertjes, van 5, 7 en 9. Daar wil ik als burgemeester rekening mee houden." Dan bof je toch maar weer als koningskindertjes, nietwaar?

klik op 'meer'

=Joke Kaviaar= op: 13/04/2013 om: 01:30u [link]

Pinksterlanddagen

Pinksterlanddagen fitter dan ooit!

Fitter dan ooit? Zie die glanzende oogjes van Domela op de poster en beweer eens dat het niet zo is. In zijn punkjasje weet hij onze jonge harten opnieuw te beroeren. Oude wijsheid in een nieuw jasje, dit kan ook gezegd worden voor Anarchistisch Festival de Pinksterlanddagen. Inmiddels vieren we de tachtigste jaargang van het festival en nog altijd is het anarchisme actueel, strijdbaar en actief.
De Pinksterlanddagen is een unieke bijkomst van anarcha's en anarcho's, buitenparlementairen, anti-kapitalisten, radicalen, autonomen en iedereen die zich verzet tegen het systeem. Het jaarlijkse festival vindt traditiegetrouw plaats in Appelscha tijdens de Pinksteren, dit jaar van 17-20 mei.


=AGA= op: 05/04/2013 om: 14:53u [link]

Deportatie of de kogel: oprotten zul je!

Deportaties zijn net als kogels. Ze vliegen je om de oren. Verblijf je in een gezinslocatie of een asielzoekerscentrum? Ook daar ben je je leven niet zeker. Het COA, voluit Centraal Opvang Orgaan Asielzoekers, mag haar naam wel eens veranderen in Centraal Oprot Orgaan Asielzoekers! Elke dag kunnen ze komen om je te halen. Je woont in een ghetto met een hek eromheen.

acab (31k image)

Het vuur van Ahmed die zichzelf op 4 maart, nog slechts een maand geleden, in het AZC in Utrecht in brand stak, is nog maar nauwelijks gedoofd of de dames en heren ambtenaren daar presteren het alweer om de volgende angstige en bovendien doodzieke vluchteling op straat te donderen.

klik op 'meer'


=Joke Kaviaar= op: 04/04/2013 om: 19:02u [link]

STRIJD TEGEN DE GEVESTIGDE MAATSCHAPPIJ

DebordOmslag (54k image)
Guy Debord (1931-1994) heeft gedacht en geschreven met het doel het overhoop halen van de maatschappij. Zijn instelling was antikapitalistisch. Zijn teksten en films waren theoretische wapens voor een concessieloze kritiek op de moderne samenleving. Over diens werk en manifesteren loopt nu in de Franse Nationale Bibliotheek (BnF) te Paris een expositie tot 13 juli 2013 (Grote zaal van BnF vestiging ‘François-Mitterand). Over deze tentoonstelling is een prachtige overzichtsbundel uitgekomen.

Klik op meer.

=Thom= op: 03/04/2013 om: 11:08u [link]

VEILIGHEIDSMAATSCHAPPIJ

opgelet (33k image)

‘Attentifs ensemble!’, hoort men in de Parijse metro regelmatig omroepen. Het is een oproep om allemaal oplettend te zijn of er niet ergens een tas of een koffer is achter gelaten. De oproep levert meteen een voorbeeld hoe de veiligheidsorde tot onderdeel wordt gemaakt van het openbare leven.

Klik op meer.


=Thom= op: 01/04/2013 om: 10:36u [link]


Powered by Greymatter