Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

Weg met de nieuwe oorlog in Noord-Afrika!

Maart 2011 - door Bond van revolutionaire anarchosyndicalisten KRAS, Sectie van de IWA/AIT/IAA in Rusland

De „humanitaire“ interventie van de Staten van de NAVO in Libië met het feitelijke doel militaire hulp te bieden aan één partij in een lokale burgeroorlog, heeft al weer laten zien dat er in Noord-Afrika en in het Midden-Oosten geen „revoluties“ zijn. Er is slechts een koppige en bittere strijd om de macht, de winst, de invloed en de controle over oliebronnen en strategische gebieden.

schoen (30k image)

klik op meer

=Joke Kaviaar= op: 28/04/2011 om: 11:29u [link]

Wenen 7 mei: lange nacht van de anarchie

Wat een goed idee. In de nacht/avond van 7 mei organiseren alle anarchistische, feministische en libertair-linkse initiatieven in Wenen een gezamenlijk programma. Een soort museumnacht, maar dan anarchistisch en niet commercieel.

=Kees Stad= op: 26/04/2011 om: 13:51u [link]

Het besmette BAM

Aankondiging actie tegen bouw Justitieel Complex Schiphol bij aandeelhoudersvergadering BAM

KOP_index (51k image)
Klik op meer

=Cornelis Prul= op: 21/04/2011 om: 08:12u [link]

De nieuwe ‘Buiten de Orde’ is uit!

Hoewel de lente inmiddels is begonnen, verscheen vorige week het winternummer van ‘Buiten de Orde’. Het kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, en boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur etc.

BdO2 (328k image)

Klik op meer.=AGA= op: 18/04/2011 om: 14:12u [link]

Dan zet je ze toch gewoon NIET uit!

geweldsrobots (10k image)
Robotten geprogrammeerd met schijn-empathie


Trillend van woede lees ik het artikel De uitvoerders van het enkeltje Bagdad in de Volkskrant van vandaag, zaterdag 16 april 2011: vkn_20110416_sectionVKN11_page006.pdf (238k file).

De journalist,Toine Heijmans, laat deporteerders aan het woord. Marechaussee, Dienst Terugkeer en Vertrek, bewakers... Heijmans geeft ze alle ruimte om in een waar charmeoffensief de rol van ‘mens’ te spelen. Ze strooien met begrippen als 'humaan', 'respectvol', 'waardig vertrek' en 'verplaatsen in de ander'. Ze geven hun werk 'een plekje'. Ze zien het als 'een uitdaging'. Ze voeren 'de wet' uit, de wet die 'wij in Nederland democratisch met elkaar hebben afgesproken'. Ze deporteren uiterst methodisch, volgens vaste regels.

=Janneke= op: 17/04/2011 om: 13:57u [link]

Leers, het vuur en de dood

Woensdag 6 april 2011: Kambiz Roustayi steekt zichzelf in brand op de Dam in Amsterdam. Geshockeerde reacties alom. Niemand wil graag getuige zijn van zoiets. Het helpt mensen maar weer herinneren aan zaken waarvan ze liever niet willen weten. Tijd om de doofpot opnieuw kapot te slaan en een heel ander vuur te ontsteken.

leers_vuur_dood (114k image)

Maar eerst dit: Leers laat onderzoek doen naar alternatieven voor vreemdelingenbewaring. Daarvoor worden mensen van verschillende organisaties die hulp bieden aan vluchtelingen en illegalen gevraagd om te komen praten. Dat daar nu iets uitkomt waar we op zitten te wachten zal niet de bedoeling zijn.

klik op meer

=Joke Kaviaar= op: 08/04/2011 om: 23:16u [link]

1 Mei 2011 Antikapitalistische demonstratie Utrecht

1meiutreg (118k image)
1 Mei is wereldwijd een dag van solidariteit en sociale strijd, met als inzet een vrije en solidaire samenleving. Die samenleving kunnen we echter alleen realiseren door onszelf van onderop te organiseren, niet door te vertrouwen op de bestaande instanties. De staat beschermt immers de belangen van diegenen die profiteren van het kapitalisme: de banken, de grote ondernemingen en de welgestelden.

=AGA= op: 07/04/2011 om: 16:45u [link]

TOTALITAIRE BEPROEVINGEN

Total (37k image)

Dictaturen, autoritaire politieke systemen, wrede heersers. In de loop van vele eeuwen zijn ze langs gekomen, bestreden, van het voetstuk gevallen, in andere gedaanten weer verschenen. In de eerste helft van de twintigste eeuw maakt de wereld kennis met drie totalitaire regiems. Wat maakt het verschil tussen die verschillende systemen?

Klik op meer.


=Thom= op: 04/04/2011 om: 21:13u [link]


Powered by Greymatter